Reacties voor: Apple introduceert iCloud.com e-mailadressen in iOS 6 Beta 3

Apple is begonnen met het inschakelen van iCloud.com e-mailadressen. Na Mac.com en Me.com worden nu de eerste e-mailadressen met iCloud.com uitgedeeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. waarom @icloud.com ik vind mijn iCloud @me.com adres net zo kort, handig en makkelijk!

  2. Houd dit in dat het @me.com adres verdwijnt? Mag toch verdomme hopen van niet. Heb net overal die wijziging doorgevoerd.

  3. Hoe zit het dan met het me.com-account. Mijn baas, unief, vrienden, … Hebben allemaal dat adres. Moet ik dat dan overal veranderen binnenkort?

  4. @Jory: ja helaas wel. Gok ik , ik vindt t ook waardeloos Maarja. Thats life

  5. Fántastisch. Ik heb juist vandaag een @me.com adres aangemaakt en ondertussen al heel wat wijzigingen doorgevoerd bij websites.

  6. Ik neem aan dat de @me.com mailadressen gewoon blijven werken, net zoals de @mac.com adressen gewoon nog werken. Gebruik dit zelf nog dagelijks en kan deze ook gewoon nog steeds gebruiken om in te loggen bij iCloud. Het zal alleen niet meer mogelijk zijn om een @me.com adres aan te maken. Bestaande adressen gaan ze heus niet zomaar verwijderen, dan zouden ineens allemaal mensen hun e-mails niet meer krijgen.

  7. Ik gebruik nog steeds @mac.com en ga er vanuit dat dat zo zal blijven.

    Al ga ik misschien toch maar langzaam aan overal mijn mail aanpassen naar mijn eigen @url .

  8. Ik heb nog altijd @mac.com

    Nou deze nog ouder is dan de @me.com blijft deze wel?

  9. Allemaal leuk en aardig ook ik heb beta 3 maar hoe krijg ik dan die iCloud adres????

  10. Het is waarschijnlijker dat @me.com niet meer uitgegeven worden. Net als @mac.com .

    Ik heb zelf beide varianten, maar gebruik de @mac.com nog steeds als primair email adres.

  11. @Jean-Paul Horn: Dus als ik het goed begrijp dan zal de iCloud.com adres hetzelfde zijn als mijn me.com adres, zal zo even kijken.

  12. Mijn @mac.com adres doet het nog steeds. Als ik met de @me.com versie inlog bij de App Store dan staat daar keurig mijn @mac.com adres (net als in het ‘watermerk’ van al mijn App Store aankopen). Straks gaat dus alle @mac.com en @me.com mail naar @icloud.com en over een jaar of 6 weer naar iets anders (als de mensheid dan nog behoefte heeft aan emailadressen).

  13. @Michel: Kan jij jouw @icloud.com al gebruiken dan?

  14. @Dominic: Nee kan er niet bij.

  15. Dit hadden ze toch gewoon al bij de introductie van iCloud moeten doen. toen maakte ik een @me.com aan en dacht ik al wat gek want het is helemaal geen me….

    We gaan het wel zien. ik vind me.com mooier en sneller dan icloud.com

  16. Verdomme zeg, wat denken ze wel niet, moet ik overal m’n mail-adres weer gaan wijzigen. Ze gaan het vast laten doorsturen, maar dat doen ze ook niet voor eeuwig :S

    Edit: En zo wel dan vind ik het nog niet chill. Moet ik een extra account registreren om ook een iCloud adres te hebben 🙂

  17. en als je geen me mail adress hebt hoe zit het dan met @icloud
    kan me niet herrinneren dat ik uberhaubt een me adress heb aan gemaakt
    terwijl ik ruim 2 jaar een iphone heb

  18. Als je een .mac adres of een .me adres hebt worden deze omgezet naar een .icloud adres, het is verder een kleine moeite om alle .mac en .me adressen door te sturen naar je nieuwe icloud adres, dus alles blijft zoals het is, alle mail naar een .mac of .me adres komt gewoon aan op je .icloud adres, alleen met een nieuwe lichting visitekaartjes drukken kun je dit aanpassen, dat hoef je niet te doen want het door sturen zal wel altijd aanstaan, dit is gewoon een regel op de mail server 😉 Appletje Eitje

  19. het werkt gwn al … althans bij mij wel (iOS6.0 gebruiker)

    ***edit**

    kan ook gewoon met mijn ….@icloud.com adres inloggen op http://www.icloud.com

  20. Hoe kom ik überhaupt aan een @me of @icloud email? Ik heb gewoon m’n eigen mailadres als Apple ID

  21. Ze maken er een zooitje van. Ik ben ooit begonnen met een @mac.com account toen je er nog per jaar voor moest betalen. Die is op een gegeven moment verlopen, maar bleef uiteraard wel geldig als Apple-ID. Toen ik later weer MobileMe nam (nog steeds betaald) kon ik niet meer terug naar mijn bestaand @mac.com adres, maar moest een @me.com adres nemen, wel met hetzelfde deel ervoor. Ik heb nu dus @mac.com als Apple-ID en @me.com voor iCloud diensten. Alhoewel ik voor beiden exact hetzelfde deel vóór het @ deel heb, zijn het toch twee afzonderlijke accounts. Dit geeft continu ellende bij zaken waarbij ik moet aanmelden met alleen maar het deel vóór het @ stukje. De ene keer pakt ‘ie dan mijn Mac account, de andere keer weer mijn iCloud ID. Tientallen mails gewisseld met Apple Support, maar die weigeren pertinent deze accounts gewoon samen te voegen. Ik vrees met iCloud weer bakken nieuwe ellende erbij. Het blijft een gigantisch arrogant schijtbedrijf dat helaas wel vreselijk mooie producten maakt. Ik wordt het spuugzat steeds allerlei stompzinnige wijzigingen door mijn strot geramd te krijgen! :-S

  22. Waarschijnlijk blijven ze alletwee actief. Wanneer je kijkt bij instellingen > icloud > account > onder geavanceerd e-mail > allow sending from, staat ook dat je e-mail van alletwee blijft ontvangen. Neem aan dat dat zo nog wel een tijd blijft. Ook omdat @mac ook nog steeds actief is.

  23. @Tjeerd X: Ik krijg de melding bij het versturen naar mijn x@icloud.com adres:
    “Er is een kopie in Uitgaand geplaatst. De server accepteert het afzenderadres x@icloud.com niet.

    Heb jij hier een tip voor?

  24. Heb net nog een nieuwe feature gevonden in IOS6 en ik heb hem nog niet besproken gezien dus ik dacht, ookal is het iets kleins, toch even medelen: er zijn nieuwe emoticons op het Emoji toetsenbord 😀

  25. @Dominic:

    niet echt. Ik kan vanaf mn @gmail @mac @hotmail gwn sturen naar mn iCloud adres komt aan op alle machines (mac, iphone, ipad & mac server). Ben je al wel over op je iPhone naar 6.0?
    Als ik een mail stuur op mn iPhone kan ik selecteren welk adres ik wil gebruiken inclusief alle aliassen! (zie foto)

  26. Nu IOS6 geïnstalleerd is vraag ik mij af of ik mijn me.com adres kan overzetten naar icloud.com
    Is dat mogelijk?
    Veel gelezen op het forum maar nog niets gevonden daarover.

  27. Gelukkig gebruik ik al jaren mijn persoonlijk domein (volgens het format http://www.voornaamachternaam.nl) voor mijn e-mail, zodat ik niet aan één provider vastzit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.