Reacties voor: Apple als inspiratiebron: deze 5 producten zijn schaamteloze kopieën

Op de CES 2016 zijn heel wat nieuwe producten te zien, die soms schaamteloos zijn gekopieerd van Apple. Deze 5 klonen vielen ons het meest op.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Er zijn inmiddels ook wel produkten die de concurrentie minder snel zal namaken: de Smart Battery Case, de Magic Mouse met laadaansluiting aan de onderkant, de Smart Pencil die je in de iPad Pro moet steken…

  2. Waarom dit product ons opviel, is dat Lenovo doodleuk de reclamecampagne van Apple heeft nagemaakt

    … maar de schaduw valt ietsje anders 😉

  3. Zie je dat je naast usb-c best nog een aansluiting had kunnen neerzetten, bijv lightning…
    Het laatste onderdeel is heel schaamteloos gekopieerd.

  4. @HighRider: En omgekeerd, producten die Apple vrij schaamteloos namaakt van anderen. Om maar enkele voorbeelden te noemen: touchpads en keyboards van Logitech die al jaren op de markt zijn en waar de nieuwe ‘magische’ trackpads en keyboards van Apple sprekend op lijken…🤔 (T650, T651, K810 en K811)
    _

    @truus: Lightning op een Mac, waarom zou je dàt willen??

  5. @Ferryman: Schaamteloos is meteen bij het eerste voorbeeld dat ik uitzoek vrij overdreven. Even snel de Logitech touchpad’s opgezocht. De Wireless touchpad, uitgebracht in 2011. De Apple Magic Trackpad, uitgebracht in 2010. Logitech is dus niet de uitvinder in dit kader. Ze heeft er wel op geëvolueerd door in 2012 de T650 uit te brengen. Apple heeft dit pas in 2015 gedaan. Het lijkt er dus veel meer op dat ze elkaar in de gaten houden. Zullen we het maar zo zeggen dan?

  6. Beter mooi na-apen dan claimen dat je de eerste bent. Komen zo ook goede producten op de markt.

  7. Origineel geplaatst door Bodecious
    Over kopieren gesproken: http://bgr.com/2016/01/07/apple-copycats-ces-2016-edition/

    Inderdaad, maar nieuws is sowieso op elke site hetzelfde.

  8. Dat dingetje van LG is dus een mooi alternatief als je niet teveel geld wilt uitgeven aan een MB. Windows 10 is ook zo slecht niet.. Wie weet is dat wel een goede opvolger voor mij. Al blijft OSX natuurlijk fijner werken, dat kan bijna niet anders.

  9. Stond hier toch net een heel opmerkelijke reactie over kopieren en is nu verwijderd??

    Dit hele artikel lijkt wel gekopieerd…

    Artikel van gisteren

    Of wordt deze ook verwijderd?

    • @Bodecious: @Viktor: Hallo beiden, ik zal even de ‘inspiratiebron’ hier gaan noemen, anders lijkt het net of jouw opmerking klopt. Ik zag dit artikel bij AppleInsider. Het marketingmateriaal van Lenovo circuleerde eerder al op Twitter (ik verwijs naar de tweet). Het horloge heeft op vrijwel elke gadgetblog gestaan (zoals ik trouwens ook in de tekst noem).

      Ik heb n.a.v. je opmerking even zitten nadenken welke andere klonen er nog meer zijn aangekondigd, maar kon ze niet vinden. Het is dus wat moeilijk om een echt onderscheidend lijstje te maken, als blijkt dat een Engelstalige site ook al zoiets blijkt te hebben gedaan.

      Over de reacties: door caching kan het soms zijn dat reacties die goedgekeurd moeten worden (in verband met reageren voor eerste keer) later verschijnen voor anderen. Er is geen boze opzet in het spel 🙂

  10. Apple is goed in een nieuw product op de markt brengen, terwijl de specs daarvan al 3 jaar eerder op andere (bijv.) telefoons aanwezig waren.

    Niet doen alsof Apple zo innovatief is, dat zijn ze namelijk al jaren niet meer.
    Wake up, smell the coffee en accepteer het maar gewoon.

  11. @Mark: de kracht van Apple is het succesvol lanceren van producten; digitale muziekspeler, (touchscreen) smartphone, tablet, smartwatch, etc.

  12. @Richard: Bedoel ook niet het fenomeen los touchpad of compact maar volwaardig bluetooth keyboard op zich, maar de styling en bv de oplaadbaarheid van de 2e generatie.

    Apple wàs zonder meer wel nog vernieuwend en trendsettend bezig met de eerste generatie van bluetooth toetsenbord en trackpad. Maar vanaf het begin had ik bij de tweede generatie het gevoel: ‘die wigvorm en ingebouwde accu, die ken ik ergens van’. Dus nu we het toch over kopiëren hadden…

    Maar je conclusie zal er niet ver naastzitten, ze letten idd goed op elkaar. 😀 (Kon trouwens ook wel ‘s voor veel van de in dit artikel aan de schandpaal genagelde ‘naäpers’ gelden 🤔)

  13. HTC A9

  14. Wat ik begrepen heb, heeft men dat horloge helemaal met opzet zo gelijkend gemaakt om een statement te maken TEGEN smartwatches in het algemeen, en niet omdat ze de Apple Watch zo mooi vinden.

  15. De grote meerderheid werkt met een Windows laptop (en gelijk hebben ze), zij hebben ook recht op een mooi design en die markt is veel groter ook nog.

  16. Mooie watch face. Zou ik wel willen op mijn space grey watch. Er komt op dat gebied zowieso niet veel nieuws van apple en consorten.

  17. Origineel geplaatst door Mark
    Apple is goed in een nieuw product op de markt brengen, terwijl de specs daarvan al 3 jaar eerder op andere (bijv.) telefoons aanwezig waren.

    Niet doen alsof Apple zo innovatief is, dat zijn ze namelijk al jaren niet meer.
    Wake up, smell the coffee en accepteer het maar gewoon.

    En toch draait mijn iPhone nog top terwijl vrienden met Android huilend hun pet opzetten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.