Reacties voor: Apple: iPhone-problemen? Start hem eens opnieuw op

Apple verzoekt iPhone-bezitters met problemen om hem eerst eens opnieuw op te starten, voordat ze een bezoek aan de Genius Bar maken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. In tegenstelling tot wat er in het artikel staat:
    Apple doet de suggestie om de iphone the RESETTEN (power + homeknop 10 seconden). Dit is iets anders dan RESTARTEN. (zie ook screenshot in het artikel)
    (Red.)Verduidelijkt.

  2. In het filmpje hebben ze het over resetten, niet opnieuw opstarten.

    Foutje….?

  3. Origineel geplaatst door Traquan
    Dat is niet hetzelfde.

    Een “reset” is hetzelfde als uitzetten en weer aanzetten. In beide gevallen reboot de iPhone en wordt het besturingssysteem opnieuw opgestart.

  4. Raar, een probleem ontstaat niet zomaar. Resetten help maar wie zegt dat die probleem nogmaals naar voren komt. Is het niet beter de problemen te bestuderen en een echte oplossing voor brengen. Mijn iPhone 4S heeft niet zoveel problemen om continu te resetten/restarten. Raar.

  5. En ik dacht dat dit juist het sterke punt is van iOS en MacOSX, lijkt een beetje op een windows truc, heb je een blauw-scherm hanger, dan even resetten en alles werkt weer.
    Nee, het sterke punt van een OS moet juist zijn dat je nooit hoeft te resetten/herstarten.
    Alhoewel ik sinds Moutain Lion ook merk dat ik steeds vaker moet herstarten om het ding nog een beetje vlotjes te laten lopen.
    Bij iOS zorg ik er wel voor dat alle applicaties steeds afgesloten worden (double click home button, tap/hold icon 2 sec, tap icon to close). Ik hoef eigenlijk nooit mijn iOS device te herstarten, alles werkt prima op deze manier.

  6. Origineel geplaatst door Timosha
    Een “reset” is hetzelfde als uitzetten en weer aanzetten. In beide gevallen reboot de iPhone en wordt het besturingssysteem opnieuw opgestart.

    Er is wel degelijk een verschil bij het normaal uitzetten neemt het OS de tijd om netjes af te sluiten. Bij de harde reset gaat het apparaat gewoon uit en start daarna opnieuw op. Dus NIET in beide gevallen is het een reboot

  7. @Timosha: Dat is niet waar. Bij een RESET worden RAM en cache geleegd, bij simpelweg opnieuw opstarten gebeurt dit niet!

    Het is daarom niet hetzelfde, en Apple raadt dus (voor de duidelijkheid) een RESET aan.

    Ik heb ook al eens gehad dat mijn iPhone met volle batterij ineens uitviel, geen enkele knop reageerde toen nog, ook powerknop niet. Reset deed het echter nog wel, en loste het probleem op.

  8. Oplossing nummer 1. Heb je m al gereset?

  9. Zo slecht is het niet dat Apple dit voorstelt. Telefoons zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat het netzoals met een computer verstandig is opnieuw op te starten, ik heb klanten die klagen over trage iphone’s, ja die staan dan al een jaar achter elkaar aan zonder ooit opnieuw opgestart te worden. 1x per week opnieuw opstarten is niks mis mee, ook voor je netwerk connectie, dan connect je weer opnieuw met het netwerk van je provider waardoor de kans op verbindingsklachten aanzienlijk kleiner is.

  10. 75% van alle computerproblemen zijn op te lossen door het systeem opnieuw op te starten. Dus zo raar is het niet dat hetzelfde geldt voor de iPhone.

  11. Opnieuw opstarten leegt ook je ram, want ram werkt niet zonder stroom. De reden dat Apple een reset aanraadt is dat die in alle gevallen werkt, ook als je iPhone is vastgelopen. Uitzetten kan alleen als iOS meewerkt. Dat er daarnaast iets met caches gebeurt op het flash geheugen kan ik me best voorstellen.

  12. Origineel geplaatst door AlexT
    75% van alle computerproblemen zijn op te lossen door het systeem opnieuw op te starten. Dus zo raar is het niet dat hetzelfde geldt voor de iPhone.

    +veel.

    Alleen is het getal 90%, niet 75% 😉

    Origineel geplaatst door Marciemarc
    En ik dacht dat dit juist het sterke punt is van iOS en MacOSX, lijkt een beetje op een windows truc, heb je een blauw-scherm hanger, dan even resetten en alles werkt weer. Nee, het sterke punt van een OS moet juist zijn dat je nooit hoeft te resetten/herstarten. Alhoewel ik sinds Moutain Lion ook merk dat ik steeds vaker moet herstarten om het ding nog een beetje vlotjes te laten lopen. Bij iOS zorg ik er wel voor dat alle applicaties steeds afgesloten worden (double click home button, tap/hold icon 2 sec, tap icon to close). Ik hoef eigenlijk nooit mijn iOS device te herstarten, alles werkt prima op deze manier.

    Bij iOS is dat echt niet nodig. En dat het dat het helpt is de één van de grootste fabels. Apps worden automatisch gesloten wanneer er meer RAM nodig is.

  13. Ha! Draait er opeens Windows op ofzo? Daar werkt dat ook al jaren..

  14. Haha, kennen we in windows allang: when in doubt, reboot.

    iOS is eigenlijk Windows 95…

  15. Did you tried to turn it off and off again?

  16. Origineel geplaatst door N. Amedei
    Haha, kennen we in windows allang: when in doubt, reboot.iOS is eigenlijk Windows 95…

    Met mijn windows PC draaide ik vroeger met High Definition videomontage (Pinnacle) vaak 11 minuten totdat een reset noodzakelijk was. Mijn iphone4S heeft 11 maanden lang onafgebroken zonder reset gedraaid. Niet zo’n goede vergelijking dus…
    (factor 1000?)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.