Reacties voor: Gerucht: ‘Apple werkt ook aan nieuwe Intel MacBooks met nieuw design’

Naast nieuwe MacBooks met Apple Silicon, werkt Apple ook nog aan nieuwe Intel MacBooks met een nieuw design. Om wat voor model gaat dit precies?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 2 reacties

  1. Ergens wel jammer. Ik ben benieuwd naar de ontwerpen als Apple niet deze beperkingen heeft. Laptops zouden nog dunner kunnen want de thermal envelope is een stuk kleiner, ventilatoren kunnen weg dus je hebt geen grote roosters nodig voorairflow, batterijen zouden kleiner kunnen en toch 10 uur kunnen halen. Je zou in theorie een apparaat kunnen maken wat zo dun en plat is als een ipad. Vooral voor de iMac zou het een revolutie kunnen zijn waar bijvoorbeeld de monitor zo dik is als de randen nu pretenderen, of de rekenkracht kan in de voet met een intelligente oplossing waarbij kabels in de arm verwerkt zijn zodat je helemaal geen snoeren meer hebt (behalve een stroomkabel naar de voet van het apparaat). De M1 verbruikt zo weinig dat dit door een enkele USB-C-kabel kan, in plaats van zo’n dikke eurostekker (al zal het display wel flink wat verbruiken).

  2. Origineel geplaatst door DennisU
    Ergens wel jammer. Ik ben benieuwd naar de ontwerpen als Apple niet deze beperkingen heeft. Laptops zouden nog dunner kunnen want de thermal envelope is een stuk kleiner, ventilatoren kunnen weg dus je hebt geen grote roosters nodig voorairflow, batterijen zouden kleiner kunnen en toch 10 uur kunnen halen. Je zou in theorie een apparaat kunnen maken wat zo dun en plat is als een ipad. Vooral voor de iMac zou het een revolutie kunnen zijn waar bijvoorbeeld de monitor zo dik is als de randen nu pretenderen, of de rekenkracht kan in de voet met een intelligente oplossing waarbij kabels in de arm verwerkt zijn zodat je helemaal geen snoeren meer hebt (behalve een stroomkabel naar de voet van het apparaat). De M1 verbruikt zo weinig dat dit door een enkele USB-C-kabel kan, in plaats van zo’n dikke eurostekker (al zal het display wel flink wat verbruiken).

    Dit is alleen interessant voor het niveau van een MacBook Air of instap iMac 21”. Zelf heb ik liever dat ze de volledige thermal envelop gaan gebruiken. Ik heb altijd power te weinig en vele met mij. Wat nou als ze de cpu en gpu power van een fullspec Mac Pro in een 16” pro kunnen stoppen met de huidige functionaliteit. Dan gaan ze als warme broodjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.