Reacties voor: Apple introduceert iPhone 5c met 8GB opslag, nog niet in Nederland (update)

Apple heeft een 8GB iPhone 5c geintroduceerd, als goedkoper alternatief op bestaande iPhone 5c-modellen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Nog steeds veel te duur…. Als je al 499$ geeft kan je evengoed 599$ geven aan een 16 gb.. Met 8gb ben je niet echt veel…

  2. 399,- is een goede prijs denk ik.

  3. Die C wordt nooit een succes boven de €400. Mensen geven dat er gewoon niet aan uit. Voor dat geld koop je minimaal 2 andere telefoons met de zelfde of betere specificaties.

  4. 8GB? Dat is een flinke prijs, en gezien het feit dat je op een iPhone 4 5.4GB overhield zal dat hier waarschijnlijk minder dan 5GB zijn.

    Lekker bezig Apple, het is 2014 hoor…

  5. De 2 GB vrij ruimte voor een iOS update is alleen, om voor de hand liggende redenen, noodzakelijk tijdens een OTA update. Met een iTunes update is die vrije ruimte niet noodzakelijk.

    De systeem partitie van een iPhone is 1.2 – 1.5 GB, afhankelijk van het model. De grootte van de systeem partitie ligt vast en veranderd niet.

  6. Op de duitse website van de apple store is volgens mij ook de iPad 2 vervangen door de iPad 4 (met A6X chip)

  7. 8GB is voldoende als je wilt bellen, mailen en iMessagen. Nu nog een versie in zwart en veel bedrijven zullen de blackberry vervangen.

  8. Kunnen de het toch houden bij het 16GB.. Want aan 8 hebben ze nooit genoeg aan.. Lijkt me..

  9. Is het bekend of deze 8GB versies nieuw uit de fabriek komen rollen, of zijn het 16GB versies die dmv een (software) truc nu 8GB zijn.
    Het lijkt mij nl verstandiger en goedkoper om eerst het overschot weg te werken.

  10. Origineel geplaatst door Kivanc
    Nog steeds veel te duur…. Als je al 499$ geeft kan je evengoed 599$ geven aan een 16 gb.. Met 8gb ben je niet echt veel…

    Dan kan je net zo goed $649,- uitgeven aan een iPhone 5S, of wacht nog beter $749,- uitgeven aan een iPhone 5S met 32GB, maarja dan kan je net zo goed $849,- uitgeven aan de 5S met 64GB.

    Wat een gezeur… Koop dan een andere telefoon als je het niet over eens bent.

  11. Is het niet zo dat de 8gb versie dan geleverd wordt met ios 7.1 dus je gewoon de volledige 8gb tot je beschikking hebt ?

  12. Euh Apple, verlaag gewoon de prijs ipv de specs!
    Er zit al bijna niemand op dit toestel te wachten….

  13. Origineel geplaatst door Timosha
    De 2 GB vrij ruimte voor een iOS update is alleen, om voor de hand liggende redenen, noodzakelijk tijdens een OTA update. Met een iTunes update is die vrije ruimte niet noodzakelijk.De systeem partitie van een iPhone is 1.2 – 1.5 GB, afhankelijk van het model. De grootte van de systeem partitie ligt vast en veranderd niet.

    De grootte van de systeempartitie kan helaas wel veranderen: Vroeger had ik een iPod touch 2g, met iOS 3.x had ik daar 7.1 gb op beschikbaar en met iOS 4.x “maar” 6.8 GB. En met iOS 7 is er nu dus nog minder ruimte vrij want als die partitie 1.2 – 1.5 gb groot is, dan zit ik aan 6.2-6.5 gb vrije ruimte te denken. Stop er GTA San Andreas en TomTom op en je mobiel zit al vol.

  14. Origineel geplaatst door Arjan95
    .De grootte van de systeempartitie kan helaas wel veranderen

    Als je daar een discussie wil over voeren dan doe dat op het forum. Ik zal dan, met de juiste tools, bewijzen dat je het mis hebt en een aantal dingen door mekaar aan het haspelen bent.

  15. Origineel geplaatst door Marc
    Kunnen de het toch houden bij het 16GB.. Want aan 8 hebben ze nooit genoeg aan.. Lijkt me..

    Wie niet? Ik begrijp deze reacties niet. Ik heb een iPhone 4 8GB voor werk. Ik bel en mail er mee. Geen Games of social networking, muziek of films. Ik heb nu nog 4GB over. En met mij zullen er meer zijn die hun iPhone niet gebruiken om mee te gamen.

    Mijn privé iPhone heeft een opslag van 16GB, maar daar doe ik ook veel meer mee. De volgende kan zelfs een 32 GB worden. Het is dus prima dat Apple de keuze verruimt. Dat je er persoonlijk niet genoeg aan hebt, is voor Apple geen reden om geen 8GB aan te bieden.

  16. 299,00 euro is nog veel geld voor een 8GB versie.
    De 16Gb zou 299,00 euro moeten kosten dan is men goed bezig als goedkoper alternatief voor een iPhone 5S
    Als je ziet wat er in zit dan voel je je wel besodemieterd hoor. Plastic behuizing met wat afscherming om storing van buitenaf tegen te gaan, een accu en een printplaatje van een knaak met processor en speakertje dat was het. O ja, niet te vergeten het scherm natuurlijk.
    Dit hoeft niet zo duur te kosten. Ongelooflijk knap hoe ze zo’n telefoon in elkaar kunnen zetten. Als je hem wil open maken om te repareren dan gaat er vaak wel iets stuk, slim gemaakt.

  17. Origineel geplaatst door R.Putters
    299,00 euro is nog veel geld voor een 8GB versie. De 16Gb zou 299,00 euro moeten kosten dan is men goed bezig als goedkoper alternatief voor een iPhone 5S Als je ziet wat er in zit dan voel je je wel besodemieterd hoor. Plastic behuizing met wat afscherming om storing van buitenaf tegen te gaan, een accu en een printplaatje van een knaak met processor en speakertje dat was het. O ja, niet te vergeten het scherm natuurlijk. Dit hoeft niet zo duur te kosten. Ongelooflijk knap hoe ze zo’n telefoon in elkaar kunnen zetten. Als je hem wil open maken om te repareren dan gaat er vaak wel iets stuk, slim gemaakt.

    zo’n a-technische opmerking, daarmee verlies je al je geloofwaardigheid hoor… een antenne aanzien als afscherming jeetje…

  18. Too little , far too late…

  19. Hmmm ik snap Apple niet helemaal. Het is duidelijk dat de iPhone 5C te duur is. Dat is het probleem. En ik snap niet dat ze het geheugen 8gb maken, kan je bijna niks mee tegenwoordig als je ook al meeneemt dat de update 7.1 2gb opsnoept. Ze moeten de prijs voor de 16gb verlagen van 599 van 449 ofzo. iPhone 4S daar onder, 5S daarboven met 599. Zo klopt het naar mijn mening.

    Wat ik ook niet helemaal snap is dat Apple nu weer de iPad4 verkoopt en de iPad 2 wegdoet. Prima idee maar de iPad4 met Retina-scherm is nu goedkoper dan een iPad mini met Retina-scherm. Welliswaar zijn de specs van de mini ietsjes beter maar alsnog. Doe mij maar een 9.7″ ipv een 7.9″..

    Ik mis Steve. Het lijkt af en toe alsof Apple het even niet meer weet. Uiteraard geen kwaad woord over hoe prachtig de producten zijn!

  20. Origineel geplaatst door Mathew
    Too little , far too late…

    “Just in time” is ook Engels en kan dus ook.

  21. Even voor alle mensen die wel alles willen hebben maar er weinig geld voor over hebben: Koop geen Apple!
    Bij de Aldi kun smartphones kopen voor minder dan €200,-.
    Wil je de kwaliteit en het design van Apple? Dan zul je er wat voor over moeten hebben!
    Gelukkig is er keuze genoeg op de telefoon markt en voor elk budget is er wel een smartphone beschikbaar.

  22. Origineel geplaatst door Sarafina
    Even voor alle mensen die wel alles willen hebben maar er weinig geld voor over hebben: Koop geen Apple!Bij de Aldi kun smartphones kopen voor minder dan €200,-.Wil je de kwaliteit en het design van Apple? Dan zul je er wat voor over moeten hebben!Gelukkig is er keuze genoeg op de telefoon markt en voor elk budget is er wel een smartphone beschikbaar.

    Je hebt volgens mij de discussie niet helemaal goed gevolgd. Waar het in de kern om gaat is de relatieve prijs van de 5c t.o.v. van de 5s. Die is vanaf de introductie al té hoog. Het kleine prijsverschil weegt gewoonweg niet op tegen het grote verschil in specs.

  23. Origineel geplaatst door Sander
    Hmmm ik snap Apple niet helemaal. Het is duidelijk dat de iPhone 5C te duur is. Dat is het probleem. En ik snap niet dat ze het geheugen 8gb maken, kan je bijna niks mee tegenwoordig als je ook al meeneemt dat de update 7.1 2gb opsnoept. Ze moeten de prijs voor de 16gb verlagen van 599 van 449 ofzo. iPhone 4S daar onder, 5S daarboven met 599. Zo klopt het naar mijn mening.Wat ik ook niet helemaal snap is dat Apple nu weer de iPad4 verkoopt en de iPad 2 wegdoet. Prima idee maar de iPad4 met Retina-scherm is nu goedkoper dan een iPad mini met Retina-scherm. Welliswaar zijn de specs van de mini ietsjes beter maar alsnog. Doe mij maar een 9.7″ ipv een 7.9″..Ik mis Steve. Het lijkt af en toe alsof Apple het even niet meer weet. Uiteraard geen kwaad woord over hoe prachtig de producten zijn!

    Beste, de 5C is door de mensen ZELF een budget iPhone genoemd, het IS helemaal geen budget iPhone, maar hij is identiek aande 5 maar in kleur ! en véél steviger dan de concurrentie (samsung)… het is NOOIT Apple’s opzet geweest budget telefoons uit te brengen, dat doen ze met de oudere modellen.

    Net zo het verhaal van de iPad2, er is geen extra materiaal gemaakt voor iPad2’s, ze hebben gewoon zo efficient mogelijk de stock opgebruikt, en nu gaan ze dat doen met de iPad(4)Retina. Echter de performance van de iPad Mini Retina is stukken beter dan van de iPad4.
    De mensen kunnen dus kiezen, groot en iets minder performance, ok kleiner en super performance… aan hén de keus.
    En al die holle uitspraken over Steve, laat die mens met rust.

  24. Origineel geplaatst door Timosha
    Als je daar een discussie wil over voeren dan doe dat op het forum. Ik zal dan, met de juiste tools, bewijzen dat je het mis hebt en een aantal dingen door mekaar aan het haspelen bent.

    Hij heeft wel gelijk hoor.
    Je gedraagt je wel overdreven fanboyachtig, mag wat minder hoor.

  25. @Guido: Je hoort mij ook niet zeggen dat de 5C een budget telefoon is, de telefoon is gewoon te duur. De specs zijn bijna hetzelfde als de 5 dus vind ik 599 geen redelijke prijs. Het was Apples intentie ook idd niet om een budget iPhone te maken, is meerdere keren herhaald door o.a. Phill Schiller.

    En qua snelheid valt het echt wel mee tussen de iPad 4 en iPad mini Retina.. tenzij je heel erg moeilijk bent over gewicht of dat je iPad minimaal MIMO moet hebben ofzo.

    http://store.apple.com/us/ipad/compare

    En als ik Steve wil betrekken bij dit gesprek, dan doe ik dat.

  26. Offtopic
    Is het jullie opgevallen dat ipad 4 en ipad mini retina bijna evenveel kost, er is maar 10 euro verschil.

    Ontopic
    Wanneer je van 8gb naar 16 gb gaat dan komt ee 100 euro boven op en als apple nsar beneden zakt dan gaat er maar 50 euro naar beneden.

  27. Origineel geplaatst door AW
    Dan kan je net zo goed $649,- uitgeven aan een iPhone 5S, of wacht nog beter $749,- uitgeven aan een iPhone 5S met 32GB, maarja dan kan je net zo goed $849,- uitgeven aan de 5S met 64GB. Wat een gezeur… Koop dan een andere telefoon als je het niet over eens bent.

    Ter info ik heb een 5s.. Snap niet waarom je ineens zo opvliegerig bent geworden. Al wat ik zei was dat het veel te duur is voor een 8gb versie, maar goed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.