Reacties voor: Apple introduceert AirDrop en Handoff tussen iOS en Macs

Apple heeft op de WWDC 2014 AirDrop tussen Macs en iOS aangekondigd, dat onderdeel is van het nieuwe OS X Yosemite.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Haha nu moeten die achterlijke ICT afdeling op ons bedrijf écht vooruit gaan denken, die zitten nu nog bij elke hand out van een nieuwe iphone de mensen op het hart te drukken om vooral WiFi te gebruiken, ja oeps mijn iPad of computer maakte zelf een hotspot .. Hahaha wordt het echt tijd voor een worldwide internetbundel, ze zullen niet lachen als ik malaysie een paar honderd euro “wegwerk” …

  2. Ziet er echt fantastisch uit en hands off en bellen was echt zo’n “wtf hoe krijgen ze dat voor elkaar” momentje. Nu vraag ik me alleen af: wat zullen de minimale specs zijn van de Mac en iOS apparaat. Nergens wordt het genoemd maar het zou me niks verbazen als mijn trouwe Macje uit 2010 dit niet aankan. Dat was immers met AirPlay ook al zo. Alleen de nieuwste Macs konden dit aan (heeft iets met de wifi chip te maken of zo).

  3. @evad1st: Zolang je dataroaming niet aan zet is er geen probleem….

  4. Daar zit je dan met je Windows computer…..

  5. @Flieps: Tja Apple doet er nu echt alles aan om je het Apple imperium in te trekken. En met succes moet ik zeggen. Ik was al redelijk onder de indruk hoe Apple producten met elkaar samen werken maar dit is echt op bijna “Star Trek” niveau.

    Totaal gaan hardware aankondigingen maar ik moet toch zeggen dat ik blij verrast ben met de Keynote. De functies de ze hebben aangekondigd zijn echt vernieuwend. Gewoon te gek dat een Mac weet dat een iPhone in de buurt is en andersom.

  6. @WvB22: Een oude en bekende uitspraak luidt: “Geld trekt geld aan”.
    Wellicht van toepassing? /s

  7. Origineel geplaatst door evad1st
    Haha nu moeten die achterlijke ICT afdeling op ons bedrijf écht vooruit gaan denken, die zitten nu nog bij elke hand out van een nieuwe iphone de mensen op het hart te drukken om vooral WiFi te gebruiken, ja oeps mijn iPad of computer maakte zelf een hotspot .. Hahaha wordt het echt tijd voor een worldwide internetbundel, ze zullen niet lachen als ik malaysie een paar honderd euro “wegwerk” …

    1. Het werkt alleen tussen iPhone en Mac.
    2. Automatische hotspot gebeurt alleen als je Mac niet al een wifi verbinding heeft.

    Ben zo blij met Airdrop tussen iOS en OS X!

  8. Kan iemand hier bevestigen dat bijv AirDrop ook werkt met oudere hardware. Ik krijg zelf sterk het idee dat continuity features (Handoff, bellen op mac en ipad, sms) deels werkt via Bluetooth 4.0. Dan heb je minstens een Mac uit 2012 nodig denk ik?

  9. Weinig reacties bij het beste wat de presentatie te bieden had! Continuity en Airdrop tussen OSx en iOS is geweldig om te zien!

  10. Ik heb echt zo goed mogelijk de teksten op Apple’s website gelezen en ik kan niets anders vinden dat deze vernieuwende functies over wifi werken (en dat is goed nieuws want ik vreesde Bluetooth 4.0, wat veel oudere iOS en Mac apparaten niet ondersteunen).

  11. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik heb echt zo goed mogelijk de teksten op Apple’s website gelezen en ik kan niets anders vinden dat deze vernieuwende functies over wifi werken (en dat is goed nieuws want ik vreesde Bluetooth 4.0, wat veel oudere iOS en Mac apparaten niet ondersteunen).

    Heb je een bron, dat zou mooi zijn, scheelt mij weer het upgraden van de Airport/bluetooth chip van m’n MBP

  12. Bron Apple (huidige versie OSX):

    De Macs met ondersteuning voor AirDrop komen voor in de onderstaande lijst of zijn nieuwer dan de modellen die erin voorkomen.

    MacBook Pro (eind 2008 of nieuwer)*
    MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)
    MacBook (eind 2008 of nieuwer)*
    iMac (begin 2009 of nieuwer)
    Mac Mini (medio 2010 of nieuwer)
    Mac Pro (begin 2009 met AirPort Extreme-kaart, of medio 2010)

    Hopelijk blijft dat zo…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.