Reacties voor: Apple en Google beloven corona-tracking uit te schakelen na pandemie

Apple en Google hebben beloofd het volgen van mensen vanwege het coronavirus uit te schakelen, zodra het niet meer nodig is. Een harde datum werd niet gegeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ik heb me er nog niet heel erg in verdiept in deze API, maar wanneer je Bluetooth (softwarematig) uitstaat op je telefoon werkt deze optie dan ook?

  2. Ik denk dat de Nederlandse overheid nu hun interesse hebben verloren in deze oplossing die na Corona niet meer werkt. Wel netjes van de bedrijven om dit op deze manier te doen. Het geeft in ieder geval een beter gevoel.

  3. Er zal hierop wel weer de nodige Google bashing komen (en in mindere mate op Apple) maar ik heb in deze twee bedrijven in dit opzicht meer vertrouwen dan in onze overheid.
    Want onze overheid heeft op het gebiedsnaam tijdelijke maatregelen een nogal beroerd track record.

  4. Ik weet het niet hoor. Heb Google wel eerder dingen zien beloven. En daar kwamen ze net zo makkelijk weer op terug.

  5. Zeggen en doen zijn twee dingen…

  6. Origineel geplaatst door Eddy
    Ik denk dat de Nederlandse overheid nu hun interesse hebben verloren in deze oplossing die na Corona niet meer werkt. Wel netjes van de bedrijven om dit op deze manier te doen. Het geeft in ieder geval een beter gevoel.

    Waarom zouden ze interesse verloren hebben? Na corona is die app ook niet meer nodig.

  7. Origineel geplaatst door Eddy
    Ik denk dat de Nederlandse overheid nu hun interesse hebben verloren in deze oplossing die na Corona niet meer werkt. Wel netjes van de bedrijven om dit op deze manier te doen. Het geeft in ieder geval een beter gevoel.

    Oh, ben verbaasd dat je zo een lage pet op hebt van onze overheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze overheid daar qua Corona goed mee om gaat. Ze liggen onder een vergrootglas ik n hebben veel te verliezen. Persoonlijk ben ik van hoe de waard is, vertrouwt ie zijn gasten 🤷🏼‍♀️

  8. Origineel geplaatst door Eddy
    Wel netjes van de bedrijven om dit op deze manier te doen. Het geeft in ieder geval een beter gevoel.

    Ehhh, wellicht heb ik wat gemist, maar mij stemt het niet zonder meer positief: geen termijn (redelijk begrijpelijk, maar toch) maar vooral geen inzicht in de criteria op basis waarvan gekeken wordt of het gestopt wordt. Netter zou zijn als dit transparant gebeurt en er bijv. ieder kwartaal een evaluatie gehouden en gecommuniceerd wordt.

  9. Dus Apple en Google kunnen dat activeren zonder dat wij dat willen of mss zonder dat wij dat merken? Of hoe werkt zoiets?

  10. @Jürgen: op last van de overheid kan alles. De aivd haalt elke dag duizenden telefoons leeg. De sleepwet🎉. En met een noodwet kan dat voor de Corona apps die gaan komen.

  11. Dus voorlopig blijft het dus. Corona is voorlopig, denk ik, niet weg, ben bang dat het voorlopig elke winter sterker terug komt. 😷🤯

  12. @Peter: Dan moet die app ook nog geïnstalleerd zijn op die telefoon.
    En eenmaal geïnstalleerd biedt het nog geen 100% zekerheid, gaat ook nog een discussie over de betrouwbaarheid van bluetooth.

  13. Dat geloof je toch zelf niet….

  14. Apple en Google gaan het uitzetten. Zij gaan het dus niet verwijderen.

  15. Nee is nee

  16. Toch wel raar, dat als we te lezen krijgen dat er een update aan zit te komen, zodat de overheid een app kan uitbrengen op de nieuwe vrij gegeven api. Dat je iPhone opeens last kan hebben van een “tekstbom” een twee lekken in je “mail”. Hierdoor zullen we massaal updaten en zal iedereen de laatste IOS op zijn telefoon hebben staan.

    Met de aangepaste API mogelijkheden, waarvan we niet weten wanneer het weer uit gezet gaat worden.

  17. Origineel geplaatst door Sander db
    @Peter: Dan moet die app ook nog geïnstalleerd zijn op die telefoon.
    En eenmaal geïnstalleerd biedt het nog geen 100% zekerheid, gaat ook nog een discussie over de betrouwbaarheid van bluetooth.

    Wat dacht je van een iOS of Android update. Heel veel mensen downloaden direct een iOS update.

  18. Lol, de overheid en ICT projecten… loopt altijd geweldig😂😂😂

  19. Het zal standaard uitstaan en het word niet verplicht om aan te zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.