Reacties voor: Apple haalt jailbreakdetectie-API uit iOS 4.2

Apple heeft een jailbreak detectie-API verwijderd uit iOS 4.2.
Lees het complete artikel → Apple haalt jailbreakdetectie-API uit iOS 4.2
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Is dit nu goed of slecht nieuws? Snap het nog niet zo, in de diepte dan.

  2. Is goed nieuws leuk dat jullie bericht geplaatst hebben las het vannacht om half 4 🙂

  3. Misschien goed nieuws voor de jailbreakers?
    Als Apple niet meer bezig gaat met het oplossen van de lekken in de firmware..

  4. Óf Apple heeft een andere manier om een jailbreak te detecteren gevonden..

  5. Weet niet of we hier blij mee moeten zijn. De App van SoldierKnowsbest bijvoorbeeld geeft op deze manier extra informatie over jailbreak en anders niet. (Zou bij iPhoneclub ook kunnen, alleen jailbreak nieuws als je jailbreak hebt.. eventueel via extra schakelaartje om te zetten).

  6. Het moment dat de iphone niet meer te jailbreaken is en ik mijn telefoon niet meer kan gebruiken zoals ik wil. Is het moment dat ik ga overstappen na android.

    Maar ik denk dat dat ook een van de redenen is voor Apple.

    Lang leve Android!

  7. Lkkr zo doorgaan

  8. Als ze gewoon zorgen dat thetering werkt, hoef ik niet te jaillbreaken.

  9. Dus jailbreaken is nu voor alle Idevices mogelijk?
    Of ben ik dom?

  10. apple heeft een ander idee om jailbreakers te stoppen , ik denk als apple kun een ios een timebomb hebben waar je moet updaten op een datum dat apple heeft in het ios , dan moet je updaten of jouw toestel werkt niet , ( zelfde als beta software ) voor mensen zonder jailbreak wil dat geen probleem , maar voor jailbreakers wel , apple en jobs zijn helaas slim en heeft zeker ander plannen om jailbreakers te stopen

  11. Wat DAN zegt is eigenlijk wel slim!
    Apple trekt nu mensen die willen klooien met hun OS en mensen die hun OS standaard willen behouden.
    Laat mij maar klooien zonder JB is de iPhone altijd hetzelfde tweaks maken je telefoon elke dag weer leuk zodat ik verslaafd blijf aan dat kreng:O

  12. Origineel geplaatst door danHet moment dat de iphone niet meer te jailbreaken is en ik mijn telefoon niet meer kan gebruiken zoals ik wil. Is het moment dat ik ga overstappen na android.Maar ik denk dat dat ook een van de redenen is voor Apple. Lang leve Android!

    We zullen je missen! :’)

  13. Ik denk trouwens dat de meeste commenters geen idee hebben wat een API is haha.

  14. Wat is de nieuwswaarde hiervan? Tijdens het jailbreaken werd deze API niet eens omzeild (want het deed niks, anders dan een jailbreak detecteren). Deze API deed dus niet veel, dus echt nieuwswaardig is dit artikel niet. Schrijf anders eens wat meer over Nederlandse applicaties, daar waar jullie een jaar geleden veel sterker in waren dan nu, aangezien ik merk dat er steeds betere applicaties komen vn Nederlandse bodem die overgeslagen worden door iPC.

    Maar dat is natuurlijk mijn mening, dat dan weer wel 🙂

  15. Het zou ook kunnen dat apple er achter is gekomen dat hun eigen API de weg was deze te omzeilen.

    Geef een hacker aan waar de beveiliging zit en hij kan hem makkelijk omzeilen.

  16. Ik mis de het laatste deel van het artikel. Na ‘… zodat ze de telefoon op afstand kunnen blokkeren’ houdt het op 🙁

  17. @Bram: Apple niet meer bezig gaat met het dichten van lekken?
    Jailbreaken is dan wel ‘onschadelijk’ voor jou, je telefoon en je bankrekening.. Maar via elke lek kunnen kwaadwillende ook software op je telefoon zetten. Zeker de jailbreakme.com lek was erg gevaarlijk..

    Daarnaast weet ik wel zeker dat apple tegen jailbreaken is.. Ik verwacht ook niet dat cydia ooit in de appstore zal verschijnen.

    Overigens denk ik wel dat apple ook deels blij is met de jailbreak community vanwege alle goede ideeen..

    Wat de api betreft.. Misschien is de oude verwijderd maar zit er nu een nieuwe in die nog niet gevonden is.. We shall see.

  18. Origineel geplaatst door Rick: Ik denk trouwens dat de meeste commenters geen idee hebben wat een API is haha.

    Whaha ik wel hoor :p pff timebomb enzo dat zal toch wel nie? Ik update waneer ik wil en da valt vast te omzeilen.

  19. @Mireille005: als ze de vrij gekomen “resources” gebruiken om een nieuw jailbreakdetectie systeem te bouwen dan is het slecht nieuws 😀

    Het systeem zal wel zover gekraakt zijn dat Apple het eruit gesloopt heeft.

  20. Misschien geven ze juist ruimte om te kunnen jailbreaken om de mogelijkheden die android heeft mogelijk te maken zonder ze te hoeven ondersteunen. Daar is wat voor te zeggen.

  21. Origineel geplaatst door Rick
    Ik denk trouwens dat de meeste commenters geen idee hebben wat een API is haha.

    Sommige weten inderdaad niet wat een API is, maar daar hebben we Google voor.

  22. Android en htc , heb ik de laatste tijd genoeg mensen mee moeten helpen. Onstabiel die dingen. Wel leuk, maar nog lang geen apple.en de apps van apple kosten toch niks

  23. Wist ik al van gisteren..beetje laad met het nieuws 🙂

    Mr ik hoop niet dat ze zomaar toestellen gaan blokkeren als ze weten dat je een jb hebt? :s

  24. Origineel geplaatst door nibs
    ik denk als apple kun een ios een timebomb hebben waar je moet updaten op een datum dat apple heeft in het ios , dan moet je updaten of jouw toestel werkt niet

    Ik weet niet of dit wel mag, het kan in strijd zijn met de wet. De rechter in Amerika heeft ook besloten dat jailbreaken mag. Dus ik weet het niet.
    Maar natuurlijk gaat Apple er alles aan doen om het jailbreaken tegen te houden.
    En wat betreft het ‘kat en muis spelletje’, ‘hackers’ winnen altijd!

  25. @Steven: Verplicht laten updaten zou mogelijk moeten zijn als het in de algemene voorwaarden staat.. Toestel blokkeren zou niet mogen maar toegang tot apple services zoals mobileme, app store, maar ook push messages zouden ze gewoon kunnen ontzeggen.. App store doen ze al met verplicht accepteren nieuwe voorwaarden en minimum van os3..

    Geblokkeerde xbox360 consoles werken ook nog gewoon ze kunnen alleen niet meer gebruik maken van microsoft services (zoals xbox live) net als dat je altijd moet updaten voor je op xbox live kan.. Net als bij een ps3 waar op spellen de nieuwste software staat..

  26. wat ik wel erg raar vind, is dat android alle games die populair zijn op de iphone gratis weggeeft!

    maar net als wat sommige mensen zeggen, als alles zo strict word en ook nog (iads) dan pleur ik mijn iphone weg 🙂

  27. Origineel geplaatst door Boxerip
    Android en htc , heb ik de laatste tijd genoeg mensen mee moeten helpen. Onstabiel die dingen. Wel leuk, maar nog lang geen apple.en de apps van apple kosten toch niks

    de apps van apple? euhm… dat eerste homescreen is alleen apple de rest bij mij niet hoor, en ik denk bij jou ook niet…

  28. Komt er nou dan een unthetered jailbreak voor de iphone 3gs met nieuwe bootrom?

  29. Origineel geplaatst door nibs: apple heeft een ander idee om jailbreakers te stoppen , ik denk als apple kun een ios een timebomb hebben waar je moet updaten op een datum dat apple heeft in het ios , dan moet je updaten of jouw toestel werkt niet , ( zelfde als beta software ) voor mensen zonder jailbreak wil dat geen probleem , maar voor
    jailbreakers wel , apple en jobs zijn helaas slim en heeft zeker ander plannen om jailbreakers te stopen

    dat mag volgens mij niet eens van de wet:p maar opzich zie ik ze er wel voor aan om dit in te gaan voeren

  30. Was die API eigenlijk sowieso wel zinvol? Als bij een jailbreak bepaalde bestanden worden aangepast is het toch ook mogelijk deze API aan te pakken zodat die altijd de (valse) melding geeft dat het toestel niet gejailbreakt is?

  31. Allemaal bangmakerij, Apple kan helemaal niks blokkeren
    Omdat ze dan de helft van hun klanten verliezen, die niet meer weten dan bellen & Angry birds spelen en oeps vergeten up te daten.

  32. Origineel geplaatst door Joost
    Allemaal bangmakerij, Apple kan helemaal niks blokkeren Omdat ze dan de helft van hun klanten verliezen, die niet meer weten dan bellen & Angry birds spelen en oeps vergeten up te daten.

    Helemaal mee eens!

  33. Ik denk dat de API overbodig geworden was. Als Developer kun je zelf genoeg andere ‘detecties’ inbouwen om te checken of er met je APP geklooid is.
    Die dan uiteindelijk ook weer te bypassen zijn 😀

  34. @nibs:

    Dat zou een tijdelijk gebruiksrecht op het OS betekenen. Vrees dat dat klanten zal kosten. In elk geval zal dat prijstechnische gevolgen hebben. Ik ben benieuwd wat dit allemaal te betekenen heeft. Ik wil mijn JB niet kwijt in elk geval.

  35. Agh, Apple kennende patenteren ze toch alles, dus ze hoeven niet bang te zijn dat concurrentiegevoelige informatie in verkeerde handen valt.

  36. Allicht is dit eruit gehaald omdat dit een extra manier is om met het bestuursysteem te knoeien, hoe meer factoren er meespelen om iets werkend te hebben, des te meer manieren er ook zijn om bepaalde zaken te omzeilen.

  37. Zoiets kan je op twee manieren interpreteren. of ze hebben inderdaad een andere manier om jaibraik tegen te gaan, of dit is het gevolg van de hete adem van android & andere besturingsystemen.

    Net als met de xbox, playstation, psp wii enz. Is het ombouwen/uitvoeren van een jailbraik voor die devices belangrijk voor de leveranciers. Het maakt jouw device populair. Maar natuurlijk kunnen ze dat niet hardop roepen. ze hebben contracten met game & software ontwikkelaars. Als de iphone en alle die apparaten niet meer te jailbraken/hacken zijn, zal het voor een grote groep van mensen niet meer interessant zijn om aan te schaffen. De eerste generatie xbox is het beste voorbeeld geweest. was in het begin geen suc6. tot de hack & later de softmod kwam, xbox was niet meer aan te slepen. zo is dat ook met de iphone, geen jailbraik, wil ik hem niet meer. tenzij apple luistert naar ontwikkelaars en leert van programma’s als sbsettings, bosspreffs, enz.

  38. Of …. aangezien 4.2 nog geen goede tethered break heeft zat het lek juist daarin ?

  39. @Basz: Natuurlijk is het ook zo dat er net als bij de Windows Phones en XDA-Developers dat, Apple niet ‘met’ en niet ‘zonder’ Jailbreakers kan.
    Inderdaad door de goede ideeën. Die voor allen gratis te downloaden zijn, en door je systeem steeds beter te tweaken met behulp van gratis krachten.

    Hoewel gratis, natuurlijk word er door gesjoemel geld misgelopen, maar dat geld was anders wel besteed aan loon voor mensen die hier onderzoek voor doen en ontwikkelen.

    Hulde voor beiden. Ben er blij mee!

  40. Origineel geplaatst door patrick:

    de apps van apple? euhm… dat eerste homescreen is alleen apple de rest bij mij niet hoor, en ik denk bij jou ook niet…

    Apple heeft er toch een stuk of 10 in de app store staan. Remote, iBooks, iMovie, Zoek mijn iPhone etc.

  41. @Robbert: Geen features om de features, dat verwart alleen maar.

  42. Hmm, ik denk dat ze er geen moeite meer aan gaan besteden. Wat schieten ze hier ook mee op? ze raken alleen maar klanten kwijt wanneer ze een jailbreak echt tegen gaan.

    Als ze dat zouden willen zouden ze dat heus wel doen, ik durf te wedden dat die apple ontwikkelaars slimmer zijn dan die jailbreakers.

  43. De geschiedenis kent zijn eigen ironie blijkt weer eens!
    Was het vroeger Microsoft die Apple’s System 6 OS enz. imiteerde doet Apple dit nu met WP 7.
    Apple moest bakzeil halen toen de rechter uiteindelijk besloot dat jailbreaken niet strafbaar is/was. Laat het nu Microsoft zijn die de oplossing voor Apple presenteerde om alle iphone rebellen terug te fluiten. In WP 7 zit een functie ingebouwd die smartphones op willekeurige momenten laat inbellen bij een Microsoft server waarna een check plaatsvind die bepaald of er met de smartphone is gerommeld. Mocht dit zo zijn dan zal een herstelprogramma geactiveerd worden die WP 7 naar zijn originele status terug laat gaan. Ik verwacht dat Apple deze methode gaat kopieren of inmiddels al gekopieerd heeft. Ze hebben in ieder geval genoeg capaciteit in hun data centers om dit te implementeren.

    Ik denk zelfs dat de Apple Killswitch optie in SB Settings (Sys Options \ Fix User Dir Permissions) dit niet kan tegen gaan. Weet iemand hier het antwoord op?

  44. @iPhonist von Gates:

    Klinkt nogal bepalend. Toch vind ik het nog steeds raar dat als je iets koopt je niet mag bepalen hoe je er mee om gaat. Stel, ik ga een stuk hout bij de Gamma halen, maak er een mooie kast van en Gamma komt naar me toe en zegt dat dit nou net niet de bedoeling was. Dit stuk hout was bedoeld als ……..whatever. Of ik het stuk hout maar weer even in de oude staat wil herstellen.
    …….zucht………

  45. Wat Ronald1959 zegt het houdt een keer op. Je kan de klant zowieso niet tot iets verplichten of ontzeggen dus zullen ze eieren voor hun geld moeten kiezen want ook ik stap over als het nog strikter gaat worden.

    En dan over degene die beweren dat HTC onstabiel is: mijn vriendin heeft nu al haar 3e iPhone 3Gs dus Apple is net zo stabiel/onstabiel. (mijn zwager ondertussen zijn 2e al)
    Apple houdt gewoon nog te veel de hand in eigen zak maargoed dat is hun keus.

  46. @@pple_nerd: *mompeld iets over fabrikagefouten en stabiliteit van software wat 2 geheel andere dingen zijn*

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.