Reacties voor: Apple introduceert iPad Air met nieuw dunner ontwerp en snellere A7-chip

Apple heeft de iPad Air geïntroduceerd met een vernieuwd ontwerp in spacegrijs en zilver, een snellere 64-bits A7x-chip en een lagere prijs dan de iPad 4.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Die had niemand zien aankomen zal er ook een duurdere komen /-)

  2. Als deze de A7 heeft zal de nieuwe iPad (geen Mini) wel een A7X hebben.

  3. De iPad Air heeft een 9.7 inch Retina-display. Hij is 7.5mm dun, wat 20% dunner is dan het huidige model van de iPad.
    Hij is niet alleen dunner maar ook licher: de huidige weegt 1.4 pond, de nieuwe 1.0 pond (~0.45kg).”Lightest full-size tablet in the world.”
    De iPad Air bevat onder meer een A7 Chip. Hij is onder meer 8x sneller dan de originele iPad. Op GPU-gebied zelfs 72x sneller.
    De iPad Air heeft MIMO voor 2x sneller 802.11n, 5 megapixel iSight, 1080p FaceTime camera, dual microfoons voor Siri, 10 uur batterij De iPad Air zal de meest recente iPad vervangen, maar komt naast de iPad 2. Vanaf 1 november verkrijgbaar in Nederland, beginnend bij $499.

  4. En is er iets aan ram geheugen veranderd?

  5. Dat geeft wel aan hoe snel die A7 is, of deze heeft dezelfde naam gekregen als die van de iPhone 5s maar met anderse specs.

  6. Dat snellere valt wel mee

  7. De naamgeving wordt steeds belachelijker.

  8. En de vingerafdruksensor?

  9. @An1lo:
    Denk het niet. De A5x is toen der tijd voor de new iPad (derde generatie) uitgekomen omdat de A6-chip nog niet klaar was. Naar mijn idee wilde Apple toen wel aan het begin van het jaar een nieuwe iPad uitbrengen, dus hadden ze de huidige a5 wat geboost. Niet voor niets was het een half jaar later dat de iPad 4de generatie uitkwam die wel een A6-chip had.

    Vind de iPad Air wel weer erg mooi. Denk ook weer een mooie vervanging voor mijn niet meer zo new iPad 😉

    (Linkje naar apple store verwijst naar pagina op ipadclub)

  10. zeer teleurgesteld in de ipad air. Bijna geen nieuwe technologie. Alleen maar nieuw design en iets sneller. Waardeloos dus.

  11. Ik heb de presentatie gezien. Wauw wat een gaaf iPad die air ik ga hem kopen. Volgend jaar als mij vakantie geld gestoord is:( (not. Met die bezuinigingen)

  12. Ik mis een prijs bij de WiFi’s. Staan maar 3 prijzen genoemd.

  13. MIMO is overigens geen technologie van Apple zelf. Het bestaat al veel langer. Apple implementeert het alleen in de nieuwe producten 🙂

  14. Zal hem niet kopen… is minder breed dan mijn ipad 4, dus Logitec toetsenbord past niet meer 🙁

  15. Erg mooi, maar wat bar weinig feitelijke verbeteringen. Logisch ook als iets al bijna perfect is, wat moet je er dan nog verder aan verbeteren. Is mij geen nieuwe uitgave van eur 500 waard.

  16. Ik had wel vingerscanner verwacht en goude versie

  17. Geen 4G dus. Hmm moet ik hem dan wel kopen. Gebruik meestal wel wifi. maar 4G kan soms ook wel fijn zijn. Al heb ik nog geen 4G abonement. Heb maar een prepaid kaartje inzitten voor 50 ct per dag.

  18. Was al van plan een nieuwe iPad te halen omdat ik mijn iPad 2 daarvoor verkocht heb. Extra op deze nieuwe gewacht. Mooi apparaat weer, maar vind t echt een tegenvaller dat er geen fingerprint reader in zit. Niet dat ik dat zo belangrijk vind, maar ik begrijp niet dat je die technologie in een nieuwe iPhone stoppen en dan daarna een nieuwe iPad onthullen die dezelfde technologie niet heeft??? Beetje vreemd

  19. Iemand een idee of er verschillende versies zijn ivm 3g banden of locked of niet?
    Ik ben in november in de states, zou goedkoper zijn er daar eentje te kopen.

  20. Beetje teleurgesteld in de iPad Air, k heb mijn iPad 2/ 32 GB/ met jailbreak en hij doet gewoon prima. Ik pas deze keer en wacht maar op iPad 6.Niet echt een grote toevoeging op de bestaande iPad voor mij.

  21. @Shade98: ben het volledig met je eens snap ook niet waarom ze het een nieuwe naam hebben gegeven zeker om te laten lijken dat er veel veranderingen zijn maar die zijn er niet

  22. Origineel geplaatst door martin
    Geen 4G dus. Hmm moet ik hem dan wel kopen. Gebruik meestal wel wifi. maar 4G kan soms ook wel fijn zijn. Al heb ik nog geen 4G abonement. Heb maar een prepaid kaartje inzitten voor 50 ct per dag.

    Zeker wel 4G, LTE=4G

  23. Hmm apart… Je kan kiezen uit de 2e en de 5e generatie iPad….. Een teken van geen echt vernieuwingen voor de iPad 4 en 5…. Jmmr, heb zelf de iPad 3, wilde misschien voor de iPad 5 gaan, maar is voor mij niet de 200-300€ waard voor een snellere processor en nieuw design…. Toch maar wachten op de iPad 6 denk ik…..

  24. Lang op gewacht en valt zeker niet tegen. Ga hem vrijdag gelijk halen!

  25. Hier zelfde mening toegedaan: heb iPad3, zie geen reden voor upgrade naar iPad5.
    Als ik snel 4G wil tether ik hem wel met de hotspot van m’n 5s

  26. Ga zeker upgraden vanaf m’n iPad 3: sneller, en vooral: lichter. Super!

  27. Origineel geplaatst door
    Ik heb de presentatie gezien. Wauw wat een gaaf iPad die air ik ga hem kopen. Volgend jaar als mij vakantie geld gestoord is:( (not. Met die bezuinigingen)

    Tja, als je vakantiegeld gestoord wordt, kun je het ook niet uitgeven aan een iPad…

  28. Vind hem mooi, echt heel mooi… Maar is in mijn ogen de 500€ zeker niet waard aangezien er niet veel aan verandert is… (Buiten snelheid etc…) Heb een ipad 4 en hij doet het nog steeds prima. Dus geen nood aan een upgrade.

  29. Ben er ook niet echt onderste boven van, hoezo geen vingerscanner en waarom nog steeds maar een 5 megapixel camera en A7 en geen A7X.
    En waarom nog steeds maar 10 voor de accu duur?
    Oké je krijgt weer meer dan vorig jaar voor het zelfde geld, maar had toch graag wat meer gewild, ga deze misschien kopen maar wacht nog wel even op wat testen want als deze net zoveel klachten krijgt als de iPhone 5s sla ik deze over.

  30. Ik heb de iPad 4, dus nog lang geen reden om naar de winkel te hollen.

  31. Bijzonder dat ze de naam iPad hebben veranderd in iPad Air. Dit schept ruimte voor nieuwe formaten iPads, zoals een iPad Pro met 12 inch scherm. Nu alvast de naam veranderd voor wat volgend jaar komen gaat?

  32. We missen nog de benchmarks van de A7 t.o.v A6X. Ze roepen niet 2x zo snelle cpu, of 2x zo snel grafisch. Zal in de praktijk dus niet een enorm verschil zijn. Toevoeging M7 is voor ipad air minder relevant. Je gaat er niet mee rondrennen of is ook niet je regulier navigatiesysteem in de auto. Daarbij is m7 voor ipad mini van meer van waarde dan ipad air. M7 zorgt vooral als ‘co processor’ dat A7 minder stroom nodig heeft, en je voor dezelfde 10 uur gebruik een lichtere batterij kunt gebruiken, en dus de ipad air een stuk lichter maakt en dunner..

    Nee, heb nu een ipad 4 en dat de ipad air wat lichter is, en een iets sneller cpu zal hebben, is het voor mij niet waard om naar de winkel te rennen.

  33. De naam “Ipad Air” zegt mij dat er nog een snellere en betere variant aan gaat komen die waarschijnlijk “Ipad Pro” gaat heten.

  34. Mooie vervanger van mijn ouwe trouwe bejaarde iPad 1. Ga hem volgende week vrijdag gelijk bestellen.

  35. Ik denk dat als je de ipad air in je handen hebt, het gewicht en de maat zal je dan een andere beleving geven.
    Ik heb een iPad 3 en accessoires die speciaal voor deze iPad zijn, dus ik koop geen nieuwe, maar ik ben wel enthousiast.
    Dus wie weet, geef ik deze aan mijn dochter.
    Voor sinterklaas of zo….wel met een zwarte piet…

  36. @: En daarom zou je de iPad niet kopen? Heel raar argument aangezien je je oude iPad met toetsenbord kan verkopen en ongetwijfeld zal er ook een toetsenbordje voor de iPad Air uitkomen.

  37. Ik dacht dat iPad 5/iPad Air een quad-core processor heeft, maar helaas een trage A7. In vergelijk met Samsung loopt Apple 18 maanden achter op Samsung. Steve Job>>>Please come back!!!

  38. Het feit dat de iPad 2 nog steeds verkocht wordt zegt mij genoeg. Als er ergens geen vraag meer naar is dan halen ze het pas uit de schappen. Ik heb ook nog steeds mijn iPad 2, nu met iOS 7.03 en de “Verminder beweging”-optie aan is de snelheid echt prima te doen voor thuis op de bank.

  39. @huplahoi:

    Ik heb vandaag de iPad Air gekocht en deze past wel op mijn Logitech-toetsenbord.

    De iPad Air ligt heel licht in je hand, wat vooral lekker is met lezen in bed, zoals ik elke avond doe.
    Razendsnel. Mooiere foto’s en films.
    Supertevreden.

  40. Het uiterlijk is zeer mooi maar gelijkt een beetje op mijn Galaxy Note 10.1 2014. Alleen ik kan tenminste mijn geheugen uitbreiden en heb een hogere resolutie van scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.