Reacties voor: Apple en IBM gaan samenwerken op zakelijke mobiele markt

Apple en IBM hebben een exclusieve samenwerking aangekondigd voor de zakelijke markt. Ze gaan samen zakelijke apps ontwikkelen en IBM gaat iPhones en iPads verkopen aan zakelijke klanten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Yep, nu merken we echt dat Steve weg is, Steve had dit serieus nooit maar dan ook nooit gewild…

    En nee, ik ga niet de oude tijden terug halen met Steve blablabla, maar we weten allemaal wat hij van IBM dacht…

    Maar ja… we zullen zien hoe dit gaat :3

  2. Ik dacht eerst dat het een grap was, vond het al een late 1 april-grap 😉 Ben benieuwd naar deze samenwerking. Ik ken meer de vroegere tegenwerking van Steve Jobs.

  3. @AppleLion: Apple en IBM hebben wel vaker samengewerkt, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van de G5-processor. Dit was tijdens Steve’s CEO-schap.

  4. @AppleLion: Had Steve het niet over IBM als bedrijf dat computers maakte? Bedenk wel dat IBM dat inmiddels niet meer door en we ook inmiddels al een jaar verder zijn. Interessant is het in ieder geval wel!

  5. Haha wat een grap dit

  6. Origineel geplaatst door Johan Poland
    @AppleLion: Had Steve het niet over IBM als bedrijf dat computers maakte? Bedenk wel dat IBM dat inmiddels niet meer door en we ook inmiddels al een jaar verder zijn. Interessant is het in ieder geval wel!

    Sorry voor de paar snelle typfouten.

    Deze grap gaat anders serieuze invloed hebben op de zakelijke markt verwacht ik!

  7. Goed zo. En stop aub met STEVE er altijd bij te halen. Hij heeft zich in het verleden dikwijls mispakt hoor. Ik zie hier geen enkel probleem

  8. Dit is HUGE.

  9. @Thomas: heb jij het boek gelezen? Vraag het me af want anders had je zoiets niet gezegd. Ja, Jobs zat er een paar keer goed naast maar wie niet? Durf te stellen dat hij juist daardoor zo geniaal was. En met IBM had hij werkelijk niks! Vond hij saai, totaal geen romantiek in de producten die zij maakten. Ik vind het juist goed om Jobs er zo nu en dan bij te betrekken. Ondanks alles vind ik het een gewaagde maar goede zet. IBM heeft al jarenlang ervaring op de zakelijke markt. Met de romantiek van Apple erbij zou er iets moois kunnen ontstaan.

  10. @de reacties hierboven:
    Deze beslissing had net zogoed door Steve Jobs genomen kunnen zijn. Zijn jullie het partnerschap met Microsoft vergeten? Daarbij waren de processoren in de iBooks en iMacs pre-Intel ook gewoon van IBM.
    Over die beroemde quote: noch Apple, noch IBM hebben uiteindelijk de macht gegrepen op de computermarkt, maar Microsoft heeft ons jarenlang ter plekke doen trappelen.

  11. Een prachtige symbiose. 😉

  12. Ik zie dit juist als een ontzettende Steve-move.
    Apple weet dat het, qua big data (vooralsnog) van Google niet kan winnen (zie Maps, Siri, etc). Tegelijkertijd is dat de race die nu gereden wordt, met Google en Microsoft voorop.
    Om toch mee te kunnen doen, piggy-backt Apple nu op IBM, daarbij een kijkje in de keuken nemend. Dit is typisch pragmatisch Steve-gedrag. Eerst omarmen, dan uitpersen, dan afstoten. In wezen hebben ze die truc al eerder gedaan met IBM in de PowerPC-tijd. Hetzelfde doen ze nu bv. met Intel en Gorilla Glass.
    Dus: dit, gecombineerd met die krankzinnig grote data centrales die Apple recentelijk heeft laten bouwen, is het begin van de nieuwe heruitvinding van Apple: PC>Music>Mobile>(wearable)>Big Data.

  13. Origineel geplaatst door Mondo
    Over die beroemde quote: noch Apple, noch IBM hebben uiteindelijk de macht gegrepen op de computermarkt, maar Microsoft heeft ons jarenlang ter plekke doen trappelen.

    Het hangt er van af over welke “computermarkt” jij het hebt. Op de PC “computermarkt” heeft IBM nooit de macht kunnen grijpen (door al die klonen die spoedig verschenen).

    Op de “computermarkt” voor mainframes (IBM S/370, 40xx, enz…) en mini computers (IBM S34, S36, S38, enz…) had IBM in de jaren tachtig en negentig van vorige eeuw de absolute macht. Afgezien van een paar klonen van Siemens en Fujitsu.

    Trouwens, die uitspraak van wijlen Steve Jobs ging over die blikken bak met een zwart scherm met groene lettertjes die men in 1984 nog “IBM PC” noemde. En hij had nog gelijk ook met zijn uitspraak.

  14. Over welke computermarkt denk je dat ik het heb als ik zeg dat Microsoft ons jarenlang ter plaatse heeft doen trappelen?

  15. Origineel geplaatst door Mondo
    Over welke computermarkt denk je dat ik het heb als ik zeg dat Microsoft ons jarenlang ter plaatse heeft doen trappelen?

    De server “computermarkt” misschien?

  16. Origineel geplaatst door Marcel: @Thomas: heb jij het boek gelezen? Vraag het me af want anders had je zoiets niet gezegd. Ja, Jobs zat er een paar keer goed naast maar wie niet? Durf te stellen dat hij juist daardoor zo geniaal was. En met IBM had hij werkelijk niks! Vond hij saai, totaal geen romantiek in de producten die zij maakten. Ik vind het juist goed om Jobs er zo nu en dan bij te betrekken. Ondanks alles vind ik het een gewaagde maar goede zet. IBM heeft al jarenlang ervaring op de zakelijke markt. Met de romantiek van Apple erbij zou er iets moois kunnen ontstaan.

    Mee eens. En de biografie boek is geweldig! Ik lees ‘m voor de 20ste keer haha!

  17. De stap is opmerkelijk omdat Steve Jobs erom bekend stond dat hij IBM als zijn grootste vijand zag.

    Sorry iCulture, maar zo’n stuk verwacht ik dus niet van jullie. Ik zal maar copypasten, omdat jullie schijnbaar zelf niet de informatie hebben opgezocht.

    The AIM alliance was an alliance formed on October 2, 1991, between Apple Inc. (then Apple Computer), IBM, and Motorola to create a new computing standard based on the PowerPC architecture. The stated goal of the alliance was to challenge the dominant Wintel computing platform with a new computer design and a next-generation operating system. It was thought that the CISC processors from Intel were an evolutionary dead-end in microprocessor design, and that since RISC was the future, the next few years were a period of great opportunity.

    The PowerPC program was the one success that came out of the AIM alliance; Apple started using PowerPC chips in their Macintosh line starting in 1994. Almost every Mac featured a PowerPC processor from then until 2006, when they transitioned all their models to Intel processors, due to disappointment with the direction and performance of PowerPC development. The chips have also had success in the embedded market, and all three major seventh-generation video game consoles feature chipsets derived from the PowerPC architecture at their core.

    Het falen van pink vs. blue bij Taligent was opzienbarend, maar de schok die iCulture momenteel ondergaat is ook maar een echo van 22 jaar geleden.

    “In 1992, the earth shook: IBM and Apple clasped hands and pronounced themselves allies. From this union sprang Taligent, a small Cupertino, California, company that’s now developing nothing less than a universal operating system.”
    –Macworld, 1994

    En ook al flirtten Apple en Jobs met Intel gedurende de beginjaren van de iMac, ze bleven tot 2006 PowerPC gebruiken waarna ze overstapten naar intel.

  18. Besef me nu pas dat SPSS al weer een paar jaar van IBM is. Hoe cool zou het zijn om straks met je IPad statistische analyses te kunnen maken op je DWH, on-the-fly wherever you are.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.