Reacties voor: Apple heeft straks iOS-apparaat voor elk budget

Apple heeft straks een assortiment iOS-producten in alle prijsklassen tussen 200 en 850 dollar. Dat blijkt uit een grafiek van Asymco. Als de iPad mini wordt toegevoegd, past dat er goed tussen.
Lees het complete artikel → Apple heeft straks iOS-apparaat voor elk budget
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Naar mijn mening kunnen ze dit niet goed praten en ik vind het een zeer bijzondere keuze dat er een iPad mini voor 249 euro komt. Naast dat het goedkoper is dan een iPod touch. Apple producten waren altijd een soort luxe product. Een reden voor mensen om het te kopen, naast de gebruiksvriendelijkheid is, dat het een soort luxe product is. Als ze producten te goedkoop maken, dan is het niet bijzonder meer en raakt Apple haar huidige positie kwijt. Dan gaan mensen opzoek naar iets nieuws.

    Ook is het raar dat je een apparaat kan kopen voor 249 euro, waarbij dat alleen het dubbele aan opslag 100 euro extra kost! Iets wat Apple 10$ kost. Het maakt het prijsverschil tussen opslaghoeveelheden nog vreemder. Procentueel gezien word de extra opslag overdreven duur t.o.z.v. de aanschafprijs.

    Daarnaast is het ook niet handig, 8gb is erg weinig en het feit dat dit erg snel vol zit draagt ook niet bij aan de gebruikservaring van een iPad.

    Apple heeft nooit hoeven te concurreren op prijs, waarom gaan ze dat nu wel doen?

  2. Er zijn legio situaties te bedenken waarbij 8 GB voldoende is. Als webbrowsertje in de huiskamer op de bank bijvoorbeeld. Alle content komt uit de cloud, van het web of van je NAS. Verder voldoet dit perfect als luxe afstandsbediening voor je mediaplayer en alle andere network-enabled gadgets.

  3. Origineel geplaatst door PeterT
    Naar mijn mening kunnen ze dit niet goed praten en ik vind het een zeer bijzondere keuze dat er een iPad mini voor 249 euro komt. Naast dat het goedkoper is dan een iPod touch. Apple producten waren altijd een soort luxe product…. … …

    Wow, een Nederlander die klaagt dat iets te goedkoop is? Het moet niet gekker worden met deze wereld! 😀

  4. (Red.) Onnodig.

  5. Haha aandelen blijven nog steeds duurder 😉

  6. Toch blijf ik het raar vinden dat er geen 8Gb en geen 16GB iPod Touch komt..

  7. @PeterT: Hier ben ik het dus 100% mee eens! Beter zou ik het niet kunnen omschrijven.

  8. Wat zaagt iedereen nu over de ipod en de ipad mini. Naar mijn insziens zijn dit twee verschillende lijnen van devices. Ik zie mij nog niet gaan joggen met een ipad mini op mijn arm of een stripverhaal lezen op een touch.

    En 8 Gb – De ipad is geen externe harde schijf. Filmpje bekeken en eraf. Boek gelezen en eraf. Staan toch nog allemaal op pc dus waarom zou je ze laten staan op je device??. Documenten in dropbox , evernote, icloud…

  9. Origineel geplaatst door Mit
    @PeterT:Hier ben ik het dus 100% mee eens! Beter zou ik het niet kunnen omschrijven.

    Ik kan dat best begrijpen. Je moet 8GB iPod touch zien als 6GB touch (beschikbaar geheugen). Voor deze iPod touch betaalde je toen het “nieuw” was ongeveer € 200,-. Nu heb je dezelfde iPod touch dan met 16 GB (14GB Beschikbaargeheugen) voor maar €209,-. Ik snap niet dat de mensen dan nog zeuren..

  10. Ik vind dat Apple de goedkopere lijn van hun producten dan een andere naam moet geven bijvoorbeeld ‘Apple Green’ of zo dit klinkt slecht maar zo in die richting, en dat de duurdere producten dan gewoon ‘Apple’ heten.

  11. Origineel geplaatst door PeterT
    Naar mijn mening kunnen ze dit niet goed praten en ik vind het een zeer bijzondere keuze dat er een iPad mini voor 249 euro komt. Naast dat het goedkoper is dan een iPod touch. Apple producten waren altijd een soort luxe product. Een reden voor mensen om het te kopen, naast de gebruiksvriendelijkheid is, dat het een soort luxe product is. Als ze producten te goedkoop maken, dan is het niet bijzonder meer en raakt Apple haar huidige positie kwijt. Dan gaan mensen opzoek naar iets nieuws.Ook is het raar dat je een apparaat kan kopen voor 249 euro, waarbij dat alleen het dubbele aan opslag 100 euro extra kost! Iets wat Apple 10$ kost. Het maakt het prijsverschil tussen opslaghoeveelheden nog vreemder. Procentueel gezien word de extra opslag overdreven duur t.o.z.v. de aanschafprijs.Daarnaast is het ook niet handig, 8gb is erg weinig en het feit dat dit erg snel vol zit draagt ook niet bij aan de gebruikservaring van een iPad.Apple heeft nooit hoeven te concurreren op prijs, waarom gaan ze dat nu wel doen?

    Waarom meer vragen voor een ‘luxe’ product dan nodig is? Apple kennende maken ze hier alsnog genoeg winst op. Of ben jij iemand die onnodig meer betaald voor een product?
    Of nog erger: Iemand die denkt dat een electronisch product status geeft?

  12. Sowieso vind het gezeur over opslag een ‘oude IT-gedachten.’
    Ik denk dat de gemiddelde iPad/iPhone bezitter niet boven de 10GB komt qua gebruik. Zeker niet met de toenemende populariteit van Dropbox, Google Drive, iCloud, Spotify etc.

    De Cloud en Home Network streaming heeft de toekomst. Als je op reis gaat en je iPad voldondert met 1080P content, kan ik het argument begrijpen. Maar voor de gemiddelde gebruiker is 8 GB tot 16 GB ruim voldoende.

    Ik als behoorlijke heavy-user weet geeneens hoe ik mijn 32 GB iPad moet vullen, en als hobby fotograaf gebruik hem toch echt veel icm. met iPhoto.

  13. @AlexT: gedeeltelijk heb je gelijk, maar je vergeet dat het gebruik van Dropbox e.d. weer op het dataverbruik drukt. En dan wordt alles op de iPhone of iPad zetten weer interessanter.
    Daarnaast nemen de spelletjes voor de kids ook veel ruimte in en dat kan niet online worden geplaatst.

  14. @AlexT: Beetje extra ruimte voor films is wel handig hoor. Maar goed, overal is wel wifi en met 50mb upload kan ik plex nu ook wel vanuit huis laten streamen. Wie heeft er een cloud nodig als je een Mac mini thuis kan zetten?

  15. @AlexT: Zoals MichelC ook al zegt: apps. Hoewel ik zo goed als geen audio en video op m’n iPad heb staan (omdat Spotify & Plex) staan de 32 gig toch helemaal vol. Door behoorlijk selectief te zijn met het aantal apps wat ik op m’n nieuwe iPhone zet kom ik net uit met 16 gig maar ik heb er nu al spijt van dat ik niet voor 32 of zelfs 64 heb gekozen.

  16. @AlexT: Ik ben het wel met je eens.

    Voor op reis met fimps etc gebruik ik de camera connection kit. Dan hoef je niet eens JB voor te doen, en je kan zo 64GB aan movies meenemen (als je daar al doorheen komt om 24/7 op vakantie achter je iPad te zitten). 🙂 Ben wel benieuwd of er ook een nieuwe camera connection kit komt en of die meer/minder kan dan huidige.

  17. iPad mini wordt interessant voor de prijs 🙂

  18. Origineel geplaatst door Tim
    Wow, een Nederlander die klaagt dat iets te goedkoop is? Het moet niet gekker worden met deze wereld!

    Zeker ben met je eens Tim, dat hij klaagt. Apple is duur en blijft ook duur! mensen willen juist dat het goedkoper wordt kom op zeg!

  19. waarom wordt hier alleen samsung weer genoemd als concurrent en geen andere telefoonmakers? en uit welke bronnen hebben jullie vernomen dat samsung elke week 3 toestellen uitbrengt?

    Ik vind het ook raar de de ipod duurder is dan de ipad mini ookal is het 32 gb model.

  20. Origineel geplaatst door AlexT
    Sowieso vind het gezeur over opslag een ‘oude IT-gedachten.’ Ik denk dat de gemiddelde iPad/iPhone bezitter niet boven de 10GB komt qua gebruik. Zeker niet met de toenemende populariteit van Dropbox, Google Drive, iCloud, Spotify etc.De Cloud en Home Network streaming heeft de toekomst. Als je op reis gaat en je iPad voldondert met 1080P content, kan ik het argument begrijpen. Maar voor de gemiddelde gebruiker is 8 GB tot 16 GB ruim voldoende.Ik als behoorlijke heavy-user weet geeneens hoe ik mijn 32 GB iPad moet vullen, en als hobby fotograaf gebruik hem toch echt veel icm. met iPhoto.

    Nou, ik wel. Ik heb 19gb aan zakelijke portfolio materiaal bij me.
    Daarboven komt het normale, dus met 32gb redt ik het niet.

  21. Iphone heeft telefoonfunctie, dus heeft meer functies dan ipad, dus is minder raar dat deze duurder is.
    Een ipad mini en ipod zijn qua functies vrijwel gelijk aan elkaar. De een is groter, maar waarom staat dit gelijk aan duurder? Een even geavanceerd, kleiner product, is niet perse goedkoper te produceren. Een macbook air, of ultrabooks, zijn prestatie/afmetingen/geld verhouding toch ook veel duurder dan grotere producten

  22. Bij al dit gezeur bedenk ik me ineens dat m’n vader vorig jaar een 32GB iPad heeft gekocht. Hij heeft nu misschien pas 4GB in bezit is genomen…

  23. Origineel geplaatst door Henk
    Origineel geplaatst door AlexTSowieso vind het gezeur over opslag een ‘oude IT-gedachten.’ Ik denk dat de gemiddelde iPad/iPhone bezitter niet boven de 10GB komt qua gebruik. Zeker niet met de toenemende populariteit van Dropbox, Google Drive, iCloud, Spotify etc.De Cloud en Home Network streaming heeft de toekomst. Als je op reis gaat en je iPad voldondert met 1080P content, kan ik het argument begrijpen. Maar voor de gemiddelde gebruiker is 8 GB tot 16 GB ruim voldoende.Ik als behoorlijke heavy-user weet geeneens hoe ik mijn 32 GB iPad moet vullen, en als hobby fotograaf gebruik hem toch echt veel icm. met iPhoto.Nou, ik wel. Ik heb 19gb aan zakelijke portfolio materiaal bij me. Daarboven komt het normale, dus met 32gb redt ik het niet.

    Je kunt je data toch ook ergens anders opslaan als je het niet red? Daarvoor kun je net zo goed een Externe HDD of USBtje kopen.
    Daarnaast, ik gebruik nu al 2 jaar een iPhone 4 16GB, ik kom niet eens voorbij de 8GB 😀

  24. Ik zou blij zijn alles er goedkope Macs of iPods wat en ook van Apple is
    En de prijs van een macbook is minimaal 1000 euro terwijl je een Windows hebt voor 500 euro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.