Poll: beste aankondiging WWDC 2021

Reacties voor: Opinie: Apple moet jaarlijkse iOS-updates blijven uitbrengen

Iets om naar uit te kijken
Elk jaar in juni kunnen we de nieuwe iOS-functies verwachten en het enthousiasme daarover is groot.

Reacties: 13 reacties

  1. Absoluut gewoon de Keynote in juni aanhouden. Ik kijk er altijd met plezier naar uit. Ik vind het ook leuk om de bèta’s te proberen op een ander toestel.

  2. De Keynotes waren de afgelopen jaren zo verschrikkelijk voorspelbaar en saai dat ik nu weer uit kijk naar een live demo van Craig Federighi. Alleen daarom zou Apple jaarlijks een iOS update moeten blijven doen!

  3. Als functies versprijd over het jaar uitkomen, vind ik het ook prima. Ik zie liever, dat alle toestellen kunnen blijven meedraaien. Nu vallen er toestellen af. Dan worden mensen min of meer verplicht een nieuw toestel te kopen. Niet voor ieders budget weg gelegd.

  4. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Absoluut gewoon de Keynote in juni aanhouden. Ik kijk er altijd met plezier naar uit. Ik vind het ook leuk om de bèta’s te proberen op een ander toestel.

    NEE er komen teveel nieuwe dingen uit Apple moet zorgen dat de updates beter op orde zijn
    Apple heeft bij updates te veel bugs en problemen.

  5. Ik ben wel een fan van de aankondigen, iets om naar uit te kijken. Ik leef voor updates! Maar de laatste laten zijn er functies aangekondigd die soms zelfs maanden duurden voordat ze eindelijk beschikbaar waren (Universal Control?) dat je bijna niet eens meer kan spreken van een jaarlijkse update. Niet erg, maar we leren vaak pas achteraf dat sommige functies de eerste release helemaal niet halen.

  6. Ik heb na ruim 10 jaar Android de rug toegekeerd. Één grote rotzooi hebben ze ervan gemaakt terwijl een Android topper ook veel kost. Daarbij heb je met Android regelmatig vastlopers die je dwingen tot full hard reset en dat heb ik op mijn iPhone, applewatch, Apple TV, HomePods en EarPods geen enkele keer ervaren. Ja hoor mijn ervaring na nog maar drie maandjes is dat vaarwel Android zeggen mijn allerbeste beslissing ooit is want dat al mijn Apple producten hun prijs voor vele jaren zeker waard is. Android is na maximaal 3 jaar niet meer ondersteund.

  7. Liever geen jaarlijkse cyclus meer. Het legt druk op de ontwikkelaars om met iets te komen én het op tijd af te hebben.

    Nieuwe functies drogen langzaam op – het is ook niet meer zo noodzakelijk om het jaarlijks te blijven doen.

    Liever af en toe (ongeveer 1 x 2 jaar ofzo) een update wanneer er ook echt iets nieuws is en het dan ook af is en goed werkt. Dat zou voorkeur hebben.

  8. Liever om 03:00 tijdens het laden een OTA update…

  9. Apple heeft de laatste ‘jaarlijkse’ update in mijn ogen alleen maar gedaan om te updaten. Wat er daadwerkelijk is ge-update kon ook (graag in 1 keer goed dan) in de tussentijdse updates gedaan worden. De keynotes zijn ook al niet meer zo indrukwekkend en lijkt steeds meer op een persmoment dan klanteninfo.

  10. Liever eens voor zorgen dat huidige iOS werkt, met name Siri. Wat een nachtmerrie.

  11. @Christophe: ja, verstaan is slecht plus het hoort ook dingen die er niet zijn, kijk je npo gemist breekt Siri in met het 1 of ander

  12. Maak van “Jaarlijks” periodiek en dan ben ik het eens.. nu IOS zo volwassen is geworden zal er steeds minder groot worden ontwikkeld

  13. Het kan opzich allemaal minder vaak zowel de hardware als de software. Dat iCulture zegt van niet snap ik wel, als hardware halveerde en software ook is er de helft minder nieuws te melden en dat is waar iCulture ed op draaien. Maar we kunnen makkelijk twee jaar met een iOS versie en geef die maar twee jaar lang punt zoveel updates. De hardware ook, nu een gerucht dat een iPhone dezelfde chip gaat krijgen als een jaar eerder, wat voor nut heeft dat? Die iPad 2019 was ook raar ding. Dat soort dingen hoeven ze niet te doen vind ik. Heeft ook een gejaagdheid onder de consument van weer de nieuwste moeten hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.