Reacties voor: Apple lekt iPhone 8-gezichtsherkenning en design via HomePod

Apple heeft details over de iPhone 8 laten uitlekken. Het definitieve design en gezichtsherkenning ('Pearl ID') zijn terug te vinden in de HomePod software.

Reacties: 33 reacties

  1. Toch moet ik erg wennen aan de bovenkant van het scherm bij het tonen van een fullscreen plaatje. Het is gewoon niet mooi en gaat eigenlijk tegen alle principes van Apple in. Het lijkt mij dan ook dat de bovenkant altijd een rechte lijn zal tonen door de hoekjes links en rechts bovenin dan zwart te maken oid.

  2. Ik vind überhaupt dat apple er een zooitje van maakt. Voor mij is een iphone hetzelfde als nu. Fysieke homebutton en dezelfde layout is prima. Ik zit niet te wachten op een randloos scherm. Meegaan met een hype en het voegt weinig toe. Liever gewoon een 7s met oled scherm

  3. Origineel geplaatst door Steve
    Toch moet ik erg wennen aan de bovenkant van het scherm bij het tonen van een fullscreen plaatje. Het is gewoon niet mooi en gaat eigenlijk tegen alle principes van Apple in. Het lijkt mij dan ook dat de bovenkant altijd een rechte lijn zal tonen door de hoekjes links en rechts bovenin dan zwart te maken oid.

    Wat vooral bij een witte iPhone mega lelijk gaat lijken denk ik.

  4. Over die bovenkant; apple maakt het linker- en rechterdeel echt wel mooi strak met de sensoren en camera’s. Daar hebben ze echt wel een slimme oplossing voor.

    Ik ben meer benieuwd of Touch ID onder het scherm komt of toch niet… kan niet wachten😇

  5. @Kotter: Volgens de geruchten komen er geen iPhones met een wit frontje

    En zelf hoop ik vooral dat hij enigszins op tijd geleverd kan worden!

  6. @Kotter: Wat gaan ze dan wit maken als het een randloos design is?

  7. Ik ben heel erg benieuwd naar de daadwerkelijke scherm-ratio. Ik heb bovenstaande foto gepakt en in Photoshop een 9:16 en 9:18 (samsung S8/LG G6) vierkant eroverheen gelegd. Zie link.

    Tenzij de iPhone nog steeds hele dikke randen gaat krijgen, zal het eerder een 9:18 ratio scherm krijgen, dan een 9:16. Er blijft bij laatstgenoemde namelijk teveel ‘ruimte’ over waar geen scherm zit.. Hmm.
    Ik hoop er in ieder geval heel erg op dat de voorkant van de nieuwe iPhone uit twee delen bestaat, zoals enigszins in deze foto is te zien.

    Als Apple het doet zoals LG V20 en het een E-ink scherm betreft met enkel tijd, Wifi, bluetooth en signaalsterkte, dan wordt dat (energiezuinige) scherm één met de body. Het kleurenscherm eronder blijft zoals we het nu kennen, enkel groter.

    Hierdoor wordt de illusie gecreëerd dat er géén hap uit het scherm wordt genomen, maar alsnog lijkt alsof de gehele body één groot scherm is. Zou de perfecte oplossing zijn voor een maximaal groot scherm aan de voorkant, inclusief camera en andere front-sensoren.

  8. Origineel geplaatst door Steve
    Toch moet ik erg wennen aan de bovenkant van het scherm bij het tonen van een fullscreen plaatje. Het is gewoon niet mooi en gaat eigenlijk tegen alle principes van Apple in. Het lijkt mij dan ook dat de bovenkant altijd een rechte lijn zal tonen door de hoekjes links en rechts bovenin dan zwart te maken oid.

    Origineel geplaatst door Kotter
    Wat vooral bij een witte iPhone mega lelijk gaat lijken denk ik.

    Nu zijn die sowieso al lelijk en smaakloos dus dat gaat geen dealbreaker worden voor evt. kopers… 👹

  9. Origineel geplaatst door Steve
    Toch moet ik erg wennen aan de bovenkant van het scherm bij het tonen van een fullscreen plaatje. Het is gewoon niet mooi en gaat eigenlijk tegen alle principes van Apple in. Het lijkt mij dan ook dat de bovenkant altijd een rechte lijn zal tonen door de hoekjes links en rechts bovenin dan zwart te maken oid.

    Inderdaad, in het artikel staat ergens ook nog een foto waar bovenin de batterij status enz wordt getoond. Dat vindt ik eigenlijk nog de enige mooie optie die ik gezien heb.

  10. De vraag die overblijft: waarom wil Apple dit lekken?

  11. Origineel geplaatst door Henk
    @Kotter: Wat gaan ze dan wit maken als het een randloos design is?

    Ja niks dus, dus lelijk.

    Origineel geplaatst door Richard
    @Kotter: Volgens de geruchten komen er geen iPhones met een wit frontje
    En zelf hoop ik vooral dat hij enigszins op tijd geleverd kan worden!

    Dan hoef ik geen maar ik geloof er niks van.

  12. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  13. iedereen maakt wel druk om randjes en kleuren maar ik zie mezelf niet elke keer een telefoon voor mijn gezicht houden om het toestel te ontgrendelen.

  14. @rudy: je kunt er toch gewoon naar kijken als je hem in je handen hebt? Gebruik zelf voor de zaak een fraaie Surface Pro en ik hoef echt niet elke keer dat ding op te pakken om voor mijn gezicht te houden hoor. Fractie van een seconde er naar kijken en hij ontgrendelt.

  15. Origineel geplaatst door rudy
    iedereen maakt wel druk om randjes en kleuren maar ik zie mezelf niet elke keer een telefoon voor mijn gezicht houden om het toestel te ontgrendelen.

    Nee, maar je kijkt er wel naar als je ‘m wilt gebruiken en dat is voldoende 😉

  16. Voor mij geen iphone 8 dankzij die gezichtsherkenning. Het gaat steeds verder en verder, via de frontcamera ben je dan werkelijk echt alle privacy kwijt.

    Jammer want ze hebben mooie producten maar hier haak ik af.

  17. @Steve Jabs: Apple stuurt echt niet bij elke ontgrendeling een foto van je gezicht naar de servers van Apple. De gezichtsherkenning gebeurt lokaal op je telefoon via een beveiligde chip, niemand die de beelden in handen krijgt.

  18. @Thomas: Inderdaad, zelfde als bij Touch ID zal het allemaal lokaal gebeuren.

  19. De HomePod heeft toch helemaal geen camera? Waarom dan die verwijzingen naar camera? Of ik zit er naast en de HomePod heeft wel een camera of het is fake nieuws

  20. @Abraham:

    Haha goed punt.
    Zouden alle iOS libraries over all devices rondgestrooid worden (!?)
    Hoezo app thinning…

  21. Origineel geplaatst door Thijs
    Ik vind überhaupt dat apple er een zooitje van maakt. Voor mij is een iphone hetzelfde als nu. Fysieke homebutton en dezelfde layout is prima. Ik zit niet te wachten op een randloos scherm. Meegaan met een hype en het voegt weinig toe. Liever gewoon een 7s met oled scherm

    Het is juist een vooruitgang dat telefoons kleiner worden met wel een groter scherm! Ik heb nu een iPhone 6s plus. Het scherm is geweldig, maar het toestel mag wel wat kleiner.

  22. Wanneer je naar iOS 11 kijkt is het wel heel duidelijk dat Apple touch id (nog) niet achterwege zal laten.
    Aan de paniekzaaiers : geduld tot wanneer het toestel voorgesteld wordt.

  23. Ik word best enthousiast van het design van de iPhone 8, maar als de gelekte prijzen ook kloppen… laat dan maar zitten

  24. Ik zal wel dom zijn hoor, maar waarom zou Apple een tekening van de iPhone 8 in hun HomePod Firmware doen???

  25. Origineel geplaatst door App69
    Wanneer je naar iOS 11 kijkt is het wel heel duidelijk dat Apple touch id (nog) niet achterwege zal laten.

    Aan de paniekzaaiers : geduld tot wanneer het toestel voorgesteld wordt.

    De ios 11 die je nu kunt downloaden is geschreven voor de huidige lijn iphones zegt niets over toekomstige modellen

  26. Ook bij meerdere gesprekken en te lange wachttijd geeft de software een foutmelding

    Lijkt me ook een verwijzing naar stemherkenning. VoiceID anyone?

  27. En weer een kanon van een toestel; totale dominantie komt steeds dichterbij voor Apple.

  28. Hebben ze heel jaar de tijd voor een model op de markt te brengen en is het nog niet echt nieuw weinig nieuws in toestel

  29. Origineel geplaatst door Leo
    Hebben ze heel jaar de tijd voor een model op de markt te brengen en is het nog niet echt nieuw weinig nieuws in toestel

    Uhh.. heb je wel goed gekeken en gelezen?

  30. @Sander: nee ik ontgrendel hem vaak zonder er naar te kijken.

  31. @Daan: nee vergeet dat maar… Gaat niet gebeuren. Samsung heeft wel aan de andere kant een nieuwe scherm techniek ontwikkeld met een extra touchscreen layer die flexibel is. Maar voor dat ze dat gaan toepassen zal na 2018 zijn denk ik. Daarna zal Apple volgen

  32. @Henk: randloos design… Er zijn wel degelijk randen te zien. Plus die bezel on top blijft zoals in de leaks te zien was. De enige fabrikant die een volledig bezeles phone hebben gemaakt en zelfs zonder ear speaker die werkt met trillingen in je schedel is van shaomi de mi mix. Dat is inovatie alleen de kwaliteit van de techniek kan verder door ontwikkeld worden. Plus dat de hele telefoon keramisch is in plaats van glas of aluminium

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.