Reacties voor: Apple-historie: de iPhone 4 is Apple’s mooiste en meest problematische toestel

Het is zes jaar geleden dat de iPhone 4 verscheen, met een revolutionair nieuw ontwerp. Maar het was ook het toestel dat Apple de meest vervelende problemen en 'schandaaltjes' opleverde. In deze aflevering van 'Apple historie' blikken we terug.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Vind persoonlijk de iPhone 5 (s,se) het allermooist. Maar die gele vlekken zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds, ook in iPad schermen. Dit lijm verhaal is kolder, die vlekken verdwijnen niet…je kan eraan wennen en voor je gevoel is het dan weg.

  2. De iPhone 4 was mijn eerste iPhone! Geweldig toestel! Niet meer in deze tijd trouwens, maar voor toen… Wauw! Sowieso tot op de dag van vandaag het mooiste toestel!

  3. Origineel geplaatst door Rick
    Vind persoonlijk de iPhone 5 (s,se) het allermooist. Maar die gele vlekken zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds, ook in iPad schermen. Dit lijm verhaal is kolder, die vlekken verdwijnen niet…je kan eraan wennen en voor je gevoel is het dan weg.

    Mee eens. Alleen heb ik geen last van vergeling met mijn 5s

  4. De iPhone 4 was ook mijn eerste Apple. Hij heeft zijn nummertje dubbel en dwars eer aangedaan, want hij heeft het maar liefst 4 jaar lang met mij uitgehouden! Hij leek onverwoestbaar totdat opeens de home knop niet meer goed functioneerde…

  5. Heb hem ook nog besteld via Borderlinx in de Apple Store in Engeland.

  6. Ik vind de iPhone 5 eigenlijk ook stukken mooier. Wel vind ik dat het ontwerp van de iPhone 4 in doe tijd revolutionair is. Bij de iPhone 5 is dat ontwerp als uitgangspunt gebruikt en verder geperfectioneerd.

  7. Mijn zusje gebruikt nog steeds de iPhone 4

  8. Inderdaad, mooiste iPhone ooit. Die ‘moest’ ik gewoon hebben, besteld via Borderlinx… had ‘m vlak na de release datum…. echter een DOA (death on arrival)…. Apple NL kon/wilde niet repareren/vervangen… toestel was immers (nog) niet zonder abonnement leverbaar in Nederland… kortom… stond ik na vele telefonische gesprekken met een senior Service medewerker in Amerika en € 250 verder aan de balie in Regentstreet in Londen…. één van de weinige Apple stores…. om een ‘swap’ te doen…. daarna nog een paar ‘swaps’ met WIFI en Antennagate’…. En toch… het blijft de mooiste iPhone ooit… tot nu toe….

  9. De iPhone 4 was de opmaak naar de mooiste iPhone tot nu. De 5/5s. Deze blijft toch echt met kop en schouders boven de rest uitsteken.

  10. Origineel geplaatst door Richard
    De iPhone 4 was de opmaak naar de mooiste iPhone tot nu. De 5/5s. Deze blijft toch echt met kop en schouders boven de rest uitsteken.

    Helemaal mee eens! Het blijft een kwestie van smaak waar niet over te twisten valt, maar ook ik vind de iPhone 5/5s/SE qua vormgeving de mooiste iPhones tot op heden.

  11. Ik heb mijn 4 32G nog steeds, batterij nog prima, gaat gemakkelijk een dag mee.LOL Ik heb hem altijd bewaard om een iPhone te houden met ios6 Ik vind het uiterlijk van ios6 nog steeds mooier dan latere versies.

    Ps ben wel een “saaie” iPhone user, vooral bellen sms en mail. Voor het echte werk gebruik ik altijd de iPads

    Na mijn iphone6 verkocht te hebben ga ik nu weer voor een kleintje de SE.

    Het zal de meesten waarschijnlijk verbazen maar mijn iPhone 4 met iOS 6 is optisch even snel als mijn 6. Natuurlijk niet bij specifieke zaken als browsen en gaming maar bij de overige zaken doet ie niet onder. Best raar voor een 5 jaar oud toestel.

  12. Afgelopen week hebben we onze iPhone 4’s vervangen door een iPhone SE. Tot die tijd altijd in gebruik geweest, en eigenlijk tot volle tevredenheid. Prachtige telefoon, maar kon intussen echt niet meer met de tijd mee en ook de hardware begon af te takelen helaas. Veruit de beste telefoon die ik ooit gehad heb, maar ik hoop dat ik dat over een paar jaar ook over mijn SE zeg. Openen met je vingerafdruk is in elk geval heerlijk…

  13. Heb zelf een iPhone 4S gehad en vond het een fantastisch toestel. Heb de iPhone 5(s) editie overgeslagen en heb nu een Sony Xperia Z5 compact. Vond het design van de iPhone 6(s) serie niet mooi en de cameralens die uitsteekt vind ik geen gezicht. Ik hoop dat Apple met een iets compacter toestel komt wat een symmetrisch en elegant design heeft zoals mijn Z5 compact. Dan zou ik weer een overstap naar Apple overwegen.

  14. Ik ben ook nog steeds erg blij met mijn iPhone 4.

    Jammer alleen dat steeds meer apps (iculture app bv) de iPhone 4 niet meer ondersteunen.

    Ik ben van plan hem nog heel lang te blijven gebruiken.

  15. Ik gebruik de iPhone 4 nog steeds en ik ben zeer tevreden.

  16. “zo’n superscherp scherm is mooi, maar daar ziet de buurman niets van. Ze wilden net als hun Samsung-gebruikende vrienden ook met een grote pannenkoek aan hun oor lopen.”

    :joy::joy::joy::clap:

  17. gebruik nog steeds een iphone 4 16gb enkel schermpje stuk maar de iphone is best nog goedt

  18. Deels mee eens.

    Het was ook echt de eerst iPhone die ik zelf had. Maar nu zei ik niet meer terug willen naar dat model. De iPhone 6 plus variant is echt een toppertje! Ik wel niet meer onder de 5.5 inch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.