Reacties voor: Apple iPad-reclamespotjes zijn inspiratiebron voor Samsung

Samsung heeft drie reclamefilmpjes gemaakt waarin drie termen centraal staan: sneller, dunner en lichter. Toevallig waren dat dezelfde drie woorden die Apple in het eerste reclamespotje van de iPad 2 centraal stelde.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Begrijp er geen snars van!

  2. Kunnen ze zelf echt niets bedenken?

  3. Waarom posten jullie dit soort berichte op jullie site androitplanet. Die mensen denken echt dat Samsung geweldig is.

  4. Er staat in het bericht wel dat Samsung zijn inspiratie van Apple haalt, maar in de Apple reclame zeggen ze juist dat die dingen er helemaal niet toedoen. Samsung maakt er wel reclames over omdat zij vinden dat die er wel toedoen.

  5. Ik vind dit niet normaal meer… Stelletje fakers zijn het!

  6. Ik vind dat ‘lighter’ reclamespotje wel leuk. Beetje jammer dat mensen hier weer in hun Apple-defensiestand gaan. Ik maak dagelijks gebruik van mijn Apple producten maar Samsung ontwikkelt zichzelf ook. Ik bedoel maar: ik ‘hou’ van mijn Apple producten, maar hoef een ander daarom niet zo af te kraken zonder dat ik weet wat het werkelijk is.

  7. “Better to fail in originality than to succeed in imitation” Michael Jackson

  8. Dit vindt ik ronduit belachelijk van Samsung !!

  9. Ik vind het wel leuke spotjes.. en waarom is dit na-aperij? Vind ze juist wel origineel, vooral die met dat potlood 😀

  10. @Dean:

    Doe niet zo belachelijk man. Ik vind Android leuk, maar alles van Samsung loop ik met een grote boog omheen.

    Wat jij hier laat zien is fanboyisme. Hou daar eens mee op, er is tegenwoordig geen “beter” systeem.

  11. Origineel geplaatst door De Enige Echte Anoniem
    @Dean:Doe niet zo belachelijk man. Ik vind Android leuk, maar alles van Samsung loop ik met een grote boog omheen.Wat jij hier laat zien is fanboyisme. Hou daar eens mee op, er is tegenwoordig geen “beter” systeem.

    Heeft helemaal niks met fanboy te maken. Ik heb vaak zat kritiek of een kritische blik op de producten en werkwijze van Apple.

    Het gaat er gewoon om dat op de site androidplanet ze constand alleen maar positieve berichten plaatsen en al die mensen daar alleen maar hun gal verspreiden over apple.

    Het zou gewoon beter zijn als daar wat meer van dit soort berichten en positieve Apple berichten te plaatsen.

    Zelfd dat dan hier wat meer open berichten zouden moeten staan over android. Dat maakt het allemaal relasitiser in plaats van een tunnel visie op een merk of product.

    Daarom lees ik niet alleen iPhone/iPad club maar ook androidplanet.

  12. nou, leuke videootjes wel. en die claims? ach, het zal wel gejat zijn van apple, maar reclame is reclame: gericht op dingen verkopen, niet op producten verbeteren. daar ga ik me pas druk om maken als ik er minder door verkoop.

  13. Kan wel moeilijk geloven dat die koffie zwaarder was dan 565 gram…

  14. Beter goed gejat dan zelf slecht bedacht.

  15. Slordig gejat.

    Maar volgens mij is een kop koffie in een plastic bekertje wel lichter dan 565 gram… Of ligt het aan mij???

  16. @Mathijss95:
    volgens mij ook. Volgens mij gaat er 200ml in. @00ml water is ongeveer gelijk aan 200gram laten we zeggen dat de koffie in het water verwaarloosbaar is, dan is de tablet inderdaad zwaarder ja 😛

  17. Verschrikkelijk wat een slechte reclames. De eerste twee reclames met kinderen geven aan dat ‘slechte’ ouders hun kinderen nog meer verpesten door ze zoet te houden met een Galaxy Tab. Het derde filmpje geeft aan dat de Galaxy Tab vooral voor neuroten is bedoeld die niet op tijd komen.

    Dit lijkt in de verste verte niet op een iPad reclame, die ademt uit dat wat je doet met de iPad relaxed, informatief, innovatief en fun is.

  18. Ik heb totaal geen problemen met deze spotjes. Ik vind ze wel grappig en ze lijken in de verste verte niet op de mooie strakke spotjes van Apple.

    En dat ze adverteren met dat ze sneller lichter en dunner zijn… tsja… dan kunnen de wasmiddelen elkaar ook verwijten dat ze stralend wit wassen en ook nog eens op lage temperaturen.

    Imho behoren deze aspecten gewoon bij de tablets.

  19. Jongens, jongens, wat een zure reacties van de Apple adepten weer.
    Spotje 2 is toch gewoon grappig?!

    Waarom nou moeilijk doen omdat Samsung woordjes gebruikt die een andere fabrikant net iets eerder gebruikte?

    Hebben jullie wel eens een spotje van een auto fabrikant gezien? “ruimer, zuiniger, stiller, veiliger” etc.
    Daar doen we toch ook niet moeilijk over?

    Dus ik sluit me aan bij justmac.

  20. Natuurlijk moeten we hier met een grote boog om heen lopen!

    Maar voor iedereen die onder een steen heeft geleefd…
    Bekijk de Google+ reclamespot Dat is pas de stijl van Apple! en in cominatie met samsung (mede android oprichter) komt het totaal beeld aardig dicht bij Apple in de buurt.

    Kijk als ik jou fiets jat dan vraag ik dat niet eerst even. Maar ga jij dan stil zitten wachten? want ach, ik heb ook recht op een fiets? Nee dan is het voor de meeste mensen anders… Jij investeert in een fiets met jou (zuur) verdiende geld. En nu zal een lapzwans (vanuit jou ogen) jou (zuur) verdiende fietsje jatten…

    Nee hier klopt iets niet… ‘t wordt tijd dat de EU iets gaat doen aan die alles opkopende Aziaten en als ze het niet kunnen kopen dan maken we het gewoon naar?

    En dat is ook hoog nodig als land met vrijwel alleen maar dienstverlening.

  21. “Nee hier klopt iets niet… ‘t wordt tijd dat de EU iets gaat doen aan die alles opkopende Aziaten en als ze het niet kunnen kopen dan maken we het gewoon naar?”

    Zeker nooit gehoord van “vrije marktwerking”.

    En wie kochten zo’n 10 jaar geleden her en der bedrijven op? Juist ja o.a. de Nederlanders.

    En wie exporteerden al vele tientallen jaren hun productie naar Azie? Juist ja, de hele Westerse Wereld (w.o. Nederland).

    De huidige gang van zaken komt omdat de meeste Europeanen liever erg veel geld ontvangen en daar weinig voor presteren. Zie de EU ten top.

  22. Origineel geplaatst door Yannick
    Kan wel moeilijk geloven dat die koffie zwaarder was dan 565 gram…

    Bij Samsung hebben ze hele zware suikerklontjes in de kantine…

  23. @Die andere Steve

    Dus als jij wat bedenkt waardoor een product beter verkoopt en het staat los van bijvoorbeeld wettelijke regels zoals BPM vrijstellingen van auto’s.
    En je investeert heer behoorlijk in en deze stijl door mensen aan te nemen en complete design bureaus mee te laten denken naar een oplossing om de klant te bereiken.

    Laat dan net zon Aziaat om de hoek kijken en die maakt het even na. Dan voel je je als risico nemend ondernemer behoorlijk genaaid! Kijk toevallig de de iPad een product wat je niet zomaar weg duwt op de markt vanwege zijn prijs. Maar toch zit dit niet lekker.

    En nu de Aziatische wereld ook nog behoorlijk wat geld achter de hand te hebben vind ik het een gevaarlijke situatie worden! En dat verhaal dat wij dat ook deden is lulkoek want toen was er nog niks te doen in China , Taiwan enz. … Wij als dienstverlenend land moeten oppassen…

    Jan werkt bij de slager en jij bent glazenwasser

    jan besteld jou 4 keer per jaar voor zijn ramen en jij komt 20 x bij Jan in de slager. Het circuleert te kort om geld de zelfde waarde te laten houden dus de inflatie zal enorm stijgen want wat exporteren wij nou? ja zee containers maar dat is niets anders dan een doorgeefluik en dat geld idem voor Schiphol. We hebben de top van onze economie bereikt en willen we dat behouden dan is het belangrijk dat je dat geld/economie niet uitsmeert over Europa en Azië. Maar onze VOC mentaliteit is echter al lang met de noorderzon vertrokken.

  24. @gino:

    Jij bent duidelijk niet of slecht op de hoogte van de geschiedenis.

    Nogmaals. Wij (Westerlingen en NL voorop) zijn begonnen met het overbrengen van ons totale productieproces naar Aziatische landen!

    En de enige reden dat de Aziaten rijker en rijker worden is doordat zij gewoon hard werken en niet hun tijd verdoen met gewauwel wie wat hoeveel moet gaan steunen. Als je daar je eigen broek niet omhoog kunt houden dan is dat jouw pecht.

    Verder wordt ook Apple regelmatig op de vingers getikt vanwege patentschendingen. Dus denk nou niet dat Apple altijd even zuiver op de graat is.

    Die glazen wassende slager laat ik maar zitten. Ramen zijn duidelijk niet echt helder gelapt.

  25. Beetje slordig om die reclame dan uit te zenden :p@Whacko:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.