Reacties voor: Apple in China aangeklaagd wegens patentschending Facetime

Apple is in China aangeklaagd wegens patenschending. Volgens de Chinese man Lee schendt de videobeldienst Facetime een patent op een internetbeldienst voor een telefoon.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Zielig, die gast is gewoon uit op geld

  2. Hoe zou je zelf zijn? Daar dienen patenten nu eenmaal voor. Ik zou hetzelfde doen als die man hoor! Als je een patent hebt, heb je hier het volledige recht op!

  3. De man verzoekt Apple in de aanklacht om de patentschending te staken.

    Hij heeft thuis zeker een android.

  4. ‘Een Chinees met de naam Lee’ *half miljard hits*

  5. Hm.. Apple heeft het meeste geld, dus die klaag ik maar aan.. Wat is het verschil volgens hem tussen Facetime, Fring, Skype etc. :S Tuurlijk praat ik het echt niet goed wat Apple doet want die klagen ook iedereen aan waar ze maar kunnen. Maar dit vind ik toch wel kort door de bocht volgens meneer ‘ hoe lang is een chinees’

  6. Origineel geplaatst door nawfal
    Zielig, die gast is gewoon uit op geld

    Als hij het patent heeft.. heeft hij er toch recht op? Apple doet niks anders dan patent rechtzaken opstarten..

    Behoorlijk naïef van je..

  7. Er is toch niks nieuws aan videobellen. Sodemieter op met die vage patenten.

  8. Dat apple aangeklaagd word is tegenwoordig geen news meer tegenwoordig is het news als apple niet word aangeklaagd.
    groot op de voor pagina: APPLE AL 3 DAGEN NIET AANGEKLAAGD!

  9. Het mooiste is dat men in China men schaamteloos de iPhone kopieert/namaakt/vervalst en Apple geen klacht kan indienen omdat de Chinese rechtbank “geen gelijkenissen ziet” tussen beide.

  10. Origineel geplaatst door nawfal
    Zielig, die gast is gewoon uit op geld

    Zielig, jouw reactie!

    Apple start zelf ook rechtzaken omtrent patentschending en dat vind je niet zielig, toch? Want Apple mag alles en jij hebt natuurlijk een iPhone en Apple is logischerwijs dan ook heilig voor jou.

    Als iemand iets heeft uitgevonden en/of er recht op heeft, dan heeft niemand het recht om dat te schenden/gebruiken zonder toestemming.

    Als Apple weer een bedrijf aanklaagd zijn de reacties positief en helemaal geweldig. Als iemand anders Apple aanklaagt, dan is diegene zielig. In de tekst staat zelfs dat Apple laatst nog 60 miljoen dollar heeft moeten betalen. Met andere woorden: Apple kan er zelf ook wel wat van wat betreft patent- en rechtschendingen.

    P.S. Ik heb ook een iPhone, prachtig toestel. Volgende toestel wordt ook een iPhone, maar dat wil niet zeggen dat ik Apple heilig verklaar en van mij de regels aan haar laars mag lappen…

  11. @iPC: de door jullie gebruikte bron vermeldt dat Lee een Taiwanees is, die in China een rechtzaak aangespannen heeft. Hij is dus geen Chinees (zin 1).

    Ik vraag me af in hoeverre FaceTime dit patent overtreedt. Het doet mij toch ook denken aan VoIP en dan zijn er veel andere partijen die dat patent al eerder geschaad hebben (en daar heeft Lee niet eerdere actie op ondernomen om zijn patent te beschermen, wat erg zwak over kan komen voor de rechter). Ik ben dus werkelijk heel benieuwd wat het patent precies inhoudt en hoe het verder gaat lopen.

  12. Origineel geplaatst door iPad
    Origineel geplaatst door nawfalZielig, die gast is gewoon uit op geldAls hij het patent heeft.. heeft hij er toch recht op? Apple doet niks anders dan patent rechtzaken opstarten..Behoorlijk naïef van je..

    vind er toch wel iets van waarheid inzitten. een patent is een patent en daar heeft men recht op helemaal mee eens.

    alleen dit patent lijkt mij eerder merk ongebonden “voice network personal digital assistant” daarbij is het toch gek dat nu een firma die in het nieuws is slechts alleen word aangeklaagd? waar blijven de aanklachten tegen de andere firma’s?

  13. @roelof: daar heb je zeker een punt.. ik vind persoonlijk dat het hele patenten gedoe een grondige update kan gebruiken.

    Het ging mij meer over de manier van reageren.

  14. Die Chinees heeft groot gelijk!

  15. Als Apple zijn patent schend, dan denk ik aan diensten zoals Skype, Windows Live Messenger, Facebook video chat, …, Daar valt ook geld te rapen.

  16. Waarom komt hij er nu pas mee?

  17. @GloriouS: Helemaal mee eens 🙂 ben ook een trotse iPhone bezitter en Apple fan maar de laatste tijd (vooral tijdens de laatste levensjaren van Steve jobs) ben ik die rechtszaken beu gehoord…

  18. Benieuwd wat een iPhone en een Galaxy S III zouden
    kosten als beide bedrijven niet al die rekeningen van die advocaten moesten betalen……

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.