Reacties voor: Apple in strijd met Nokia, Motorola en BlackBerry over nano-simkaart

Apple zou in strijd zijn met Nokia, Motorola en BlackBerry over de introductie va een nano-simkaart. Beide partijen zouden een verschillend idee hiervoor hebben. Binnenkort stemt ETSI over de voorstellen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Hoeveel soorten simkaarten gaan ze nog uitvinden? Het wordt er alleen maar ingewikkelder op. De gewone standaard simkaart was jarenlang goed genoeg. Dan was er plots een micro-sim nodig (gelukkig kan men van een gewone simkaart een micro-sim maken en bestaan er zelfs gewone simkaarten waar de je micro-sim kan uitdrukken). En nu moet er plots wéér een nieuw soort komen, dat dunner moet zijn en dus helemaal niet meer compatibel zal zijn met de vorige standaarden? En dat allemaal om een paar mm uit te sparen! Apple maakt goede producten, maar als het op standaarden en compatibiliteit aankomt zijn ze een ramp.

  2. @Nick: De gewone standaard simkaart is net zo groot als een CreditCard. De sim die voor de MicroSim zit is de MiniSim toch?

  3. Eens Nick. Helaas zie je dit vaker (denk aan web-, USB- en WiFi-standaarden). Een poging de concurrentie dwars te zitten en klanten nieuwe eigen producten te laten kopen. Geldklopperij is het hoogste doel van de vrije markt.

  4. Ben ook erg benieuwd hoe deze ontwikkeling zich verhoudt tot de initiatieven om NFC beschikbaar te maken op de SIM-kaart en het initiatief wat in Nederland was gestart door: Vodafone, Rabobank, ING, ABNAMRO, T-Mobile en KPN om betalen mogelijk te maken met je mobiel.

    Zover ik weet is er in de Europese unie ook nog geen besluit genomen over een standaard oplossing.

  5. Dat ze dan van de eerste keer de simkaarten afschaffen, dan heeft men ruimte genoeg en is deze onbegrijpelijke strijd meteen opgelost.
    De laatste tijd begint het toch wel héél absurd te worden met die patenten rechtszaken.

  6. @dekon: dit gaat niet over patenten of rechtszaken, maar over standaardisatie. Overigens zou Apple graag de simkaart afschaffen, maar dat zien providers niet zitten. Die kaart zorgt dat klanten lastiger kunnen switchen tussen providers, en daar hebben ze dus belang bij. Apple zou natuurlijk liever iTunes gebruiken om een telefoon aan een provider te binden.

  7. Als ze nou helemaal kappen met die telefoon providers. Zijn toch de grootste oplichters. Het is een dikke investering maar overal wifi te installeren. Een abbo nemen om gebruik te mogen maken van dat wifi netwerk en gewoon voip bellen en whatsapp’en. Snelheid is ook een stuk hoger.

  8. Houdt er maar rekening mee, dat al dit soort “vernieuwingen” niet in het belang van de consument is. Het “grote voordeel” valt ten deel aan de fabrikant en de daaraan gerelateerde telco- organisaties. Het enige doel is het verwerven van monopolieposities.

  9. Hoe kleiner de sim-kaart, des te kleiner een iDevice kan gaan worden. Providers zien dat als een extra afzetmarkt. Voorbeeld: Nano sim-kaart in je headset (voor telefoon), wifi link met iPod met ook een nano sim-kaart (voor alleen data).

    Nokia, Motorola en RIM, zien de bui alweer hangen. Een nieuwe “gadget” die Apple weer sterker en groter maakt.

  10. @JZ: Wel leuk wat je allemaal bedenkt. Maar er kan dan geen iPod touch geproduceerd kunnen worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.