Reacties voor: Apple iWatch: optische sensoren voor zuurstof- en hartslagmeting

Apple gaat de iWatch voorzien van optische sensoren voor zuurstof- en hartslagmeting. Waarom optische sensoren? En hoe kan Apple zich onderscheiden?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Zonder twijfel een goed artikel. Alleen wel te lang om te lezen.

  2. En straks blijkt dat de iWatch al die dingen niet zal hebben.

  3. @Veronica: Haha idd mijn idee

  4. “Vol verwachting klopt mijn hart…”

  5. Zou erg mooi zijn, als ook de suiker gemeten wordt. Nu prik ik drie keer per dag in mijn vingertoppen.

  6. Na deze zin

    “kijken we hoe Apple het verschil kan maken”

    Direct afgehaakt met lezen. Verhaal is nergensop gebaseerd, jammer

  7. Er wordt een beetje vergeten dat dergelijke sensoren, oled schermen, snelle chips enz allemaal een enorme bak stroom gebruiken.

    De pebble doet dit bv een heel stuk beter. Die laad ik 1x per 5 dagen op (staat snachts uit). Als al deze geruchten waarheid blijken gaat de iWatch dat absoluut niet halen.

  8. Origineel geplaatst door Donstil
    Er wordt een beetje vergeten dat dergelijke sensoren, oled schermen, snelle chips enz allemaal een enorme bak stroom gebruiken. De pebble doet dit bv een heel stuk beter. Die laad ik 1x per 5 dagen op (staat snachts uit). Als al deze geruchten waarheid blijken gaat de iWatch dat absoluut niet halen.

    Galaxy Gear kan veel minder en die moet iedere Avon vrolijk aan de lader.

  9. Suiker en cholestetol op een noninvasie manier controleren zou een revolutie kunnen betekenen!

  10. Deze functies horen dus in de eerste gen thuis. En niet pas in het model van volgend jaar.

    Toch Apple?

    Heb geen zin ieder jaar een nieuw horloge te moeten kopen…

  11. Origineel geplaatst door Rob
    Deze functies horen dus in de eerste gen thuis. En niet pas in het model van volgend jaar. Toch Apple?Heb geen zin ieder jaar een nieuw horloge te moeten kopen…

    Apple wil wel dat je dat doet 😉

    Geldt voor ieder bedrijf trouwens.

  12. Non-invasief betekent zonder de huidbarrière te doorbreken of anderszins je lichamelijke integriteit aan te tasten. Een bloeddruk meter met manchet is dus evengoed non-invasief.

  13. Origineel geplaatst door Patrick
    Na deze zin“kijken we hoe Apple het verschil kan maken” Direct afgehaakt met lezen. Verhaal is nergensop gebaseerd, jammer

    Je leest maar tot de derde zin, maar je kan wel concluderen dat het artikel nergens op is gebaseerd? Straf, kon ik zulke dingen maar in mijn studententijd.

  14. @Daan: Te lang om te lezen? Er zijn best wel nog mensen die (heel graag) artikels lezen die langer zijn dan het scherm van een smartphone hoor.

    Ik zie hier trouwens wel een markt voor.

  15. De tomtom multisports meet geen hartslag. Je kan er wel een borstsensor bij kopen die via bluetooth de hartslag doorgeeft..

  16. Tomtom gebruikt voor hartslagmeting ook een borstband

  17. Ik zou het geweldig vinden als het er allemaal in zit. Maar ik geloof het niet helemaal. Nu heeft Apple er wel erg lang over gedaan om hem op de markt te brengen, dus ik ga er wel vanuit dat hij speciaal is. Maar dat er zoveel in de eerste versie komt, no way.

    Apple kennende kunnen ze al veel meer, ligt de volledige iwatch al helemaal klaar. Maar beginnen ze met een uitgeklede versie en die wil iedereen al hebben en en jaar later komen ze met een betere en die wil dan ook weer iedereen. Leer mij Apple kennen ;).

    Men zegt toch ook al dat Steve jobs al aan de iPhone 5S heeft mee gewerkt. Marketing, daar zijn ze goed in!!

  18. Zoveel denk ik ook niet, maar idd zal het wel die kant op gaan, ik hoop alleen dat ze zich echt gaan onderscheiden t.o.v de andere fabrikanten die nu al op de markt zijn. Al is dat wel mijn verwachting aangezien ze er al heel erg lang mee bezig zijn.

  19. Origineel geplaatst door Dries
    Je leest maar tot de derde zin, maar je kan wel concluderen dat het artikel nergens op is gebaseerd? Straf, kon ik zulke dingen maar in mijn studententijd.

    Tja verschil moet er zijn he 🙂

    Het is een opsomming van soorten technologie. Ik weet al dat het bestaat. Dat het eventueel toegepast kan worden in een horloge is totaal irrelevant. Zo kan ik ook wel artikelen schrijven.

  20. @Donstil: Donstil, ik snap het niet, jij zet hem ‘snachts uit en toch om de 5 dagen laden, ik doe hem niet uit en doe er 7 dagen mee, ik heb niet storen geprogrammeerd tussen 10 en 8 uur.

  21. Hoe gaat de iwatch je bloeddruk meten? Als het er komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.