Reacties voor: Apple, Google en Facebook ontkennen betrokkenheid bij Amerikaans spionageprogramma

Apple, Google en Facebook ontkennen dat de Amerikaanse overheid directe toegang heeft tot servers en gebruikersgegevens via PRISM. NSA en FBI zouden een geheime achterdeur hebben. Of toch niet?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Illuminatie

  2. Jammer dat George Orwell dit niet meer kan meemaken.

  3. Vergeet niet dat in Nederland vergelijkbare zaken gebeuren. Alle providers moeten al een aantal jaren alle verkeersgegevens van alle klanten opslaan voor de overheid zodat die precies kan zien welke sites je bezoekt, met wie je mailt en wie je allemaal belt. Daarnaast moeten alle providers dagelijks hun complete klantenbestand naar het CIOT versturen zodat opsporingsdiensten op elk moment kunnen zien van wie een IP-adres, e-mailadres of telefoonnummer is.

  4. Had ook niet anders verwacht.

  5. Backdoor-policies zijn al vanaf ingegeven ten tijde van operation Crystal Candle (althans dat was FBI. Wat NSA deed en vanaf wanneer, was alleen bekend bij de NSA. De maker van PGP kreeg het toen al aan de stok met de US Gov. En natuurlijk zullen Facebook, Skype, Apple e.d. moeten ontkennen. Openbaar maken dat zij ook maar een dergelijk bevel hebben ontvangen, levert automatisch een federale strafmaatregel op. Om maar te zwijgen van de reacties op Wallstreet.

  6. @Bobs:
    Apple zit er nog maar sinds eind 2012 bij hoor, Jobs gaf ze de vinger.

  7. Origineel geplaatst door Bobs
    En natuurlijk zullen Facebook, Skype, Apple e.d. moeten ontkennen. Openbaar maken dat zij ook maar een dergelijk bevel hebben ontvangen, levert automatisch een federale strafmaatregel op.

    Klinkt allemaal heel totalitair (om dat andere woord dat met een “f” begint maar te vermijden).

  8. Nog maar de vraag of niet iemand een powerpointje in elkaar gedraaid heeft met wat logos van de NSA er op.

  9. Wat een afgrijselijk powerpoint ding dit 😀 . Dit kan een kind van 10 nog maken. Cursus powerpoint kan daar geen kwaad 😀 .

  10. @Mark: Weet je hoeveel mensen van 35 en ouder nog niet eens fatsoenlijk met excel en powerpoint om kunnen gaan,… zelfs in functies waar dat verwacht wordt. ik sta er versteld van.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.