Reacties voor: ‘Apple slaat informatie over iMessage-contacten op’

Uit een document zou blijken dat Apple bepaalde informatie van contacten uit iMessage opslaat op haar servers. Dit terwijl Apple stelt dat het de privacy van klanten belangrijk vindt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Apple had nog zo beloofd….. haha

  2. Kwalijk Apple en nu snel oplossen

  3. Er staat dat Apple de gegevens opslaat voor max. 30 dagen, daardoor kunnen ze iMessage laten functioneren. Trouwens staat er ook dat Apple deze informatie heeft, maar daarom heeft het niet de wil om deze te gebruiken. Mensen moeten begrijpen dat het soms niet anders KAN, en dat het als het toch gebeurt meestal buiten de wil van Apple om is.

  4. Origineel geplaatst door Smoeper
    Er staat dat Apple de gegevens opslaat voor max. 30 dagen, daardoor kunnen ze iMessage laten functioneren. Trouwens staat er ook dat Apple deze informatie heeft, maar daarom heeft het niet de wil om deze te gebruiken. Mensen moeten begrijpen dat het soms niet anders KAN, en dat het als het toch gebeurt meestal buiten de wil van Apple om is.

    Als je bij je iMessage op send drukt, maar de andere partij heeft zijn telefoon niet aanstaan, dan MOET apple wel de verzendgegevens van het encrypted bericht even behouden, tot het zal lukken om hem wel te verzenden. Blijkbaar doen ze dat 30 dagen lang.

    Hoe zouden ze dat anders moeten doen?

  5. @Gabor: Wie gebruikt er nog imessage dan?

  6. Voor mij is het geen probleem. Eenmaal op internet heb je ook geen privicy meer.

  7. Origineel geplaatst door Frank
    @Gabor: Wie gebruikt er nog imessage dan?

    In NL Applefan to Applefan (uiterst in minderheid), maar in US toch wel veel meer.

  8. Bijzonder dat journalistiek tegenwoordig niets anders is dan jumping to conclusions. Misschien even de iOS security guidelines lezen ? Dit staat er al jaar en dag in, maar oh nee nu is de wereld te klein omdat de media iets zonder onderzoek bericht en het is spannender als dezelfde informatie van politie komt ipv Apple.

  9. @Frank: Ik. En Signal. Wat gebruikt u?

  10. @Cihan: Nee, vooral geen moeite doen. Wel mauwen als uw identiteit gestolen wordt en misbruikt.

  11. Lijkt me geen enkel probleem als ze doen wat ze zeggen. En ik heb geen enkele reden om te denken dat Apple niét doet wat ze zeggen. Het is een heel ander bedrijf dan Google of Facebook. Maken hun winst niet door verkoop van stiekem bij elkaar gespioneerde gegevens, maar door bekende en overduidelijke winstmarges. Het was bekend en het is nodig voor het functioneren van Berichten/Messages.

    Ik gebruikte dat nog maar zelden, alleen als mensen geen Whatsapp hebben, maar met iOS 10 is het erg leuk geworden, vooral met de snelle tekeningetjes of handgeschreven berichten die je kunt maken. Probeer het eens!

  12. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Lijkt me geen enkel probleem als ze doen wat ze zeggen. En ik heb geen enkele reden om te denken dat Apple niét doet wat ze zeggen. Het is een heel ander bedrijf dan Google of Facebook. Maken hun winst niet door verkoop van stiekem bij elkaar gespioneerde gegevens, maar door bekende en overduidelijke winstmarges. Het was bekend en het is nodig voor het functioneren van Berichten/Messages.
    Ik gebruikte dat nog maar zelden, alleen als mensen geen Whatsapp hebben, maar met iOS 10 is het erg leuk geworden, vooral met de snelle tekeningetjes of handgeschreven berichten die je kunt maken. Probeer het eens!

    Helemaal mee eens, ik gebruikte de berichten ook haast niet meer, maar het is nu wel heel erg leuk, uiteraard alleen van Apple naar Apple

  13. Volgens het document worden de telefoonnummers verstuurd zodra je een nieuw gesprek met een nieuw contactpersoon start.

    Apple zegt:
    We werken nauw samen met de autoriteiten en maken duidelijk wat we hen kunnen bieden en dat deze logbestanden niet de inhoud van gesprekken bevatten of bewijzen dat enige communicatie heeft plaatsgevonden.

    Dan valt er toch niks anders dan te concluderen dat er een gesprek heeft plaats gevonden tussen beide telefoonnummers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.