Reacties voor: Apple vanaf nu eerlijker over opslag: iOS neemt 4GB tot 6GB in

We wisten het eigenlijk al wel, maar nu is ook Apple er eerlijk over: iOS, de instellingen en standaard-apps nemen al snel 4GB tot 6GB van je opslag op de iPad en iPhone in.
Eveline Meijer -

Reacties: 18 reacties

  1. Sorry maar dat is zo’n onzin. Ik hen in de afgelopen 20 jaar nog nooit een computer of telefoon gekocht waarbij het zo is aangegeven.

  2. Dan moet apple hier wat aan gaan doen wand dat is gewoon diefstal

  3. Kan je t daarom nu niet gewoon respecteren?

  4. Tussen de regels staat hier: koop eigenlijk straks de iPhone 7 met 256GB, want met minder ben je een loser.

    Eerlijkheid of marketing?

  5. Tja, Apple is niet de enige die zich hieraan schuldig maakt.

    Bijna elk computer of smartphone wordt verkocht met de vermelding van welk geheugenmodule erin werd geplaatst, niet hoeveel geheugen er daadwerkelijk beschikbaar is.

    Een smartphone met 8gb geheugen heeft soms slechts 1 of 2 gb beschikbaar.
    Een laptop van HP waarover ik beschikte had slechts 70gb van de 128gb beschikbaar.
    Ik heb zelfs gehoord dat de eerste Surface tablets van Microsoft slechts 24gb beschikbaar hadden wanneer je een 64gb versie kocht!

    Ik denk dat het probleem ook ligt aan het feit dat het zelfs van toestel tot toestel varieert hoeveel geheugen er daadwerkelijk beschikbaar is.
    Ik meen me nog te herinneren dat er in de comments van een artikel op iculture sommigen 10gb en anderen zelfs tot 13gb ter beschikking hadden op hun iPhone 6 16gb ter beschikking hadden. ( bij mij persoonlijk 11,6gb )

    Ik ben ermee akkoord dat de beschikbare geheugen vermeld moet worden ipv het geplaatste module. Maar als er dergelijke verschillen zijn tussen toestellen zie ik niet helemaal hoe dit gerealiseerd zou kunnen worden.

  6. Heeft deze plotselinge aanpassing ook iets te maken met de rechtszaak die in België is aangespannen hieromtrent? (Bron)

  7. Dit zou Apple eenvoudig kunnen oplossen. Waarom niet gewoon een iets grotere module plaatsen met een aparte partitie voor IOS.
    Geheugen kost geen drol meer qua inkoop en ze zouden er gelijk een USP (Unique selling point) van kunnen maken: The new iPhone with TrueStorage, save more photos, video en media then ever!

  8. Dat verhaal van 4 to 6GB kan ook de prullebak in. Ik heb zelf een iPhone 6 64GB en daar heb ik maar 55,7GB van over dat is een stuk minder dan dat ze aangeven. Ik heb er zelf niet echt last van want heb nog iets van 20GB over, maar het is meer om aan te geven zoals hierboven ook al. Dat er geen peil te trekken is op hoeveel data je daadwerkelijk overhoud per iPhone.

  9. Apps als Aandelen, Tips en Kompas gebruik je waarschijnlijk nooit, maar ze staan wel op je iPhone en zijn verbonden met andere functies van iOS, waardoor je problemen kunt krijgen als je ze zomaar verwijdert.

    Als dit echt waar zou zijn heeft Apple iets fundamenteel fout gedaan, een OS kan en mag natuurlijk nooit zo afhankelijk zijn van individuele apps!

    En juist iOS bewijst dat ironisch genoeg ook overtuigend. In veel besturingssystemen wordt de filebrowser als onmisbaar en onlosmakelijk onderdeel van het OS gezien, terwijl zelfs dat uiteindelijk eigenlijk ook maar gewoon een appje is. Dat het in iOS ontbreekt betekent daarom alleen dat je de mogelijkheden van zo’n appje (deels) moet missen, maar ook echt helemaal niets meer dan dat: iOS is er al die jaren nog nooit door omgevallen of zo.

    Dat uitgerekend datzelfde iOS vervolgens niet zonder bv die aandelen-app zou kunnen is dan ook klinkklare kolder – tenzij iemand bij Apple echt iets héél erg doms heeft gedaan. 🤔
    _

    En zoals we allemaal weten: opslag uitbreiden met bijvoorbeeld een microSD-kaart is niet mogelijk

    Dat gaat niet meer op, juist hier op iCulture hebben we een tijdje terug kunnen lezen dat PhotoFast een super-compacte (MFi) lightning μSD adapter verkoopt. Met ook nog eens een heel handige bijbehorende app met opvallend volwassen filebrowser-achtige mogelijkheden, niet alleen op de μSD-kaartjes maar zelfs op (een deel van) de interne opslag van je iDevice! Alleen voor apps heb je er niets aan, maar voor vrijwel alle content is het een bijna perfecte uitbreidingsmogelijkheid.

    De eenmalige aanschafprijs van de adapter is even een uitgave, maar vervolgens kun je voortaan verwisselbare flashopslag bijkopen voor een fractie van de prijs die je bij Apple (-accessoires) gewend bent geraakt.😃

  10. http://www.apple.com/nl/ios/whats-new/

    1,3 GB voor iOS9 werd door Apple op haar site vermeld…
    Is er al iemand die Apple aangeklaagd heeft voor misleidende teksten? 😂

  11. Wel, wordt het misschien dan is tijd om een optie te geven om al die stock Apple apps die bijna niemand gebruikt er permanent af te gooien?

  12. Als je naar hè info kijkt staat er toch hoeveel GN je over hebt.
    Bij een auto staat het verbruik ook. Maar niet waar je rijd. Auto snelweg,binnenweg met allerlei hindernissen

    Grtjs.

  13. Het is een grote schande dat Apple nog steeds iPhones met 16GB levert! 32GB moet wat mij betreft de basis worden vanaf de nieuwe iPhone 7. Ik koop zelf altijd meer opslag maar voor mensen die “goedkoop” aan een iPhone willen komen of een 16GB bij een abbonement nemen is dit vaak een nare verrassing achteraf…. Dus Apple doe er wat aan!

  14. Hoezo heeft mijn 256GB iPad Pro dan maar 232GB capaciteit ?

  15. @Arthur: 256000000000 bytes x 1024 kb x 1024 mb x 1024GB = 238GB
    238-6 = 232GB!

  16. Stelletjes dieven dat het zijn en ze durven het nog goed te praten ook nog 😪. Beter maken ze gewoon dat je evenveel gb hebt als vermeld op de verkoop kaartje. En wanneer gaan ze nu is de 16gb uit de schappen halen en 32gb de nieuwe standaard maken? Apple is mensen aan het bestelen en we slikken het maar.

  17. Uiteraard is het logisch dat het besturingssysteem (iOS) en de bijbehorende app’s ruimte innemen. Maar als dit de enige oorzaak zou zijn van het feit dat niet het volledige opslaggeheugen vrij beschikbaar is, dan zou iedere iPhone, ongeacht de opslagcapaciteit, in absolute zin evenveel niet-bruikbaar geheugen hebben. Maar dat is niet zo. Zou het ook zo kunnen zijn, dat Apple bewust een bepaald percentage (relatief dus) van het opslaggeheugen onbruikbaar maakt, om daarmee te voorkomen dat de iPhone heel traag in gebruik zou worden wanneer het geheugen volledig vol zou zijn? Immers, een iPhone met 64gb geheugen heeft nu (iOS 9.3.2) 55,7 vrij besteedbaar geheugen. Een iPhone met 128gb geheugen heeft 113gb vrij besteedbaar geheugen. Het niet-besteedbaar geheugen is bij beide toestellen in absolute zin niet gelijk.

  18. Origineel geplaatst door Patrick
    Dan moet apple hier wat aan gaan doen wand dat is gewoon diefstal

    Nee ze hebben je iets niet vertelt, dat is iets heel anders dan diefstal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.