Reacties voor: ‘Apple in gesprek met fabrikanten over Lightning-accessoires’

Apple gaat op 7 en 8 november in gesprek met accessoiremakers over de productie van Lightning-accessoires. Dit stelt een anonieme bron.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Heel goed van Apple. De kwaliteit moet hoog blijven. Elk accessoire moet top werken. Alleen op deze manier is dit te regelen.

  2. Origineel geplaatst door Arie
    Heel goed van Apple. De kwaliteit moet hoog blijven. Elk accessoire moet top werken. Alleen op deze manier is dit te regelen.

    Ben ik het niet helemaal mee eens, je kan altijd nog zelf kiezen welke accesoire je gebruikt, een goedkope die zo kapot is of een iets duurdere wat langer mee gaat en meer functies heeft.

    Ik ben iig bang dat zo’n wekker radio met docking station voor ipod/iphone, die ik nu heb gehaalt bij de Makro voor 30 euro (30 pins), dat die asociaal duur worden

  3. Ik hoop wel dat er op den duur meer voordelen van de Lightning connector voor de consument duidelijk worden dan “hij kan er ook andersom in”. Voorlopig vind ik het alleen maar lastig; mijn vriendin heeft een 4S, en aangezien we allebei een iPhone in de auto willen gebruiken moet ik gaan klooien met meerdere kabels als ik een 5 zou kopen. Dit is een reden dat ik dat nog niet gedaan heb (plus dat ik gewoon met een doosje de winkel uit wil lopen; wachttijden heb ik een hekel aan)

  4. @Arie: Helemaal niet goed van Apple. Nu wordt het veel minder interessant om Apple accessoires te maken waardoor je straks veel minder keuze krijgt en de producten die wel op de markt komen worden ook nog eens een stuk duurder.

    Ik koop mijn accessoires bij DX.com voor meestal nog geen 10% van de prijs die Apple vraagt en ze werken over het algemeen perfect.

  5. Wat slecht! Ik zit nu met een iPhone 5 en wacht nu al een paar weken op de benodigde accessoires. Maar die zijn nog niet te leveren omdat Apple het namaken van de lightning connector nog niet toestaat. Hoogst irritant! Deze accessoires hadden vanaf dag 1 beschikbaar moeten zijn!

    Daarnaast wil Apple voor alle accessoires toestemming geven? Wat een arrogantie! Ik kan me ook niet voorstellen dat dat positief is voor de prijs!

  6. @Brian: Dus het is alleen goed als jij het voor 10% van de prijs kan krijgen? Zelfs als “alles goed werkt” is dat een momentopname. Kijk je een jaar later en zul je zien waar de echte kwaliteit is.

    @Frank: Apple gaat het namaken van de connector helemaal niet toestaan. Goed trouwens. Zo krijg je een constante kwaliteit van accessoires. De prijs wordt zoals altijd bepaald door “vraag en aanbod”. 😉

    Maw. dit is zeer zeker een goede stap van Apple.

  7. @sanderevers: ben ik niet met je eens! bij dx.com zijn een berg accessoires te verkrijgen die soms erg goedkoop en daardoor navenant ook kwalitatief slechter zijn maar ook duurdere die wél goed zijn!

    Ik hoop ook dat de lightning connector werkt met een jailbreak want dat is nog een ander ‘item” dat speelt……
    ik heb ook nog m’n ‘oude’4S omdat ik geen accessoires kan krijgen voor de 5 ( heb bv. tomtom navi met houder)

    hier kan geen adapter in omdat deze gewoonweg de ruimte niet heeft…. en mijn vrouw heeft een Mio houder zelfde verhaal!!

  8. Het controleren van Apple heeft er altijd al ingezeten, om de zogenaamde integratie volledig te garanderen.
    Het is echter een samenspel van integratie en winst, maar ik versta ze wel.
    Daarnaast, nagemaakte accessoires kunnen kunnen niet alleen zelf kapot gaan, maar ook schade toebrengen aan je iDevice.
    Dan zit je weer met de garantiekwestie.. als Apple zeker weet dat ze het accessoire goedgekeurd hebben, no problemo lijkt me, maar als het om een chinees namaakmodelletje gaat (en laat de winkel die de garantieservice moet geven dat maar eens bewijzen !) is het een ander verhaal ..

  9. Ik vind het knap waardeloos dat er nog geen accesoires zijn. Ik wil gewoon een simpele zwarte autolader die zeker werkt.
    Apple had moeten zorgen dat dat soort accesoires binnen een week op de markt waren.

  10. ‘Apple zou de aansluitingen leveren aan accessoiremakers nadat hun product door Apple is goedgekeurd.’

    En zo krijgt Apple overal iets te zeggen.

  11. Ik sla de iPhone 5 dit keer helemaal over.Ik heb de iPhone 4s en ben daar zeer tevreden over.

    wat is er nu zoal verbeterd in de iPhone 5? de snelheid en het grotere scherm.
    Verder een totaal afwijkende usb aansluiting die zorgt voor problemen met al bestaande accessoires .
    De zwarte is uitermate goedkoop qua zwarte coating dus voor mij geen iPhone 5.

  12. En zolang wij allemaal dit blijven accepteren zal het alleen maar erger worden!

    Apple wil munten en dit is weer een optie voor meer. Q heeft er helemaal niets mee te maken. Iedere idioot kan iets met usb bouwen dat altijd werkt dus kan dat ook met Lightning.

    Prima dat er intelligentie in die kabel zit, geef het vrij en hoppa, iedereen die degelijke accesoires kan bouwen.

  13. Prima van Apple, krijgen we niet chinese rommelige kabels die je batterij slecht maken o.i.d.

  14. Dit is zo belachelijk eigenlijk. Zo is de consument weer duurder uit. Een Apple oplader is veel duurder dan een namaak wat hetzelfde werkt. Voor mij geen iPhone5. Mijn 4 werkt nog prima.

  15. Ik heb men iPhone5 en ben er wel tevreden over. Ik vind het wel lang wachten op een 30pins-adapter.
    Ik ben hier niet zo van op de hoogte maar was er geen wetgeving die zei dat alle toestellen via micro-USB opgeladen moeten kunnen worden.
    Apple heeft dit dan toch al genegeerd. Maar om dan nog eens dit te gaan doen. Lijkt het alsof ze opzettelijk gaan moeilijk doen. De consument heeft dus eigelijk geen optie op een goedkope oplossing.

  16. pfff jongens wat een gedoe allemaal….Als je kijkt dat andere merken iedere keer een andere aansluiting maken als hun met een nieuwe telefoon uitkomen…Nu doet Apple het en dan is iedereen van slag…

  17. Niet alleen de verplichte micro usb wordt genegeerd, ook dat de batterij niet uitgehaald kan worden wordt genegeerd.

  18. @Jay: Haal jij de accu er ooit uit dan? Daarnaast was hij vrij makkelijk te vervangen dacht ik..
    Oh en die mini USB.. Godzijdank negeren ze dat anders waren er helemaal geen accessoires geweest omdat mini USB al die functies niet ondersteund.

  19. Waarom worden er de hele tijd commentaren verwijderd?

    dit is toch een forum waar je ook reacties mag plaatsen of niet dan?

    iedereen heeft zijn mening en standpunten…

  20. Zelfs met de originele kabels en of de accessoires krijg ik soms de melding .Dit accessoire wordt niet ondersteund.Dit heb ik met al mijn iphones al een keer gehad.
    Als de iphone 5 niet helemaal zwart was dan ging ik er ervoor .
    Ik vind zelf de 4 qua design mooier.
    Verder heb ik een vermogen uitgegeven aan accessoires die zelfs met een adaptor in de vuilnisbak kunnen omdat ze niet passen bij het ontwerp.

  21. @Jasper: Of ik ooit mijn batterij uithaalt doet er niet toe. Dit is een verplichting in de EU. Net zoals micro usb.

  22. @Jean-Paul Horn

    Dus het met iemand eens zijn mag niet op dit forum.? heel appart weer..

  23. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Jay: Waar is te lezen dat een verwijderbare accu een Europese verplichting is? Er ligt een zogenaamde directive (streefeis) dat ze dit willen gaan invoeren als verplichting, maar dit mandaat is nog lang niet uitgewerkt en zeker nog niet effectief. De micro-usb-verplichting stelt alleen dat opladen via micro-usb mogelijk moet zijn. Er is nergens bepaald dat de micro-usb-ingang ook in/op het apparaat moet zitten, noch dat dit meegeleverd hoeft te worden. Er wordt in alle directives (zie links) ook consequent gesproken over ‘chargers’. Het is jammer dat deze verplichting zo vaak verkeerd wordt begrepen (zie [1] [2])

    Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Jay: Waar is te lezen dat een verwijderbare accu een Europese verplichting is? Er ligt een zogenaamde directive (streefeis) dat ze dit willen gaan invoeren als verplichting, maar dit mandaat is nog lang niet uitgewerkt en zeker nog niet effectief. De micro-usb-verplichting stelt alleen dat opladen via micro-usb mogelijk moet zijn. Er is nergens bepaald dat de micro-usb-ingang ook in/op het apparaat moet zitten, noch dat dit meegeleverd hoeft te worden. Er wordt in alle directives (zie links) ook consequent gesproken over ‘chargers’. Het is jammer dat deze verplichting zo vaak verkeerd wordt begrepen (zie [1] [2])

    Helemaal mee eens!

    ik vind alleen dat apple de grote jongens zoals de audio jongens van pioneer bose enz enz wel wat eerder had mogen inlichten. Dan had ik nu gewoon mijn 3 maanden oude autoradio gewoon kunnen gebruiken ipv mn oude iphone steeds mee te moeten sleuren en te koppelen. Echter is dit ook zo met de apps die nog niet geupdate zijn zoals whats app en IPC. vooral de ipc app ewrk bagger onder ios6 en op de iphone 5 maar daar hoor je hier ook maar niks over…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.