Reacties voor: Apple heeft oplossing voor sms-hack: gebruik iMessage

Apple heeft een officiele reactie gegeven op het sms-lek zoals dat was geopenbaard door hacker @pod2g.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Wie gebruikt er dan nog SMS? We hebben nu whatsapp, imessage, facebook chat, messenger en zo kun je wel door gaan. Genoeg dingen om mee te communiceren via je iPhone.

  2. Het is een probleem in het sms-protocol en niet iPhone specifiek, dus dit antwoord is helemaal niet opmerkelijk wat mij betreft.

  3. Dan hebben ze nog gelijk ook. Dit is inherent aan een onbeveiligd protocol, net als http. Dat we daar inmiddels dns-sec en natuurlijk ook https voor hebben ter verificatie van een adres verandert niks aan het feit dat Apple hier nou eenmaal niks aan kan doen zonder de sms standaard overhoop te gooien. En dat kunnen ze niet omdat dat compatibiliteit met alle andere telefoons zou breken.

  4. Wat een lakse oplossing. Ze hebben het zeker te druk met Samsung te procederen?
    Zoals men hierboven al zei hebben niet al mijn familieleden/vrienden/kennissen hebben een iPhone, laat staan een smartphone (dus whatsapp messenger is ook al een big no no).
    Apple moet niet volledig steve jobs zijn manier van werken over nemen door problemen te negeren.

  5. @Dekon: Als je het niet aanstaat, waarom heb je uberhaupt nog een iPhone, neem dan iets heel anders, gezanik altijd.

    En wat betreft het sms protocol? Je snapt het niet echt he maar wel van de daken brullen 😉

    Die lek had ik al sinds mijn Nokia 3210 man man man

  6. Origineel geplaatst door Raoul
    @Dekon: Als je het niet aanstaat, waarom heb je uberhaupt nog een iPhone, neem dan iets heel anders, gezanik altijd.En wat betreft het sms protocol? Je snapt het niet echt he maar wel van de daken brullen

    Sorry hoor, reactie van 0,nix. Ik heb een iPhone en is er iets niet goed dan mag ik er over zeiken. Daar betaal ik dan ook wel voor vindt je niet? En nee, ik ga niet naar de concurrentie want die lopen al helemaal in het stenen tijdperk.

  7. Ik wil dat wel doen, maar sinds de laatste iOs update, werkt mijn imessage en facetime niet meer.

  8. Het lijkt me allemaal een storm in een glas water. Dit is gewoon een andere manier om de afzender van een sms te spoofen die alleen bij Apple werkt (voor zover bekend) omdat ze het reply-to adres als afzender weergeven. Maar het spoofen zelf is niets nieuws.

    Ik kan het me op zich wel indenken. Apple wil de message app zo simpel mogelijk houden en als je dan opeens twee adressen bij een sms kan hebben, een afzender en een reply-to nummer, maakt dat het wel gecompliceerd en het lost het spoofingprobleem niet op.

  9. @Donkeh: Even naar een Apple store of premium reseller! Ik had hetzelfde probleem.
    En ik sluit me bij @Raoul: aan, deze lek had ik ook op mijn 3310

  10. @Raoul: Het antwoord van apple is gewoon laks Punt.
    De procederende spelletjes tussen apple en samsung zijn absurd punt.
    Feiten opnoemen noem jij dus van de daken brullen? Doe jij maar eerst even die gepatenteerde apple oogkleppen af voordat je oordeelt.

  11. @Dekon: Wat Raoul probeert te zeggen is dat dit helemaal geen probleem van Apple is. Ze kunnen het niet fixen, omdat het sms-protocol geen mogelijkheid geeft om het te verifiëren. En wat heeft Samsung hier überhaupt mee te maken?

    En wat betreft de fanboy-blindheid waar je hem hier van beschuldigt: ik geloof dat je zelf een typisch gevalletje hateboy-blindheid hebt. Zorg dat je eerst begrijpt wat er gezegd wordt voordat je gaat haten 😉

  12. ze kunnen er beter iets aan doen inplaats van deze oplossing zou beter zijn voor de iOS gebruiker en het imago van apple
    dit is niet goed voor de privacy van mensen

  13. Het is zoals ze het zeggen. SMS-spoofing bestaat al langer en niet enkel op de iPhone. De iPhone krijgt weeral de volle bak omdat het een populair toestel is, maar de smartphones van Samsung hebben evengoed last van deze lek. Het zit hem allemaal in het sms-protocol.

    Een vlugge oplossing is dan inderdaad iMessage gaan gebruiken. Je kan niet verwachten dat apple een lek aan het sms-protocol gaat gaan oplossen. Daar zijn er anderen voor uitverkoren…

  14. Is inderdaad vrij laks van Apple. Het zou gebruikersvriendelijker zijn om het in ieder geval duidelijk te maken als afzender en reply to twee verschillende zijn. Daarmee is spoofing niet opgelost, maar is wel duidelijker dat er iets niet pluis is. Dat sms spoofing op alle telefoons kan betekend niet dat je je klanten niet mag te helpen zichzelf te beschermen. Al is het maar bijvoorbeeld een popup als er zich een dergelijke situatie voordoet.

  15. Origineel geplaatst door Donkeh
    Ik wil dat wel doen, maar sinds de laatste iOs update, werkt mijn imessage en facetime niet meer.

    het kan zijn dat iMessage & FaceTime uitgezet zijn door de update, ik had dat namelijk ook -) weer ff aanzetten haha

  16. Inderdaad niks nieuws!! Apple heeft het SMS protocol niet bedacht…ze maken er alleen gebruik van!
    Net zoals Samsung, Nokia, HTC en ALLE andere telefoons waarmee je kunt smsen! Die hebben er dus allemaal “last” van.

    En Apple zegt alleen dat ze veiligheid erg hoog in het vaandel hebben staan, t.o.v. SMS is hún iMessage wel goed beveiligd!

    Prima reactie van Apple!

  17. Ik snap het probleem niet, ik zie iemand die phisshing berichten wil sturen nu een iPhone gaan gebruiken. Die pakt wel een online systeem waar hij zelf een nr of naam kan invullen als afzender. Probeer maar op smspack.nl hoe makkelijk dat is (geloof 5 eerste sms’jes gratis na aanmelding) dus tja het is in mijn ogen echt probleem van het protocol.

  18. Spoofen kan op zoveel manieren, ook via je computer. Het is altijd mogelijk geweest, ik snap de plotselinge aandacht niet. Je mag je ook afvragen hoe groot de kans is dat je hier ooit de dupe van wordt. 0.0000,01%?

  19. @Dekon: 1: Lees het artikel nog eens heel goed door
    2: denk eens na voordat je begint te blaten tegen Apple.
    3: Voor als je het nu nog niet begrijpt, zal ik het je proberen uit te leggen.
    Het probleem zit NIET bij Apple, het probleem zit in de manier hoe het SMS protocol ontwikkeld is. Dus om het kort te zeggen IEDER TOESTEL VAN IEDER MERK HEEFT HIER LAST VAN.
    Zodra Apple dit probleem wil gaan oplossen wijken ze af van het standaard SMS protocol en zullen SMS’jes naar andere merken telefoons niet of onleesbaar aankomen.

    En daarbij is dit absoluut geen nieuw probleem, met een aangepaste nokia deed ik dit zo’n 6-7 jaar geleden al.

  20. Apple wordt steeds arroganter! nog even en de gebruikers pikken dit niet meer. Dit is weer zo’n mededeling waarin de onbelanrijkheid van klanten voor Apple zich duidelijk uitspreekt. Meerdere bedrijven gingen ze voor en hebben het vaak niet overleeft. Duurt lang soms maar iedere consument heeft zijn of haar limit.

  21. @Dekon: Je begrijpt het gewoon niet. Het probleem ligt bij het SMS PROTOCOL. Leer eens lezen?
    Daar kan Apple niks aan doen. Ze hebben groot gelijk om hun imessage in de plaats hiervan aan te raden.

    @Roy: Zie reactie op Dekon, en leer lezen aub.

  22. dit is volgens mij dezelfde truuk als die ca. een jaar geleden gebruikt is om politici te pesten op 1 april.

  23. ze zeggen niet ‘gebruik iMessage’… ze zeggen dat het probleem daar niet is! en ze raden aan om voorzichtig te zijn met sms

  24. Apple kan hier wel degelijk iets aan doen. Het is geen fout in het protocol. Er wordt hier gebruik gemaakt van een “reply to” nummer. De iPhone ziet dit als het afzender nummer, iets wat dus onjuist geïnterpreteerd wordt.

    Bij email bestaat zoiets ook al heel lang, het “antwoorden aan” veld. Alleen zijn de email clients wel juist geconfigureerd voor het gebruik. hiervan

  25. Een beetje krom allemaal. Zie in de context van Apple’s reactie helemaal niet dat het DE oplossing is, echter waarschuwen ze om voorzichtig te zijn. Apple laat het hier waarschijnlijk niet bij zitten, en gebruik iMessage zodat je zeker bent dat je safe bent. Om nu meteen te roepen dat Apple laks is vind ik dan een beetje scheef.

  26. @Dekon: Dit is helemaal niet laks van Apple, zij bieden namelijk een alternatief. Wat bieden andere fabrikanten?

  27. Naar mijn weten valt Apple hier niets te verwijten, de reden ga ik niet nog eens uitleggen, hierboven al meerdere keren gedaan. Wat ik mij wel afvraag is wat personen die nooit iets goed of altijd kritiek hebben op Apple hier eigenlijk komen doen? Androidplanet bestaat ook nog hè, ga daar dan naartoe en verkoop jullie Apple toestellen.

  28. Wat is eigenlijk het probleem van het originele adres weer te geven? Want bij buitenlandse nummers geeft het bij mij bijvoorbeeld ook problemen. De buitenlandse provider stuurt een reply to adres mee zonder landencode er voor.
    Nooit meer mensen last van gehad?
    Dan reply je gewoon nar het originele nummer wat eigenlijk ook logisch is toch? Of als het reply to adres anders is zorg dat je dan een nieuw scherm krijgt. Dan zie je dat er spoofing op treed. Dus duidelijker maken voor de gebruiker ondanks dat de fout in het protocol zit kan volgens mij wel. Het is misschien een workaround maar het zou helpen ook met reply’en op buitenlandse sms’jes.

  29. Lachwekkende reactie van iApple, want iMessage is geen serieus alternatief voor SMS, tenzij iedereen in je contactlijst een iPhone heeft.

    Een eerlijker en klantvriendelijke reactie zou zoiets geweest zijn als het algemener “gebruik een web-based messenger”.

  30. @Dirk-Jan: check ff de eerdere reactie van alexjeeh.. T is iphoneclub die verkeerd interpreteerd..!

  31. Apple heeft gelijk dat het protocol lek is.

    Ze kunnen er echter wel iets mee. Namelijk zowel de afzender als het reply-to nummer tonen als die niet gelijk zijn.

  32. Dat is geen oplossing, maar een workaround.

  33. i message, dat wil ik gewoon niet gebruiken.Zal iedereen wel zelf bepalen zeker Appletje.i message kost ook geld van je provider, terwijl veel Belgen 2000 smsen gratis per maand hebben.Dus voor ons geen optie die stomme i message

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.