Reacties voor: Apple iPhone verslaat alle echte camera’s op Flickr

Toen Jean-Paul me vertelde dat de iPhone nu de meest populaire camera op Flickr is, dacht ik: ‘Daar gaan we weer!’ Alweer het zoveelste onderzoekje waaruit blijkt dat de iPhone nog steeds meestgebruikte cameratelefoon is? Maar nee, de iPhone heeft inmiddels alle echte camera’s ingehaald! Een halfjaar geleden leek de iPhone het leuk te doen […]

Reacties: 40 reacties

  1. Goedzo iPhone! ^^

  2. Interessant ook om cijfers te vinden over de uploads van foto’s en video’s naar twitter fotodiensten. Ik denk dat je daar hetzelfde zult zien.

  3. En met de verbeterde camera in de iPhone 3GS zal het niet minder worden denk ik!

  4. Natuurlijk, mobile uploading wordt de nieuwe trend.

  5. Het aantal mobiele YouTube-uploads neem ik aan…

  6. zeker weten. Ik heb een paar videos gezien van mensen op youtube, die de camera van 3gs gebruikt, jeetje de kwaliteit, scherpte is ongelooflijk goed zeg, ik bleef met mijn mond open, had het niet verwacht. Ik heb zelf de 3g nu. Een vraagje.. is dat zo dat apple elke jaar een telefoon uitbrengt? maar niet elke 2 jaar? ik vind het wel jammer als dat zo is. want je heb een 2 jarige abbo daarom vraag ik dit. dan heb je elke 2 jaar een nieuwe iphone vind ik bete.

  7. Apples huidige filosofie, losgelaten van Steve Jobs meen ik, is elk jaar een update uitbrengen van bestaande apparaten. Volgend jaar bij het aflopen van je abo blijkt weer dat de GS een tussenmoddel was, zoals nu onze iPhone gedateerd lijkt. 😉

  8. Origineel geplaatst door Bartig
    Apples huidige filosofie, losgelaten van Steve Jobs meen ik, is elk jaar een update uitbrengen van bestaande apparaten. Volgend jaar bij het aflopen van je abo blijkt weer dat de GS een tussenmoddel was, zoals nu onze iPhone gedateerd lijkt.

    In Amerika zijn de abo’s van de 1e Gen. iPhone nu juist afgelopen. Ik denk eerder dat de 3G een tussenmodel was.

    De veranderingen tussen de 3G en de 3GS zijn veel groter dan tussen de 2G en de 3G.

  9. niet raar met de meeste toestellen verkocht meestal (vind ik dan) zijn die testjes die je altijd ziet, waar eten ze het meest in china of in luxenburg, geweldig china wint

    en dan de berichten 😛
    wow de chinezen zijn geweldig dat ze zoveel eten 😀
    ja china is gewoon beter

    go chinaa

    ziet er zeer negatief uit maar het is altijd wel ZEER vermakelijk om te lezen 😛

  10. Dat betekent alleen maar dat Iphone gebruikers grotendeels dezelfde doelgroep is die Flickr gebruikt.

  11. ach…kwantiteit kwaliteit. geeft wel aan hoe makkelijk de iphone werkt qua uploaden…

  12. Oftewel, het aantal crappy video’s op youtube neemt alleen maar toe en ze draaide daar al verlies.

  13. @Emile:

    Dit is niet helemaal correct, de meeste abo’s in Amerika voor een iphone zijn 3 jaar.. Dus veel mensen zijn volgend jaar klaar met hun contract.

  14. Onderste grafiekje geeft ook m.i. een behoorlijk vertekend beeld. Bij de Iphone worden alle modellen samen genoemd terwijl er van de andere merken een specifiek model wordt genoemd. Lijkt me niet een eerlijke vergelijking; voeg dan ook de Blackberry modellen samen.

  15. @Marcel:

    De iPhone heeft geen verschillende modellen, het enige dat verschilt is het aantal GB’s opslag en de kleur wit of zwart. Dat zijn geen modellen. Je zegt toch niet: “zoveel % is gemaakt met een witte iphone en zoveel % met een zwarte.”?

    Blackberry heeft echt compleet andere specs in hun modellen, een iPhone is een iPhone. Alleen nu met de 3GS kun je langzaam een scheiding aanbrengen.

  16. Komt gewoon door de volume van Iphones en laagdrempeligheid en de integratie van de Iphone/flickr zelf.

  17. Wat staat er op de x-as (dagen, maanden, jaren)? En wat staat er op de y-as? % of members? Member waarvan? Flickr? Dus dan gaan er ineens na verloop van tijd veel meer procenten in 100% members van Flickr? Het lijkt me dat op ieder moment in de tijd de lijintjes samen op moeten tellen tot 100%, en dat zie ik hier niet. Vreemde grafiek hoor.

  18. Wat doet de S.E. W580i daar tussen? :S Dat is een hartstikke oud toestel. Had wel andere toestellen aan de top verwacht.

  19. Origineel geplaatst door HarryHenk
    Wat staat er op de x-as (dagen, maanden, jaren)? En wat staat er op de y-as? % of members? Member waarvan? Flickr? Dus dan gaan er ineens na verloop van tijd veel meer procenten in 100% members van Flickr? Het lijkt me dat op ieder moment in de tijd de lijintjes samen op moeten tellen tot 100%, en dat zie ik hier niet. Vreemde grafiek hoor.

    Nee geen vreemde grafiek, verkeerde redenatie van jou kant..Ik kan best meerdere camera’s hebben dus die grafieken hoeven niet op 100% uit te komen een member kan meerdere camera’s gebruikt hebben dan kom je sowieso altijd over de 100% heen.

  20. Leuk hoor maar de 400D (Canon Rebel) is al weer een oude camera…
    Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen een iphone een 3G en een 3GS…
    Dan zou je alle EOS modellen (uit een segment dus alle 300 / 400 / 450 /500) bij elkaar moeten nemen.
    Geld ook voor de Nikon modellen of de andere series van camera’s

  21. Tja, de mensen die met een EOS lopen zijn wat ouder dan de mensen met een iPhone. En de doelgroep van de mensen met een iPhone is zoals hierboven gezegd dezelfde groep als die mensen die foto’s en filmpjes uploaden. Mensen met een EOS hebben die behoefte heel wat minder. Dit artikel zegt me niet zoveel behalve dat het een bevestiging is van welke mensen er uploaden.

  22. Origineel geplaatst door Bartig
    Het aantal mobiele YouTube-uploads neem ik aan…

    Leg mij eens uit hoe jij een video opneemt en deze op YT knalt dan?

    Origineel geplaatst door Rowin
    Goedzo iPhone! ^^

    Flickr wordt gewoon vaak gebruikt als plaatjes-dump zoals Twitpic, Mobydinges en Twitgoo, verder laten veel Flickr users hun EXIF niet zien wanneer ze een foto hebben gemaakt met hun DSLR (Waarom mag Joost weten, Flickr is een community voor fotografen en dus ook om kennis te delen, niet als Twitter-plaatjesdump). Hoezo je dan “Goedzo iPhone” roept begrijp ik helemaal niet, heb je uberhaupt wel een Flickr-account of doe je het voor de FiPo?

  23. Origineel geplaatst door Chris
    In Amerika zijn de abo’s van de 1e Gen. iPhone nu juist afgelopen. Ik denk eerder dat de 3G een tussenmodel was.

    De veranderingen tussen de 3G en de 3GS zijn veel groter dan tussen de 2G en de 3G.

    Onzin, je bent in de war met Canada.

  24. Wat kunnen mensen toch zeuren over een grafiekje! De iPhone staat bovenaan, dat zie je toch!?
    Het gaat volgens mij om het aantal geplaatste foto’s per dag/week/maand per camera.

  25. Zegt meer over Flickr dan over de Iphone 🙂

  26. En ik doe er ook aan mee
    mijn eerst geuploade video ooit op YouTube vanaf en door mijn iPhone 3GS

    http://www.youtube.com/watch?v=E6Sp-_MIEnQ

  27. Snap er geen Flickr van. 😀

  28. Apple ! Wat je ook doet doe je goed ow Apple !

  29. Cool! 🙂

  30. Origineel geplaatst door Jermaine
    Origineel geplaatst door Rowin
    Goedzo iPhone! ^^
    Hoezo je dan “Goedzo iPhone” roept begrijp ik helemaal niet, heb je uberhaupt wel een Flickr-account of doe je het voor de FiPo?

    Origineel geplaatst door Hankdeank
    Apple ! Wat je ook doet doe je goed ow Apple !

    Origineel geplaatst door Tom
    Cool! 🙂

    Tjah de iPhone is populair bij de jeugd…krijg je uiteraard ook van die kiddo uitspraken.

  31. Origineel geplaatst door Pinkeltje
    Tja, de mensen die met een EOS lopen zijn wat ouder dan de mensen met een iPhone

    Wat? Ik heb zowel een EOS D450 als een Iphone. En zo ken ik er nog een paar 🙂

  32. Ik dnk dat flickr gwn populaire site is onder iphonegebruikers, en dat mensen met ene gewone nokia daar wat minder mee hebben

  33. Leuk allemaal, maar met mijn Canon of Nikon kan ik niet 1-2-3 een foto uploaden naar Flickr. Slaat dus totaal nergens op.

  34. Er is niemand in mijn omgeving die een Iphone heeft. En er zijn toch diverse smartphonegebruikers. Er is ook niemand in mijn omgeving die Flickr gebruikt.
    Bijna iedereen heeft weleens van Twitter gehoord maar Flickr is onbekend.
    Het is dus een kwestie van de doelgroep. Dit onderzoek heeft totaal geen waarde en wordt alleen maar door de Applekiddies gebruikt om te roepen hoe goed hun toestelletje is.

    Als je 100 telefoons pakt van de diverse merken en de kwaliteit van de camera op foto en videogebied gaat kijken zul je helaas moeten constateren dat de Iphone slecht presteert.
    Maar Iphone gebruikers kopen hun telefoon ook niet voor de kwaliteit van de camera, Maar voor het design, de gebruiksvriendelijkheid en de appstore, en om te roepen “ja ik heb er ook ééntje….

  35. Ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat mensen die een Iphone hebben, in bijna alle gevallen ook een data abonnement hebben, waardoor de drempel vele malen lager ligt. t.o.v. bijvoorbeeld een spiegelreflect camera.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.