Reacties voor: Apple: in twee dagen ruim een miljoen aanmeldingen voor Ping

Apple heeft bekendgemaakt dat inmiddels ruim een miljoen iTunes-gebruikers zich heeft aangemeld voor Ping, Apple's nieuwe sociale muzieknetwerk.
Michel Lusthof -

Reacties: 50 reacties

  1. Ik vindt het jammer dat het Apple waar ik altijd zo weg van was aan het verdwijnen is. Waar is de “think different” mentaliteit geblezen. Apple wil overal een vinger in de pap. Nu weer met een achterlijk social network wat nergens over gaat. Maar Steve denkt dat met een paar amazings en fantastics weer het wiel uitgevonden te hebben.

    Ik begin zowat het bedrijf uit te kotsen.

  2. Dat mag dan leuk en lekker zijn maar nu activeert iedereen het om te kijken hoe en wat het precies is. Ik wil de cijfers over een maans of twee zien.

  3. Who needs Ping!?!?

  4. Ik vond dat ze eigenlijk gewoon enkele connectors moesten maken voor facebook en twitter, en dat alles daarop gepost kon worden. Hopelijk blijft ping nu gewoon enkel iets voor muziek, als ze in de toekomst deze muziekdienst misbruiken om een volledig eigen sociaal netwerk uit te bouwen net zoals facebook, dan mogen ze voor mijn part dezelfde antitrust zaken op hun afgevuurd krijgen als Microsoft ooit kreeg voor zulke marktverstorende praktijken. Apple is momenteel op vlak van oneerlijke marktpraktijken al in een veel verder stadium dan IBM ooit was, durf zelfs zeggen dat hun praktijken al verder gaan dan Microsoft ooit deed. Apple moet terug eerlijk spelen, ze kunnen heus de concurrentie aan met hun producten, het is totaal niet nodig om hun positie in de muziekmarkt te misbruiken om andere producten op de markt te krijgen.

  5. 1 minuut aangezet om te kijken wat het was, en daarna gelijk weer uitgezet.

  6. Social media is zooooo 2009 🙂
    Ik ben er eigenlijk wel klaar mee en begin al niet eens meer aan ping

  7. In een woord: Boooooooring! Echt kansloos, jammer Apple. “Think different” my ass…

  8. @Eric: Bij mij precies hetzelfde. Ze kunnen nu wel opscheppen met cijfers, maar veel mensen zijn gewoon nieuwsgierig. In Europa gaat Ping floppen. In Amerika heeft het nog wel een kans omdat daar een heleboel mensen ook echt alles bij iTunes kopen.

  9. Ik heb ping in de iTunes app staan?
    Was dat al zo?

  10. Wat een gezeur alweer. Als je het niet leuk vind, zet het dan gewoon uit.

  11. Heb het even uitgeprobeerd, maar echt makkelijk werkt het niet zonder Facebook integratie. Dat is op Spotify wel anders, waar ik ook met alle plezier gebruik blijf van maken zolang Apple nog niets laat streamen.

  12. Origineel geplaatst door Daniel
    Ik heb ping in de iTunes app staan? Was dat al zo?

    Dat is er woensdag of donderdag inderdaad bijgekomen.

  13. Ik denk dat veel mensen niet verder dan hun neus kijken. Ping is inderdaad nog wel heel leeg maar het is nog maar een paar dagen oud maar wie geregistreerd is en af en toe muziek koopt via iTunes draagt automatisch bij aan de content van Ping. Andere social networks vereisen input van de gebruiker en dat is niet het geval bij Ping. Ondertussen kan Apple rustig features implementeren terwijl profielen automatisch worden upgedate ook als de gebruiker niet naar Ping omkijkt. Volgende keynote pakt Apple uit met cijfers en killer features en plots wil iedereen op Ping zitten.

    Ik zou Ping echt niet te snel afschrijven want geen enkele van de social networks die er nu zijn kon na 48u zulke goede resultaten voorleggen.

    Ik vind het dan ook wel dom dat veel mensen Ping nu zo bekritiseren want de meeste onder hen zouden het zelfde gezegd hebben na 48u facebook of 48u twitter. Van Twitter zeggen trouwens nog steeds een heel pak mensen dat ze het niet snappen.

  14. -1 Heb het geactiveerd en daarna op google gezocht om dat ping gedoe te deactiveren. Et voila account op off gezet. Zou over 7 dagen volledig verdwenen moeten zijn.
    Steve J zou eens in zijn dictionary moeten opzoeken wat ” amazing” en ” think differnet” betekend. Alles is niet zo ” great” tegenwoordig wat ie verzint.
    Voor mijn part lonkt zijn pensioen.
    Heb een hemelse schrik dat hij Mac OS meer op iOS gaat laten lijken. Daar heb ik geen zin in.

  15. @mapmap:

    Kijk jij eens verder dan je neus lang is.
    Ping is BS behalve in de US.

    Dat binnen 48 uur was gewoon uit nieuwsgierigheid van de mens.

    Input van de gebruiker? Dat input doet deze in ping automatisch wat zeer slecht is, ongevraagd jou info delen met de rest, conclussie: direct na aanmaak je account weer laten deleten nadat je gezien hebt hoe ‘geweldig’ en ‘amazing’ deze dienst wel niet is 😉

  16. 2 dagen.. Mensen SHUT UP en wacht gewoon even af hoe het zich ontwikkeld

  17. of je zet het gewoon niet aan…moeilijk? nee toch?

  18. Ping is nu nog erg leeg en weinig opties, maar dat komt nog wel.

  19. Origineel geplaatst door *bear*: of je zet het gewoon niet aan…moeilijk? nee toch?

    Het probleem is denk ik dat bepaalde mensen zich zijn gaan identificeren met Apple. Apple is anders en zij als Apple gebruikers dus ook. Hoe meer mainstream Apple wordt, hoe minder “anders” deze consumenten zich gaan voelen. Tja dat krijg je als je denkt een bepaalde status te kunnen ontlenen aan een merk.

    Bovendien lijken sommige mensen door alle recente successen te vergeten dat niet alles waar Apple mee komt origineel was of een succes is geworden. Brainfarts zullen er altijd tussen zitten, net als bij elk ander bedrijf. Schaf aan wat je leuk vindt en laat de rest links liggen.

  20. Origineel geplaatst door Raoul
    @mapmap:Kijk jij eens verder dan je neus lang is. Ping is BS behalve in de US.Dat binnen 48 uur was gewoon uit nieuwsgierigheid van de mens.Input van de gebruiker? Dat input doet deze in ping automatisch wat zeer slecht is, ongevraagd jou info delen met de rest, conclussie: direct na aanmaak je account weer laten deleten nadat je gezien hebt hoe ‘geweldig’ en ‘amazing’ deze dienst wel niet is

    Origineel geplaatst door Raoul
    @mapmap:Kijk jij eens verder dan je neus lang is. Ping is BS behalve in de US.Dat binnen 48 uur was gewoon uit nieuwsgierigheid van de mens.Input van de gebruiker? Dat input doet deze in ping automatisch wat zeer slecht is, ongevraagd jou info delen met de rest, conclussie: direct na aanmaak je account weer laten deleten nadat je gezien hebt hoe ‘geweldig’ en ‘amazing’ deze dienst wel niet is

    Waarom zou ik het deleten? Ik vind het inderdaad amazing want ik heb al muziek ontdekt via Ping en daar ging deze dienst toch over?

  21. @Richard:

    Ping is inderdaad niks bijzonders … gewoon een 2e myspace met minder opties. Je kan er ook nog niet eens gewoon nummers die je afspeelt aanbevelen aan ping.
    Te beperkt dus.

    Maar de iPhone 4 is gewoon geweldig en daar mag wel ‘amazing’ van mij gebruikt worden want dat is het ook.

  22. maar logo is lelijk !!

  23. Net al Google wave proberen eigen sociaal netwerk begin heel populair maar na een paar mnd ebt het weg. Denk ik

  24. Ping is niks , geen app en je moet itunes openen om het te gebruiken. Een waardloos idee zelfde als apple tv , dat komt nooit naar nederland

  25. Ze moeten het ook voor apps maken!

  26. Rot op met je ping Apple! Onzin zeg! Wat heb je daar nou aan….

  27. Als een derde van de mensen die iTunes 10 hebben binnengehaald ping gebruikt en dit zijn er 2 miljoen dan zijn er geen 3miljoen maar 6miljoen downloads

  28. Ping is leuk, zeker als je, zoals ik, wereldwijd mensen hebt die je kan toevoegen.
    Geinig sociaal netwerk met een muzieksmaakje, ik ben al fan.
    En mensen die het niks vinden moeten niet janken, maar het gewoon niet gebruiken, tenzij ze natuurlijk graag hier zeiken en hun eigen naam willen zien in de comments.

  29. @ mapmap: juist: het gaat om dat je muziek ontdekt… nieuwe bands vind etc. Geen gek idee, wat ik zocht me soms suf op iTunes. Hiermee wordt t wel makkelijker.
    Had zoiets al eerder willen zien, en dat ze er meteen een social network van maken is natuurlijk logisch…

    Maar vind ook wel dat naast facebook en andere shit er weer een social network wordt opgezet…. de zoveelste… en maar beppen, beppen en beppen… en zie: we zeggen steeds minder 🙂

    Dan idd las ik ook ergens iets over Apple en status aan ontlenen. Vergeet niet dat Apple erg lang trouwe volgers had, zelfs bij de tweede bijna faillisement, en dat Jobs Apple voor de tweede keer groot heeft gemaakt… ze hebben het gered door de komst van de iPod, geniaal idee een aantal jaren geleden… En zeker zitten er ook wel eens missers tussen… was ook zo bij M$ vroeger, daar hoor je nu ff niets meer over, nee logisch… windows 7 is nog steeds een veredelde XP variant, alleen wat gelikter…. dus echt vernieuwend is M$ niet, behalve de kunst van het kopieeren 🙂

  30. De naam Ping vind ik wel een beetje goedkoop. Ik bedoel op mijn iPhone en op elke blackberry vind je Ping! zullen wel zien wat hier van komt.

  31. Origineel geplaatst door BeaNer
    Als een derde van de mensen die iTunes 10 hebben binnengehaald ping gebruikt en dit zijn er 2 miljoen dan zijn er geen 3miljoen maar 6miljoen downloads

    Je rekenen lijkt beter dan je lezen: het artikel heeft het over 1 miljoen Ping aanmeldingen….

  32. Origineel geplaatst door anoniem
    @Richard:Ping is inderdaad niks bijzonders … gewoon een 2e myspace met minder opties. Je kan er ook nog niet eens gewoon nummers die je afspeelt aanbevelen aan ping. Te beperkt dus.Maar de iPhone 4 is gewoon geweldig en daar mag wel ‘amazing’ van mij gebruikt worden want dat is het ook.

    Geen MySpace, eerder Last.FM. Ik schrijf het absoluut niet af. Als Ping op het niveau van Last.FM gaat komen dan ben ik blij.

  33. @ Richard
    Waarom zou je dan blij zijn? Ik zie in mijn geval totaal geen meerwaarde. Last.fm verzamelt al 3 jaar gegevens en heeft me veel nieuwe muziek laten ontdekken. In combinatie met spotify werkt het perfect, zeker met de plugin die dmv een icoon op de last.fm site gelijk het nummer in spotify last zoeken.
    Nee, ik zie echt geen reden om afscheid te nemen van last.fm of nog een nieuw social network te gebruiken.

  34. Ping is echt kansloos als je het mij vraagt…. en geen eens integratie van Facebook, twitter, myspace, Hyves of Iets dergelijks. Maar die arrogante houding van Apple is inmiddels wel om uit te k****n.

  35. ik blijf gewoon bij last.fm. misschien dat ik over een maandje kijk wat er van ping geworden is.

  36. 1 miljoen is nix voor apple, en ik ga het niet gebruiken al staat hij wel aan 😉

  37. nooit van last.fm gehoord zeker. dat is ook een sociaal
    muzieknetwerk waar je alles kan ondekken en delen.

  38. ik heb al contact kunnen leggen met mijn zoon (15)
    veelbelovend, even afwachten?…

  39. Beetje een slap aftreksel van last.fm. Het werkt ook alleen maar met liedjes die je via itunes hebt gekocht. Als je een cd ript of liedjes ergens anders legaal of niet legaal download werkt het niet. Lekker Apple only weer dus. Gelukkig ben ik niet de enige die moe wordt van dit bedrijf.

  40. Ik wil t icoontje weg uit itunes. Plus de gigantische aanmeldknop 🙁

  41. Volgens mij wordt dit epic fail nummer 2 voor apple in een korte tijd.. ( iphone 4 bereik )

  42. @r: Social media heeft oh oh cherso wel gemaakt. Dus zo 2009 klopt niet.

  43. bij apple zijn het meester oplichters.
    ideetje hier, naampje daar, productje klaar.
    en iphone amazing? de eerste generatie was dat idd, maar sinds dien is het bijna stil blijven staan.
    android > iphone.
    maar nee, ik gebruik gewoon spotify met facebook. Apple heeft het naar mijn mening weer goed verziekt. al hadden ze nou streaming en/of cloud versie dan zou ik warm lopen. hier van totaal niet.

  44. Origineel geplaatst door Martijn
    bij apple zijn het meester oplichters.
    ideetje hier, naampje daar, productje klaar.

    misschien moet je eerst eens in het woordenboek gaan kijken wat “oplichter” wil zeggen, vooraleer je dergelijke onzin post !

    Origineel geplaatst door Martijn
    iphone amazing? de eerste generatie was dat idd, maar sinds dien is het bijna stil blijven staan.

    Ik denk dat jij de evolutie van de iPhone 1 naar de iPhone 4 niet goed gevolgd hebt. Ik heb ze ondertussen allemaal doorlopen en ik kan je bevestigen dat de originele iPhone qua functies en UI nog niet tot aan de hielen van de iPhone 4 komt…

    PS : als je het allemaal maar flauw vind, koop dan gerust een windhoos PC en een Android. Niemand die je tegenhoudt. keuze genoeg als je je gading niet kan vinden bij Apple !

  45. Ja iedereen meldt zich aan, om het vervolgens nooit meer te gebruiken ! Gokje.

  46. My guess: Ping is de voorbode van Apple’s streaming dienst. Op den duur wordt Genius in Ping opgenomen om de muziek/app/tv/etc. aanbevelingen beter op je profiel af te stemmen.

  47. Ik zou graag pingen . Het is voor mij alleen nog onmogelijk om iTunes 10 te downloaden..
    Ik heb Windows 7 op 64 mbit, terwijl hij alleen draait op 32mbit

  48. ? Ik heb van de week toch echt Itunes 10 geïnstalleerd op mijn Windows-7 64 bits versie met een 120 m/bit UPC verbinding.

  49. Wel grappig om te zien al die meerderjarige multimiljonairs hier die op basis van hun eigen verwezenlijkingen Apple lopen te bekritiseren.

    Ook wel grappig om te zien is hoe Android zo fantastisch is geworden dat de gebruikers blijkbaar inspiratie moeten opdoen op Apple gerichte forums.

    Ik snap dat echt niet. Als je een Android hebt, wat doe je dan op een iPhone forum? Ik moet gewoon maar effe een Android vast nemen om vast te stellen dat de Android echt niet voorloopt op de iPhone en ik dus op de laatste plaats op een Android forum zou moeten zijn. Blijkbaar zijn brakke foons al even populair als brakke pc’s.

    Maar ja Windowsgebruikers zeggen ook nog steeds dat Windows voorloopt op de Mac.

  50. Origineel geplaatst door SRH
    ik heb al contact kunnen leggen met mijn zoon (15)veelbelovend, even afwachten?…

    Haha, dan wil ik het ook, heb al een jaar nauwelijks contact met puberzoon van 14. 😉

    Maar ff zonder dollen: ben ik de enige die het raar vindt dat Apple zo’n app “Ping” noemt? Ping is toch een beetje een handelsmerk van BlackBerry aan het worden?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.