Reacties voor: De enige camera die je nodig hebt: een iPhone 6

Apple is op de homepage een reclamecampagne gestart over foto's maken met de iPhone 6. Daarbij staan foto's van echte gebruikers centraal.
Lees het complete artikel → De enige camera die je nodig hebt: een iPhone 6
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Zolang je geen controle hebt op sluitertijd en diafragma blijven het kiekjes.

  2. @Erwin: Je kunt de sluitertijd wel aanpassen door middel van de helderheid. Je houdt je vinger op 1 punt en beweegt hem omhoog of omlaag.

  3. @Erwin: Of je gebruikt apps zoals camera waarbij je het wel handmatig kan instellen

  4. Niet alleen sluitertijd en diafragma zijn een probleem, het gebrek aan optische zoom vind ik een veel grotere tekortkoming.

  5. Ik heb net even een reviewtje gecheckt van de S6 conclusie overal waar Samsung Apple nog mee kon verslaan is weg bv microsd en verwisselbare batterij zijn er uit en verder is er een combinatie Android en de nieuwste Samsung os die blijkbaar wel soepel draait voor de rest is de nieuwe homeknop nu een ovale touch-ID en blijft het een lelijke telefoon met een veel te onveilig OS

  6. Al vanaf de 3GS is de iPhone de enige camera die ik gebruik. Het ontbreken van de hierboven genoemde zaken vindt ik just een leuke uitdaging elke keer om toch een mooi plaat te schieten. Alleen bij echte portretfotos wil ik nog een vaste camera met telelens gebruiken, verder lukt eigenlijk het meeste wel met de iPhone, alhoewel ik met de lumia ook hele mooie foto’s heb gemaakt. Vroeger toen ik pas begon met fotografen had ik een simpel Agfa cameraatje met enkel een zonnetje en een wolkje erop, dat was ook sport 🙂

  7. Origineel geplaatst door Tjeu
    Al vanaf de 3GS is de iPhone de enige…..

    Opmerkelijk. Ik geloof best dat er flinke vooruitgang is geboekt. Maar ik ben dus nog zo’n 3gs bezitter, daarmee maak je zeer povere foto’s. Je moet wel erg lage wensen hebben wil je deze als enige camera inzetten.

  8. DE BESTE CAMERA IS DE CAMERA DIE JE BIJ JE HEBT.
    In dat opzicht is een smartphone zoals deze iPhone 6 natuurlijk ideaal.

  9. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. Origineel geplaatst door Erwin
    Zolang je geen controle hebt op sluitertijd en diafragma blijven het kiekjes.

    Dit soort uitspraken hoor je op de fotoacademie geen eens meer.

    Complete bullshit.

    Daarnaast, apps als Camera+ geven je die mogelijkheid wel.

  11. Ik heb naast m’n 6 alleen nog een Sony slt camera, en een Canon Eos, maar de enige reden om die te gebruiken is het zoombereik. Voor de rest is er echt geen goede reden voor een losse camera. Enige verwaarloosbare voordeeltje is het feit dat je een camera stabieler en makkelijker vast kan houden.

  12. Ik geloof best dat fotografen liever hun spiegelreflexcamera prefereren. Er zit nu eenmaal geen optische zoom op een iPhone, dus van afstand kun je geen gedeltaileerde foto’s maken. Ik moet wel toegeven dat ik mijn compact camera nog maar nauwelijks gebruik. De iPhone 6 zit altijd in mijn zak en deze maakt super foto’s.

  13. AlexT is een prof? Mijn excuus dan.

  14. Origineel geplaatst door Erwin
    AlexT is een prof? Mijn excuus dan.

    Dat wil ik niet beweren.

    Maar een goede foto is geen optelsom van techniek, sluitertijd, iso en diafragma. Maar van object en compositie.

    De iPhone 6 biedt alle mogelijkheden om een Pullitzer prijs waardige foto te maken, het is maar net wie hem hanteert.

  15. Daar heb je helemaal gelijk in. Waar ik me aan stoor bij telefoon foto’s is hoek waar in wordt geschoten. Deze is nagenoeg altijd de standaard instelling van de telefoon. Bovendien als de lichtomstandigheden een beetje lastig worden gaat de kwaliteit van de foto’s dramatisch achteruit. De flits functie maakt dit er niet beter op.

  16. Fantastische foto’s: het is een wondere wereld op vele vlakken. Dat zie je op de foto’s. Dat merk je in die minieme iPhone 6 camera en het volledige toestel bij uitbreiding.

  17. En natuurlijk vind Apple en elke gebruiker van een iPhone dat er perfecte foto’s mee gemaakt kunnen worden.
    Voor snelle ‘kiekjes’ is dat ook inderdaad het geval.
    Maar heeft iemand zijn iPhone foto’s wel eens écht bekeken, in bijvoorbeeld Lightroom.
    Je schrikt je het apelazerus!
    Zolang je je foto’s op het scherm van je iPhone bekijkt gaat het allemaal nog wel, maar op een wat beter scherm van bijvoorbeeld je iMac weet je echt niet wat je ziet.
    En dat geld dan voornamelijk voor de foto’s die gemaakt zijn in mindere lichtsituaties en/of ingezoomd zijn (wat altijd digitaal gebeurt met een iPhone).
    Wat je dan ziet is wat je in Photoshop met de filter ‘Posterize’ kunt doen: alle kleur- en helderheidsnuances worden vertaald naar één enkel kleurvlak.
    Qua effect best geinig, maar dit wil je niet in een foto-bron-bestand hebben want dat krijg je er nooit meer (fatsoenlijk) uit.
    Een iPhone maakt best mooie foto’s zolang er ruim voldoende licht is (midden op de dag met behoorlijk wat zon) en er niet (!) ingezoomd wordt.
    Dus nee, een iPhone is leuk voor de ‘kiekjes’ maar is absoluut geen hoogwaardige camera en zeker geen vervanging voor een beetje fatsoenlijke camera (DSLR, Compact of Bridge).

  18. Is het ook niet omdat Samsung de s6 vergeleek met de iPhone 6 en dat de Samsung in het donker betere foto’s maakt dan de iPhone? Dat ze daarom deze actie houden.

  19. Ik denk niet dat ik ooit nog een “losse” camera koop, ligt in de kast en gebruik aks amateur uitsluitend nog mijn iPhone 6

  20. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik geloof best dat fotografen liever hun spiegelreflexcamera prefereren. Er zit nu eenmaal geen optische zoom op een iPhone, dus van afstand kun je geen gedeltaileerde foto’s maken. Ik moet wel toegeven dat ik mijn compact camera nog maar nauwelijks gebruik. De iPhone 6 zit altijd in mijn zak en deze maakt super foto’s.

    Wat maakt mooier, beter foto’s? De iphone 6 of de 6+?

  21. @Remcodierickx: Je bent nog iets vergeten, Samsung is Koreaanse rommel.
    Net hetzelfde met Kia, toevallig ook Koreaans. Kia kopieert Mercedes, Audi en BMW. Die Koreanen doen gewoon niets anders.

  22. Toon snapt me.

  23. Mensen die het sensortje en het lensje in een iPhone willen vergelijken met full frame sensoren en hoogwaardige objectieven… Het moet toch echt niet gekker worden! Alsof je tegen Ferrari zegt dat je skateboard ook heel hard kan…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.