Reacties voor: Apple is vijfde telefoonmaker ter wereld

Apple is volgens cijfers van IDC de vijfde telefoonmaker ter wereld. Nokia, Samsung, LG en met nipte voorsprong ZTE, verkochten nog iets meer telefoons.
Lees het complete artikel → Apple is vijfde telefoonmaker ter wereld
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Toch erg knap van Apple, als je naar het feit kijkt dat ze maar één model per jaar introduceren en maximaal twee modellen tegelijkertijd verkopen. Nokia bijvoorbeeld brengt elke 5 seconden ergens op de wereld wel een nieuw model op de markt, en heeft daardoor een veel grotere reikwijdte dan Apple. Petje af!

  2. “Eigenlijk zou Apple nog een plekje hoger kunnen staan, als ze niet onderweg waren ingehaald(…)”

    Nee, Zo werkt een top 3, 5, 40…

  3. Ja maar hoeveel modellen heeft Nokia al wel niet op de markt gebracht

  4. “Eigenlijk zou Apple nog een plekje hoger kunnen staan, als ze niet onderweg waren ingehaald door de Chinese toestelmaker ZTE”

    Ik snap deze niet helemaal, hoe kunnen ze eigenlijk hoger staan als ze onderweg ingehaald zijn?

  5. nooit van ZTE gehoord

  6. Ik begrijp niet hoe het komt dat Nokia hoger staat dan Samsung maar soit :p

  7. Origineel geplaatst door 5youXpuppet5
    Ik begrijp niet hoe het komt dat Nokia hoger staat dan Samsung maar soit :p

    Nokia heeft altijd hoger gestaan da Samsung ( en de rest)

  8. Nokia is altijd de King van telefoons.
    Apple doet wel heel goed met 1 telefoon per jaar.

  9. ik ben gek op mijn Iphone maar nog steeds bestaat er geen betere telefoon dan die oude nokia alleen jammer dat die geen internet heeft

  10. nokia is ook verreweg de beste (en sterkste) telefoon producent alleen lopen ze met smartphones wat achter, maar met technology lopen ze ruim voor

  11. Overigens zou Apple heel makkelijk veel en veel meer telefoons hebben kunnen verkopen. Neem nou bijv. de iPod Touch V4. Ik wist niet eens dat dat ding ook een retina display heeft (zij het TN, maar toch), en technisch verder een iPhone4 is minus GPS en GSM en een mindere fotocamera (video is wel net zo goed). Gooi daar nou eens een GPS + GSM chip op (kosten voor Apple 25 euro?), vraag er 299,- voor (100 euro meer dan die kale iPod kost), en je hebt een ultra best seller die alle verkoopcijfers zal doen verbleken.

  12. Origineel geplaatst door iMarvin: Toch erg knap van Apple, als je naar het feit kijkt dat ze maar één model per jaar introduceren en maximaal twee modellen tegelijkertijd verkopen. Nokia bijvoorbeeld brengt elke 5 seconden ergens op de wereld wel een nieuw model op de markt, en heeft daardoor een veel grotere reikwijdte dan Apple. Petje af!

    Dat is precies wat ik ook dacht! 😉

  13. Als je ziet dat Apple maar een schamele 12% van het aantal Nokia telefoons verkoopt is de mediaaandacht voor Apple toch nog een stuk groter.

  14. Nokia maakt gewoon sterke simpele telefoons voor een lage prijs vaak vind ik ze ook beter voor die prijs.

  15. @Rik: Wel lezen. Staat dat Nokia er in het gehele jaar 126,8 miljoen telefoons heeft verkocht en Apple over het hele jaar gezien 47,5 miljoen. Nu geen bananen met granaatappels gaan vergelijken.

  16. @ikhg. Heb je ooit van t-mobile vario gehoord :). Nou dat is een zte
    Toestel.

  17. De vijfde telefoonfabrikant?
    Nou, volgens mij waren er best al méér dan vier fabrikanten van telefoons voor Apple ze ook begon te maken hoor… 😉

  18. Aan alle mensen die zeggen dat apple het goed doet omdat ze “maar 2 modellen tegelijk uithebben”: dat is het hem nu net. Apple zou niet meer verkopen als ze meer gsm’s zouden uitbrengen.
    Mensen kopen steeds de nieuwste versie. En de iPhone zou ook een pak slechter zijn als er meer soorten waren, aangezien de hardware-software-integratie dan minder goed is.

    Apple probeert bewust zichzelf buiten de “gewone” gsm-markt te plaatsen, ze hebben ook een heel ander doelpubliek.
    Meer soorten telefoons maken betekent absoluut niet dat je er ook meer zal verkopen (economics 101)

    just my 2 cents

  19. Jawel Jeroen. Des te breder je aanbod, des te waarschijnlijker dat er voor meer mensen iets tussen zit dat zij willen kopen.

    Maar lijken al je uitgaves sterk op elkaar, dan zal dat waarschijnlijk ten koste gaan van de verkopen van de broertjes en zusjes 🙂

    Bij de iPhone is geen van beide het geval. Apple brengt wat voor Apple de perfecte phone is ze hebben een nieuwe versie en een oude versie van lagere waarde.

  20. Apple maakt pas iets meer dan 3 jaar telefoons.
    Zijn ze in die korte periode toch best snel gegroeid, wat betreft de afzet van mobiele telefonie!

  21. Origineel geplaatst door Sofa
    @Rik: Wel lezen. Staat dat Nokia er in het gehele jaar 126,8 miljoen telefoons heeft verkocht en Apple over het hele jaar gezien 47,5 miljoen. Nu geen bananen met granaatappels gaan vergelijken.

    even ter info : Nokia heeft er 123,7 miljoen gsm’s verkocht in het laatste kwartaal van 2010. Apple maar 16,2 miljoen. Marktaandeel Nokia : 32% – Marktaandeel Apple : 3%

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.