Reacties voor: Apple introduceert iPhone 4S: zelfde uiterlijk, andere hardware

Apple heeft vandaag de iPhone 4S aangekondigd, geen iPhone 5 zoals veel mensen verwachtten. De iPhone 4S is de opvolger van de iPhone 4. De iPhone 4GS is vanaf 28 oktober 2011 beschikbaar in Nederland.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 188 reacties

  1. Nou dat was het dan.. waardeloos zeg, had veel meer verwacht.. hier ga ik hem echt niet voor halen.. wacht wel op de 5!

  2. gelukkig heb ik als troost dat mijn abonnement pas over een jaar is afgelopen, nu heb ik nog iets (iphone 5) om naar uit te kijken

  3. Ben ik weer voor de 2 keer in de iphone geschiedenis blij dat mij abonnement afloopt wanneer er een echte nieuwe versie van een iPhone wordt aangekondigd. 😀

  4. Tja…..toch wel teleurstellend…..had het liever in een nieuwe behuizing gezien….specs zijn wel OK.

    Ik twijfel nog……nog verder met de 3Gs tot er een 5 uitkomt of toch een 4s???

  5. Geen iphone 5 dus. Alleen een opgevoerde en verbeterde iphone 4. Teleurstelling alom voor mij, ga deze NIET kopen.

  6. Denk dat er nu toch aardig wat mensen op Android over gaan stappen. Vooral als de Nexus Prime snel word uitgebracht. Deze is mijn inziens dan hardware matig ook wel een stukje beter. Snap ook niet dat apple steeds weer hardware gebruikt die de concurrentie al lang gebruikt.

  7. Toch wel apart te zien dat juist nu de applewebsite haperde…en niet eens een iPhone 5

    Access Denied
    You don’t have permission to access “http://www.apple.com/iphone/built-in-apps/hd-video-recording.html” on this server.

    Reference #18.b5db7a5c.1317754690.21d3495

  8. Origineel geplaatst door dekon
    Geen iphone 5 dus. Alleen een opgevoerde en verbeterde iphone 4. Teleurstelling alom voor mij, ga deze NIET kopen.

    Waarom ben je teleurgesteld dan ? Was hij met een ander design wel goed geweest ?

    Ik vind het een mooie update. Vooral de betere camera spreekt mij erg aan. Ik ga heb zeker kopen

  9. wat verwachten jullie dan? een ander uiterlijk, wat is er mis met dit uiterlijk?

  10. Wat een lame update…

    Heel erg saaie keynote en niets maar dan ook echt niets revolutionairs -.-

    Siri kon je al lang geleden downloaden, en daarnaast bestond Google Voice Search ook al veel langer

    Nu is het Apple die de concurrentie moest bijbenen

  11. Wat een deceptie. Breng zo’n update gewoon zonder dat circus op de markt. De iphone 4ass een nieuwe oude iphone. Ik wacht op een echte update. Appel aandeel al bijna 5% onderuit en terecht… Dit circus voor een simpele update…

  12. waarom 4 maanden wachten voor een vrij simpele iphone 4S? Gemiste kans voor apple. En dat is aan de aandelen te zien. Na de keynote van juni nu toch weer een teleurstelling bij mij.

  13. @Ramon: Hier ook, op 11 oktober is de presentatie van de nexus prime. Ik verwacht dat deze een flinke voorsprong zal nemen op de 4s. Met een beter cameraatje en een spraak module zal Apple het niet redden.

  14. Dit zijn toch mooie updates, alleen de buitenkant is hetzelfde. Het gaat er toch om wat er aan de binnenkant zit.

    Hopelijk stappen al die zeurende mensen over op Androide telefoons, dan wordt de I-Phone tenminste weer iets exclusiefs.

  15. Bij t-m0bile nu ook al te reserveren.

    iPhone 4S
    Binnenkort verkrijgbaar

    Ook dit jaar zal T-Mobile de nieuwe iPhone gaan voeren. Als provider met de meeste iPhones op ons netwerk weten we dat je graag snel de nieuwste iPhone in je bezit wilt hebben. Tegelijkertijd weten we dat bij een iPhone introductie de vraag altijd het aanbod overtreft. We hebben dan ook groot ingeschreven bij Apple en zullen ons uiterste best doen je zo snel mogelijk van dit fantatisch nieuwe toestel te voorzien. Onze bestaande klanten hebben daarbij natuurlijk een streepje voor.

  16. Kan apple na 1.5 jaar nog niet eens een nieuw design ontwerpen, een groter scherm of dunner of eender wat zelfs niet, wat een ongelofelijke teleurstelling.

  17. blijft er nu maar 512mb aan RAM?

  18. Wat een trieste toestand. Voorlopig haal ik geen i-foe meer Ik ga verder met 3GS + samsung galaxy s2

  19. Amaai ze zijn er al snel bij op facebook.

  20. @Ramon: @Pietje Hein: @Rik: Ik lees bijna niet wat er wel of niet uitkomt….shit sensatie begint gewoon elk halfjaar weer voordat een nwe iphone uitkomt en dan volgen er afkrakende fan boys verhalen,ik ben ook weg van dit firma,maar je weet toch hoe ze al jaren doen, ik verwacht gewoon een 4S voor nu en tegen de zomer IPhone5. En weer fiasco verhalen net als over de stap van 3 naar 3S….wat een carrousel van een leven en marketing…vraag me echt af waarom een 5 uit zou komen ???voor Concurentie ?? Nee ! Die mensen hebben uitgerekend hoeveel trouwe mac’ers er zijn,hoeveel er overstappen en nieuwkomers zullen komen
    Komt er een 5 uit ? Alleen maar mooi meegenomen

  21. Er is niks veranderd behalve de accu, Camera en Procesor. Nounou

  22. Apple heeft er dus meer dan een jaar over gedaan om op gelijke voet te komen met de galaxy s2.
    Wel een beetje een teleurstellende vertoning. Apple ligt met de 4s nu gelijk met de sgs2 en ios 5 heeft nu nieuwe functies die android 2.3.3 allang heeft.

    Daar gaat de voorsprong van apple. De enige grote plus die er nu nog is is de bouw van het toestel. Daar is apple NOG steeds de beste.
    Ben benieuwd wat de verkoopcijfers van de 4s gaat doen.

  23. Wat een teleurstelling. Had minimaal een groter scherm verwacht. Volgens slaan ze nu de plank een beetje mis en zijn ze geen trendsetter meer……

  24. nee ik ga hem ook niet kopen. Na 1,5 jaar wachten had ik wel op een 5 gehoopt.

  25. Volgende week presenteert Google de Nexus Prime, met een 4,65″ 1280×720 scherm. Alleen het scherm maakt het voor mij al dé smartphone van 2011, en zeker niet de 4S.

  26. Ik ben echt teleurgesteld !!!
    Ga dus echt niet verlengen om een update Iphone 4 te kunnen krijgen!!!
    Wacht op een Iphone 5 !!!
    Tja alleen hoe lang gaat dat duren pfffffff….

  27. Tegenvallende keynote,geen nieuwe iphone5,maar ander model van de iphone4.De s-serie.Het effect van vertrek steve jobs is zichtbaar,helaas.

  28. Een groter scherm zou ik eerder een nadeel gevonden hebben dan een voordeel, ik wil niets groter om mee te sleuren. Als het niet naar je goesting is, koop dan een android he, maar dat gezaag altijd… kleine kinderen…

  29. Origineel geplaatst door Consolez
    Waarom ben je teleurgesteld dan ? Was hij met een ander design wel goed geweest ?Ik vind het een mooie update. Vooral de betere camera spreekt mij erg aan. Ik ga heb zeker kopen

    Ik ben al in’t bezit van een iphone 4 en keek al uit op het nieuwe design van de iphone 5 (een groter scherm zag ik dus al helemaal zitten). Met al die geheimdoenerij van apple om hun nieuwe iphone ‘lekvrij’ te houden om het maar even zo te noemen is het ontbreken van een nieuw design wel een zeer grote teleurstelling voor degene die er met ongeduld op zaten te wachten.

  30. Tsja, geen handige zet van Apple. Alle merken komen met grotere schermen uit. Dit gaat klanten kosten…

  31. Jammer van het scherm!! Had echt een groter scherm gewild. Voor de rest leuke specs. Ik blijf toch maar bij Apple vanwege de mogelijkheden en dat je met een Apple elke website kan bezoeken. Dat kun je van een android niet zeggen!

  32. Ach ja ik ben blij dat ik een tijdje terug over ben gestapt op de galaxy s2 en misschien binnenkort ff prime fixen en je hoort mij niet klagen!

  33. Ik vind die 4s toch wel super. Als je kijkt naar wat hij dan weer meer kan als de gewone 4. Ik wil hem toch wel heel graag aanschaffen.

    Helemaal humor vind ik dat er mensen zijn geweest die 25 euro neer hebben gelegd om een iPhone 5 te reserveren 🙂 ik denk dat die nog wel even moeten wachten.

    En als er mensen teleurgesteld zijn omdat er geen iPhone 5 is uitgekomen dan koop je toch lekker zo’n Samsung ding dat om de haverklap vastloopt! Wedden dat meer als de helft van jullie zullen terugkomen als de nieuwe 5 dan wel uitkomt. Er bestaat gewoon niks beters dan de iPhone.

  34. Origineel geplaatst door Patrick
    Tegenvallende keynote,geen nieuwe iphone5,maar ander model van de iphone4.De s-serie.Het effect van vertrek steve jobs is zichtbaar,helaas.

    Je gebrek aan inzicht wordt in je nietszeggende post benadrukt.

    Jobs aftreden als CEO heeft geen invloed gehad op de lancering van de nieuwe iPhone.

    Wat wil je nou liever, een telefoon met totaal nieuwe hardware, of een telefoon met een ander design waarbij niet aan snellere en betere hardware is gedacht?

    De iPhone 4 is een mooi en solide design, Apple is niet net als al die andere fabrieken die zoveel en zo snel mogelijk verschillende designs op de markt gooien. Daar krijg je geen kwaliteit van.

    Volgens mij zijn de meesten er bang voor dat hun nieuwe iPhone 4S niet herkend zal worden…

  35. Wat een zeurpieten hier! Het gaat niet alleen maar om de specs. Op mijn werk willen twee galaxy S2 gebruikers weer terug naar de iphone omdat ze Ios toch echt beter vinden werken. De specs van de 4s zijn marktconform. Het enige waarin we teleurgesteld zijn is het feit dat het scherm geen 4 inch is geworden (en wellicht een dunner design). Maar de overige specs als cpu, geheugen, camera hadden ook hetzelfde op de iphone 5 geweest. En dan was het wel goed geweest? Ik ga zeker voor de iphone 4s. De iphone4 is gewoon een toptoestel. Samen met ios 5 en de nieuwe 4s kan apple weer jaren vooruit.

    Wat ik eigenlijk wil zeggen: als de iphone 4s de naam iphone 5 had gekregen met wellicht een iets andere body, was het dan geen teleurstelling?…
    Nogmaals de specs zijn erg goed, samen met IOS5 is het echt een topper!

  36. Origineel geplaatst door Rob
    Wat wil je nou liever, een telefoon met totaal nieuwe hardware, of een telefoon met een ander design waarbij niet aan snellere en betere hardware is gedacht?

    Beide kan niet omdat? Daar heeft Apple ruim 17 maanden de tijd voor gehad.

    Now that the world knows about the introduction of the Apple iPhone 4S, investors are expressing their opinion about the announcement by selling the stock. With the tech heavy NASDAQ average down by .85%, Apple’s stock is currently down over 5%. That translates intro a drop of $19.13 to $355.47.

  37. @Rob: Waar ik voornamelijk van baal is dat de iphone niet het ipad ontwerp gekregen heeft.. Ik vind de 4 / 4s nog steeds niet bij apple passen omdat ik vloeiende lijnen gewend ben.
    Mijn abbo is reeds verlopen en mag dus een nieuwe.. denk dat ik maar voor een éénjarig contract ga..

  38. Vraagje: in de Apple Store is alleen nog de 4 met 8gb te krijgen. De 16gb gaat er dus definitief uit? (Want anders wordt het komende week ff prijzen in de gaten houden en er los goedkoper kopen…)

  39. je kon op je klompen al aanvoelen dat apple de iphone 4 niet na 1 jaar in de prullenbak ging gooien, ze hebben pijn en moeite gedaan om vorig jaar dat ding te lanceren.

    de iphone 3 kreeg ook eerst een upgrade naar 3gs, dus is dit een logisch vervolg, next year dus de iphone5 lancering rond augustus let maar op 🙂

  40. Ik denk dat vooral de fabrikanten en resellers van iPhone hoesjes erg blij zullen zijn. Je kunt namelijk nooit je voorraad binnen 1 jaar uitverkopen met zoveel aanbod.

    Dus een zelfde model minstens 2 jaar is voor hun opgelucht ademhalen.

  41. Origineel geplaatst door Dlo
    Wat ik eigenlijk wil zeggen: als de iphone 4s de naam iphone 5 had gekregen met wellicht een iets andere body, was het dan geen teleurstelling?…Nogmaals de specs zijn erg goed, samen met IOS5 is het echt een topper!

    De specs vallen idd mee. Enkel had ik zo graag een 3.7-4 inch scherm gezien. Dat is voor mij de grootste tegenvaller.

  42. Origineel geplaatst door Rob
    Wat wil je nou liever, een telefoon met totaal nieuwe hardware, of een telefoon met een ander design waarbij niet aan snellere en betere hardware is gedacht?

    Dit slaat net zo goed nergens op. De iPhone 4 was een complete re-design van de iPhone plus enorm verbeterde specs (RAM, CPU, Camera, extra camera) en functies als FaceTime. Een enorme sprong voorwaarts.

    Op zich lijkt deze update nog het meest op die van de 3G naar de 3GS, misschien moeten we wel rekening blijven houden met een 2-jaarlijkse vernieuwing, en een jaarlijkse update van het toestel…

  43. Origineel geplaatst door Bastiaan
    Ben ik weer voor de 2 keer in de iphone geschiedenis blij dat mij abonnement afloopt wanneer er een echte nieuwe versie van een iPhone wordt aangekondigd.

    Das precies wat ik ook dacht!! 😉

  44. @Dlo: Ik had het niet beter kunnen verwoorden!
    Het is en blijft gewoon een prachtig toestel, nu met prima hedendaagse specs en niet te vergeten… de onnavolgbare gebruikersvriendelijkheid van Apple.
    Ik kan me vergissen, maar tegen die combinatie kan momenteel toch geen ander toestel op momenteel…?
    Nou ja, een ieder kan gelukkig zelf kiezen voor een passend toestel.
    Het mag duidelijk zijn, mijn (ietwat haperende) 3GS ruil ik sowieso in voor deze 4S.

  45. @Dlo: Inderdaad. Ik ben ook van de 3GS naar Samsung Galaxy S2 gegaan omdat de specificaties van de mobiel goed zijn en Android snel groeit. Ik had niet verwacht dat apple met veel betere specs zou komen, dus ik nam het risico.
    Ik heb hem nu ongeveer 2 maanden maar wil echt heel graag weer terug naar de iPhone (4S) met iOS(5). Geen enkel probleem om dat grotere scherm in te leveren voor veel meer gebruikersgemak en veel hogere kwaliteit apps.
    Specificaties zijn niets waard als de software die er op draait niet goed is.

  46. iPhone 4s is een prima toestel, ik vind het alleen jammer dat ze de iPod touch niet veranderd hebben het enige verschil is dat ie in een witte versie komt! Echt balen dit Apple ik voel me nu een beetje gedwongen om een iPhone te halen!

  47. Nieuw design was natuurlijk leuk geweest. Dat maakt een nieuw product echt nieuw. Natuurlijk wil je ool graag een beetje uniek zijn met je nieuwe iphone, en als hij dan hetzelfde uiterlijk heeft als de vorige iPhone is dat voor sommige mensen een desillusie, begrijpelijk. Persoonlijk spreken vooral snelheid, opslag en nieuwe camera mij erg aan. Alleen heb ik daar niet heel veel geld voor over. Als ik mijn iPhone 4 32GB nou voor een euro of 500 van de hand kon doen zou ik er over nadenken.
    Mensen die denken dat ze met een samsung of google toestel net zoveel plezier hebben als van een iPhone begrijp ik niet. De usability van de iphone is gewoon helemaal top, het heeft mijn inziens wel even tijd nodig om daar van te ontwennen. Als je overstapt naar een andere software omdat je wat meer vrijheid wilt, kan ik me daar in vinden.
    Voor nu, weltrusten.

  48. Vergeet ik nog de opmerking welke eigenlijk de hoofdreden voor mijn post was; Als je met een betere camera en snellere grafische eigenschappen komt is een groter scherm natuurlijk wel een hele grote must. Vind ik dan.

  49. Design maakt voor mij niet zoveel uit. Ben meer teleurgesteld dat de nieuwe iPhone geen 4 inch scherm heeft.
    Ben gelukkig tevreden met mijn 3GS die binnenkort de iOS 5 krijgt.

  50. In principe geen slechte update..denk dat Apple het wel red met deze geupdate iPhone 4. Al zeker tot juni 2012.
    Wacht nu af op iOS 5 besturing..

  51. Lol! $199 in US en ruim €600 in Duitsland (en Nederland) Wat een oplichters toch hier…

  52. Origineel geplaatst door Marcel
    Dit zijn toch mooie updates, alleen de buitenkant is hetzelfde. Het gaat er toch om wat er aan de binnenkant zit.Hopelijk stappen al die zeurende mensen over op Androide telefoons, dan wordt de I-Phone tenminste weer iets exclusiefs.

    duidelijke fanboy praat. Alleen echte apple lovers zouden rond mogen lopen met een apple, niet?
    Verder vind ik het best knap dat ze in 25 maanden niet beter kunnen presteren dan een betere camera en processor en wat onzin dat je theoretisch gezien twee keer zo snel downloadt. Ja als je UBERHAUPT een g4 verbinding hebt. En die graphics..? Met een touch screen zal je nooit zo in het spel komen zoals bij een psp of ds. Iphone is leuk voor angy birds. Meer niet.

  53. Kom op nou zeg, 6,7 en 8,5 honderd euro!
    Een 3D tv van 120cm is nog goedkoper.

  54. Origineel geplaatst door Sezgin
    Design maakt voor mij niet zoveel uit. Ben meer teleurgesteld dat de nieuwe iPhone geen 4 inch scherm heeft. Ben gelukkig tevreden met mijn 3GS die binnenkort de iOS 5 krijgt.

    Denk je nou echt dat ios5 lekker draait op een 3gs
    heb er zelf 1 dus ik betwijfel het erg. als ik een 4 had had ik zeker geen 4gs gekocht. denk dat ik hem wel ga halen

  55. Tja…………wat zal ik ervan zeggen. Terleurstellend. Nog maar even een jaar wachten. Hopelijk komt dan wel de iPhone 5

  56. Wel goede specs en icm ios zal het nog vloeiender werken. Heel vernieuwend is het helaas niet & de prijzen zijn helaas om te huilen. Gemiste kans van Apple. Denk ook dat Apple moet beseffen dat ze niet zomaar de beste kunnen zijn. Denk dat ze het goed gaan maken met de iPhone5. Google maakt ook sprongen en de SII is denk ik de grote winnaar gezien specs (scherm).

  57. Wat me opvalt is dat de batterij beter LIJKT, maar standby 100uur korter mee gaat.
    Video luisteren ed lukt evenlang, alleen bellen over 3G kan 1 uurtje langer…
    Was toch iets wat we met zn allen verbeterd wilde zien?

  58. Jammer, ik hou het nog wel een jaartje uit met mijn ‘4’.
    Volgend jaar maar zien wat de iPhone 5 brengt…

  59. Origineel geplaatst door basneeleman
    Wat verwachten jullie dan? een ander uiterlijk, wat is er mis met dit uiterlijk?

    Ik verwacht na 15 maanden inderdaad een ander uiterlijk en niet wellicht nog een jaar hetzelfde.
    Ik koop een nieuw model auto als hij ook echt nieuw is en niet omdat er nieuwe koplampen in zitten.
    ‘ja, dat hebben ze bij de iPhone 3 ook zo gedaan’ En? Met de enorme voorsprong op de concurrentie toen was dat ook geen probleem alleen die concurrentie (zoals Samsung) zit niet stil. Ben benieuwd wat die over een paar maanden uitbrengen als de opvolger van de SG2 wat nu al een enorm mooi toestel is.
    Mag het toch erg teleurstellend vinden?!

  60. Een vriend van mij had een goede analyse:
    Mensen met een 3GS gaan zeker voor de 4S. Maar mensen met een 4 houden het nog wel even bij hun 4 of gaan een toestel van een andere fabrikant zoeken. Hiermee verliest Apple, gezien de grote verkoopcijfers van de iPhone 4 toch aardig wat klanten.

    Daarnaast is het zo dat Apple met deze iPhone 4S één van de állerlaatste smartphones op de markt zet met slechts een 3.5inch beeldscherm. Anno 2011 is dat echt héél klein en daarmee lopen ze 100% zeker toch écht achter op alle andere fabrikanten.

  61. Zelfs het aandeel Apple is minder waard geworden na het bekend worden van deze 4S. Zegt genoeg… Het scherm had binnen het huidige hardware formaat echt naar 3.7 inch gemoeten. 3.5 is niet meer marktconform.

  62. Origineel geplaatst door Mike
    Jammer van het scherm!! Had echt een groter scherm gewild. Voor de rest leuke specs. Ik blijf toch maar bij Apple vanwege de mogelijkheden en dat je met een Apple elke website kan bezoeken. Dat kun je van een android niet zeggen!

    Pardon! Ik neem aan dat je het andersom bedoelt?

    Op Android werken sites alle sites tenminste INCLUSIEF flash ondersteuning.

    In plaats van mijn ‘oude’ 4 te vervangen door een slappe upgrade (had wel een echte innovatie verwacht), ga ik mijn Android maar vervangen door een Nexus Prime of gelijkwaardige van de andere merken.

    Ben echt heeeel erg teleurgesteld in deze hype die in een debacle eindigt. Apple is trendsetter af en kan de Android sneltrein blijkbaar niet meer bijbenen.

    Dit gaat apple bezurenm wat alleen al aan de aandelekoers te zien is.

  63. Dat is voor mij de reden om niet de IPhone te kopen. Scherm hadden ze groter moeten maken. Helaas gemiste kans van Apple.

  64. Geweldig weer al die hartstochtelijk teleurgestelde mensen….
    Het gros wil nu geen iPhone meer maar overstappen naar een SGS2….Nexus prime etc.
    Maar datzelfde gros staat gewoon 28 oktober in de rij voor de 4S….of stapt over en komt na een poosje met hangende pootjes weer terug naar de iPhone…
    De geruchten gingen al langer over een iPhone 4S, dus ik snap de teleurstelling niet geheel..het komt niet helemaal onverwacht.

  65. Eigenlijk is het gewoon de 5 op de behuizing na. Dus de meeste mensen zeuren dat er geen nieuw design is en daarmee eigenlijk geen nieuwe iPhone (al zal de 4s nooit als nieuw aanvoelen). Als je erover na denkt is er toch flink wat veranderd op hardware en software gebied.

  66. Zware tegenvaller! Kijken wat de nexus prime te bieden heeft. Volgend jaar maar kijken naar de iphone 5

  67. Apple aandeel Is ondertussen al hersteld van -5 tot -0,50 % … Men had veel te veel verwacht volgens mij..een 8megapixel camera en a5-chip vind ik al een mooie verandering..groter scherm is voor de iphone 5

  68. Hopelijk hebben al jullie klagers gelijk en kan ik probleemloos op 28-10 mijn prachtige 4s ophalen.
    Er zijn mensen die klagen over hype. Deze is nooit door Apple gecreëerd maar in jullie eigen hoofden en door de pers.

  69. biggest fail ever ,en dat na zoveel maanden en ze zijn een hoop klanten kwijt, want iedereen die nu een android koopt doordat ze zo teleurgesteld zijn komen nooit meer terug want die gaan merken dat android 10000x beter is, dus eigenlijk doet apple jullie een gunst.

  70. Wat een gezeur over teleurstelling etc als je een android beter vind dan rot je toch lekker op. Al die nep Apple fans die elkaar gek maken met virtuele iphones en specs, joh de meeste specs gebruik je niet eens. Wat bedoel je 11/2 jaar gewacht, wat heb je in de tussentijd gedaan dan 🙂

  71. Niet echt een hele slimme zet oke het blijft deen mooie telefoon en ios5 gaat wel goed werken denken ik maar siri zit echt niemand op te wachten!! En zal je het merken dat ie echt sneller is straks met safari gaat om micro seconde’s denk ik!? Camera gaat sneller werken oke zit je op de snelheid van
    een nokia van 10 jaar terug!! Denk dat 60% van de mensen een iphone koopt omdat ie
    mooi is lekker werkt en omdat iedereen hem
    heeft!! Om die mensen je nieuwe product te laten kopen had er op zijn minst een iets groter scherm in moeten zitten oogt ie helemaal anders en dus nieuw!!

  72. Tis gewoon duidelijk de meerderheid hier is teleurgesteld, en gaat hem niet kopen..
    Oke jammer apple we gaan nu ook naar andere innovatieve merken kijken en mischien ook kopen..

    Beter en mooier is tenslotte beter en mooier

  73. Niet alleen wij zijn teleurgesteld, ook beleggers; Aandeel Apple daalde gisteren met 2% (en da’s geen toeval!). Logisch; geen nieuw toestel (4S is een update, geen “revolutionair” nieuw toestel), concurrentie (lees Samsung) heeft een dergelijk toestel al. Conclussie: Apple loopt een niet voorop, maar achter de feiten aan. Natuurlijk zijn er fanboys (and girls) die kostte wat het kost een 4S moeten hebben. Maar er zijn ook mensen die normaal gesproken bijna zeker een iPhone 5 hadden gekocht, die nu eens gaan “buurten” bij Samsung.

  74. 2011… Het jaar van de IPad… They told you so 😉

  75. Ik weet het nog niet maar voel me nu nog zwaar teleurgesteld. Had zó op ronde vormen gehoopt…

  76. Apple doet altijd 2x met de zelfde behuizing. Dus eigenlijk was het helemaal niet zo vreemd dat er maar 1 iPhone uit kwam die het zelfde eruit ziet.

    De mensen die zeuren dat die het zelfde eruit ziet en toch wel iets beter van binnen, willen gewoon kunnen pronken met een nieuw toestel. Nu kopen ze die nieuwe toch wel maar kunnen ze hem niet even lekker showen. Ja, dat is pech, dan moet je toch maar wachten tot iPhone 5 uit komt.

    Misschien duurt het nu nog maar 9 maanden voor die nieuwe uit komt of gewoon weer 12 maanden. Ik vind mijn iPhone 4 snel genoeg en hij doet het prima, nergens last mee. Dus ik denk dat ik dit keer maar een jaartje oversla, ook omdat ik mijn abonnement niet wil verlengen, dan krijg ik zo’n vreemd afknijp internet abonnement 🙂

  77. Ik had er toch meer van verwacht. Dan eens 2 jaar doen met hetzelfde toestel. Nuja, ik kan al uitkijken naar de iPhone 5 😀 En ik verwacht eigenlijk geen stormloop naar de winkels. En waarom blijven de prijzen min of meer hetzelfde? Zoveel kost geheugen toch niet meer…

  78. Ik ben nog dik tevreden met mn 3gs, mooi nog even wachten tot volgend jaar op de iPhone 5!

  79. Ik ben sinds 2 maand in het bezit van een Samsung Galaxy S2. Voordien had ik een Iphone 3G en een iPhone 4. Ook naar deze persconferentie heb ik uitgekeken, ondanks het feit dat ik nu Android gebruiker ben.

    Deze 4S is voor mij toch ook wel een beetje een teleurstelling. Men brengt een telefoon uit met hetzelfde design. Ok het design van de 4 was al mooi maar als je meer dan een jaar de tijd hebt, kan je toch met een nieuw ontwerp op de markt komen. Het gaat hem niet of je vorig ontwerp mooi was, het gaat over het feit dat je genoeg tijd gekregen hebt om een nieuw te maken. Niemand gaat een nieuwe wagen kopen die er hetzelfde uitziet als het vorige model, toch ?

    Voor mij is het eerder het feit dat ze nog casings genoeg hadden van de iPhone 4 en deze nu gewoon willen verder gebruiken.

    Wat betreft hardware…mja ook daar val ik niet van achterover. Men gebruikt nu een DualCore A5 cpu, een cpu die ook al een jaar bestaat, een dualcore die de concurrenten al maanden gebruiken ondertussen. Het geheugen blijft op 512mb als ik het goed heb, terwijl concurrenten al op 1Gb zitten. De camera…gaat van 5 naar 8megapixels en kan nu ook 1080p filmen. Ook van die technology maakt de concurrentie al maanden gebruik.

    In plaats van een nieuwe revolutonair toestel op de markt te brengen, is dit een toestel dat enkel dient om de concurrentie bij te benen, concurrentie die binnen 2 maand opnieuw hieral overgaat. Dat apple maar 1 keer +- per jaar een nieuwe iPhone uitbrengt is goed, maar dan moeten ze zien dat wanneer ze hem uitbrengen, deze in het oog springt. Dat is met de eerste iphone gebeurd, met de 3G en met de 4. De 3GS en vooral deze 4S zijn toch echt teleurstellingen.

    Betreft software dan….wie niet inziet dat ook daar apple functionaliteiten toevoegt die al MAANDEN in android zitten, is blind. Ook mag er eens echte vernieuwing komen in de apple schermen..Bedoel nog altijd zelfde iconen, 4 op een rijtje zoals bij de allereerste iPhone. Op dat gebied is er nog niks veranderd. Als je de 1 opstart en de 4S en het eerste pagina bekijkt lijkt het nog altijd hetzelfde besturingssysteem. Ze moeten eens gaan innoveren opnieuw.

    Conclusie: Ik hou van apple (heb een iPad 2, macbook pro) maar op gebied van telefonie zijn het toch Android gsms die de bovenhand aan het nemen zijn.

  80. Van een innovatieve organisatie als Apple dit is verwacht je veel meer dan de teleurstellende Keynote van gisteren. Natuurlijk zijn er Apple fanaten die het fantastisch vinden om nog een tijdje door te gaan met het huidige ontwerp. Ik ben teleurgesteld en hoop dat Apple in de toekomst sneller stappen zet.

  81. Rob: Ik denk dat je daar gelijk in hebt. Ik denk dat siri wel eens heel interresant kan zijn stabilisatie bij het filmen is ook super. Ik moet helaas nog een jaar met mijn abbo

  82. Teleurstelling? Dat krijg je met verwachtingen. Beetje kinderachtig, jullie hebben geen recht op iets dat een ander maakt.

    Enfin, fijne vooruitgang, ben al blij met 4 maar het gaat zeker een 4S worden. Maar waarom deze in de VS $399 en in Europa €849 moet gaan kosten (64Gb)?

  83. Dat mensen met een 3GS allemaal massaal gaan overstappen naar de 4S lijkt me echt onzin…Heb je ooit de snelheid van de 3GS vergeleken met een 4? Dat ontloopt elkaar bijna niks!

    Maar goed, gemiste kans van Apple…We wachten nog een jaartje!

  84. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: Je zat waarschijnlijk te erg te kwijlen op de features en dus niet goed opgelet, de 399 prijzen zijn 2 jarige abbo prijzen 😉 en neem aan dat die 850 losse toestel prijzen zijn.

  85. Waarom een groot scherm?? een grotere Iphone krijg je dan ook, nee niks voor mij een dikke en grote iphone op zak, nouja in de broekzak. Dunner had ik hem wel gezien.

    De os 5 zal nog blijken wat dit met zich mee brengt.

    Ik ben meer dan positief.

    Apple heeft een moeilijke tijd binnen het bedrijf gehad, ze willen het even rustig aandoen, de iphone kopen doen de mensen toch wel, maar misschien niet zo veel als anders nou en. Apple blijft Apple een goed product.

  86. De 3GS is nog de beste.
    Ze zijn daar wat aan het klungelen in iPhone land.
    Teveel is teveel.
    Greetz 

  87. Geweldig al die reakties van mensen die teleurgesteld zijn! Koop vooral een andere foon, dan kan ik mijn 4S eerder ophalen. 🙂

  88. Hahahaha, PRACHTIG al die recties! Ik weet nog toen de iPhone 4 werd aangekondigd alle fanboys klaagden dat het design niet Apple waardig was en dat de specs zwaar tegenvielen en blablabla. Enkel om naarna naar de winkel te rennen zodat het de best verkochte telefoon ooit werd. Apple weet PRECIES waar ze mee bezig zijn. Laat degenen die echt teleurgesteld zijn maar lekker overstappen naar Samsung-plastic hoor…

  89. Origineel geplaatst door Macbeer
    Geweldig al die reakties van mensen die teleurgesteld zijn! Koop vooral een andere foon, dan kan ik mijn 4S eerder ophalen.

    Ik denk dat het overgrote deel eerder zal wachten op de 5 ipv een android te kopen. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat er wel wat iphone gebruikers naar android zullen overstappen

  90. Ik ga hier dus geen 200 euro voor bijbetalen en dan ook nog eens een contract van 2 jaar. Dit toestel word binnen 2 weken links en rechts ingehaald door de concurentie.
    Sorry, maar ik ga een mooie goedkope iPhone 4 zoeken.
    Misschien een sim only abbo erbij.

  91. @Eztier: Waar in dit verhaal lees je dat er al gereserveerd kan worden?

  92. Ik ga hier dus geen 200 euro voor bijbetalen en dan ook nog eens een contract van 2 jaar. Dit toestel word binnen 2 weken links en rechts ingehaald door de concurentie.
    Sorry, maar ik ga een mooie goedkope iPhone 4 zoeken.

  93. Zo en nu maar (pre) orderen zijn er al shops die orders aannemen (zonder abbo)?

  94. Ik ga hier dus geen 200 euro voor bijbetalen en dan ook nog eens een contract van 2 jaar.
    Sorry, maar ik ga een mooie goedkope iPhone 4 zoeken.

  95. Wat een gezeur zeg, het toestel is toch enorm verbeterd alleen zie je dat niet aan de buitenkant.
    En waarom deze dan niet kopen en wachten op de iPhone 5, iemand al een idee hoe die eruit gaat zien dan..?

    Dat heb je met geruchten he, niet op waarheid gebaseerd:))

  96. Grappig te zien hoe de hele wereld teleurgesteld is omdat er “slechts een verbeterde iPhone 4” is geïntroduceerd. Als ze dezelfde specs de naam iPhone 5 hadden gegeven, eventueel aangevuld met een nieuw uiterlijk, dan was iedereen super enthousiast over een nieuwe iPhone.

    Persoonlijk vind ik het nogal een upgrade: A5 processor, veel betere camera (op meer vlakken dan alleen megapixels), geavanceerde spraakbesturing en de rest.

    Omdat ik nog geen iPhone heb (was aan het wachten) wil ik deze liever hebben dan de nu goedkopere iPhone 4. Rest slechts nog de vragen: komt ie simlockvrij, wat kost ie dan en wanneer kan ik ‘m pre-orderen?

    edit: volgens de Apple website: “Simvrij en klaar voor gebruik.
    Wanneer je je iPhone bij de Apple Online Store koopt, krijg je de telefoon simvrij.”
    Is wel een standaardtekst, dus afwachten of dat ook voor de 4S gaat gelden.

  97. Groter scherm zou idd gewenst zijn. Maar de pixel verhouding zouden gelijk blijven, met resultaat grotere pixels dus minder retina.
    Apple houd van kwaliteit en als het scherm wel groter zou worden en daarmee ook de pixels, zou ik het beeldscherm ook zo houden en de kwaliteit hoog houden. i.p.v. android waarbij je sommige applicaties een witte rand ziet omdat de app niet de juiste verhouding heeft met het scherm.

  98. Ik vinde het ontwerp van de 4 ook heel erg mooi. Ik had graag een 4 inch scherm gezien, maar vind de hardware waaronder de foto en videokwaliteit er echt veel beter op geworden. Als ik een 4 zou hebben zou ik ook niet naar de 4s overstappen. Ik heb dan een 3Gs maar ik ga niet over. Ik spaar liever voor de iPad 3 door.

  99. Ach wat hebben we het allemaal moeilijk. Onze iPhone4 is echt het slechtste toestel ooit gemaakt! Wat een verschrikkelijke zet van Apple om alleen maar een snellere versie te maken en een betere camera terwijl ze weten dat we met zijn allen RECHT hebben op een nieuw design en een groter scherm! Ik ga dus echt nooit meer wat bij Apple kopen he, als ze spullen gaan maken die niet goed genoeg zijn voor mij wordt dat nooit meer wat met dat bedrijf. Ik denk dat ze binnenkort failliet zijn want de nieuwe Nexus heeft wél een groter scherm!

    Wat moet ik nu met mijn iPhone4? Misschien kan ik hem als onderzetter gebruiken, of naar Afrika sturen zodat de arme kindertjes daar ook alles in HD kunnen kijken terwijl ze via satellietverbinding zitten te lachen om een gek hondje dat op een skateboard rondhupst.

    EEN STELLETJE VERWENDE PESTVENTJES ZIJN JULLIE! 1st world problems noemen ze dit. Ga je schamen.

  100. Steve Jobs nog maar een paar maanden weg en de ondergang zet zich nu al in. Uiterlijk is belangrijk bij Apple! Na anderhalf jaar ontwikkelen komen ze met dit??????

  101. Zijn er al geruchten hoe de Iphone 5 eruit gaat zien?,,,

    Ik ben echt benieuwd waar Apple nu mee komt..!…

    Zal het een groter display zijn?.,,

    Ok ik hou op…. wat een ellende..:P

  102. Dikke problemen met de schermproductie van de iPhone5 denk ik. En dus het “instapmodel” maar gepimpt – de mensen kopen toch alles….
    Nou ik zoek wel een opvoersetje (camera, A5 processor) en dat Siri is via een JB straks ook wel te activeren.

  103. Origineel geplaatst door Stef
    Ik denk dat vooral de fabrikanten en resellers van iPhone hoesjes erg blij zullen zijn. Je kunt namelijk nooit je voorraad binnen 1 jaar uitverkopen met zoveel aanbod.Dus een zelfde model minstens 2 jaar is voor hun opgelucht ademhalen.

    Als ik de foto’s van de i4 en i4s vergelijk. Zal dat toch niet helemaal opgaan, het soundoff schuifje zit wat hoger bij de i4s……..

  104. Ik snap niet waarom mensen zo zeuren over de schermgrootte. Ik vind juist dat Apple hier een goede keuze maakt door hetzelfde scherm te behouden. Ik wil echt geen groter scherm tenzij een groter scherm zonder een groter toestel want de iPhone is al groot geneog. Het is en blijft een mobiele telefoon en al die grote schermen die zo populair lijken te zijn noem ik niet meer mobiel. Lijken me eerder hi-tech afstandsbedieningen dan telefoons. Het iPhone scherm is de perfecte grootte.

  105. @hvd007: Helemaal mee eens. Die Galaxy S2 lijkt wel een kleine tablet. Dat past toch bijna niet meer in je broekzak!

  106. @Mathijs: Hoe bedoel je niets beter dan iphone, zal ik alle problemen met de iphones die er zijn geweest is opsommen, alleen worden dit soort dingen iphone altijd vergeven.

  107. Ik heb het afgelopen jaar denk ik onder een steen geleefd….: welke klachten waren er dan over de batterijduur? Die van de 4 is nog nooit zo goed geweest als de 3-serie en kan bij de meesten met gemak ruim een dag mee. Ik vond de batterijduur een van de meest verbeterde functies op de 4 tov de 3G die ik ervoor had!

  108. LOL @ de mensen die de 4S maanden de iPhone 5 noemden.. Zo bij deze krijg ik van Peter, Erik en Richard een krat bier!! ZEI HET TOCH 4S!! Al maanden geleden!

    Apple upgrade eerst zn huidige productenlijn voordat ze met iets echt iets nieuws komen. Zo simpel..

    En snap de telleurstellingen van de fan boys niet..

  109. Toppertje! Doei 3GS, hallo 4S! Ik vond de iPhone 4 altijd al een mooi design hebben dus ben tevreden dat de 4S hetzelfde design heeft. Vanaf een 3GS is dit een MAJOR update. Veel snellere processor, veel meer RAM, betere graphics, 8mp camera met flash ipv 3,2mp, retina display, 64gb ipv 32gb, front camera, enz. Ik kan niet wachten!

  110. En nu een poll wie er met pruillipjes overstappen naar Android. 😀 :’S

  111. Begrijp nu waarom Apple zo verwoede bezig is om iedereen voor de rechter te slepen met Samsung voorop. Deze laatste breng een grote concurent op de markt met de galaxy en Apple kan daar dus niets tegenover zetten dus dan probeer je wat anders HE!!

  112. Mijn 2G flikkert uit elkaar, en hoopte op de 5. (jaha je leest het goed, ik doe al 4 jaar met mn apple)
    Helaas…
    Zal de komende tijd wel vergelijkingen moeten lezen om te bezien wat de beste keus gaat worden.

  113. Ach, hij is inderdaad wel enigzins tegenvallend gelet op alle geruchten die rondgingen maar goed. Wanneer je van de 3gs komt lijkt het mij een mooie update met A5 processor, retina display, nieuw model (vanaf 3gs gezien hé) en volledig gebruik van alle functies van ios5*.

    *ga er vanuit dat niet alle ios5 functies beschikbaar zullen zijn op de 3gs, geen idee of dat wel/niet zo is…

  114. Wat doet iedereen teleurgesteld. “Ander uiterlijk”, “Meer verwacht”, etc..

    Iedereen wist dat de 4s enkel wat internet verbeteringen zouden zijn. Zijn we vergeten dat de 3G naar 3Gs ook enkel wat hardwarematige aanpassingen waren?

    Denk je dat wanneer je een Renault Clio besteld, deze er anders uit ziet dan een Renault Clio S?

    Apple wil centjes verdienen. Dus, een semi-nieuw toestel uitbrengen en cashen maar. Dan zijn er genoeg die na een jaar de 4s te hebben gehad alsnog de 5 kopen. Marketing mensen!

  115. Ik vind de specs van de iPhone 4S helemaal niet slecht, de processor is stukken beter en de camera ook. Nou maken megapixels mij persoonlijk niet zo veel uit, maar als dmv lichtinval een betere kwaliteit foto’s gemaakt kan worden is dat zeker een pluspunt. Apple heeft gewoon zeer goede kwaliteit telefoontjes. Met de A5 processor is de telefoon die toch al super goed werkte nu nog veel sneller ook, prima toch? Een groter scherm had ik niet verwacht, het enige wat inderdaad vervelend kan zijn is dat je straks misschien wel 3 keer moet kijken voor dat je opmerkt dat je een iPhone 4S in je handen hebt in plaats van de al bijna 1,5 jaar oude iPhone 4 (die echt bijna iedereen heeft tegenwoordig).

  116. Mensen die de teleurstelling niet snappen:

    De IPHONE 4 ZUIGT! (qua design) en laten ze dat nu net niet wijzigen.

    M.a.w. Heel veel Iphone bezitters schakelen bij dezen over.
    Inclusief moi.

    Het is leuk geweest. Heb een Mac Mini / Ipod touch (4th gen) / Ipod Nano / Iphone 3/3GS/4.
    Maar nu stopt het dus echt.
    Hoe kan je zo’n achterlijk design als de 4 behouden? Er valt niet fatsoenlijk op te typen, want hij is totaal niet uitgebalanceerd. Heeft een klote grip. En er zijn tal problemen met de “home-button”.

    Achja zolang de grote meerderheid van de consumenten enkel apple producten koopt vanwege de “hype / image” zal er nooit een probleem zijn voor apple. En worden ze lui zoals andere grote corporaties.

    Echt jammer dit.

  117. Aan een teleurstelling gaat vaak een te hoge verwachting vooraf 😉 Ik ga mooi mijn 3GS vervangen voor de snelle en batterijvriendelijke 4S

  118. Is dit niet de fout die vele grote succesvolle bedrijven maken na een periode van ongekende groei en succes.
    Ze worden overmoedig en denken dat ze alles verkocht krijgen ongeacht wat.
    Aan de andere kant had je dit kunnen verwachten, 3G-3GS en nu 4-4S. Apple houd zich aan tradities.
    Toch denk ik dat ze fout hebben gemaakt dat wat Apple maakt zichzelf verkoopt, ook al ben je met je product niet helemaal mee.
    Voorbeelden genoeg en nu is Apple blijkbaar ook één van hen.

    (Tevreden met m’n GS II en vrouwtjelief 3GS)

  119. Origineel geplaatst door Drgonovic
    Dikke problemen met de schermproductie van de iPhone5 denk ik. En dus het “instapmodel” maar gepimpt — de mensen kopen toch alles….Nou ik zoek wel een opvoersetje (camera, A5 processor) en dat Siri is via een JB straks ook wel te activeren.

    Dat zou wat zijn, dat je zelf “ff” de processor e.d. kunt / gaat vervangen. Geloof je het zelf?

  120. Mensen moeten per sé aan hun vriendjes showen dat ze een nieuwe iPhone hebben, nu het design hetzelfde is lukt dat natuurlijk niet en dat is niet eerlijk. Ga even in een hoekje zitten janken.

  121. Origineel geplaatst door jobTis gewoon duidelijk de meerderheid hier is teleurgesteld, en gaat hem niet kopen..Oke jammer apple we gaan nu ook naar andere innovatieve merken kijken en mischien ook kopen..Beter en mooier is tenslotte beter en mooier

    iPhone vind ik nog altijd beter en mooier dan gelijk welk android, symbian,… toestel. Ik was enorm teleurgesteld in android en zeker wat betreft de app’s/games op android(rommel, rommel, en nog eens rommel). Nu ik sinds mei 2011 een iPhone heb, is het wel duidelijk dat iOS app’s/games beter en mooier zijn. En mijn iPhone zelf vind ik tenslotte ook nog mooier dan mijn SGS.

  122. @galop: Gelukkig is vormgeving een subjectieve ervaring en mening. Ik denk dat jij meer voelt voor het onsterfelijke ontwerp van de Nokia 6200. Wat een verwende flauwekul zeg.

  123. Origineel geplaatst door hanski
    Gelukkig is vormgeving een subjectieve ervaring en mening. Ik denk dat jij meer voelt voor het onsterfelijke ontwerp van de Nokia 6200. Wat een verwende flauwekul zeg.

    En jij hebt een Iphone 4 ? En je vindt dat hij lekker in de handen ligt ? Je vind ‘m niet te zwaar ? misschien te dik ? onhandig door alle hoeken? en als kers op de taart… een te klein scherm?

    Idd heel erg subjectief… alleen jammer dat mijn subjectieve blik gebaseerd is op feiten en het dus objectief maakt.

  124. Aargh ! Verschrikkelijk… Waarom zijn er zo veel mense teleurgesteld. Bij Alle specs die iedereen verwachtte voor de iPhone 5 zijn voorgesteld voor de iPhone 4 GS. Het is enkel maar de naam.

    Wel misschien niet zo slim van Apple. Als ze hem gewoon iPhone 5 hadden genoemd, was er nu niet zo veel commotie.

    Ik koop hem allesinds !

  125. Zijn de prijzen in Duitsland inclusief de abbonements kosten? Of is dat gewoon de toestel prijs dat je hem los kunt kopen?

  126. Gisteravond een beetje teleurgesteld, komt waarschijnlijk door de hele hype over het grotere beeldscherm en dergelijke, na een nachtje slapen toch heel tevreden over de specs, veel beter dan de 3GS welke ik nu heb, ik ga lekker overstappen op de 4S, het uiterlijk van de 4 is prachtig! Schermgrootte is prima, ik hoef niet zo nodig een grotere en Siri staat nog in de kinderschoenen, dat gaat groot worden!

  127. WAT EEN DRAMA ALLEMAAL

    iedereen die hier zo zit te zeuren over een nieuw model: eigen schuld dikke bult.

    Jullie zijn zo hard in je eigen verhaal gaan geloven dat er een iPhone 5 aankomt dat op laatst de here wereld dacht er komt een iPhone 5. En stap allemaal maar over op een ander merk omdat die hun model om de maand veranderen. Dan zien we jullie straks allemaal wel weer terug omdat het gewoon niet zo goed werkt al een iPhone.

  128. Wat kunnen mensen hier zeveren zeg! De huidige iPhone 4 en/of 4S is qua design en features gewoon de mooiste en beste phone! En als je alle voorberichten goed had gelezen en begrepen(!), dan was dit dus al door Apple zelf aangekondigd… Let’s talk (Sirius dus) iPhone (enkelvoud)! Mijn huidige 4 gaat naar een ander, en neem de 64Gb witte 4S! En laat de anderen maar lekker overstappen op Android, heb ik m’n telefoontje sneller! 🙂

  129. Gewoon een logische upgrade van een succes formule, had ook niet anders verwacht (zien mijn eerdere posting) .
    Vraag me alleen af of de 4s ook gaat werken met mijn Appradio van Pioneer.
    Yep ik ga wel voor de S, mensen die dit concept niet snappen zijn geen Iphone waardig !

  130. Het lijkt erop dat Samsung verder gaat, waar Apple is gebleven. Na een keynote horen mensen enthousiast te zijn en de pers lovend over Apple.
    Nu hoor en lees ik alleen maar teleurgestelde reacties (en terecht). Dus nu blijkt dat Apple misschien minder innovatief is als gedacht, of zou de magie van Steve al zijn uitgewerkt?

    De buitenlandse blogs waren ook minder te spreken over het optreden van Tim Cook.

    Nu springt Samsung daar handig op in. Vernieuwde zaken presenteren, de spanning erin houden, aankondigingen met kleine hints erin.

    Toch een gemiste kans van Apple als je het mij vraagt.

  131. Kan je die in Duitsland ook voorbestellen uit NL en hier laten afleveren. Of zou ik hem kunnen ophalen in een winkel in duitsland….

    Iemand tips voor winkels rond de grens?

  132. Wat ik gisteren al zei: Het mooiste aan deze Keynotes zijn de reacties op dit forum. Het zit nu op het niveau van een meisje van 12 dat oprecht boos is omdat ze geen pony voor de verjaardag heeft gekregen. Terwijl ze de afgelopen maanden alle ponyplaatjes uit de Tina had geknipt. Mama en papa zouden toch beter moeten weten!

    Apple verlengt het design van een telefoon met een jaar en de dames zijn niet tevreden. Is er een concurerende telefoon die er mooier uit ziet? Een plastic Samsung? Een BlackBerry? De nieuwe iPhone wordt sneller en een betere camera. Maar bovenal een gratis nieuw besturingssysteem met features. iOS 5: Daar moet je je op richten.

    En wat het beste is van de Keynote van gisteren: De net zo mooie iPhone 4 blijft gewoon werken en zelfs de 3Gs kun je blijven gebruiken. Dat scheelt weer een hoop geld zeg, dit jaar! Kun je mooi een Apple TV of een iPad 3 voor kopen.

  133. Origineel geplaatst door galop
    @hanski En jij hebt een Iphone 4 ? En je vindt dat hij lekker in de handen ligt ? Je vind ‘m niet te zwaar ? misschien te dik ? onhandig door alle hoeken? en als kers op de taart… een te klein scherm?Idd heel erg subjectief… alleen jammer dat mijn subjectieve blik gebaseerd is op feiten en het dus objectief maakt.

    Blijft subjectief. Heb zelf een jaar al de iPhone 4 en ‘k heb geen klachten. Doe iets beter met je tijd 😉

  134. Je zou maar een fabriek hebben die 100.000 hoesjes heeft gemaakt voor de iphone 5
    Die waren er als je het mag geloven
    Wat een gedoe om een TELEFOON
    Ik heb er ook een en ben een apple fan ze maken de mooiste spullen in mijn ogen
    Ik volg het ook zoals ik al het nieuws volg
    Maar sla toch niet zo door mensen!
    Het is gewoon een marketing produkt van een succesvolle onderneming
    Geen religie
    Je vindt hem mooi of lelijk meer keuzes zijn er niet

  135. Gewoon een logische upgrade van een succes formule, had ook niet anders verwacht (zien mijn eerdere posting) .
    Vraag me alleen af of de 4s ook gaat werken met mijn Appradio van Pioneer.

  136. Hier ga ik geen 200 euro voor bijbetalen en ook nog eens een abbo van 2 jaar. Dit toestel wordt toch zo ingehaald door de concurentie?
    Nee, dan neem ik liever een goedkopere iphone 4 misschien nog een sim-only erbij.

  137. Nouja, hij moet er hier hoe dan ook komen want mijn huidige valt 6 keer per dag uit.

    Weet iemand waar en hoe ik nou het best een 4s kan kopen zonder abbonement en zonder dat ik weken hoef te wachten?

  138. Origineel geplaatst door Berry
    Je zou maar een fabriek hebben die 100.000 hoesjes heeft gemaakt voor de iphone 5 Die waren er als je het mag geloven

    die zelfde fabriek heeft waarschijnlijk ook nog wel 500.000 iphone 4 hoesjes liggen die ze nu iig weer kwijt kunnen

  139. Ik denk dat dit voor Samsung wel een flinke klap is!!

    Waar moeten ze nou hun inspiratie vandaan halen nou Apple nog een jaartje hetzelfde design aanhoud?

    Ben benieuwd van wie ze nou weer alles gaan kopieren… 😀

  140. Wat gaat de prijs van de iPhone 4 doen? Nu is de 16 Gb maar 30 euro goedkoper dan de 4s. Mocht dit veel meer worden dan update ik gewoon naar de 4 en sla ik de 4s over…

  141. Ik denk dat Apple best de Iphone 5 had willen uitbrengen, en waarschijnlijk al rond juli 2011. Ik vermoed dat er grote problemen zijn en waren met het nieuwe design (gebogen glas?) van de Iphone 5 en dat men nog in allerijl een opgevoerde Iphone 4 heeft gebouwd als nood scenario. Dat geeft weer een jaar extra tijd om het design van een Iphone 5 te vervolmaken… Ik zeg: Juli 2012 Iphone 5 met een gebogen behuizing en gebogen glas, A6 processor etc. etc.

  142. @zork: Wat is er mis met plastic?? Kunststof kozijnen hebben ook vele voordelen tov houten kozijnen……

  143. Hoeveel ram heeft deze iPhone???

  144. Misschien moeten de Samsung Fanboys maar op een andere site gaan reageren.
    Leuk om te vergelijken.

  145. Feit dat de meeste onderons teleurgesteld zijn dat er geen Iphone 5 is, is juist door de geruchten sites. Je kan het apple niet kwalijk niet want die geruchten is niets officieels van Apple. Dus er is een contraditoire gevoel ontwikkeld tussen de geruchten en de verwachtingen van gisteren. Dus neem dit maar als goede raad. Een gerucht is een gerucht en that’s it.

  146. Helaas, geen nieuwe iPhone voor mij…
    Windows Phone 7 wordt het dan.
    Ik las ook nog een leuk artikel over het gebruik van de cijfers van Apple op de keynote, beetje misleidend als je mij vraagt.

  147. Ik heb zojuist een promotiefilm gezien van de Samsung aankondiging op 11 oktober. Ze gaan Apple voor zijn met een gebogen glazen scherm!
    Het zou zomaar eens kunnen dat hiermee Apple wordt ingehaald (ook qua design). Even afwachten volgende week, welke nieuwe telefoon er hier komt !

    Van beiden ben ik geen fanboy, maar ik kies graag voor de beste van het moment, zeker omdat je er twee jaar aan vast zit. En dat zal veel bezitters van de huidige iphone 4 (17 maanden oud!!) ervan weerhouden over te stappen.

  148. We hebben het er allemaal weer erg druk mee. Genoeg plaats in de agenda om te klagen over de nieuwe 4s.
    Gelukkig heeft iedereen gelijk 🙂
    Als je m mooi en goed vind kun je hem kopen.
    Zo niet: kies iets anders.
    Life is simple…….

  149. @MRB78: Da’s apple’s met peren vergelijken. Het verschil tussen hout en kunststof kozijnen is vooral dat kunststof onderhoudsvrij is (en een stuk lelijker). Aangezien je je iPhone nooit hoeft te verven gaat je vergelijking dus niet op… 😉 Ik had hiervoor een BB en die kreeg op de “metalen” randen slijtageplekken waar je de kunststof eronder zag, dat gaat bij je iPhone 4(s) nooit gebeuren. Ben het dus wel eens met zork wat betreft materiaalkeuze.

  150. Ik ben ook teleurgesteld maar niet voor mijzelf. Heb een iPhone 4 die het prima doet dus een iPhone 4S was nooit een optie.

    Ik ben vooral teleurgesteld in Apple zelf. Er is weinig mis met de 4S. Sterker nog een prachtige telefoon. Alleen waren de reacties die je nu overal leest te verwachten. Apple had dat moeten doorzien! De specs zijn echt niet slecht en ik verwacht dat de iPhone 4S weer tot de snelste telefoons hoort op de markt. De camera is zeer veelbelovend.

    Siri

  151. Dus.. 1,5jaar wachten voor gewoon een iets snellere iphone met een iets betere camera?

    hmm.. geen iphone 5 dit jaar, jullie stellen me teleur, apple..

  152. Hopelijk stappen een hoop mensen over naar een ander merk, heb ik eerder de 4S in m’n handen en krijgt de iPhone weer lekker z’n exclusieve status terug.

  153. Jongens sira icloud een verbeterde camera een betere antenne een betere batterijduur als hij er anders uit had gezien met de omschrijving iPhone had niemand geklaagd. Echt een top telefoon.

  154. Dit zat er toch een beetje aan te komen gezien de evolutie 3G en 3GS.
    Apple wil afwisselend een nieuw design iPad en iPhone op de markt brengen. Dus dit jaar een iPhone s en volgend jaar een nieuw design iPhone met een iPad s en zo steeds alternerend software en hardware veranderen.

    Klink toch logisch, de hoeveelheid werk die in zo een toestel kruipt is gigantisch, dus een jaar iPad en een ander jaar iPhone.

  155. Ik zit nog erg in dubio of ik de iPhone 4S zal halen. Wat de iPhone betreft ben ik wel een typje “het nieuwste van het nieuwste”, en voor m’n werk heb ik hem eigenlijk ook wel nodig. Maarja, om mijn iPhone 4 nu te verkopen voor €400 (o.i.d.) en dan weer voor €800 een nieuwe te kopen, enkel voor wat betere specs… Het blijft een hoop geld voor een update. Daarentegen blijft het (naar mijn inziens) ongekend mooie design van de iPhone 4 ons (mij) nog even verblijden, wat misschien wel bij mijn keuze zal bijdragen om hem alsnog te gaan halen.

    Wat ik wil jammer vind is dat er geen 64GB-variant is verschenen, hier had ik wel een beetje op gehoopt. Merk dat 720p filmen op de iPhone 4 (en onderschat foto’s schieten ook niet) erg veel ruimte vreet. Met 1080p filmen zal dat zeker niet verbeteren. Terwijl ik vind dat één van de key-features van de iPhone is dat je alles op je toestel kunt laten staan. Nu zal ik toch echt moeten gaan porten..

  156. Een hele hoop teleurgestelde mensen die geen iPhone 5 kunnen krijgen. Eigenlijk toch wel zielig.

    Niet getreurd, volgende week kunnen de speculaties, geruchten, mockups, verwachte specs, nieuwe design,… over de iPhone 5 beginnen. Tot het ons de strot uitkomt. Jawel. 😉

  157. Het stomme is: had Apple deze telefoon in een ander jasje gegoten dat had waarschijnlijk iedereen laaiend enthousiast geweest. Apple had dat moeten onderkennen. Het scherm had makkelijk 4 inch kunnen worden zonder dat ze iets aan de resolutie hadden hoeven doen. Een ander jasje erom en klaar waren ze geweest. Had een klapper van jewelste geworden.

    Raar dat Apple hier de plank mis slaat. Siri is een fantastische functie maar voordat het echt optimaal werkt in het Nederlands zijn we zeker een jaar verder. De software is zelfs nu in beta? Wie introduceert nu een nieuwe telefoon met beta software??? Kennelijk is er heel veel tijd en moeite in siri gestoken en was het nogal een lastige klus.

    Mensen zien niet in hoe goed het ecosysteem van Apple werkt. De combinatie van gratis iCloud, iOS 5 en de iPhone 4S is echt top waar geen enkele fabrikant aan kan tippen qua gebruiksgemak en infrastructuur. Welke andere telefoon fabrikant heeft datacenters staan ter grootte van tientallen voetbalvelden om hun klanten (grotendeels) gratis cloud diensten aan te bieden.

    Maar omdat Apple nu geen nieuw jasje om de 4S heeft gestoken is de gemiddelde reactie een van teleurstelling. Dat kan je de klanten niet kwalijk nemen, die reageren heel primitief als ze iets zien in hetzelfde jasje. Apple had beter moeten weten. Bij de 3GS werkte dit trucje heel aardig maar ok betwijfel of ze dit nogmaals lukt. Ten tijde van de 3GS was de smartphone markt nog lang niet verzadigd. Dat begint in de westerse wereld wel te beginnen.

    Wat Apple naar mijn mening had moeten doen is de iPhone nog agressiever moeten prijzen. De 3GS eruit de iPhone 4 gratis bij een contract en de 4S nog scherper geprijsd wegzetten. Dit moet kunnen omdat het design van de 4 inmiddels perfect geproduceerd kan worden. De kosten van de body moeten dus steeds lager liggen. Die kostenbesparingen hadden ze moeten doorvoeren in de prijs. Dan had de 4S alsnog alle criticasters het zwijgen opgelegd. Hetzelfde design, betere hardware van binnen en de helft goedkoper. De strategie werkt voor de iPad met zijn agressieve prijsstelling, waarom niet voor de iPhone.

    Origineel geplaatst door iMarvin
    Wat ik wil jammer vind is dat er geen 64GB-variant is verschenen

    die is dus wél verschenen.

  158. Wat praat iedereen toch over volgend jaar iPhone 5… Dat wordt de iPhone 6 😉

    2007: iPhone 2G – 1
    2008: iPhone 3G – 2
    2009: iPhone 3GS – 3
    2010: iPhone 4 – 4
    2011: iPhone 4S – 5
    2012: iPhone 6 – 6

  159. Origineel geplaatst door Rop
    @MRB78:Da’s apple’s met peren vergelijken. Het verschil tussen hout en kunststof kozijnen is vooral dat kunststof onderhoudsvrij is (en een stuk lelijker). Aangezien je je iPhone nooit hoeft te verven gaat je vergelijking dus niet op… Ik had hiervoor een BB en die kreeg op de “metalen” randen slijtageplekken waar je de kunststof eronder zag, dat gaat bij je iPhone 4(s) nooit gebeuren. Ben het dus wel eens met zork wat betreft materiaalkeuze.

    Ook qua kunststofkozijnen zijn de meningen bedeeld, die heb je tegenwoordig ook met houtnerf erin hoor. Maar mijn punt is dat niet elke telefoon die van plastic is ” slechter” is. Ik heb een GS2 (van plastic dus) dat ding is super stevig en er zit geen kraakje of wat dan ook in, gewoon goede kwaliteit (net als de 3g/3gs bijvoorbeeld, die vond ik ook erg fijn ondanks dat die van “plastic” is). Kortom het blijft een persoonlijke smaak..

  160. @Peter: Is niets zieligs aan hoor. Ik heb zelf ook het rekensommetje zitten maken; €350 vangen voor “oude” iPhone 4, €800 betalen voor “nieuwe” iPhone 4S. Da’s toch mooi even €450 betalen voor een sneller processortje, en wat betere camera en uitgebreidere VoiceControl. Wow.
    (bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op eerdere “switch” van iPhone)

    Toen in 2009 de 3GS kwam, ben ik van mijn 3G overgestapt op de 3GS. Kostte me iets van €400 extra (3G verkocht), en ik vond de 3GS de minst toegevoegde waarde hebben van alle iPhone-modellen die ik tot nu toe gehad heb. Dat gevoel heb ik nu precies hetzelfde bij de 4S.

    En jij vindt dit zielig? Toegegeven, sommige reacties hier zijn echt zielig. Maar ik denk toch dat veel mensen zich in bovenstaande redenatie kunnen inleven.

    @WvB22: Echt waar? Shit, weer zitten slapen. Sorry, in dat geval geld die opmerking uiteraard niet. Da’s mooi nieuws.

  161. @iMarvin: Als ik de release cyclus bekijkt bij Apple dan verwachte ik geen iPhone 5 maar een aangepaste iPhone 4. Dit is nu uitgekomen. Na de iPhone 3G was er trouwens ook de 3GS met hetzelfde design en enkele specs die beter waren.
    Maar in de media werden de laatste weken en zelfs maanden veel berichten gepubliceerd en speculaties gemaakt van de nieuwe iPhone 5. En die is er nu niet. En nu teleurgestelde reacties langs alle kanten. Tja.

  162. @Mathijs: grappig ik heb een sgs2 en die is nog geen 1x vastgelopen hoor! Ennuh apple kan hier echt niet aan tippen zelfs dé 4s niet mesthoen dé iphone 5, maar in die tussen tijd loopt iedereen al weer rond met dé nieuwe galaxy s2 2,0ghz quad côte processor en nog veel meer!

  163. Ik lees op verschillende review sites o.a. iPhoneclub dat de reacties ‘gemengd’ zijn.
    Ik weet niet wat jullie onder ‘gemengd’ verstaan, maar vrijwel alle reacties zijn terecht negatief.

    even de geruchten buiten beschouwing gelaten, maar wat heeft Apple nu in godsnaam 1,5 jaar zitten doen???? Er was zoveel vraag naar een 4′ scherm. Dit kon al bewerkstelligd worden door de schermranden weg te halen. En wat is er gebeurd met alle patentaanvragen? Waar is de innovatie gebleven sinds het uitbrengen van de iPhone 4?

    De overstap van mijn 3gs naar de 4 was goed, ondanks de kritiek dat er toen al te weinig veranderingen waren om over te stappen.
    Maar met de iPhone 4s is er voor mij weinig reden om over te stappen eind November. (abbo loopt af)

    Nu ga ik ook geen ander toestel halen, want iOS kan nog steeds niet geëvenaard worden door Android / Symbian.
    Crashende / vastlopende / half compatibele telefoons, nee bedankt. Dan houd ik mijn iPhone 4 nog wel even tot Augustus 2012. 😉

  164. Wat een tegenvaller! Had meer verwacht dan een 4-esje. Loop nog steeds met een 3-tje rond en had graag een 5 willen aanschaffen. Ook die prijzen! $199 voor de goedkoopste in de US en dan 629 euro hier vragen. Schandalig gewoon. $199 is omgerekend 160 euro!!!

  165. M’n teleurstelling en slechte humeur opgelost. Htc besteld.

  166. Voor mij gaat het vooral afhangen in hoeverre de abbonementen icm een iphone 4 doen.

    Als er een groot prijsverschil gaat komen van een 4 tov een 4S denk ik dat ik toch ga kiezen voor een 1jarig contract met een 4.

    Ik vind de stap nogal logisch eigenlijk om nu een 4S uit te brengen. Kunnen ze volgend jaar helemaal klappen geven met de iPhone 5!(hoop ik tenminste)

    Maar nu ik net het promo filmpje heb gezien van de nieuwe samsung telefoon ben ik toch bang dat ze wel achter gaan lopen.

    Desalniettemin zal ik zelf niet overstappen naar Android. Daar vind ik het IOS systeem veel te fijn voor 🙂

  167. De 3g sloeg op het netwerk en daarna 3gs om in lijn te blijven met generatie en ios. Dit zei helemaal NIKS over de ‘release cyclus’ van de iphone 4gs/5.

    Wel chil dat ze inzagen dat een glazen achterkant gewoon onwijs retard is.

    Ohneee

  168. Ik ben nog tevreden met mijn 3GS hoewel de 4S een heel mooi toestel is ga ik toch nog minimaal een jaartje langer doen met mijn 3GS. Neem ik volgend jaar lekker een sim only Het zou overigens de eerste telefoon zijn die ik 3 jaar heb en da’s heel wat voor de mobiel van tegenwoordig.

  169. Ik heb een iphone4 en een samsung galaxy sII in bezit..
    Ik moet toegeven dat ANDROID gewoon een veel mooier en leuker besturingssysteem is …de SII wint op alle fronten van mijn Iphone…

    Apple (iphone) is een massamerk geworden. niks exclusief meer aan. Dat was de meerwaarde van apple.. mijn neefje, oma en moeder hebben er nu 1. Apple heeft nu een meelopers image… helaas….

  170. Origineel geplaatst door D te R
    M’n teleurstelling en slechte humeur opgelost. Htc besteld.

    Veel plezier met je aankoop!

  171. Mooi voor mij dan, al die weigernerds. is t ie tenminste voldoende beschikbaar

  172. Origineel geplaatst door Flieps
    Veel plezier met je aankoop!

    Heb de Sensation en ben erg tevreden. Geen plastic maar volledig alumminium en met antislip vlakken in het design. Oja hij is 3 maanden geleden uitgekomen en er staat ondertussen een nieuwe op de stoep evenals bij Samsung en Apple? Die blijft dromen….

    Ik ben blij na de 3Gs geen Apple toestel te kiezen wat een vrijheid! Werkelijk (bijna) alles is mogelijk wat ik met de 3gs niet kon.
    Kies je liever voor veiligheid, simplisme en beperktheid dan is Apple de keuze maar zoals je ziet op de markt is de consument aan het evolueren en Apple gewoon zat aan het worden.
    Na zo veel concurrentie en rechtzaken achter de rug…ga je de 4S promoten…. innovatie? No way!

    De tijd van 3G en #Gs heeft gewerkt maar toen was er geen populaire Android markt….

  173. @Gonny van der Zwaag: Oke en komen deze ook meteen los in de verkoop op 14 oktober in de VS?

  174. Wat ik niet snap: nieuwprijs 199 DOLLAR is toch echt heel veel minder dan 629 EURO… wat mis ik hier?

  175. Origineel geplaatst door dekon
    Geen iphone 5 dus. Alleen een opgevoerde en verbeterde iphone 4. Teleurstelling alom voor mij, ga deze NIET kopen.

    U zegt ‘Alleen een opgevoerde en verbeterde iPhone 4’
    Had hij gewoon iPhone 5 genoemd dan was hij wel oké of wat ??? Jullie zijn teleurgesteld omdat hij gewoon iPhone 4S noemt.

    Origineel geplaatst door Kroonjuweel
    Wat ik niet snap: nieuwprijs 199 DOLLAR is toch echt heel veel minder dan 629 EURO… wat mis ik hier?

    Dit is wel MET abonnement van 2 jaar.

    Origineel geplaatst door DVDB
    blijft er nu maar 512mb aan RAM?

    Nee word 1GB

    Origineel geplaatst door Flex
    Wat praat iedereen toch over volgend jaar iPhone 5… Dat wordt de iPhone 6 2007: iPhone 2G — 1 2008: iPhone 3G — 2 2009: iPhone 3GS — 3 2010: iPhone 4 — 4 2011: iPhone 4S — 5 2012: iPhone 6 — 6

    Kijk maar na er komt een nieuwe iPhone uit in de pare jaren (2006-2008-2010 enz.) Dus de iPhone 5 komt in 2012

  176. Origineel geplaatst door Kroonjuweel
    Wat ik niet snap: nieuwprijs 199 DOLLAR is toch echt heel veel minder dan 629 EURO… wat mis ik hier?

    $199,- is de prijs van de iPhone als je daar een 2-jarig abonnement bij neemt. €629,- is de prijs van een simlockvrij toestel zonder abonnement. Dit is op veel plekken, waaronder in bovenstaande 170+ reacties al de hele dag te lezen.

  177. Ik koop gewoon ieder jaar een nieuwe iphone.Verkoop mijn oude iphone en leg er gewoon wat geld bij.
    Ben altijd weer blij met een nieuwe iphone hoor.Was ik ook met een 3G naar een 3GS.Dus waarom zou ik dat nu niet zijn.Ok ik had liever ook een ander uiterlijk gezien maar de specificaties zijn weer top hoor.En volgend jaar zien we wel weer wat het gaat worden.

  178. Heel erg teleurstellend….krijgen we weer dat oeverloos speculeren wanneer de 5 komt en hoe die er dan uitziet….

  179. Tja whats in a design, vindt dit persoonlijk niet mooi. Is voor mij ook de reden om mijn 3gs te houden en niet op de 4 te gaan.

    Nu kan ik alsnog de 4 gaan kopen, maar dan met betere specs.

    Voorlopig ga ik eerst eens kijken hoe ios5 op de 3 gs gaat draaien. Als dit niet lekker loopt kan ik altij nog besluiten over te gaan naar de 4s. Heb natuurlijk de hele hype gevolgd en begrijp dat mensen teleurgesteld zijn.

    Maar stel jezelf dan even de vraag of je jezelf gek hebt laten maken door de hype, of nuchter genoeg bent gebleven om te zien dat Appel eens in de twee jaar een nieuw design op de markt brengt.

    Vraag je het aan mij persoonlijk dan had ik ook liever die mooie afgeplatte druppelvorm gezien waar hier ooit een mokeup van is getoond.

    Ben ik nu zwaar teleurgesteld neen zeker niet, maar ik hoef dan ook niet altijd het nieuwste te hebben, ben meer een kat uit de boom kijk type. Ik ga dan ook beslist niet roepen dat ik over ga op type x.
    Als ik dat zou doen heeft het waarschijnlijk te maken met de prijs die ze er uiteindelijk voor gaan vragen bij een abbo, vindt ios tot nogtoe het fijnste besturingssysteem wat ik heb gezien. Nog een afweging die alle overstappers zouden moeten overwegen is hoeveel heb je al aan apps uitgegeven? Mits legaal verkregen gooi je die allemaal overboord omdat je jezelf een ander design hebt beloofd?

  180. Er was helemaal niks uitgelekt over een iphone 5.
    Dat was op zich al redelijk opmerkelijk.
    Zodra er dan een paar fraai gefotoshopte iphone 5 could look-a-likes gepost worden beginnen de geruchten en verwacht iedereen dus ook een nieuw model.
    Apple heeft hier verder geen enkele aanleiding toe gegeven.
    Ik begrijp de teleurstelling van sommigen hier maar ik koop naast mijn 3gs-je gewoon een 4s.
    Volgende telefoon wordt dan waarschijnlijk weer de 5s

  181. Heel mooi! Mijn iPhone 4 kan nog een hele tijd mee. Op een nog snellere processor, betere camera of sprekende telefoon zat ik nu niet echt te wachten.

  182. Origineel geplaatst door Ramon
    Denk dat er nu toch aardig wat mensen op Android over gaan stappen. Vooral als de Nexus Prime snel word uitgebracht. Deze is mijn inziens dan hardware matig ook wel een stukje beter. Snap ook niet dat apple steeds weer hardware gebruikt die de concurrentie al lang gebruikt.

    Mensen staren zich nog steeds blind op specs… meer belangrijk is hoe het OS op het toestel draait.
    Daar gaat het bij al de rest (op de duur) nog veel te vaak dik de mist in.
    Zelfde verhaal met de Mac’s. Pc’s hebben vaak op papier het meeste kracht maar draaien zelden zo zoet als een Apple.
    Persoonlijk denk ik ook wel dat Apple aan deze tweede make-over (denk aan de 3GS) klanten gaat verliezen maar dit gaat zich beperken tot de mensen die een Apple device eerder willen als statussymbool.
    Zij zorgen zonder twijfel mee voor het feit dat Apple momenteel hot is,maar laat ons niet gaan ontkennen dat ze daar in California toch wel kaas gegeten hebben van “kwaliteit afleveren”.

    Ik had misschien ook wel een nieuw design verwacht maar dat is voor mij persoonlijk geen teleurstelling.
    De hardwarematige verbeteringen zijn toch indrukwekkend.
    En voor zij die een beter scherm verwachtten…hoe veel scherper kan het nog,wetende datde pixels van het retina niet met het blote oog waar te nemen zijn… 😉

  183. Jammer geen grotere beeld Scherm 🙁 denk dat vele hem nog niet zullen kopen it sucks

  184. Jammer geen grotere beeld Scherm 🙁 denk dat vele hem nog niet zullen kopen it grrr

  185. Jammer geen grotere beeld Scherm 🙁 denk dat vele hem nog niet zullen kopen, wacht Wel op iPhone 5 bigger screen op 12 megapixel en 3D opnemen XD wou dat een ze een iPhone maakten die geen krassen kan krijgen

  186. Ik snap enkele negatieve reacties niet zo.

    Je maakt de nr 1 telefoon van de wereld, en ziet kans om dat ding te evolueren. Dat is industrie-marketing technisch toch de beste oplossing: geen risico, design is zeer gewaardeerd en nog steeds zeer actueel. Menig autofabrikant doet het zelfde.
    De software is zo goed dat ik nog nooit een crash heb gehad. Toch zou Apple met een nieuwe telefoon moeten komen?

    Was ooit Nokia niet in het bezit van de beste telefoon (6310i) met 3 weken standby tijd(!), meer dan een week beltijd, super solide en die bovendien super verkocht werd. Maar nee steeds moest er een nieuw model komen, met ook weer een nieuwe lader en ja die werkten niet meer op de bestaande carkits, dus ook die moesten vernieuwd worden. Nee, dat is goed beleid! Heb recentelijk een Samsung Ace android in de hand gehad en ja het was een mooi toestel. Maar toch elke dag een vastloper!

    Eerlijk is eerlijk, ik hoef nu niet elke 3 maand zenuwachtig te worden dat mijn telefoon verouderd is, dus het ding houd zijn waarde. Laat het model dan maar minder vaak wisselen: value for money!

  187. @Janjaap – Die prijzen van 629, 739 en 849 euro zijn zonder abonnement, dus los.

  188. @Scirzo: Informeer jezelf! De $199 is met een tweejarig abonnement, de €600 is zonder abonnement.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.