Reacties voor: Apple-historie: de iPad 2 bestaat 5 jaar

Het is 5 jaar geleden dat de iPad 2 op de markt kwam, de tablet waarmee Apple voorgoed doorbrak. We blikken terug op de vernieuwingen die de iPad 2 teweeg bracht.
Lees het complete artikel → Apple-historie: de iPad 2 bestaat 5 jaar

Reacties: 20 reacties

  1. Mijn Ipad 5 jaar oud wordt binnenkort vervangen door de ipad pro 9,7 inch ( als dat tenminste de versie is die komt)
    De oude ipad wordt inzet als permanente bewakingsscherm voor mijn 3 bewakingscameras, heeft die toch nog nut.
    Prachtig systeem die ipad, doet het altijd, nooit problemen en mijn moeder van 87 en verstandelijk beperkte dochter van 15 snappen het ook: wat wil je nog meer!
    Ondanks een nieuwe microsoft Surface kan ik toch niet zonder mijn Ipad!

  2. Heb hier nog een perfekte ipad1 met 64GB. Jammer dat Apple niet de basics onderhoudt zoals een stabiel werkende browser. Het ding is als nieuw en moet ejgenlijk worden afgedankt? Regelrechte en onnodige belasting van milieu. Die oude ipads zijn voor genoeg taken prima geschikt, ook bv in ontwikkelingslanden. Komop Apple, pak dit op.

  3. Origineel geplaatst door rembert
    Heb hier nog een perfekte ipad1 met 64GB. Jammer dat Apple niet de basics onderhoudt zoals een stabiel werkende browser. Het ding is als nieuw en moet ejgenlijk worden afgedankt? Regelrechte en onnodige belasting van milieu. Die oude ipads zijn voor genoeg taken prima geschikt, ook bv in ontwikkelingslanden. Komop Apple, pak dit op.

    Apple is hier niet de enige in. De tijd dat je een TV kocht voor 25 jaar is ook al even voorbij. Het zijn semi-verbruiksartikelen. Gros van de doelgroep blijft ook vernieuwen (of gaan iig stapjes mee omhoog). Ze gaan geen rekening houden met de groep mensen die na 5/6 jaar nog verwachten dat het artikel werkt als een net aangekochte.

    Apple is al uniek door ‘oude zooi’ mee te nemen in softwareupdates. Iets wat je bij geen enkele telefoon en tabletfabrikant ziet.

    Belastend voor het milieu? Ik heb meer moeite met die knakentelefoons en tablets waar de kijkshop vol mee ligt. Die gaan na een paar maanden de la weer in en uiteindelijk mee met het vuilnis. Appleproducten gaan veel langer mee. Duurzaamheidtechnisch zijn ze al enorm goed bezig. Dus plank enzo, je zit nogal mis met je verhaal.

  4. Ik type dit op de iPad 2! Gekocht tijdens de launch toen. Ik kan me nog goed herinneren dat bij de Apple store gekeken had en er een enorme wachtrij was. Toen naar de dixons en was met 2 min buiten. XD de iPad werkt prima 🙂 alleen wel redelijk traag.

  5. Leuke herinneringen aan. Ook op de launch datum gekocht bij een iCenter in de Bijenkorf. Kleine wachtrij vergeleken bij sommige winkels.

    Vervolgens als trots bezitter weer naar huis. Daarvoor al een discussie met vrouwlief wat je nou met zo’n ding moest. Door de keynote van Jobs zag ik het wel zitten maar mijn vrouw nog niet echt. Vervolgens in het journaal de rijen voor de winkels die mijn vrouw voor gek verklaarden. Waarna ik stilletjes naar een hoekje wees waar de iPad lag op te laden. Ze was ‘not amused’ en dan zeg ik het nog netjes. Een dag later ging ze hem toch maar eens uitproberen in bed. Vanaf dat moment heb ik de iPad niet meer terug gehad…

    Het was echt een eyeopener. Dat iets wat op een te grote iPhone leek toch ech een heel ander soort apparaat was. Is nu niet meer weg te denken uit ons huishouden.

  6. .Het bleek een ideale babysitter voor kinderen en het is voor veel ouders inmiddels gewoonte geworden om tijdens autoritten een filmpje op te zetten, zodat de kinderen op de achterbank zich koest houden

    Treurig om te zien dat een kind zichzelf niet kan vermaken…top opvoeding….

  7. @Dirk: Dat er in die zin even kort ‘een filmpje opgezet’ wordt genoemd – wil niet zeggen dat dat alleen maar gebeurd.
    Een kinderboek lezen op de iPad = is nog steeds lezen.
    Een spelletje op de iPad spelen = is nog steeds spelen.
    En dat er ook een filmpje wordt opgezet bij een autoreis van 3 uur……, dat is toch niet direct een ‘zonde’?

  8. Dank voor die herinnering aan de inbouw-tips! Ik zie ineens weer nut voor mijn “twee”, die ik sinds aanschaf van een iPhone 6 plus nauwelijks meer gebruik 😃

  9. Hier nog 2 maal iPad1, nog dagelijks gebruikt door de kinderen. Bovenal om opgeslagen films te kijken, maar sommige oudere spellen zijn ook nog leuk. Willen ze een nieuwer spel dan is mijn oude iPad2 er nog. Daar gaat alles nog op. Ok, soms zijn ze wat ontevreden over de snelheid, dan mogen ze soms even op m’n Air….

  10. Ik was in Florida op vakantie toen hij daar uitkwam. Vroeg opgestaan, 2 uur in de rij met 100 anderen en ik was de eerste in de rij … die er geen bemachtigde 😡 Uitverkocht, maar gelijk één besteld op de Apple-site via de daar in de winkel uitgestalde ipad2’s. Pas vorige week van de hand gedaan en er iemand anders blij mee gemaakt. Mooi apparaat!

  11. Pas 5 jaar? Voelt alsof ik er mee ben opgegroeid ) en gelet op mijn leeftijd: 50 ) is dat echt niet zo. Early adapter. geloofde meteen in het concept. Mijn iPad (1) is nu in handen van mijn dochter. Maar die gebruikt hem niet echt meer. Toch wel een dinosaurus al. Die iPad, niet mijn dochter. We gaan zien wat de opvolgers gaan zijn. We ain’t seen nothing yet. Nog even, er er zijn alleen ‘geprojecteerde’ virtual iPads. Swipen in de lucht. En daarna hoeven we niet meer tegen Siri te praten. Hoeven we alleen ergens aan te denken en het verschijnt. Jaartje of 15, max 20. Ruwe schatting. En so on en so on…

  12. Ik zelf heb heel lang gewacht tot ik aan de iPad ging . Mijn eerst iPad was de iPad retina , die met lightning conrector .. Dus geloof de 4? . Heb hem nu 2 jaar , maar zou nooit meer zonden willen 😜. Heerlijk apparaat voor rond het huis.

  13. Toch raar dat Apple de iPad 2 heeft aangekondigd op 2 maart 2011 terwijl ik er een heb gekocht op 31 december 2010…

  14. Origineel geplaatst door bert
    En daarna hoeven we niet meer tegen Siri te praten. Hoeven we alleen ergens aan te denken en het verschijnt. Jaartje of 15, max 20. Ruwe schatting. En so on en so on…

    Ja top idee en alle gedachtes verkopen aan derde voor profiling en advertenties. Absoluut geen voorstander….

  15. Het bleek een ideale babysitter voor kinderen en het is voor veel ouders inmiddels gewoonte geworden om tijdens autoritten een filmpje op te zetten, zodat de kinderen op de achterbank zich koest houden

    Origineel geplaatst door Dirk
    Treurig om te zien dat een kind zichzelf niet kan vermaken…top opvoeding….

    Zeker geen kinderen? Veel succes met je ze in de toekomst met een kleurboek op schoot in de auto richting zuid Frankrijk. Bij de grens met België heb je spijt dat je zo principieel was. Er is trouwens een app met kinderliedjes. Daarmee kom je wel totaal Lille…..

  16. Ik en mijn zoon hebben de iPad 2 toentertijd mei 2011 op vakantie gekocht in las Vegas, om 05,30 stonden we in de rij en waren niet de eerste. Meteen allebij de 64gb 3G gekocht.
    Maar ben blij als er straks de 9,7 inch Pro uit is (als hij zo gaat heten) iPad 2 wordt dagelijks gebruikt bijna de heledag super handig apparaat, alleen valt hij mij heel vaak uit (1x p.week)en moet ik hem weer herstellen op de iMac. Had eigenlijk bij io8 moet stoppen met update’s.
    Maar is onmisbaar in ons huishouden.

  17. Origineel geplaatst door Dirk
    Ja top idee en alle gedachtes verkopen aan derde voor profiling en advertenties. Absoluut geen voorstander….

    Helemaal mee eens. Maar vrees dat jij en ik het niet tegen houden…

  18. @Flieps: yup wel kinderen. Natuurlijk mogen ze op de ipad maar met tijdslimiet. Kinderen moeten ook leren zichzelf te vermaken. Vaak zie ik kinderen de hele dag op verjaardagen achter de smartphone/tablet zitten zonder maar ook 1 keer op te kijken heel sociaal…. Maarja kinderen zijn dan stil en je hoeft er niet naar om te kijken…..

  19. Origineel geplaatst door Dirk
    Ja top idee en alle gedachtes verkopen aan derde voor profiling en advertenties. Absoluut geen voorstander….

    Origineel geplaatst door bert
    Helemaal mee eens. Maar vrees dat jij en ik het niet tegen houden…

    Ach zonder Facebook en geen google gebruiken maar andere zoekmachine als je bent ingelogd met gmail kom je een heel eind

  20. Gebruik nog dagelijks de iPad 2 met de laatste IOS-versie. OK, soms wat traag, maar doe er verder alles nog op. Inclusief Netflix, Uitzending gemist, etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.