Reacties voor: Apple-historie: de Newton bestaat 25 jaar

De Apple Newton bestaat 25 jaar. Apple was z'n tijd ver vooruit met deze revolutionaire tablet met handschriftherkenning.
Lees het complete artikel → Apple-historie: de Newton bestaat 25 jaar

Reacties: 5 reacties

  1. Denk dat het falen vooral te maken had met het ontbreken van mobiel internet/bluetooth en dus het gebrek data te syncen. Net als de eerste ‘smartphones’ was het computeren door een rietje. Mooi dat Newton al deze nieuwe snufjes kon, maar wat kon je er vervolgens mee in een tijd dat op ieder kantoor nog een matrix printer stond, de meeste mensen net gewend waren aan Windows 3.11 en je een patser was als je een mobiele telefoon had. Kom jij lekker binnen met je ‘digitale notitieblok’. Apple was zijn tijd ook toen al ver vooruit, maar ze hadden dit product in stilte moeten doorontwikkelen.

  2. Heb ’em gehad en vond ’em toen erg gaaf, maar al snel kwam de Palm, die ook veel kon en heel klein was. Maar Apple blijft de trend setter met dit soort dingen.

  3. Hét voorbeeld van een product waarin Apple wel innovatief was maar bijna zijn eigen ondergang tegemoet ging. En tevens het bewijs dat je beter eerst lekker achterover kan leunen om te zien wat de concurrentie maakt en succesvol is/wordt om er vervolgens je eigen draai aan te geven. 2017 wordt een mooi Apple jaar met veel nieuwe/verbeterde producten. 2018 wordt het jaar dat Apple alle vruchten kan plukken.

    Ik voorspel een enorm succesvolle iPhone 8, een sterk verbeterde Siri met bijbehorend slimme speaker, een geheel vernieuwde Mac lijn (hopelijk met bijpassende randapparatuur zoals monitors en AirPort routers), Apple TV met 4K, randloze iPad Pro’s en een sterk verbeterde Apple Watch met meer gezondheids features en nieuwe chipsets.

  4. Origineel geplaatst door Flieps
    Denk dat het falen vooral te maken had met het ontbreken van mobiel internet/bluetooth en dus het gebrek data te syncen.

    Bluetooth kwam pas paar jaar later. Mobiel internet (Wap?) was nog geen hoogvlieger. Infrarood was er wel en misschien ook wel een cradle voor de Newton.

    Belangrijkste reden van falen was volgens mij de exorbitante prijs. Ik wilde er graag een maar ben voor de Palm gegaan. Inderdaad syncen met IR en vooral met de cradle die op een RS-232 poort aangesloten moest worden. Werkte prima (we wisten niet beter).

  5. De Newton is vooral nog heel lang gebruikt door bureaus die straat-enquêtes hielden. Tot enkele jaren geleden nog.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.