Reacties voor: Bubble en Apollo: hoe de samenwerking tussen Apple en Google is ontstaan

Oplossing voor coronavirus-tracking
Het is bijzonder hoe rivalen Apple en Google binnen een paar weken een oplossing voor tracering van het coronavirus hebben kunnen ontwikkelen. Hoe kon dat zomaar gebeuren?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Van m’n leven niet dat ik een corona app installeer of gebruik ga maken van dit soort enge oplossingen. Ik neem mijn iPhone al 2 weken niet meer mee de deur uit. Een verkapte manier van overheden en bedrijven tot het realtime tracken van inwoners en klanten.

  2. Origineel geplaatst door Dennis
    Van m’n leven niet dat ik een corona app installeer of gebruik ga maken van dit soort enge oplossingen. Ik neem mijn iPhone al 2 weken niet meer mee de deur uit. Een verkapte manier van overheden en bedrijven tot het realtime tracken van inwoners en klanten.

    Beetje paranoïde denk je niet? Hoe zou de overheid jou deze 2 weken al hebben kunnen tracken dan? Ik bedoel, deze toepassing is er nog niet en je hoeft andere apps van de overheid niet op je telefoon te zetten.

    Ik probeer altijd zo goed mogelijk te letten op hetgeen wat apps/diensten met mijn data doen. Daarna maak ik mijn keuzes bewust. Ik hoop dat de overheid, als ze nog een app gaan maken, gebruik gaat maken van deze techniek. Ik heb het meeste vertrouwen dat dit de meest privacy vriendelijke oplossing is.

  3. Als techneut ben ik wel positief over deze oplossing. In ieder geval op Apple apparaten worden alleen anonieme gegevens verstuurd.
    Dit zou naar mijn idee wel eens de (enige?) acceptabele oplossing kunnen zijn om een normale samenleving te krijgen (ipv de 1.5m samenleving).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.