Reacties voor: Apple haalt antennevideo’s van Amerikaanse website

Apple heeft de antennevideo's waarmee ze willen aantonen dat andere telefoons ook last hebben van signaalverlies, van de Amerikaanse website gehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 43 reacties

  1. Boeiend!

  2. Psies.

  3. Boeiend want er blijkt uit dat Apple z’n verstand weer bij elkaar heeft en eindelijk snapt dat de concurrent zwart maakt niet helpt om je eigen standpunt te verdedigen en gaan ze nu energie stoppen om HUN eigen probleem op te lossen.

  4. Origineel geplaatst door Komkommer
    Boeiend!

    Wel boeiend voor de gene die eigenwijs doorzeuren dat de ‘antennagate’ een serieus probleem is.
    Dit artikel heeft een achterdeurtje met een andere bedoeling denk ik 🙂

  5. @viermaal raden.:

    er is geen probleem, ze hebben gewoon aangetoond dat het inherent is aan de gsm technologie

    Trouwens de verkopen lijden er blijkbaar niet onder want de schaarste blijft, en dat betekent dat alle nieuwe eigenaars positieve reclame maken, en dat is wat Apple`s succes is, de gebruikers die het product promoten.

    En kom nu niet af dat het allemaal zombies zijn die Apple volgen he, de consument is slimmer dan je denkt.

  6. Tja, weinig klachten tot nu toe over de antenne in Nederland, een eventueel probleem ligt voor 90% aan het brakke gsm netwerk in Amerika, gok ik.
    In de steden gaat alles best, maar zodra je erbuiten komt, is het vaak droevig gesteld met de dekking.
    Logisch, zeker in gebieden waar kilometers lang geen andere mensen te zien zijn.

  7. hoe moet je de Iphone dan wel vast houden? een normaal mens houd het toestel losjes vast en niet zo als de video’s laten zien. je kan het vergelijken met een tuinslang als je in de slang knijpt kan er ook minder water door heen.

  8. @m27:

    Als dat (alls gsm’s hebben dat probleem) inderdaad zo zou zijn waarom heeft Apple dat dan niet meteen gezegd. Maar kwamen ze eerst met (stupide) oplossingen als “anders vasthouden”, “probleem bestaat niet” en meet onzin?

    Of de verkopen niet lijden? Er wordt te weinig geproduceerd dus zijn er leveringsproblemen. Kijk liever eens naar de koers van Apple sedert het probleem.

    Apple heeft dit probleem volkomen verkeerd aangepakt.

    Lees Elsevier eens, of kijk op de vele Amerikaanse (Apple georiënteerde) sites.

  9. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    @m27:Als dat (alls gsm’s hebben dat probleem) inderdaad zo zou zijn waarom heeft Apple dat dan niet meteen gezegd. Maar kwamen ze eerst met (stupide) oplossingen als “anders vasthouden”, “probleem bestaat niet” en meet onzin?

    Als je steve’s interviews beter doorleest merk je dat het satirisch bedoeld is wat hij ook aangegeven had.

    Verkopen lijden zeker niet omdat er meer besteld wordt dan geleverd kan worden de hoeveelheid is enorm dit kun je ook zo nalezen. Het is nog veeeel erger dan bij toen bij de 3GS dus ik weet niet hoe je erbij komt. (ik had stom geluk dat er bij de tmobile 1 bestelling geannuleerd was, anders 4 weken wachttijd)

    Ik denk je je te veel op het ‘probleem’ focust zoals de media doet en dat is waar ik het de hele tijd over heb.

  10. Blijkbaar toch bang voor een claim of andere aanklacht van de concurrentie?

  11. wie heeft allemaal iphone4???hebben jullie nu probleem ontvangst verbinding??

  12. Origineel geplaatst door iphonefreak: wie heeft allemaal iphone4???hebben jullie nu probleem ontvangst verbinding??

    ik heb een iPhone 4, maar tot op heden geen last gehad van uitgevallen gesprekken, wat ik wel had met mijn htc diamond.

  13. Ik heb wel het probleem met mijn iphone 4 , 5 streepjes en 3g met vodafone , bij mijn toestel gaat het na geen signaal , mijn iphone is uit belgie , heb een gratis case besteld bij apple , als dat helpt 100% ( heb een oud leer iphone case dat past en ik heb geen last meer van mijn antenna , van vol naar nul doet het 5 seconds

  14. @iPhonefreak:
    Ik. En natuurlijk heb ik geen problemen 🙂 niemand heeft die. Het is 1 groot opgeblazen issue dat er gewoon niet is. Ben er zo langzamerhand wel klaar mee ook. Zou het stoer vinden als apple een definitief statement zou maken:

    There is no antenna problem. If you don’t believe us, don’t buy iPhone.

  15. Ik denk dat Apple door heeft dat ze appels met peren aan het vergelijken waren. Het probleem is namelijk wel degelijk groter dan bij andere smartphones. Als ik mijn iPhone 4 normaal gebruik met het browsen dan valt de internet verbinding veel sneller weg (4 streepjes naar Zoeken …) dan bij een iPhone 3G. Je moet elke keer nadenken dat je bepaalde plekken niet mag aanraken.

  16. Zou Apple een paar pittige briefjes van advocaten hebben gehad? Vrijwel zeker is dit het geval. Benieuwd of alle filmpjes verwijderd worden (ook op YouTube). Als dat zo is dan is Apple verwikkeld in een juridische strijd. Ik zei het toen al, Apple gooit een boemerang die keihard terug gaat komen.

  17. @WvB22:

    Gelukkig zijn er ook nog mensen die het wel snappen en niet verdwaasd de ogen blijven sluiten.

  18. @m27:

    Apple heeft “het probleem” heel goed aangepakt. Want nu ik zelf zo’n iPhone 4 heb weet ik dus dat het geen antenne-probleem maar een Android-probleem is. Heel opvallend is dat het steeds Android gebruikers waren die riepen dat het een probleem was.

    Met de iPhone 4 is zelf niks mis mee, dus wat konden ze doen? Ja bumpers uitdelen en aan hun gebruikers laten zien dat zij die over een antenne-probleem bij de iPhone 4 praten, gewoon mensen zijn die de tekortkomingen van hun eigen telefoon zelfs niet inzien.

    Apple heeft ook duidelijk gemaakt aan de concurrentie dat ze niet moeten proberen om de iPhone 4 belachelijk te maken want dat ze dan gewoon zich zelf in de shit gaan praten.

  19. Antenne probleem is er wel degelijk hoor. Heb hier een 4 liggen die alleen door de wijsvinger op het bewuste lijntje te leggen van 5 streepjes naar ‘geen service’ gaat. Om van de deathgrip nog maar niet te spreken. En die volledige grip is nog wel te begrijpen, ook bij andere toestellen zoals apple heeft gedemonstreerd. Maar dat het bij de iPhone met 1 vinger lukt…? Foute boel. In mijn ogen is het weggeven van bumpers etc een regelrechte bekentenis/erkenning van Apple.

  20. @Peer: Ik heb er geen last van, zoals vele anderen die hun iPhone vrijdag gekocht hebben… Ik mag hem vasthouden hoe ik wil, ik krijg er geen streepje af.

    Trouwens, bij de Samsung Galaxy S kan je het signaal ook doen wegvallen met 1 vinger, dus het is zeker niet een “iPhone exclusief” probleem, maar wij zullen er waarschijnlijk weinig van merken omdat we in BE/NL goede netwerkdekking hebben.

  21. Zo te zien verschild het dus per exemplaar in hoeverre de antenne problemen geeft. De personen die het wel hebben schreeuwen uiteraard harder. Ben benieuwd of het ontwerp van de iphone aangepast word na het verlopen van de bumperactie. Iemand een idee?

  22. iPhone 4 bij ons helemaal geen problemen.

  23. @Peer Dat kan toch helemaal niet? Van 5 naar 0 ? Tenminste volgens de nieuw gedefinieerde balkjes?

  24. Hier is het antenne probleem op zich wel aanwezig. Zakt maximaal 2 streepjes in op T-Mobile. Maar weet nog niet wat dit betekend in de praktijk m.b.t wegvallende internet verbinding en/of gesprekken.. We wachten af.

  25. De filmpjes hebben waarschijnlijk hun werk nu wel gedaan, en vestigen nu alleen nog maar negatieve aandacht op een probleem dat geen probleem is.

    Ik vond het mooi dat concurrenten die begonnen te snoeven over hun eigen hardware, zoals Nokia, binnen een paar dagen een deathgrip filmpje van hun eigen telefoons terug kregen van Apple!

  26. Wat boeiend weer hoor. Helemaal weer die eindeloze strijd in de reacties over of er nou wel of geen probleem is.

    Ik zeg: Het is door de media opgeblazen. Bij alle phones heb je dit probleem, maar het is nog nooit zo opgeblazen geweest. Het slaat werkelijk nergens op, elke telefoon heeft wel zo’n deathgrip. Probleem alleen bij de iPhone is dat dit ergens is waar de hand vaak ligt (bij mensen die hun iPhone zo vast houden). Dan nog hoeft het niet zo uitgeblazen te zijn. Ook vond ik het raar dat iedereen zei: “de software update lost het probleem niet op!” of “juist wel!” De software update fixt alleen het aantal bars dat wordt weergeven.

  27. Je spreekt niet uit ervaring dus pas op met je conclusies!

    Origineel geplaatst door TutorialPoint
    Wat boeiend weer hoor. Helemaal weer die eindeloze strijd in de reacties over of er nou wel of geen probleem is.Ik zeg: Het is door de media opgeblazen. Bij alle phones heb je dit probleem, maar het is nog nooit zo opgeblazen geweest. Het slaat werkelijk nergens op, elke telefoon heeft wel zo’n deathgrip. Probleem alleen bij de iPhone is dat dit ergens is waar de hand vaak ligt (bij mensen die hun iPhone zo vast houden). Dan nog hoeft het niet zo uitgeblazen te zijn. Ook vond ik het raar dat iedereen zei: “de software update lost het probleem niet op!” of “juist wel!” De software update fixt alleen het aantal bars dat wordt weergeven.

  28. Zijn er mensen met problemen bij het deathgrip? of proberen ze het te gewoon te vermijden?
    Ben momenteel op vakantie en wil wachten tot na 30 september, want naarschijnt produceert Apple nieuwe iPhone 4’s met betere coating..
    En ik heb liever een iPhone 4 volgende maand zonder enkel probleem in plaats van direct een iPhone 4 met een antennagate en probleem bij het proximity sensor..

    Zijn er mensen die denken zoals ik?

  29. @nibs

    En nu in het Nederlands?
    Ik begrijp écht niet wat je probeert uit te leggen.
    Misschien een beetje meer gebruik maken van leestekens en normale gramatica?

  30. @Frankie: ik begrijp het ook niet…

  31. de samsung star heeft het ook dat het bereik minder word als ik hem op een hele abnormale manier stevig vast pak. Maar als ik hem normaal vast pak heb ik nergens last van.

  32. @Frankie: Aan jouw “gramatica” valt anders ook nog wel het een en ander te sleutelen! Het is grammatica.

  33. Sommige mensen hebben wel last van het antenneprobleem en anderen weer niet.

    Misschien ligt het aan de assemblage (het in elkaar zetten van het toestel uit de diverse onderdelen) van de iPhone 4. Te veel vraag, te snelle productie van de toestellen = vragen om moeilijkheden en leidt tot fouten in de productie. Sommige toestellen gaan goed, andere weer niet.

  34. Wees blij dat de iPhone vertraagd uitgeleverd wordt… Dan krijg je straks versie 2 waarbij de problemen opgelost zijn. Verwachting is dat dat medio september zo is, want dan loopt natuurlijk ook het bumper-programma af…..

  35. @WvB22: Dat valt ook wel heel erg mee. Inmiddels zijn er al diverse websites en organisaties die onderzoek hebben gedaan naar dat “antenne” probleem (het is geen antenne probleem maar een ontvangst probleem, heel wat anders ;)). Uit al die onderzoeken blijkt echter dat Apple gelijk heeft wat betreft het feit dat alle telefoons een terugval in ontvangst hebben wanneer je ze vasthoudt. Als er uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat er problemen zijn met een groot schala aan telefoons is er ook geen enkele juridische basis meer om Apple aan te klagen voor het zwart maken van een bepaald merk op basis van onjuiste feiten. Er blijft alleen een vrij dun lijntje over waarbij men zou kunnen spreken van zwartmaking omdat de problemen bij Apple groter lijken te zijn dan de concurrentie. Het is alleen iets wat ontzettend zwak is en waarbij het überhaupt nog maar de vraag is of zoiets niet gewoon legaal is aangezien dit standaard tactiek is van de rest van de markt. Sterker nog, de felle reacties van de concurrentie vallen hier ook onder dus zouden ze zelf ook strafbaar zijn 😉

    Het boemerang effect is dus maar zeer beperkt. Enige wat ze hiermee oogsten zijn felle reacties en kritiek. Of die ook terecht zijn is een andere discussie. Denk ook even aan de bouwfraude. De klokkenluider in kwestie kreeg ook een shitload over zich heen maar bleek uiteindelijk dus echt wel gelijk te hebben ondanks dat de gehele sector brulde van niet. Het resultaat daarvan hebben we gezien (helaas te weinig consequenties voor de daadwerkelijk schuldigen en teveel voor de klokkenluider).

  36. Apple is anno 2010 FAIL!
    Crappy telefoon, Crappy hardware in de Mac’s en een ipad fail zonder USB en zonder multitasking.

  37. Origineel geplaatst door erwin roossien
    Apple is anno 2010 FAIL! Crappy telefoon, Crappy hardware in de Mac’s en een ipad fail zonder USB en zonder multitasking.

    Zo, echt waar?

    Vraagje aan jou: wat doe jij dan op een site die zich met name bezig houdt met volgens jouw “crappy” spullen?

    Of voel je je hier gewoon thuis.

  38. Ligt gewoon aan die verschrikkelijke maffia-provider
    T-MOBILE. Dat wij met z’n allen dat nog pruimen. Eigenlijk te gek voor woorden.

  39. Origineel geplaatst door Thomas
    Ligt gewoon aan die verschrikkelijke maffia-provider T-MOBILE. Dat wij met z’n allen dat nog pruimen. Eigenlijk te gek voor woorden.

    wat? maffia-provider? :O :S

  40. @Mr. Interlect:
    Sorry, maar dat slaat nergens op. Assemblage is volgens mij voor alle iPhones hetzelfde, alleen bij sommige wat gele vlekken in het begin.
    Assemblage heeft er niks mee te maken. het ligt aan een van de volgende punten:
    – Of je wel de goede deathgrip doet
    – of je bereik goed is of niet
    – Je provider
    – Het land waar je in woont (Frequenties)

  41. @Niek:

    In feite loopt het dan niet af, ze gaan gewoon een evaluatie doen over de free-case-program.

    Indien ze geen hardware fix hebben, hebben ze geen andere keus om blijven aan te bieden, of de nieuwe consumenten (die niet gebruik kunnen maken van een gratis case/bumper) kunnen ze Apple aanklagen (en wees maar zeker dat Amerikanen dat zullen doen).

  42. Berichtgeving over nieuwtjes, tips en reviews waar blijven die?
    Wordt echt vervelend dat met die Antennegate. Erg jammer dat jullie blijven doorzeuren hierover. Is dit soms opvulling, te weinig ander nieuws?

  43. Wat een flauwe actie van Apple. Beetje Noord-Koreaans.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.