Reacties voor: ‘Apple wil in 2018 overstappen op OLED-schermen in de iPhone’

Apple zou plannen hebben om in 2018 over te stappen op OLED-schermen in de iPhone, maar er zijn nog wel wat technische problemen te overwinnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Kan het nou echt niet eerder?

  2. Origineel geplaatst door Cihan
    Kan het nou echt niet eerder?

    Moet dat.

  3. @Cihan: Waar is het saffier glas gebleven ?

  4. Origineel geplaatst door schepers
    Waar is het saffier glas gebleven ?

    Er is een verschil tussen het lcd/scherm en het glas dat er bovenop ligt. Als ze oled gaan gebruiken kan sit nog steeds met een saffieren glazen plaat boven.

  5. Origineel geplaatst door Cihan
    Kan het nou echt niet eerder?

    Origineel geplaatst door schepers
    Moet dat.

    Samsung is met haar amoled-schermen in de Galaxy S6-toestellen de iPhone 6 én 6s qua beeldschermkwaliteit echt vooruit. Ze zijn contrastrijker en kunnen zwart veel beter weergeven (op lcd blijft het altijd grijzig, dat valt je misschien niet op als je geen directe vergelijking maakt). De enige voordelen die lcd nog heeft is dat het altijd wel vooruit loopt op het gebied van pixeldichtheid en schermgrootte (wat amoled-tv’s erg kostbaar maakt), maar dat is voor smartphones inmiddels een non-issue, als je kijkt wat een absurde pixeldichtheid de nieuwste Samsung-toestellen al hebben. Verder kan lcd amper vooruit bij energie-efficiëntie terwijl amoled daarop veel beter kan inspelen. Apple gebruikt amoled al in de Apple Watch juist omdat het interface voornamelijk zwart en donker is en daardoor extra energie kan besparen. Lcd is duidelijk inferieur en ik neem het Apple kwalijk dat wij daar op moeten wachten, terwijl Samsung nu al de betere schermen heeft.

  6. …en zo lieve mensen, gaat de wereld aan 🍎 voorbij. Het sprookje is bijna uit.

  7. Oled is naar mijn mening subliem. Van mij mag ie gelijk komen. Dan verkoop ik mijn 6s direct.

  8. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    ik neem het Apple kwalijk dat wij daar op moeten wachten, terwijl Samsung nu al de betere schermen heeft.

    Wie dwingt jou dan op Apple te wachten ?
    Jij hebt het recht om alles wat een ander heeft ook te hebben in je Apple device omdat?……

  9. Ah leuk, krijgen we ook al die nep kleuren.

  10. @gertje: Dat is een kwestie van instellen…

  11. Origineel geplaatst door gertje
    Ah leuk, krijgen we ook al die nep kleuren.

    Onderbuik gevoel zeker ?
    In de basic stand op een S6 zit de S6 beter in echte kleuren (RGB waardes) dan een iPhone 6.

    Je kiest heerlijke felle kleuren of basic en daarbij juiste kleuren. Ja keuzes hé.

    Wellicht even wennen voor je.

    the most color accurate display that we have ever measured for a Smartphone or Tablet. It is visually indistinguishable from perfect, and very likely considerably better than your living room TV or any display that you own

    Voor de reacties weer komen dat display mate niet klopt er zijn nog veel meer sites die tot die conclusie komen

  12. Effe wachten dan, zal een groot verschil zijn van de iPhone 5 naar de iPhone 8 / 8s

  13. @Henk: Ik denk dat jouw sprookje eerder voorbij is dan dat van Apple

  14. @San: En waar kan je dat instellen dan?

  15. @Edward: mijn vrouw heeft de s6 edge plus, ik vind die kleuren veel te fel.Tis een mooi scherm qua helderheid en scherpte, maar voor mij hoef dat felle niet. En voor zover ik weet kunnen alleen de helderheid instellen bij Apple.

  16. Origineel geplaatst door gertje
    @Edward: mijn vrouw heeft de s6 edge plus, ik vind die kleuren veel te fel.Tis een mooi scherm qua helderheid en scherpte, maar voor mij hoef dat felle niet. En voor zover ik weet kunnen alleen de helderheid instellen bij Apple.

    Settings
    Display
    Schermodus

    Kiezen voor Basic klaar

  17. Als test net mijn iPhone 6 plus , naast een galaxy s6 edge gelegd … En vind persoonlijk het scherm van de iPhone mooier kwa kleuren !

  18. Origineel geplaatst door roblamper
    Als test net mijn iPhone 6 plus , naast een galaxy s6 edge gelegd … En vind persoonlijk het scherm van de iPhone mooier kwa kleuren !

    Dat kan
    Ik vind het persoonlijk niet.

    Staat ie op basic ?

    Enfin eenmaal amoled ….

  19. Ik heb nu al 2 jaar een Samsung s4 met amoled display en ook ik vroeg mij geregeld af waarom apple dit niet ook gebruikt. Tot dat ik een halfjaar terug een ipad kocht. De interface van de iphone/ipad is grotendeels wit. Wat echt opvalt waneer ik mij ipad naast mijn s4 leg is dat nou juist wit de enige kleur is die vele malen mooier is op lcd dan oled/amoled. De kleur zwart kom je in ios nouwlijks tegen dus veel energie bespaar je er niet mee. Ik verwacht dan ook dat apple ios een re-design geeft in 2018. De hoofd kleur wit zou vervangen worden door zwart. Daarbij sluit ik een veel grondigere design update (als bijv. ios 6 > ios 7) zeker niet uit.

  20. @schepers: 2 nadelen aan safier, het is verschrikkelijk duur en je moet maar eens een bedrijf vinden dat zoveel scherme kan maken.
    Daarom was het plan voor safier op de iphone 6 niet doorgegaan doordat het bedrijf ten onder ging

  21. @roblamper: kan zeker, oled is natuurlijk een zeer mooi scherm, in sommige gevallen alleen wat teveel contrast. Het is natuurlijk mooier dan een gewoon lcd display maar apple heeft natuurlijk heel wat technologien erbij gestoken, alleen mag de 7 volgend jaar ook 400 ppi hebben. Dat 577 ppi is nu eenmaal gewoon onnuttiger, nog erger is dat nieuwe 4k scherm. Ze hebben testen gedaan en vele zien het verschil niet tussen 4k en 1080p. Onze ogen kunnen zoveel resolutie gewoon niet aan.

  22. @Edward: daar gaat het niet echt om he. Het is alleen dat je dan niet veel hebt aan je duurdere oled

  23. Ik zie het nut van Saffierglas eigenlijk niet in als het zo belachelijk duur is. Zelfs met saffierglas heb je een iPhone hoesje nodig want de Aluminium unibody van de iPhones zijn nogsteeds relatief krasbaar én bij één stevige val zit er al een kleine deuk in (wat dus vermijdbaar is met hoesje). En wat betreft dat de Saffierscherm quasi niet te krassen valt: het is niet perfect, dus hoe dan ook zet de meerderheid er een schermprotector op. En het aantal mensen dat effectief hun iPhone hard genoeg dropt waardoor het scherm breekt is ook zeer klein! Tienduizenden iPhone schermen breken jaarlijks, maar honderden miljoenen blijven ongedeerd. Dus qua prijs-kwaliteit doet de goedkopere Gorilla Glass het nog goed (voor nu!) 🙂

  24. Origineel geplaatst door Marin Beg
    @roblamper: kan zeker, oled is natuurlijk een zeer mooi scherm, in sommige gevallen alleen wat teveel contrast. Het is natuurlijk mooier dan een gewoon lcd display maar apple heeft natuurlijk heel wat technologien erbij gestoken, alleen mag de 7 volgend jaar ook 400 ppi hebben. Dat 577 ppi is nu eenmaal gewoon onnuttiger, nog erger is dat nieuwe 4k scherm. Ze hebben testen gedaan en vele zien het verschil niet tussen 4k en 1080p. Onze ogen kunnen zoveel resolutie gewoon niet aan.

    Samsung heeft met name deze hoge resolutie om gebruik te kunnnen maken van deze telefoons in een Gear VR.

    Dan heb je per oog de helft van de resolutie en maak je gebruik van lenzen. Zelfs met QHD zie je dan wat pixels.

  25. Origineel geplaatst door Marin Beg
    @Edward: daar gaat het niet echt om he. Het is alleen dat je dan niet veel hebt aan je duurdere oled

    Snap niet wat je bedoelt?

  26. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    ik neem het Apple kwalijk dat wij daar op moeten wachten, terwijl Samsung nu al de betere schermen heeft.

    Origineel geplaatst door Jonathan
    Wie dwingt jou dan op Apple te wachten ?
    Jij hebt het recht om alles wat een ander heeft ook te hebben in je Apple device omdat?……

    Wie zegt iets van dwingen of recht hebben op? Stop met trollen. Apple levert de enige toestellen met iOS, dus mag je ook kritisch over de gekozen hardware zijn.

    Het is een groot gemis, omdat amoled gewoon aantoonbaar beter is. Dat betekent dat je tot eind 2018 moet wachten, als dat waar is, om een iPhone te kunnen kopen met een beeldschermtechnologie die nú al superieur is. Dat is toch zonde?

    Origineel geplaatst door SDsD
    Ik zie het nut van Saffierglas eigenlijk niet in als het zo belachelijk duur is. Zelfs met saffierglas heb je een iPhone hoesje nodig want de Aluminium unibody van de iPhones zijn nogsteeds relatief krasbaar én bij één stevige val zit er al een kleine deuk in (wat dus vermijdbaar is met hoesje). En wat betreft dat de Saffierscherm quasi niet te krassen valt: het is niet perfect, dus hoe dan ook zet de meerderheid er een schermprotector op. En het aantal mensen dat effectief hun iPhone hard genoeg dropt waardoor het scherm breekt is ook zeer klein! Tienduizenden iPhone schermen breken jaarlijks, maar honderden miljoenen blijven ongedeerd. Dus qua prijs-kwaliteit doet de goedkopere Gorilla Glass het nog goed (voor nu!)

    Saffier is ook een materiaal dat nergens voor nodig is. Het is bij gelijke dikte met het huidige Gorilla-glas inderdaad krasbestendiger, maar wel weer breekbaarder. Bovendien is saffier niet zo transparent als glas en komt dit ten koste van de kleuren en helderheid van het beeldscherm. Daarnaast is het een kostbaar materiaal. De voordelen zijn niet gegeven en Gorilla-glas wordt ook steeds beter (en we weten ook dat Apple graag steeds dunnere materialen inzet, dus zouden zij er baat bij hebben om glas te gebruiken dat net zo sterk, maar dunner is) en zoals je al zegt: praktisch levert het toch niets op, omdat een hoes noodzakelijk blijft.

  27. Origineel geplaatst door henk
    Ik heb nu al 2 jaar een Samsung s4 met amoled display en ook ik vroeg mij geregeld af waarom apple dit niet ook gebruikt. Tot dat ik een halfjaar terug een ipad kocht. De interface van de iphone/ipad is grotendeels wit. Wat echt opvalt waneer ik mij ipad naast mijn s4 leg is dat nou juist wit de enige kleur is die vele malen mooier is op lcd dan oled/amoled. De kleur zwart kom je in ios nouwlijks tegen dus veel energie bespaar je er niet mee. Ik verwacht dan ook dat apple ios een re-design geeft in 2018. De hoofd kleur wit zou vervangen worden door zwart. Daarbij sluit ik een veel grondigere design update (als bijv. ios 6 > ios 7) zeker niet uit.

    Klopt.
    Echter zijn ze 3 generaties verder.
    Nu is wit zo goed als wit

  28. Ze moeten veel eerder overgaan op oled ! Mijn note 4 en de s6 schermen zijn veel mooier en batterij vriendelijk ! Zonde dat Apple zo achter de feiten aan blijft lopen…

  29. en ik neem het Apple kwalijk dat wij daar op moeten wachten, terwijl Samsung nu al de betere schermen heeft.

    Ik weet niet eens echt hoe te reageren, zo onnozel is deze post. “Kwalijk?”. Je neemt het een gemeente ‘kwalijk’ dat ze een ACZ in je wijk plaatsen, maar niet een hardware fabrikant omdat ze toevallig niet jouw wensen volgen.

    Als jij een bepaald type scherm wilt dat Android wel heeft en Apple niet, dan koop je toch gewoon wat je wilt?

  30. Sinds wanneer is de snelle veroudering en verkleuring van oled schermen geen issue meer? Omdat voor- noch tegenstanders het hier nog noemen zou je dat tenminste haast gaan geloven…

    Leuk hoor die onderzoeken op splinternieuwe schermen die de ‘superioriteit’ van nieuwe oleds ‘aantonen’, maar die verzuimen angstvallig dat effect te onderzoeken of zelfs maar te noemen.

    Juist dit effect kon icm Apple’s streven duurzame, waardevaste apparaten te maken echter weleens een heel belangrijke reden zijn waarom ze geen haast hebben een techniek met voornamelijk korte-termijnvoordelen te gaan gebruiken.

    Als je (anders dan hardcore Samsung fans😉) niet elk halfjaar een nieuwe telefoon koopt zul je oled op een iPhone dan ook vooral missen … als kiespijn 😝

  31. Origineel geplaatst door roblamper: Als test net mijn iPhone 6 plus , naast een galaxy s6 edge gelegd … En vind persoonlijk het scherm van de iPhone mooier kwa kleuren !

    Iculture zou jou meteen als tester in dienst moeten nemen! Met riant salaris en 13e maand!!

  32. @Tevilnelg:

    Sorry enkel mensen die in de technologie zelf werken kunnen daarover echt uitspraak doen, Oled ging nu de laatste jaren iets vooruit, maar nog niet goed genoeg, vanaf dag 1 treedt er kleurverloop op in oled schermen, vooral als het scherm enige tijd per dag gebruikt wordt (zie de grote aantallen jarige Samsung smartphones met geelgekleurde schermen) – juist dáárom zit dit nog maar enkel in Apple Watch – waarom denk je dat alle tv-makers hun handen van oled afhouden?

  33. Origineel geplaatst door roblamper: Als test net mijn iPhone 6 plus , naast een galaxy s6 edge gelegd … En vind persoonlijk het scherm van de iPhone mooier kwa kleuren !

    Origineel geplaatst door Ton

    Iculture zou jou meteen als tester in dienst moeten nemen! Met riant salaris en 13e maand!!

    Zeer weten
    Lcd=levensechte kleuren
    Oled=overgesatureerde synthetische kleuren die verlopen na enige maanden,gebruik

  34. Origineel geplaatst door Ferryman
    Sinds wanneer is de snelle veroudering en verkleuring van oled schermen geen issue meer? Omdat voor- noch tegenstanders het hier nog noemen zou je dat tenminste haast gaan geloven…
    Leuk hoor die onderzoeken op splinternieuwe schermen die de ‘superioriteit’ van nieuwe oleds ‘aantonen’, maar die verzuimen angstvallig dat effect te onderzoeken of zelfs maar te noemen.
    Juist dit effect kon icm Apple’s streven duurzame, waardevaste apparaten te maken echter weleens een heel belangrijke reden zijn waarom ze geen haast hebben een techniek met voornamelijk korte-termijnvoordelen te gaan gebruiken.
    Als je (anders dan hardcore Samsung fans😉) niet elk halfjaar een nieuwe telefoon koopt zul je oled op een iPhone dan ook vooral missen … als kiespijn 😝

    Dit was geschreven door iemand die OOK kennis van zaken heeft, inderdaad iedereen zwijgt dood dat oled massaal kleurverloop heeft en ook daardoor niet geschikt is om televisies mee te maken, én het feit dat elk oled tv scherm minstens 50 dode pixels heeft… En lcd ZERO TOLERANCE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.