Reacties voor: Apple introduceert audiobewerkingssoftware Logic Pro X met gratis iPad-applicatie

Apple heeft dinsdagmiddag een geheel vernieuwde versie van de professionele audiobewerkingssoftware Logic Pro X geïntroduceerd. De nieuwe software voor Mac OS X is voorzien van allerlei vernieuwingen, maar voor iPad-gebruikers is het meest opvallend en interessant de gratis applicatie ‘Logic Remote’ waarmee je op afstand kunt afspelen en beheren. Logic Pro X biedt een geheel […]
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Vanmiddag gelijk kopen!

  2. Ik vroeg mij nog af, moet ik het echt opnieuw kopen of kan ik gewoon upgraden? Aangezien ik logic pro 9 gewoon heb gekocht.

  3. Origineel geplaatst door Jack Rovaro
    Ik vroeg mij nog af, moet ik het echt opnieuw kopen of kan ik gewoon upgraden? Aangezien ik logic pro 9 gewoon heb gekocht.

    Ik denk dat je die gewoon opnieuw moet kopen. Is na mijn inziens zeker niet duur. Ook niet als upgrade.

  4. Ik denk gewoon opnieuw kopen. Sinds Apple de software via de Mac App Store verkoopt zijn de prijzen per app heel laag geworden maar is upgraden niet meer mogelijk.

  5. Ziet er als je even goed gaat kijken op de info pagina’s van Apple uit als een upgrade die de 180 euro alleen al als upgrade dubbel en dwars waard is.

    Ik vraag me wel af of Apple de markt niet verpest met dit soort bizar lage prijzen!

  6. Yep, upgraden niet meer mogelijk, je moet het programma opnieuw kopen.

    Daar staat wel tegenover dat de prijs van de upgrade dezelfde is als ze vroeger was (en misschien zelfs nog goedkoper). Alleen is de ‘volledige’ versie nu even duur als een upgrade. Het is maar hoe je het bekijkt.

    Omtrent Apple die de markt misschien kapot maakt: tgogh, het klopt natuurlijk dat Apple zijn winsten haalt uit hardware, en hun software-design en ploegen puur op verlies kan laten draaien, waar een Avid of Adobe hier veel minder vrijheid in hebben.

    Aan de andere kant heeft Apple ALTIJD al krachtige professionele software goedkoop gemaakt als een manier om hun platform uit te breiden en meer Macs te verkopen, en het aantrekkelijker te maken om een Mac te kopen.
    Apple bracht FCP uit aan pakweg 1000 dollar, toen de enigste serieuze concurrentie NLE tienduizenden dollars was.
    In 2007 kocht Apple Final Touch op, een kleurcorrectie software programma die voordien 25.000 dollar kostte, en bracht het gratis uit in hun Final Cut Studio pakket van 1200 euro… En zo hebben ze mee de democratie van kleur-grading pakketten geleid (wat BlackMagic, ook een bedrijf die zijn winsten uit hardware haalt, later versterkte met het opkopen van DaVinci Resolve).

    Toen Apple Shake opkocht, kostte dat programma 10.000 dollar. Daarna 3000 dollar, en daarna 500 dollar. Spijtig dat Apple verder niet veel meer met het (toen leiding-gevende) software pakket heeft gedaan, en het gewoon heeft laten sterven.

    Met andere woorden: dit is niets nieuws voor Apple, alleen wordt het nu nog wat versterkt met het App Store model.

  7. Ik weiger echt ook maar een cent te gaan betalen voor Logic Pro X terwijl ze de irritante bugs in Logic Pro 9 nooit verholpen hebben! Dat die bugs ooit verholpen worden kan ik nu natuurlijk helemaal wel vergeten.

  8. ik heb afgelopen zondag Logic Pro gekocht. Op dinsdag komen ze met Pro X. Ik heb contact gehad met Apple-support. Nou, die bastards zeiden gewoon dat ik Pro S opnieuw moet kopen. Geen geld terug, geen upgrade. Gewoon nog een keer kopen. Echt schandalig. Ze moeten toch minstens een maand tevoren melding maken in de App Store. En een soort waarschuwing geven dat er binnenkort een nieuwe versie komt. Ik voel me echt bestolen. Krijg ook van die onpersoonlijks mails van hun. Bah ben echt een beetje teleurgesteld in Apple….

  9. Ruben, kan jij wat van die bugs opnoemen, dan ga ik ze opnieuw mailen dat het programma niet naar behoren werkt.

  10. Ik heb Logic Pro X dus gewoon gekocht. Voor de mensen die eraan denken te kopen, houd in gedachten dat 32bit plugins NIET ONDERSTEUND WORDEN.

    Plugins zoals o.a sylenth1 zal dus niet werken met deze versie.

  11. Helaas werkt deze app niet op de eerste ipad.

  12. Ik wens LPX aan te schaffen, maar gezien 32bit-issue twijfel ik. Bestaat er eigenlijk een lijst van 32bit plug-ins die niet werken in LPX?

  13. @Jack Rovaro: Triest… Geen upgrade policy v Apple. Logic pro 9 74 dagen geleden gekocht en krijg geen cent korting als ik Logic pro X wil. Bijzonder triest is dat.

  14. @mike: Volgens de Nederlandse wet heb je een koop op afstand gedaan en mag je deze net zoals de aanschaf van een iOS app terugdraaien. Ik denk dat je in een aangetekende brief Apple even het vuur aan de schenen moet leggen.

  15. @mike: Het lastige is: als ze in de App Store waarschuwen dat er een nieuwe versie aankomt, kunnen ze net zo goed de nieuwe versie aankondigen. Het nieuws ligt dan toch al op straat. Vaak heeft Apple toch wel zo’n overgangsperiode, voor mensen die vlak voor de launch nog hebben gekocht? Maar ik begrijp dat ze daar voor software niet zo soepel in zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.