Reacties voor: Apple opent in India ontwikkelcentrum voor apps

Apple gaat in India een app-ontwikkelcentrum openen, waar designers en ontwikkelaars leren hoe ze goede apps moeten maken. Tim Cook is momenteel in India.
Lees het complete artikel → Apple opent in India ontwikkelcentrum voor apps

Reacties: 5 reacties

  1. Hmm, softwareontwikkelaars in India – daar is een interessante Zembla documentaire over gemaakt. Héél herkenbaar voor (vrijwel alle) ICT’ers die ermee te maken hebben gehad vond ik. De goeie niet te na gesproken natuurlijk, maar imho zijn dat wel (helaas nog steeds) de uitzonderingen die de regel bevestigen. 🤔

    Dit nieuws icm de QA van Apple zoals die de laatste jaren (niet) blijkt te functioneren vind ik best een zorgelijke ontwikkeling, dat uitgerekend Apple (uiteraard uitsluitend aan de uitgavenkant) nu ook via deze route op de kleintjes gaat letten 😕

  2. @Ferryman: Je hebt voor een groot deel gelijk Ferryman. Ikzelf heb ook de nodige nare ervaringen met software ontwikkelaars en project management in India. Zonder uitzondering allemaal slechte ervaringen. Maar….

    Apple to the rescue! In het bovenstaande artikel lees ik namelijk niet dat Apple haar eigen App-design en ontwikkeling gaat uitvoeren in India, maar dat Apple juist Indiase app ontwikkelaars gaat scholen en helpen het beter te doen, in de vorm van een Academy.

    In principe zou iedereen hier profijt van moeten hebben.

  3. ‘Paid for by Apple in California, designed in India, manufactured in China.’

  4. @Tevilnelg: “distibuted to the rest of the world.”

  5. @Arie: Op zich heb je gelijk, mijn reactie was iets te kort door de bocht 😳 – het gaat hier (nog) niet over ontwikkelen direct voor Apple.
    Maar ook dat neemt mijn scepsis niet weg. Heel wat kennisoverdracht naar India van dichtbij meegemaakt, en dat viel (te) vaak het beste te karakteriseren met het spreekwoord ‘water naar de zee dragen’.

    Bovendien kunnen we elders op deze site inmiddels ook lezen wat ik al vreesde, dat dit slechts de voorbode is van wel degelijk ook daar ontwikkelen direct voor Apple zelf…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.