Reacties voor: Apple in gesprek met muziekindustrie over onbeperkt iTunes-muziek downloaden?

Apple zou in gesprek zijn met EMI, Sony, Warner en Universal om onbeperkt downloaden van muzieknummers mogelijk te maken. Dit wordt een nieuwe functie in iTunes op de iPhone.

Reacties: 19 reacties

  1. Onbeperkt streamen vanuit het gloednieuwe datacenter lijkt mij wel wat 🙂

  2. Pc gecrasht albums t.w.v. 60 euro weg. Dit is een goed idee.

  3. Streamen vanuit de cloud is ook nog niet slim, de meeste telecomproviders werken toch met een datalimiet. Deze oplossing lijkt me wel goed, en eerlijk voor de consument.

  4. Origineel geplaatst door dhr. a
    Pc gecrasht albums t.w.v. 60 euro weg. Dit is een goed idee.

    Als je gewoon contact opneemt met de Apple Support kunnen ze je daarmee wel helpen. Ik heb een soort gelijk probleem gehad en toen kon ik uiteindelijk al mijn muziek weer terug downloaden via iTunes.

    Lijkt me wel wat om zo muziek te streamen afentoe heb ik een nummer nodig en die heb ik dan niet bijdehand en zo zou dat wel mogelijk zijn.

  5. Wat muziek in ‘the cloud’ betreft, heb ik echt het idee dat Apple achterop loopt. Het is heel simpel: de toekomst is muziek streamen.
    Er zijn nu nog veel mensen die nog steeds liever mp3’tjes kopen dan via bijv. Spotify streamen. Dat zal om twee redenen in de toekomst niet meer gebeuren.

    Ten eerste is streamen veel gemakkelijker en komt het meer tegemoet aan de vraag van nu: direct en onbeperkt aanbod. (vrijwel) iedereen is nu al altijd online, zowel met de telefoon als met de computer. Voor de momenten dat je onverhoopt niet online bent, heeft Spotify een simpele oplossing door muziek voor die momenten te downloaden.
    Het gebruiksgemak, het vrijwel onbeperkte aanbod en de altijd aanwezige beschikbaarheid maken streamen een absolute winnaar.

    Ten tweede willen de platenmaatschappijen er uiteindelijk ook niet meer aan. Gekochte mp3’s kunnen eenvoudig (illegaal) gedeeld worden, met streams lukt dat niet.

    De enige reden die ik kan bedenken dat Apple met een rare tussenstap als deze komt, is dat het nu nog teveel geld verdient met mp3’s verkopen en het deze inkomsten nog niet kan missen.
    De platenmaatschappijen aan de andere kant zijn nog huiverig om full monty in het streamen te stappen. Ook begrijpelijk, want ook zij verdienen nog veel meer aan verkoop dan aan streamen.

    Ik ben er zeker van dat ook nu reacties volgen van mensen die veel liever kopen dan huren. Ik ben er echter zeker van dat zij, no offense, de toekomst ontkennen. De toekomst is aan streamen. Er is in mijn ogen niks dat dat kan tegenhouden.

  6. Is dit niet al dan, okee :-s beetje raar als je voor iets betaald hebt en daarna kwijt raakt dat je dan maar de pech hebt en hem nog een keer moet downloaden. Dan koop ik wel liever de echte cd en zet die erop.

    Dus zal wel verstandig zijn als ze hier allemaal mee instemmen.

  7. Dit lijkt me wel wat! Muziek dat je koopt is ook gewoon jouw eigendom vind ik. Nu kan het zijn dat er iets mis gaat met de synchronisatie of als je hebt geen verstand van het systeem, dat je de muziek al snel kwijt bent.

    Druk je dan weer op download en ze rekenen weer 1,29 af. Dat was vroeger 0,99 maar nu ze de keuze bij de aanbieders hebben neegelegd is de prijs natuurlijk omhoog geschoten.

  8. @Mark: Illegaal delen met streamen is ook niet moeilijk hoor, gewoon opnemen:)

    En wat nou als je op de telefoon lekker de hele dag muziek gaat luisteren? Zit je binnen een dag over je datalimiet heen bij vodafone enzo, en bij t-mobile is die waarschijnlijk heel de tijd aan het bufferen..

    Dus voorlopig is het nog niks toekomst ontkennen;)

  9. Ik vind het streamen van muziek maar niks, je verbinding wordt er traag van, als het internet eruit ligt dan kun je niet eens muziek luisteren.

  10. @tim: Praktisch gezien heb je misschien nog wel gelijk, al wordt muziek ook niet alleen via de telefoon geluisterd maar ook thuis waar wel wifi is. En, als gezegd, er is een simpele oplossing voor; vanuit Spotify even downloaden thuis en je hebt de muziek toch weer bij je. Kun je toch de gehele dag luisteren.
    Zie overigens ook dit bericht.

    Het zijn uiteindelijk puur praktische bezwaren die je noemt. Belangrijk, zeker, maar op te lossen.
    Tegen het gemak, aanbod en ook prijs van streamen kan niets op. Voor zowel de platenmaatschappijen en muziekluisteraars is dit de holy grail. Hoe vooruitstrevend Apple ook is, bijvoorbeeld bij de App Store-abonnementen, zo conservatief handelt het hier.

  11. @mark: Als je zo’n lang pleidooi houdt voorstreamen en dan toch zegt dat je voor buitenshuis moet downloaden, ben je een beetje een realiteitsontkenner. Downloaden is dan toch de meest veelzijdige oplossing. En huren beter dan kopen? In welke wereld? Dat lijkt me een leuk boek om te lezen, een wereld waar niets te koop is en alles te huur, dan blijkt pas aan wiens touwtjes je bungelt, als ze doorgeknipt worden.

  12. Ik ben het zeker eens met Mark!
    Streamen wordt de toekomst!

  13. En what about het buitenland? Grens over; of dik betalen, of geen muziek?

    Volgens mij niet de toekomst..

  14. @Mark: Leuk plan en hoe zie je het voor je bij mensen die veel in t buitenland verblijven? Ook trekt streamen de batterij nog te snel leeg. Tuurlijk oplosbaar in de toekomst, maar nu niet haaalbaar.

  15. Ik heb het idee dat een aantal personen hierboven nog nooit Spotify op een iPhone heeft geprobeerd.. Je kunt namelijk gewoon nummers offline opslaan binnen de app en je hoeft maar eenmaal per maand online komen om je abonnement te verifiëren.

  16. iTunes faalt sowieso al muziek illigaal FTW.

  17. Origineel geplaatst door dhr. a
    Pc gecrasht albums t.w.v. 60 euro weg. Dit is een goed idee.

    Backups nemen is hiervoor een zeer goede oplossing.

  18. Origineel geplaatst door MrkIk heb het idee dat een aantal personen hierboven nog nooit Spotify op een iPhone heeft geprobeerd.. Je kunt namelijk gewoon nummers offline opslaan binnen de app en je hoeft maar eenmaal per maand online komen om je abonnement te verifiëren.

    Precies..

  19. Je kunt ook gewoon spotify online luisteren en via een soundrec muziek opnemen die je wilt opnemen .
    Of gewoon via je voice recorder bij je speakers houden
    heb je ook muziek ,klaar !!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.