Reacties voor: Apple laat je eindelijk Apple ID wijzigen naar een Apple-mailadres

Gebruik je nog een oud Gmail- of Hotmail-account voor je Apple ID, maar wil je dit liever wijzigen naar een Apple-adres? Vanaf nu is dat eindelijk mogelijk, want Apple heeft de regels voor het wijzigen van je Apple ID aangepast.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Heel fijn dat dit kan.
    Maar ik zit meer erop te wachten dat je Apple ID’s kan samenvoegen of de aankopen kan overzetten van de een naar de ander.

    Ooit gestart met een Gmail Apple ID, waar aardig wat aankopen zijn mee gedaan. Vervolgens gestart met MobileMe voor de cloud diensten wat uiteindelijk iCloud is geworden. En inmiddels is ook een family sharing met 3 iCloud accounts aangekoppeld zijn.

    Dus als Apple nou er voor zorgt dat ik mijn aankopen van het Gmail Apple ID naar mijn @icloud account kan overzetten, daar heb ik tenminste wat aan!

  2. Nu nog mijn iCloud en iTunes account kunnen samenvoegen….

  3. Bij mij werkt het niet. Krijg nog steeds hetzelfde melding voorheen met @me.com

  4. @James: Het werkt alleen via appleid.apple.com

  5. Inderdaad zou het samenvoegen veel beter zijn.

    Ik gebruik nu mijn Telenet account in de App-store omdat al mijn aankopen daarop zijn gebeurd en mijn iCloud account voor mijn emails, agenda …

    Ik zou graag al mijn aankopen overzetten naar mijn iCloud account

  6. Ik heb dit gelijk gedaan maar nu is mijn gehele apple music bibliotheek leeg. Alle muziek die ik verzameld heb is dus weg. beetje jammer. Ik kan niet zeker zeggen dat dit hierdoor komt omdat ik ook net IOS 11.1 heb geinstalleerd maar het lijkt er wel op.

  7. @Ekrem: Werkt super ekrem tnx

  8. Fijn dat dit nu kan.
    Wat ik heel graag zou willen is dat ik een alias email adres kan omzetten naar een echt email adres. Volgens mij kan dat nog steeds niet, of weet iemand of dit inmiddels wel kan?

  9. In het artikel wordt niet duidelijk wat dat betekent voor je aankopen en je tegoed gedaan met dat oude account.

  10. Hèhè eindelijk, kan m’n Yahoo-mail de deur uit! 🙂

  11. @Jeffrey: Hier precies het zelfde!

  12. Ik heb exact gezelfde situatie als Jeffrey hierboven/onder, met de bijkomende complexiteit dat mijn oude “yahoo” id een Belgisch account is, en mijn nieuwe “me” id een Zwitserse account.

    Als ik bepaalde aankopen uit de Zwitserse app store wil doen omdat die apps enkel daar te vinden zijn, moet ik op mijn iphone volledig uitloggen uit mijn Belgisch account, de Zwitserse app downloaden en dan terug switchen naar mijn Belgisch account.

    Dit zou een eenvoudig proces moeten zijn, ware het niet dat ik in Apple Music, gelinkt aan mijn Belgisch account, ook word uitgelogd, en ik daarna gans mijn library van 70.000 songs terug opnieuw moet synchroniseren, wat enkel via wifi kan en telkens een klein uurtje in beslag neemt.

    Als apple voor dergelijke situaties nu eens een oplossing zou vinden, zou super zijn. Bijvoorbeeld, waarom kan je geen twee verschillende id’s gebruiken voor de app store en apple music?

  13. Eindelijk!

  14. @Jeffrey: Precies dit. Ik heb twee accounts die ik zou willen samenvoegen.

  15. Net geprobeerd maar ik krijg nog de melding dat het gebruik van een @me.com adres niet mogelijk is. Wellicht dat het gefaseerd ingevoerd wordt maar bij mij werkt het nog niet….

  16. EINDELIJK 🙏🏻🙏🏻

    Alleen wel jammer dat de mogelijkheid om terug te wisselen vervalt.

  17. Jammer dat als je AppleID niet een e-mailadres maar alleen een naam hebt, deze niet gereserveerd is voor iCloud.com e-mail. Een (onbekende voor-en achter)naamgenoot heeft vele jaren na mij pas een AppleID aangemaakt en heeft nu voornaamachternaam@icloud.com

  18. Ik zou ook graag 2 accounts samenvoegen.

  19. Heh heh, dat heeft ff geduurd… Ga ik wel doen, maar wacht even of er nog kinderziektes in zitten. Je weet tegenwoordig nooit met Apple en apple id is toch wel belangrijk genoeg.

  20. Hoe werkt het met de updates die je heb geinstalleerd met een Hotmail adres, moet je dan weer inloggen met je Hotmail account?

  21. Jongens dit is belangrijk:
    @me.com, de uitgang dus, komt nog van de tijd van het MobileMe-platform. Lijkt me logisch dat Apple deze niet meer accepteert. Probeer dus een @icloud.com account aan te maken.

  22. @CIVmaximus: In de begintijd van iCloud werden er ook nog @me.com-adressen uitgegeven. Heb bijv. zelf nooit een MobileMe account gehad, maar wel een @me.com adres dat ik gelijk na de start van iCloud heb aangemaakt.
    Vandaag succesvol mijn AppleID om kunnen zetten van een Gmail naar een @me.com-adres.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.