Reacties voor: Apple en Google gaan samenwerken om COVID-19 te traceren

De logo's van Apple en Google prijken samen op een persbericht dat we vanavond ontvingen. Beide techbedrijven gaan samenwerken om met behulp van Bluetooth-technologie overheden te helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Het is nu nog te vroeg om te bepalen of ik wel of niet mee doe.

  2. Ik zou apple hier in wel vertrouwen want die gaan goed om met privacy. maar google minder. maar omdat deze 2 bedrijven samen werken vertrouw ik ze wel.

  3. @Cees: nou dat wordt dus nooit meer updaten wat een wwardeloos gedoe je constant monitoren fuck de burgers en fuck de privecy

  4. Origineel geplaatst door John
    @Cees: nou dat wordt dus nooit meer updaten wat een wwardeloos gedoe je constant monitoren fuck de burgers en fuck de privecy

    Echt hè ik wil me privacy !

  5. Gek dat mensen commerciële instellingen vertrouwen boven de overheid… maar goed, ik zelf zou zijn app nooit en nimmer downloaden.

  6. Origineel geplaatst door John
    @Cees: nou dat wordt dus nooit meer updaten wat een wwardeloos gedoe je constant monitoren fuck de burgers en fuck de privecy

    Origineel geplaatst door Mitchel
    Echt hè ik wil me privacy !

    Als zowel Google als Apple zich niet aan de richtlijnen van het AVG houden hebben zij toch echt een probleem in Europa. Toch best wel een grote markt. Rutte zit niet voor niets te hameren op privacy. Laten we eerst maar afwachten en vooral hoe de wachthonden zoals “Bits for Freedom” hierover gaan reageren. De ophef omtrent Zoom vertelt al heel wat.

  7. Een samenwerking tussen Apple en Google vind ik bepaald niet om te juichen.
    En aan het gebruik van Bluetooth kleven serieuze veiligheid en privacy risico’s.
    Maar als ik dan toch een keuze moet maken, steun ik liever dit initiatief https://www.privatetracer.org/

  8. Ik denk dan ook dat het beter is om op de lange termijn naar andere oplossingen te zoeken.

  9. Heb Apple Watch- dus heb altijd mijn Bluetooth aan staan. Volgens Apple ben je heel veilig met je Bluetooth. Dus waarom zou dat dan opeens onveilig zijn? Dan kan ik mijn watch ook wel gaan verkopen.

  10. Ik hoop dat het ook werkt met alleen een  watch.

  11. Ik (als iOS developer) ben wel benieuwd wie dit gaat maken. Lijkt me heel gaaf om eraan mee te werken!

  12. Is dit een publiciteitsstunt van Google om betrouwbaarder over te komen? Feit dat ze nu misschien iets goeds doen wil niet zeggen dat ze ineens veranderd zijn qua verdienmodel.

  13. Natuurlijk willen we weten of dit op een veilige en goede manier geïmplementeerd wordt, maar ons gezamenlijke belang om de Corona lock down zo intelligent te maken dat we weer meer bewegingsvrijheid krijgen. We willen onze economie weer ruimte geven om te ontwikkelen. Ik zou het dus zeker overwegen.
    Als het vervolgens zo wordt dat je bijvoorbeeld alleen horeca, bioscopen, voetbalstadions, etc binnen mag als je met je app kunt aantonen dat je “ok” bent, zullen heel veel er mensen over denken om toch maar mee te doen.

  14. @Midas: En dat lijkt jou ok? “Doe je niet mee met de plicht, nemen we je Recht af!” In zo’n maatschappij wil ik niet wonen.

  15. Origineel geplaatst door John
    @Cees: nou dat wordt dus nooit meer updaten wat een wwardeloos gedoe je constant monitoren fuck de burgers en fuck de privecy

    Origineel geplaatst door Mitchel
    Echt hè ik wil me privacy !

    Ik stel me liever niet bloot aan mensen zoals jij die het coronavirus misschien (later blijken te) hebben en weigeren anderen daar voor te waarschuwen. Ik behoor tot de risicogroep (ivm COPD en buikvet) en als ik al mijn privacy weggeef door zo een app te installeren, doe ik dat vele malen liever dan dat ik onnodig ziek word en misschien zelfs dood ga!

  16. @Aagje:
    Jij hebt niets aan dergelijke apps ,je moet gewoon zoveel mogelijk binnen blijven want de apps geven je aan dat je contact hebt gehad met iemand en mogelijk corona hebt.
    Dat schiet voor jou niet op, je moet zorgen dat je t niet krijgt dus naast dat dit soort apps al nooit waterdicht gaan zijn , is t voor bepaalde risicogroepen gewoon te laat wanneer men gewaarschuwd wordt, ga je alleen maar stress van krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.