Reacties voor: M1-chip in beide apparaten: gaat Apple de iPad en Mac samenvoegen?

De iPad en Mac groeien steeds meer naar elkaar toe. Beide zijn nu voorzien van een M1-chip. Maar dat wil niet zeggen dat ze worden samengevoegd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Zet gewoon al big sur op de iPad Pro’s en klaar !

  2. Zou er ook in de opvolger van de iPad Air een M1 komen?

  3. Origineel geplaatst door Paul
    Zou er ook in de opvolger van de iPad Air een M1 komen?

    Uiteindelijk denk ik van wel. En misschien in de iPhone de M2.
    Uiteindelijk is dat veel efficiënter voor Apple.

    Apple kan immers de M1 chip aanpassen zodat deze voor elk apparaat passend kan zijn.

  4. Hoop vooral dat de volgende iPadOS update een flinke verbetering is voor het gebruiken van iPad Pro icm extern monitor in plaats van alleen spiegelen met grote zwarte randen. Hopelijk is de tunderbolt aansluiting van het nieuwe grote model hierin een eerste stap ☺️

  5. Origineel geplaatst door Timo
    Zet gewoon al big sur op de iPad Pro’s en klaar !

    HELEMAAL mee eens!

  6. Origineel geplaatst door Timo
    Zet gewoon al big sur op de iPad Pro’s en klaar !

    Inderdaad. De eerste iPad Pro verveelt zich ook in de huidige tijd nog steeds bij uitvoeren van welke app dan ook. Nu een m1… alleen zinnig met Mac OS.

  7. Echt hè! Ik de iPad Pro weggedaan en een MacBook Air m1 gekocht. Ik ben echt verlieft op de iPad Pro maar zolang er geen serieuze software voor is is het voor mij een nutteloos apparaat.

  8. Ik zie ruimte in de markt voor de huidige line up. Zeker voor 65+ is het 15 inch formaat veel prettiger dan het 11 inch. Maar de Pro is dan voor de happy few, dus wellicht is er martkruimte voor een instap 15 inch

    De grote iPad Pro is wat mij betreft gericht op informatie, entertainment en prive beeldbellen. Licht, compact, nog net een echte laptop (voor op schoot dus), maar wel met het scherm en de power daarvoor. Een touchscreen scherm wordt door de korte werkafstand en je vingers snel ‘smerig’ en vergt daardoor nogal wat schoonmaken. Wat mij betreft minder geschikt voor productie. Maar Apple laat de concurrentie op tablet gebied nu ver achter zich.

    De MacBook, de iMac en een OS als Big Sur zijn gericht op productie. Dan is een scherm van 13-14 inch krap en eigenlijk alleen geschikt voor wie veel reist en weinig gewicht wil. Anders is de MacBook Pro met 16 inch wel het minimum voor wie veel van werkplek wisselt. Anders is de iMac met 24” het minimum en een 32” (komt hopelijk nog) een prettiger maat. Ik gebruik iPad Pro, MacBook Pro en iMac naast elkaar, maar de MacBook Pro alleen op reis.

  9. Ik ben vooral benieuwd naar WWDC dit jaar. Hopelijk zien we dan wat Apple met de iPad Pro wil gaan doen. Misschien krijgt iPadOS dusdanig veel uitbreidingen, zodat er een Big Sur-light ontstaat?

  10. Zolang ze ipad os er blijven opzetten heeft het volgens mij geen nut, dan mag je de ipad nog 10x sneller maken
    En apple kennende gaan ze dit niet snel veranderen

  11. Over de M1 chip gesproken, zijn er hier nog meerdere die zo heel random gewoon een groen scherm vervolgens een reboot krijgen. Prima voor mn macbook air zo af en toe maar zou dit niet oke vinden bij een iMac.

  12. @Don: Ik ben wel benieuwd wat in deze volgens jou het verschil is tussen een iMac een MacBook Air?

  13. Origineel geplaatst door Don
    Over de M1 chip gesproken, zijn er hier nog meerdere die zo heel random gewoon een groen scherm vervolgens een reboot krijgen. Prima voor mn macbook air zo af en toe maar zou dit niet oke vinden bij een iMac.

    Ik had afgelopen weekend een complete vastloper op de MBP M1 terwijl ik in een Zoom meeting zat. Dat had ik letterlijk nog nooit gehad op m’n vorige MBP (2014). En daar gebruikte ik het afgelopen jaar ook heel veel Zoom op.

  14. Origineel geplaatst door Don
    Over de M1 chip gesproken, zijn er hier nog meerdere die zo heel random gewoon een groen scherm vervolgens een reboot krijgen. Prima voor mn macbook air zo af en toe maar zou dit niet oke vinden bij een iMac.

    Origineel geplaatst door Richard Geertse

    Naja een smak geld meer

    Ik had afgelopen weekend een complete vastloper op de MBP M1 terwijl ik in een Zoom meeting zat. Dat had ik letterlijk nog nooit gehad op m’n vorige MBP (2014). En daar gebruikte ik het afgelopen jaar ook heel veel Zoom op.

    Er zijn dus meer mensen met dit probleem. Het is bij de meest uiteenlopende programma’s. Zoom Indesign maar ook bij Mail.app.

  15. @Don: bij mijn pro M1 raak ik na elke ‘wake up from sleep’ mijn muisklik kwijt. Alles werkt, enkel muisklik niet meer (vreemd genoeg wel de 2 vinger muisklik).
    Dit gebeurde na een paar weken gebruik pas. En natuurlijk her en der crashes die ik voorheen nooit had. Dat plus de 2 usbc poorten maakt het dat ik mijn oude laptop wel mis.

  16. @Mark: Precies hetzelfde bij mij, moest even inlopen was want het werkt nu feilloos.
    Behalve mijn earbuds 1 moet ik elke keer even loskoppelen en verbinden om verbinding te krijgen.

  17. Ik denk dat macos en iPadOS nog wel apart blijven, maar dat er wel veel programma’s zoals xcode en final cut naar de iPad komen. Daarbij denk ik ook dat nu de iPad Pro thunderbolt heeft er een betere integratie komt. Ik hoop dat je een iPad Pro via thunderbolt op de zelfde manier aan een Mac kan gaan koppelen als twee Macs. Dan kan je als je de inlog hebt bij de bestanden

  18. Ik voorspelde dit al een paar jaar geleden. Zo’n logische stap voor Apple om te nemen. Je kunt er op rekenen dat een volgende iPhone ook de M1 chip krijgt.

    Hoe logisch zou het zijn als een leverancier nog maar een app hoeft te ontwikkelen die op alle apparaten draait.

    Het device bepaald dan alleen nog de locatie waar je deze app gebruikt.

    IPhone: onderweg
    iPad: op de bank
    iMac: op je buro

  19. Tuurlijk gaan ze die niet samenvoegen, hele andere doelgroep, hele andere software voor nodig..

    Het is niet voor niks dat er op de Iphone nu een andere ios versie draait dan op de IPAD EN DE Apple TV.

    Het ligt aan het aanbod van software of de ipad een echte laptop vervanger gaat worden.

  20. Origineel geplaatst door Mark
    @Don: bij mijn pro M1 raak ik na elke ‘wake up from sleep’ mijn muisklik kwijt. Alles werkt, enkel muisklik niet meer (vreemd genoeg wel de 2 vinger muisklik).
    Dit gebeurde na een paar weken gebruik pas. En natuurlijk her en der crashes die ik voorheen nooit had. Dat plus de 2 usbc poorten maakt het dat ik mijn oude laptop wel mis.

    Klote hè, zitten toch te veel kinderziektes in die m1…

  21. Als je big sur er op zet heb je een hele slechte tablet. De beste manier is om de kloof te verkleinen tussen macos en ipadOS. Dat zijn ze nu aan het doen, maar ze hebben nog een weg te gaan.

  22. @Timo: De hele wereld zal uiteindelijk naar apps gaan. De huidige besturingssystemen zullen gelijdelijk allemaal verdwijnen.

    Er zijn maar weinig mensen die echt door hebben waar Apple mee bezig is maar het is zo’n logische stap als ze schaalvergroting willen bereiken.

    Een ontwikkelaar hoeft nog maar een app te maken en die werkt dan automatisch op alle devices. Automatisch aangepast naar het device afhankelijk van beschikbare specs en bediening op dat device.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.