Reacties voor: ‘Apple heeft HomeKit uitgesteld naar augustus, september’ (update)

Apple's HomeKit is uitgesteld naar augustus of september 2015. De benodigde code is te omvangrijk om op de kleine HomeKit-accessoires te kunnen werken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Toch wel weer een puntje waar de uitvoering bij Apple niet helemaal lekker loopt. Als iets met de WWDC van 2014 gepresenteerd wordt dan verwacht je toch dat het voor de WWDC van 2015 up en running is. Geldt ook een klein beetje voor HealthKit. Had toch verwacht dat de uitrol wereldwijd wat sneller zou verlopen alsmede ApplePay. Op zich kan 2015-2016 wel een mooi jaar worden. Alles eens implementeren wat ze al bedacht hadden en uitrollen naar de rest van de wereld. En focussen op een stabiel iOS. Niet al te veel gekke nieuwe dingen bedenken voor iOS op iPhone en iPad. iPhone is op zich al in topconditie. iPad iets meer focus op productiviteit zodat gat tussen laptop en iPad nog kleiner wordt (anders zie ik de iPad verkoop nog verder dalen).

    En focus op één ding: nieuwe AppleTV met apps voor een fantastische nieuwe multimedia ervaring. AppleTV als hub voor HomeKit. En Apple moet ook nog de software van de Apple Watch zien te optimaliseren.

    Dan nog een nieuwe editie OSX… Zie hier het probleem voor Apple: je moet wel heel veel ballen in de lucht zien te houden.

  2. @WvB22: Vergeet niet dat het probleem deze keer niet bij Apple ligt, maar bij de fabrikanten van die HomeKit accessoires.

    En het is iets dat ik een half jaar geleden tegen mijn vader zei, die zich zelf ook wat meer wil gaan verdiepen in domotica enzo: wedden dat het door al die fabrikanten nog langer gaat duren? Want dat is nou net het probleem. Alle fabrikanten willen, zoals in het artikel ook staat, hun eigen oplossing. En dat werkt simpelweg niet. Het is niet logisch. Begrijpelijk aan de ene kant, maar het is toch véél makkelijker als er één protocol zou zijn dat al deze apparaten laat samenwerken? HomeKit is een beetje een voorbeeld van wat ik bedoel. Met als verschil dat alle apparaten toch hun eigen code kunnen gebruiken. En dat moeten we niet hebben eigenlijk…

    Ik zie veel potentie in HomeKit, en domotica in het algemeen. Maar zolang al die fabrikanten alleen aan zichzelf denken zullen we voorlopig geen bijzonderheden gaan zien in de markt van automatisering.

    Het zou wel mooi zijn als Apple inderdaad dit jaar of in ieder geval nu binnen een jaar ofzo alles naar meer landen uitrolt. Siri is er inmiddels al. iTunes Radio echter nog niet (al vraag ik mij af of daar nog überhaupt van gaat komen met Apple Music), HomeKit moet dus nog komen. En vooral Apple Pay zou ik graag willen gebruiken in Nederland. Sterker nog, als er ook maar iets is dat ik zo snel mogelijk wil, dan is het Apple Pay wel. Kan niet wachten mijn Apple Watch te kunnen gebruiken om producten af te rekenen bij de AH of waar dan ook. 😛

  3. @Tom: homekit is precies het protocol waardoor het ook weer niet gaat werken: Android valt er buiten.
    Apple is dus net zo arrogant als die fabrikanten!

    Ik voorzie een Maps 2.0. Apple is de laatste tijd erg slordig!

  4. HomeKit klinkt leuk maar kan ik er mee en wat gaat het kosten? Ik heb me huis nu vol met Zwave en hue lampen.

  5. Al nieuws over samenwerking met Somfy??

  6. Ik vind het inmiddels wel tijd dat ik mijn Hue lampen kan bedienen met Siri… Laat maar komen dat Homekit!

  7. Dan maar de homewizard 🙂 nog steeds heel blij mee !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.