Reacties voor: Apple verwijdert handige Launcher-app uit App Store

Apple heeft Launcher uit de App Store gehaald. Met de app kon je snel bepaalde apps opstarten vanuit een widget in het Berichtencentrum.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 48 reacties

    • Voor iedereen die de app gemist heeft: ik baal daar uiteraard ook van. Ik had voor dit weekend een artikel over deze app gepland (samen met nog wat andere appdingen die afgelopen week door het iPhone-nieuws zijn blijven liggen), maar het was niet de bedoeling om dan ook meteen over het afscheid van de app te gaan schrijven. Ik geef overigens toe dat hij in ons lijstje met leuke iOS 8-widgets had moeten staan.

  1. Minpunten voor Apple!
    Of een nieuwe functie voor iOS 9?

  2. Waarom wist ik niet van het bestaan van deze app af?

  3. Ja.. Of je drukt op je homebutton kan je alle apps openen die je wilt..

  4. Ze zijn vast jaloers dat een kleine speler iets geproduceerd heeft wat werkt. EN DAT GEWOON IN ÉÉN KEER !!!

  5. Waarom heeft iculture hier nooit een artikel over geschreven? 🙁

  6. Zonde. Als ik had geweten dat deze app er was had ik m zeker gedownload.

  7. Erg jammer dat Iculture hier nooit een artikel over heeft geschreven. Dan had ik ‘m zeker gedownload.

  8. Kan iemand die deze app wel op tijd heeft gedownload even een priveberichtje op het forum sturen? Thanks

  9. Origineel geplaatst door Kevin
    Ja.. Of je drukt op je homebutton kan je alle apps openen die je wilt..

    . Hahaha LOL

  10. Origineel geplaatst door Robert
    Kan iemand die deze app wel op tijd heeft gedownload even een priveberichtje sturen? Thanks

    Omdat het niet duidelijk is hoe ik je een priveberichtje kan sturen geef ik hier maar een reactie zodat je me daarmee wellicht wel kan bereiken. Zoals in het artikel al vermeld staat ben ik de tipgever. Ik was erg blij toen ik deze app ontdekte en gaf gisteren deze tip gisteren ook door in mijn presentatie voor hcc!apple “Haal meer uit je iPad met iOS 8” en was van plan om hem tot de volgende apptip van de maand te maken, maar kreeg al snel door dat de app verwijderd was uit de appstore. Deze app is juist zo handig omdat je veel verschillende snelkoppelingen kunt maken en het wisselen tussen je favorieten versnelt. Met het indrukken van de homeknop kom ik door de vele apps die ik heb eerst terug in de map waar ik die app uit opgestart heb en kan ik niet snel andere favorieten kiezen. Hopelijk gaat Apple het wel toestaan om a la de Evernote widget snel te schakelen naar de verschillende categorieën van de app zelf zodat je vandaar uit met 1 extra handeling alsnog toegang hebt tot al je favorieten. Heb dit ook als suggestie naar deze appmaker gemaild.

  11. Origineel geplaatst door Bert van Dijk

    Origineel geplaatst door Robert
    Kan iemand die deze app wel op tijd heeft gedownload even een priveberichtje sturen? Thanks

    Omdat het niet duidelijk is hoe ik je een priveberichtje kan sturen geef ik hier maar een reactie zodat je me daarmee wellicht wel kan bereiken. Zoals in het artikel al vermeld staat ben ik de tipgever. Ik was erg blij toen ik deze app ontdekte en gaf gisteren deze tip gisteren ook door in mijn presentatie voor hcc!apple “Haal meer uit je iPad met iOS 8″ en was van plan om hem tot de volgende apptip van de maand te maken, maar kreeg al snel door dat de app verwijderd was uit de appstore. Deze app is juist zo handig omdat veel verschillende snelkoppelingen kunt maken en het wisselen tussen je favorieten versnelt. Met het indrukken van de homeknop kom ik door de vele apps die ik heb eerst terug in de map en kan ik niet snel andere favorieten kiezen. Hopelijk gaat Apple het wel toestaan om a la de Evernote widget snel te schakelen naar de verschillende categorieën van de app zelf zodat je vandaar uit met 1 extra handeling alsnog toegang hebt tot al je favorieten. Heb dit ook als suggestie naar deze appmaker gemaild.

    Als het goed is staat m’n email adres nu als een linker onder m’n naam (dus als je daar op klikt zou hij een mail moeten opstellen met mij als geadresseerde), thanks alvast!

    (Zie nu dat dat niet werkt, m’n mail is robert_iphoneclub@icloud.com).

  12. Las het vanmorgen op Twitter al ja. Erg jammer dat deze app verwijderd is. Gebruik m nou al een paar dagen en bevalt erg goed! Had zelfs gister besloten om te gaan betalen voor de Pro-versie, maar dacht, o dat doe ik komende week wel ff…Helaas!

  13. @Gonny van der Zwaag: Verwachte ook wel dat jij erbovenop zat. Jammer dat Apple je te vlug af was

  14. Origineel geplaatst door Kevin
    Ja.. Of je drukt op je homebutton kan je alle apps openen die je wilt..

    Idd. Ik zie de meerwaarde niet

  15. Vraagje: was het mogelijk om met deze app vanaf je lockscreen via het berichtencentrum apps op te starten wanneer je iPhone nog gelockt was? Zo ja: dan snap ik Apple wel en zou het een beveiligingsissue zijn. Zo nee, dan begrijp ik Apple niet…

  16. @iNick: Als je een favoriet aanklikt vanuit het vergrendelscherm moet je alsnog je inlogcode ingeven. Dat is dus ook geen reden.

    Ik kan me alleen voorstellen dat een functie minimaal iets zinnigs te melden moet hebben in het meldingenscherm. Als deze appmaker daarvoor zorgt dan heeft Apple m.i. geen valide redenen meer om zo’n app te weigeren zonder de verdenking op zich te laden van het moedwillig dwarszitten van ontwikkelaars en gebruikers. Binnen veel meer widgets kun je namelijk naar de eigen app doorklikken. Binnen de Evernote widget klik je zelfs naar verschillende functies door.

  17. Heel jammer voor de appmaker.
    De suggestie die Bert hem gedaan heeft bestaat volgens mij al of iets dat daar dan heel erg in de buurt komt: Launch Center Pro.
    Zet dat in je dock en je kan heel snel wisselen tussen je favoriete apps.
    LCP kan ook nog heel veel andere leuke dingen.

  18. Kan iemand de app via itunes van zijn of haar iphone afhalen en delen per mail?

  19. Ik zie net een nieuwe Launcher app met notificatiefunctie. Gestlaunch. Na filmpje op YT (website van de ontwikkelaar..??): ziet er goed uit.

  20. @HappyPad: Bedankt voor de tip! LCP is zeer handig. 🙂

  21. Gelukkig is dit wel mogelijk als je op iOS 1, 2, 3, 4, 5, 6, of 7 zit met een jailbreak 😉 (Geen idee of er een tweak voor bestaat voor 1 t/m 6, maar ik vind het altijd leuk om mensen te plagen die bewust op vanilla iOS zitten en klagen over de geslotenheid van iOS!)

  22. Grote geliijk, door deze app was heb ik mijn telefoon volledig opnieuw moeten instellen.
    bepaalde apps werkten niet meer.

  23. @PO: Dat denk ik nu ook ja :-/

  24. Origineel geplaatst door Erwinnn
    Waarom heeft iculture hier nooit een artikel over geschreven?

    Inderdaad, een beetje jammer dit iCulture. Toch zijn jullie een topsite 😀

  25. Geluk dat ik deze vooraf geinstalleerd had, nu snel het IPA bestand bewaren voor later 🙂

  26. (Red.) Verwijderd: niet toegestaan.

  27. (Red.) Verwijderd: niet toegestaan.

  28. Als ik bij de gelockte telefoon naar beneden veeg dan wordt het menu van de app wel getoond maar als ik daadwerkelijk een menukeuze maak dan moet ik eerst mijn pincode intoetsen om de telefoon te openen.

  29. @vural: @redbul: Het probleem is dat het IPA bestand verbonden is met mijn iTunes account, het lukt dus enkel op de apparaten die verbonden zijn dit account… Er zijn manieren om deze te “bypassen” maar deze ga ik hier niet bespreken.

  30. (Red.) Verwijderd: niet toegestaan.

  31. @vural: @redbul: @WhizZz: De enige legale manier om een app te installeren, is via je eigen account en de App Store. Elke andere manier is illegaal en mag normaal gesproken niet via iCulture besproken worden.

    Wel is het mogelijk je toestel te jailbreaken. Helaas is er nog geen jailbreak beschikbaar voor iOS 8.x, maar ik twijfel er niet aan dat die vroeg of laat zal komen. En het zou dan best mogelijk zijn dat er een vergelijkbare app in Cydia (de App Store van jailbroken toestellen) zal verschijnen. Misschien deze zelfs wel, want het zou niet de eerste keer zijn dat een door Apple afgewezen app alsnog aan een tweede leven begint in Cydia. En dat is dan wel weer legaal.

  32. Origineel geplaatst door Kevin
    Ja.. Of je drukt op je homebutton kan je alle apps openen die je wilt..

    Maar dan snap je niet wat de app echt kan. Je hebt shortcuts, rechtstreeks op je lockscreen!! Stom toevallig heb ik deze app vrijdag gekocht inclusief pro features. Super aankoop. De shortcuts inclusief touch-id is magisch. Dit zou Apple standaard in moeten bouwen!

  33. Origineel geplaatst door Edbdgsk

    Origineel geplaatst door iNick
    Vraagje: was het mogelijk om met deze app vanaf je lockscreen via het berichtencentrum apps op te starten wanneer je iPhone nog gelockt was? Zo ja: dan snap ik Apple wel en zou het een beveiligingsissue zijn. Zo nee, dan begrijp ik Apple niet…

    Nee, maar met touch id was t heel simpel. Selecteer shortcut, touch id, voila, app start op. Heerlijk!

  34. @Richard: hoeveel was die pro versie dan?

  35. Origineel geplaatst door redbul
    @Richard: hoeveel was die pro versie dan?

    Die kostte me € 2,69.

  36. Origineel geplaatst door redbul
    @Richard: jammer dat die nu weg is anders had k hem ook gekocht wat lelijk nou k heb de ipa gekregen van whizz maar het lukt niet om er op te zetten

    Ik vermoed dat dat komt omdat die ipa aan Whizz’s itunes account hangt. Ik weet niet hoe dit signing proces gaat maar ik vermoed dat op een niet-jailbroken toestel je deze app niet zomaar over kunt nemen.
    De Launcher app zelf was vorige week gratis. Dan kon je pakweg 2 (of 3) rijen aan launcher’s definiëren. Wilde je meer dan moest je een in-app purchase doen. Die haalde die beperking eruit.

  37. Ik had de redactie bericht gestuurd over deze app zodat de mensen er ook van wisten?

    Maargoed ik heb hem al, ik gebruik hem met alle plezier : )

  38. Er staat nog wel een Launch Center Pro in de app store voor €4,49…

  39. De app stuurde gegevens naar een server. Dit was niet aangegeven.

    Terecht dat de app weg is.

  40. In een ander (tweakers) forum/reacties op dit besluit van Apple meld men dat het werkelijke probleem eigenlijk was dat de app flink wat gebruikers info verzamelde.
    Dit zou de werkelijke reden kunnen zijn.
    Verschillende mensen melde dat de app inderdaad flink wat kb aan data naar een prive server verstuurd.

  41. Origineel geplaatst door Paul
    De app stuurde gegevens naar een server. Dit was niet aangegeven.
    Terecht dat de app weg is.

    Als dat het probleem was lijkt het me dat dat zo op te lossen is. Of mis ik iets?

  42. Ik had het gelijk vrijdag direct gekocht, omdat ik een dergelijk tweak al kon op jailbroken phones. Ik begrijp het van Apple wel: je selekteert een URL met inlog en maakt daar een snelkoppeling van. Als deze data via een server gaat, tsja, dan weet de programmeur zowel de url als de inlogcode. Het is raar dat dit eerst wel door de test kwam……

  43. Vraagt hij om je itunes account tijdens eerste start?

  44. Of je geeft Siri een functie om je Apps te openen 😉

  45. Wat een geweldige app! Had ik graag nog op tijd gedownload. Jammer van Apple! Hopelijk geven ze die gast een baan voor het ontwikkelen van iOS 9!!

  46. Mensen mensen groot nieuws er is een app voor de zelfde functie Quick-tap. Geef het niet te snel op scroll een stukje naar beneden en je ziet de app..!!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.