Reacties voor: Apple-historie: het allereerste iPhone-gerucht stamt al uit 2002

Geruchten over nieuwe Apple-producten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Wist je dat het eerste gerucht over de iPhone bijna 14 jaar geleden verscheen? Terwijl de iPhone zelf pas 9 jaar oud is.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Interessant om te lezen dat er zo vroeg al recensenten waren die in de gaten hadden dat Apple daarmee bezig was. Er waren ook wel smartphones op de markt, maar het internet was nog erg traag en de bediening was minder handig dan de latere iPhone. In 1998 had ik al de Communicator van Nokia, een stevig formaat telefoon, die je kon openklappen. Dan had je een flink toetsenbord en een vrij groot beeldscherm met kleurenscherm. Je kon ermee emailen, internetten, een word document maken, er zat een agenda in en een adresboek. Bij de adressen konden ook al foto’s worden geplaatst. Je kon er ook foto’s mee maken en zélfs faxen ontvangen, schrijven en versturen. Ideaal voor mensen die veel op reis waren en mail, fax en internet onderweg nodig hadden. Al was het (mobiele) internet toen nog erg traag. De Nokia Communicator was flink aan de prijs, voor toen. Hoewel, omgerekend in euro’s viel het nogal mee: ongeveer 450 euro.

  2. Ik geef wekelijks presentaties voor m’n werk. Die iPhone intro is echt een ongekend staaltje vakmanschap van een boodschap introduceren.

    Kent iemand nog andere (product) presentaties die dit niveau haalt? Ben erg benieuwd naar niet-Apple inspiratie op dit vlak :-).

  3. Origineel geplaatst door William
    Ik geef wekelijks presentaties voor m’n werk. Die iPhone intro is echt een ongekend staaltje vakmanschap van een boodschap introduceren.

    Kent iemand nog andere (product) presentaties die dit niveau haalt? Ben erg benieuwd naar niet-Apple inspiratie op dit vlak :-).

    Ik vond latere presentaties van jobs eigenlijk veel beter, zoals die voor de 3gs. De zelfverzekerheid was toen op een top punt. De eerste paar met Federighi erbij zijn ook geweldig.

    Er zijn TED talks die veel beter zijn dan het beste van Jobs, daar haal ik veel meer inspiratie uit. Jobs was een visionair in zijn 2e apple fase maar ik loop niet mee in de polnaise over zijn presentatie skills.
    De presentatie over de antenne gate was zelfs slecht en niet overtuigend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.