Reacties voor: Apple introduceert nieuwe Apple TV: nog niet in Nederland verkrijgbaar

Apple heeft vanavond tijdens het speciaal evenement in San Francisco een compleet vernieuwde Apple TV geïntroduceerd die kleiner en goedkoper is dan zijn voorloper de nadruk legt op streaming content.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 63 reacties

  1. dit zal ook nooit snel een succes worden in nederland naast dat het niet te verkrijgen is. al heb ik zelf wel liever een apple tv dan een lelijke en dure upc kast.

  2. Jammer dat deze hier nog niet uitkomt, hoewel ik het huidige/vorige model in februari heb gekocht. Is er al duidelijkheid of de huidige Apple TV’s een software update krijgen? Lijkt mij logisch gezien de software niet echt veranderd is, alleen het proces van het huren is rental only ipv aanschaffen en rental.

  3. Abc en fox zijn natuurlijk geen filmmaatschappijen, maar omroepen;-)

  4. Je kunt de Apple TV alleen krijgen in de landen waar je ook films en series kunt huren.. Amerika, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Zal waarschijnlijk pas komen als de rechten vrij zijn voor Mac want anders wordt het weer een flop. Je kan em wel al bestellen hier in Nederland: http://www.iphoneservicepoint.nl/extra_producten/apple_tv.html

  5. echt crap want ben voor het eerst geïnteresseerd in Apple TV zeker voor die prijs.
    Zou zelfs nog betalen om nieuwste films te huren.

    Als we pech hebben komt dat films of tv series huren via iTunes helemaal nooit van de grond in Nederland.

  6. Ik heb een Synology NAS. Met .avi .mkv en .srt
    Weet iemand of het mogelijk is om deze content te streamen naar de nieuw/oude apple tv?!
    Ik werk nu met WD live tv box. ( werkt perfect)
    Maar ik vindt de apple tv mooier 😉

  7. Als we het daar in een van de 6 landen kopen Duitsland bijvoorbeeld zouden we dan toch een aantal interessante dingen kunnen gebruiken uit de Itv ?

  8. Ja apple tv zie ik niet zo snel in nederland komen jammer genoeg! Net als hulu zal het wel wegblijven. Misschien haal ik er 1 uit the uk want de functie om alles van me pc te streamen naar me tv/iphone/ipad vind ik 80 euro al waard zoveel kost een redelijke hdmi kabel ook.

  9. Weet iemand of netflix in nederland of België werkt?

    Jonas

  10. Kan iemand mij vertellen of ik met mijn huidige Apple-TV dezelfde mogelijkheden heb als met de nieuwe?
    Ik begrijp dat de nieuwe geen harddisc krijgt, wat de huidige wél heeft maar in principe kan de huidige toch ook streamen?
    Of heb ik dan een firmware update nodig?

  11. Ik haal er wel 1 uit de uk dan.. Ik neem aan dat streamen vanaf de pc en iphone gewoon werkt..

    Eindelijk geen kabels vanaf de laptop meer richting de tv/versterker.. Hoop alleen wel dat ze spotify ook zullen laten streamen vanaf de iphone, zou ideaal zijn.

  12. Kan ik er eentje uit de VS halen en dan gebruiken met een VS account of gaat dat niet werken?

  13. Origineel geplaatst door Jonas Smets
    Weet iemand of netflix in nederland of België werkt?Jonas

    Netflix op de iPad werkt als je een US iTunes account hebt en een VPN server in Amerika. Het programma kijkt namelijk naar je account om via iTunes te streamen (wat niet mogelijk is in BE/NL), en je moet een Amerikaans IP adres gebruiken.

    Een gratis VPN is meestal te traag om de stream goed te kunnen verwerken, dus je zal moeten uitkijken naar een betalende variant. (BlackVPN bv.) En dan is het nog maar de vraag of je je AppleTV wel via een VPN zal kunnen verbinden, ik vermoed van niet.

  14. waarom nu hier weer gelijk 179 euro, beetje triest.
    mooi product, ik wil er zeker eentje!

  15. Meneer dir 179 denkt, er staat een geschatte 120, de reden dat we altijd stukje duurder uit zijn, zijn de belastingen zeggen ze.. Blijft jammer 🙂

  16. Origineel geplaatst door Marco polo: Als we het daar in een van de 6 landen kopen Duitsland bijvoorbeeld zouden we dan toch een aantal interessante dingen kunnen gebruiken uit de Itv ?

    Zoals het fijne nasynchroniseerwerk van onze oosterburen?

    ‘Hee Händer hoch, Cowboy!’ 🙂

  17. Wat een stuk onnodig hardware.. sjonge jonge..

  18. In Duitsland en Frankrijk is ie gewoon te koop voor 119,- euro in de Apple store, dus dat is de prijs. Je kan hem ook wel bij het in de URL genoemde NL bedrijf bestellen maar dan is ie 60,- duurder (hoe durven ze). Maar zoals gezegd, gewoon online bestellen in Duitsland via een retailer, dan komt ie voor 119,- naar je toe.

    Leuk stukje techniek en prima prijs, zeker een meerwaarde en natuurlijk werkt het direct met al je aanwezige content in iTunes.

  19. Kan iemand mij vertellen hoe het zit voor de mensen met een oude Apple TV. Zal er dan een software update komen?

  20. Ben een enorme Apple tv fan. Een druk op de knop en kijken maar. Heel simpel, nooit meer wachten tot iets binnen is. Je hebt natuurlijk een Amerikaanse account nodig en voor netflix heb je een VPN nodig. Maar er zijn routers die een ingebouwde mogelijheid tot VPN hebben.

    En nu zelfs met de fire core hack van de Apple tv is VPN mogelijk…

  21. Op de Xbox360 bestaat dit concept al meer dan een jaar (met Zune Movies). Ook hier is het probleem dat het helemaal ‘gehyped’ wordt in de VS (en terecht wat een heleboel HD content kan daar tegen aantrekkelijke prijzen bekeken worden) maar in Nederland valt het zwaar tegen omdat Microsoft de rechten niet vrij krijgt / geen moeite doet om rechten vrij te krijgen.

    Anyway, ik ben bang dat dit met AppleTV niet anders zal zijn…

    Oja, simpelweg een VS-account aanmaken zal niet werken. Bij Apple zijn ze heus niet dom en zullen ze netzo als bij Microsoft op de Xbox een IP-check o.i.d. uitvoeren om te kijken op welke locatie de AppleTV box zich begeeft.

  22. @Marciano: kijk maar een op de duitse Apple site http://www.Apple.de

  23. hier gebruik ik mijn ps voor

  24. Alles wat apple tv kan kan
    Mijn philips ook, inclusief films huren bij videoland

  25. Toch wel een klein beetje teleurstellend dit. Als ze het apparaat een wereldwijde release hadden gegeven, mogelijk tot aansluiten externe hd via usb en ondersteuning voor 1080p en de meest gangbare codecs dan zou dit absoluut een succes kunnen worden.
    Nu vraag ik me dat dus absoluut af!!

  26. Ik mis 4 dingen die ik wel in Boxee heb

    1. avi’s, mp4 en andere formaten. Een mediahub voor films die je zelf gemaakt hebt. Om alles nu in iTunes te zetten en te converteren zou echt overkill zijn.
    2. ondertitels in de films. Dit zou echt super handig zijn als je een film kijkt en de subs aan/uit kan zetten in je eigen taal
    3. RAW bestanden. Zoals het er nu uit ziet zit je vast aan IPhoto. Aangezien ik met Lightroom werk en dus files in een map heb staan ipv een database kan ik de bestanden niet bekijken mits ik ga converteren naar JPEG in Iphoto.
    4. meer apps zoals foto’s op PicasaWeb, webradio (bv Pandora)

    Ik mis in de nieuwe Boxee en ook ATV:
    – Een trailer van de film die je wilt bekijken. Ik kijk liefst eerst een trailer voor ik de film bekijk omdat ik aan de naam niet altijd weet of het een leuke film is. Net als de ITunes Store waar je een preview kan bekijken zou dat zeker gaaf zijn.

    Ben benieuwd hoe de rest hier tegenover staat?

  27. Apple tv kun in nederland alleen werken als je kun betallen met een itunes kaart en je heb in jouw router apn’s voor de land je wilt te kijken , als apple tv wil kijk op je internet ip dus moet je een vs of uk ip hebben , veel werk en geld, zelfde op de iphone kun je bbc iplayer met safari en een proxy server , als voor nederland nu zie ik geen huur movies en voor alleen youtube is apple tv waardloos , als veel nieuwe hd tv’s heb youtube en internet ,

  28. In Nederland wordt dat niks. Hier gaat glasvezel en interactieve TV veel sneller in ontwikkeling als Apple TV. Bovendien ook meteen Full HD. Apple maakt schitterende producten maar met Apple TV blijven ze de plank mis slaan. Misschien moet Jobs het niet meer beschouwen als hobby maar het echt eens serieus aan pakken.

  29. Is dit zoiets als PS3 media server?ik kan hierbij dan alles van m’n PC streamen naar m’n ps3. Moet in dit geval eerst HD films downloaden. Maar met de huidige downloadsnelheden is dit geen probleem 😉

  30. 25% duurder dan in de vs terwijl de $ 30% lager staat dan de €.
    Dat heeft niets meer te maken met belastingen.

  31. Heeft het flash?

  32. ik ga dit zeker halen, als is het ter vervanging voor mijn asus o!play air.. ja je kan gewoon streamen naar je TV via dit vanaf je PC, en je kunt huren (Series/films) of ik ga huren weet ik niet, maar ik ga zeker dit gebruiken als stream kastje van mn pc naar mn TV, nadeel is wel dat de films/series in itunes moet staan, maar daar zijn oplossing voor 🙂

  33. Origineel geplaatst door Rob
    Ik heb een Synology NAS. Met .avi .mkv en .srt Weet iemand of het mogelijk is om deze content te streamen naar de nieuw/oude apple tv?! Ik werk nu met WD live tv box. ( werkt perfect) Maar ik vindt de apple tv mooier

    De oude aTV kan niet zonder meer streamen. Kijk eens bij XBMC.org: dit is een open source software die je op je aTV installeert en vervolgens kan je ‘alle’ formaten films, maar ook muziek, naar je tv/Stereo streamen.

  34. De reden dat we hem in Nederland niet krijgen is tweeledig. Ten eerste komen de films en series hier niet en ten tweede heeft dat als gevolg dat de – te lage – kostprijs van de Apple TV nooit terugverdiend gaat worden.
    Dus ze kunnen hem hier zonder meer op de markt zetten, maar zullen er heel hard op verliezen.
    En het gaat bij een bedrijf toch altijd nog als eerste om geld verdienen.

  35. Ik denk dat als ze het hier in Nederland willen uitbrengen dat ze er zeker voor moeten zorgen dat alle uitzendinggemist kanalen er op zitten,publieke,rtl,sbs en mischien wel eureosport player. en uiteraard content in de Nederlandse iTunes store.

  36. op m’n lijst mee te nemen uit de USA stond al een iPad en daar komt dus nu ook een AppleTV bij! 🙂

  37. Ik blijf toch lekker bij mijn oude AppleTv.

    Vind het toch wel een voordeel dat daar een harddisk in zit.
    Ik vind het niet echt handig om voor wat muziek te draaien een computer aan te hebben staan en ook de AppleTv.
    Voor films misschien wel,maar die kan ik met XBMC ook streamen van mijn externe HD op mijn Airport Extreme. (in alle formaten)

    Het is meer een Airport Express met een HDMI uitgang geworden.

  38. Ik heb een “oude” Apple TV. Gaat deze nou dezelfde functies krijgen na een software update?

  39. De hamvraag wordt natuurlijk of AirPlay ook beschikbaar komt voor app-ontwikkelaars. Stel dat content van uitzending gemist op je iphone of ipod gestreamd kan worden naar Apple-TV, dan zou er in eens een wereld aan mogelijkheden open gaan en wordt appleTV echt een aantrekkelijk gadget voor die prijs….
    Maar ik vrees dat ik weer net te veel wil.

  40. Gewoon een Mac Mini met daarop Plex geinstalleerd en je kan hetzelfde plus een hoop meer!

  41. Zolang het geen MKV ondersteund is het voor mij een no-go…

  42. Origineel geplaatst door Léon Dekkers
    Gewoon een Mac Mini met daarop Plex geinstalleerd en je kan hetzelfde plus een hoop meer!

    ….en is zo’n EUR 600 duurder.

    Het kan in NL een succes worden als Apple de licenties los krijgt. Hetzelfde geldt voor iBooks. Je kunt dus niet echt commentaar hebben op Apple over de functies van de Apple TV. Deze is in eerste instantie gericht op ‘grote afzetmarkten’ zoals US, UK en Duitsland. Ik denk niet dat Steve zich laat tegenhouden door Stichting Brein of de Buma. Als ik de kans krijg koop ik deze zeker en zet hem bovenop mijn MacMini PCC. Dan heb ik voor USD 99 een upgrade om HD films te kijken (iets dat met de PCC niet lukt) en kan de mini nog altijd als storage en DVD speler gebuiken. Overigens kun je via eBay US iTunes giftcards kopen om toch je films te huren.

  43. Origineel geplaatst door Makkiej
    ik ga dit zeker halen, als is het ter vervanging voor mijn asus o!play air.. ja je kan gewoon streamen naar je TV via dit vanaf je PC, en je kunt huren (Series/films) of ik ga huren weet ik niet, maar ik ga zeker dit gebruiken als stream kastje van mn pc naar mn TV, nadeel is wel dat de films/series in itunes moet staan, maar daar zijn oplossing voor

    Wat voor oplossing doel jij op? Ben hier zeer benieuwd naar…

  44. Ik gebruik een LaCie NAS en de ps3.. gaat prima, alleen de GUI van de appleTV is wel veel leuker… mocht de ps3 stukgaan -> Applestore!

  45. @Johan. Bedankt voor je info.
    Ik heb jaren lang met xbmc gewerkt op mn oude xbox. Maar deze had geen HD support.
    Dat was de reden dat ik een WD Live TV gekocht heb. Maar als ik jou goed begrijp, kan ik op de oude aTV ook xbmc installeren. Werkt dit dan goed?! En draait de aTV ook HD?!

  46. Weet iemand of de duitse apple store ook in Nederland levert?

  47. Origineel geplaatst door flow
    In Nederland wordt dat niks. Hier gaat glasvezel en interactieve TV veel sneller in ontwikkeling als Apple TV. Bovendien ook meteen Full HD. Apple maakt schitterende producten maar met Apple TV blijven ze de plank mis slaan. Misschien moet Jobs het niet meer beschouwen als hobby maar het echt eens serieus aan pakken.

    Interactieve TV van Ziggo en UPC is 1080i .. dat is niet veel beter dan de 720p van de aTV hoor.
    En voor dingen die je eenmalig kijkt, is 720p voldoende. Films die ik echt vaker wil zien koop ik wel op Blu-Ray.

  48. @Rob:
    Hoi, ja dat kan door xbmc op je apple tv te installeren. die streamt muziek en films rechtstreeks van een nas naar je apple tv. werkt heel goed : http://wiki.atvflash.com/index.php?title=Main_Page

  49. $ 4,99 is belachelijk veel voor een dag HD film kijken…..

    Mijns inziens zou $ 1,99 per 24 uur per film reëel en acceptabel zijn voor grote groepen,

    Maar wie weet zijn ze bang voor t dichtlopen van het internet met al die streaming en willen het dus nog “select” houden?

  50. De bestaande Apple TC is nu in prijs verlaagd naar 189 euro! Zie ik net in de Apple Store.

  51. Origineel geplaatst door BertvH
    $ 4,99 is belachelijk veel voor een dag HD film kijken…..Mijns inziens zou $ 1,99 per 24 uur per film reëel en acceptabel zijn voor grote groepen,Maar wie weet zijn ze bang voor t dichtlopen van het internet met al die streaming en willen het dus nog “select” houden?

    dat bedrag betaal je ook als je naar de videotheek gaat, op de eerste dag dat de DVD uit is. Maar zoals in de keynote aangegeven is, gaat de prijs omlaag naar mate de film langer uit is. En dan kom je uiteindelijk op de 1.99 uit.

  52. Origineel geplaatst door Clifford
    De bestaande Apple TC is nu in prijs verlaagd naar 189 euro! Zie ik net in de Apple Store.

    volgens mij is deze nog 269.-

  53. Apple heeft in de USA, Canada, Frankrijk, Duitsland en Australie al een grotere bibliotheek aan premium films en series dan elke kabelmaatschappij of IPTV provider.

    Doe daar Netflix, Youtube en de content op je eigen PC bij, en consumenten hebben in die landen een makkelijke keuze: $85 tot $135 dollar per maand voor cable + $500 voor een HD tuner of $99 voor een AppleTV met eens $50 aan films en series. Andere landen zullen worden toegevoegd.

    Dat Apple zelf nog niet veel content in Nederland heeft is eigenlijk niet zo boeiend. En live TV mist uiteraard nog… maar:

    De meest belangrijke ontwikkeling is (eindelijk) dat AppleTV dankzij AirPlay een TV-accessoire wordt voor je iPod, iPhone of iPad.

    Dankzij de mogelijkheid om elke content vanaf zo’n handzaam apparaat naar je grote HDTV te streamen gooit Apple de mogelijkheid voor elke content publisher open om buiten de kabel om HD kwaliteit content in de woonkamer te krijgen.

    iPad, iPhone, iPod worden een fantastische afstandsbediening. Iedereen kan een eigen afstandsbedienings-app ontwikkelen met social, EPG en interactiviteit functies. De lean forward experience in je handen, de lean backward content op je grote TV.

    Deze ontwikkelingen leggen op middellange termijn een bom onder het businessmodel van kabel en IPTV. In de USA verloren de kabelaars vorig jaar 600.000 abonnees aan online TV diensten. En ze hebben nog geen antwoord.

    Maar de online content library is immens veel groter. Niet alleen Apple’s eigen content library. De keuzevrijheid is gewoon onbeperkt. Iedereen kan content ontsluiten, iedereen kan een zap-app bouwen, iedereen kan deze apps installeren en iedereen kan buiten de walled gardens van de kabelaars om consumeren. Tegen lagere kosten.

    Kwaliteit is voor veel consumenten helemaal geen argument. De gemiddelde consument betaalt liever minder en heeft liever meer vrijheid. De gemiddelde consument ziet het verschil tussen 720p en 1080i niet.

    Consumenten keren door dit soort ontwikkelingen kabeltv en de gangbare omroepen de rug toe. Net als de uitgeverijwereld en de muziekbranche zal de TV wereld het volgende slachtoffer worden van de ultieme liberalisering van het Internet.

    Het gaat allemaal om de eyeballs. Consumenten gaan ‘over the top’. Dus advertentiebudgetten verschuiven naar online en naar ‘over the top’. Dus omroepen zullen wel mee moeten. Die zullen prachtige apps lanceren zodat consumenten buiten de kabel om premium en free-to-air content via hun kanalen blijven consumeren.

    Kabelaars zullen zeer defensief reageren. Ze zullen proberen ‘three screens’ support aan te bieden, zodat je ook hun content op je iPad en PC kan krijgen.

    Maar dit is eigenlijk gewoon een nieuwe life cycle. De kerntaak van een kabelmaatschappij is content distribueren, niet content exploiteren. Als je teruggaat naar die core, dan is het beter deze ontwikkeling te stimuleren.

    De kabelaars en internet providers die wel lef hebben stappen nu al in deze Over The Top markt. Zij bieden hun netwerk aan content aanbieders aan. Ze gaan distributiecapaciteit verhuren aan Over The Top content providers. (= business model)

    Ze bieden daarmee niet alleen de content partijen de mogelijkheid om met hogere kwaliteit en garanties hun content naar de consument te brengen, ook brengen ze differentiatie aan: bij provider A werkt YouTube / RTL / Sanoma gegarandeerd goed. Bij provider B is het best effort. Als consument zou ik wel weten bij welke provider ik dan abonnee zou worden. Ook al kost het me een tientje in de maand meer. (= business model).

    Door deze content intelligenter over hun netwerk te distribueren (logistiek) bespaart men enorm op transportkosten (peers, transit, backbones). Ook besparingen zijn een business model. Wij zien besparingen van 45 tot 65 procent in tests in mobiele netwerken door een combinatie van slimme logistieke techniek.

    De providers die hier niet in meegaan riskeren dat ze worden gedegradeerd tot een commodity: een domme pijp tot content tegen de laagste prijs. Providers die geen QoS gaan bieden riskeren gigantische brand damage (zoek op #attfail) als hun netwerken niet waarmaken wat hun marketing machine altijd belooft (namelijk onbeperkt snel internet).

  54. Origineel geplaatst door Léon Dekkers
    Gewoon een Mac Mini met daarop Plex geinstalleerd en je kan hetzelfde plus een hoop meer!

    Inderdaad: dan heb je topapparatuur en een topprogramma, zeker icm met de nieuwste versie van Plex (9) en de iphone/ipod app.

  55. Uiteraard is dat een mogelijkheid maar let op: al dan niet indirecte verwijzingen naar warez en hacks staan wij hier niet toe. Eenmalige waarschuwing.

    Grappig: een search op het woord ‘hack’ binnen iPhoneclub levert 32 pagina’s met resultaten op, dus ik snap niet waarom hier geen verwijzing naar een gebruiksmogelijkheid voor de aTV geplaatst zou mogen worden….

  56. Ik begrijp niet dat Frontrow niet wordt vervangen door deze software, zou toch handig zijn als je dit ook op je mac mini kon zetten die velen al een de tv hebben hangen

  57. Ik hoor helemaal niemand over beeld streamen naar de ATV als je een game aan het spelen bent.
    iPhone/ iPad in je hand(en) en gamen op je TV, dan is de nieuwe ATV zijn geld zeker waard!

  58. Origineel geplaatst door Jonas Smets
    Weet iemand of netflix in nederland of België werkt?Jonas

    Ja als je een vpn proxy gebruikt… bijvoorbeeld blackvpn. Gebruik dan deze code ( VEYHYXP ) krijg jij korting en ik weer wat weekjes extra

  59. mee eens, maar die airport Express werk ook fantasties

    Origineel geplaatst door Macbook-Jan
    Ik blijf toch lekker bij mijn oude AppleTv.Vind het toch wel een voordeel dat daar een harddisk in zit. Ik vind het niet echt handig om voor wat muziek te draaien een computer aan te hebben staan en ook de AppleTv. Voor films misschien wel,maar die kan ik met XBMC ook streamen van mijn externe HD op mijn Airport Extreme. (in alle formaten)Het is meer een Airport Express met een HDMI uitgang geworden.

  60. Ik heb zojuist de nieuwe Apple TV besteld via de UK site! Omgerekend EUR 109,-. Ben heel benieuwd of het iets is. Zoniet, dan verkoop ik hem weer. Maar daar ga ik niet vanuit. Eindelijk lekker streamen vanaf mijn MacPro’s 🙂

  61. Zou graag films van Humax 5050 willen streamen naar Time capsule, en later op gewenst moment dan weer op TV kunnen afspelen. Weet iemand of dit mogelijk is?

  62. @Bas:
    Hoe heb je dit gedaan?
    Probeer hem te bestellen, maar loop vast bij de postcode.
    Hij accepteert daar niets.

    Ik hoor graag van je.

  63. Origineel geplaatst door Marcel van der Sanden
    @Bas:
    Hoe heb je dit gedaan?
    Probeer hem te bestellen, maar loop vast bij de postcode.
    Hij accepteert daar niets.Ik hoor graag van je.

    Hoi Marcel, ja sorry, dat had ik nog moeten vermelden. Mijn collega woont in het weekend in London, dus daar laat ik hem naar toe sturen. Ze neemt hem dan een dezer dagen mee naar Nederland.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.