Reacties voor: Apple-historie: de G4 Cube is Apple’s mooiste en meest onpraktische computer

De G4 Cube is een van de mooiste computers die Apple ooit gemaakt heeft. Maar het mooie design had ook forse nadelen, waardoor de Cube al binnen een jaar uit de winkels verdween.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Haha had one! Brings back memories!

  2. Laat me denken aan de Nintendo Gamecube. Net zo’n kubus!

  3. Klopt helemaal. Destijds ben ik voor gray G4 gegaan, en niet voor Cube, terwijl ik dat eigenlijk veel mooier vond. Maar die G4 heb ik flink kunnen uitbreiden. Dvd-rw bijv, ram en HD. Had Apple hier en daar beter over nagedacht en ‘consumentenprijs’ gehanteerd, dan had ik die zeker gehaald. Jammer.

  4. Die heb ik ook één gehad. Prachtig apparaat! Geen slechte ervaringen mee gehad.

  5. Had destijds een windows computer omdat het de normaalste zaak van de wereld was. Iedereen had windows die ik kende

    Als ik toen wist wat Apple was had ik nooit windows gehad.

  6. Mwah, de nieuwste mac pro is natuurlijk nóg inpraktischer. Geen enkele kaart die ik heb in mijn huidige mac pro (zoals uad2 ed) die dáár ook maar een beetje ingeduwd kan worden…

  7. Apple was op dat moment nog geen massamerk, maar werd vooral gebruikt door designers en creatieven.

    Good old times 😉

  8. Dit ziet er beter uit dan de iMac pro die ze nu hebben, dat lijkt nu op een zwarte prullenbakje.

  9. Ik raak ook steeds meer geïnteresseerd in het verhaal van Apple. Ik wist wel het e.e.a., maar heb afgelopen week de film Steve Jobs gezien en ben mezelf wat meer gaan inlezen over Apple. Dit komt ook grotendeels omdat ik nu voor de eerste keer open sta voor OSX cq MacOs of wat het ook mag gaan worden. Ben Windows al m’n hele leven gewend, maar de mobile devices van Apple vind ik magistraal en daarom word je nieuwsgierig naar het ‘grote’ besturingssysteem van Apple. Als je ziet wat Apple voor ons als mensen heeft verbeterd, dat is gewoon onwerkelijk. Ik kan mezelf nog windows mobile herinneren waarbij ik met een pennetje het scherm moest besturen. Dat werkte voor geen ene moer.

    Ik ga nu voor de eerste keer een Macbook Pro kopen, nog even wachten op de Skylake procs en dan ga ik hier eens flink mee aan de slag. Ik ben er wel achter waarom mensen niet zo snel de overstap maken naar Apple, want een Windows laptop heb je al voor een paar honderd euro. Maar je ziet nu dat een soortgelijke laptop met deze eigenschappen (dus ook buitenkant) gewoon net zo duur is of zelfs duurder. De instap is lager bij Windows, maar bij gelijke specs en doeleind dan zitten ze nagenoeg in dezelfde prijsklasse.

    Als je hier doorheen prikt dan zullen er meerdere mensen kiezen voor een Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.