Reacties voor: Opinie: Met een goedkope fitnesstracker kan Apple de hele markt pakken

Apple kan met een goedkope fitnesstracker meteen de hele markt inpakken, zoals ze eerder hebben gedaan met muziekspelers en de iPod.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Ik zou liever zien dat ze een goedkopere variant van de Apple Watch maken, met GPS, maar zonder apps en notificaties, die je voor hardlopen of andere sporten kunt gebruiken en graag onafhankelijk van de iPhone maken.

  2. Voor nog geen €14 een Mi fit gekocht. Prima klein apparaatje, ziet er aardig uit, meet alles en geeft trilling bij een inkomend telefoongesprek. Batterij gaat ‘n week mee. Allemaal perfect, maar softwarematig is ‘t n drama… Gat in de markt voor Apple! (Die van Apple mag best €25 kosten 😉

  3. Goedkope versie van de Applewatch??? Waaahaaahaa 😭😭😭
    De applewatch is nu al zo’n onding (heb hem nu een jaar, waste of money), gaan ze een nog goedkopere versie uitbrengen 😂😂.
    Hartslagmeter = ramp
    Calorieberekenig = slecht
    Apps = cool voor wie zich tot het zen-boedisme wil bekeren en zijn geduld tot een absoluut hoogtepunt wil brengen (app openen op applewatch duurt bijna minuut)

  4. Icloud goed beveiligd? Dat is toch zo lek als een mandje.

  5. Ik gebruik de Apple watch nu een half jaar. Als fitnesstracker is hij vooralsnog ongeschikt. De hartslagmeter en de snelheidsindicator zijn onbruikbaar. Dus heb geen geloof in een voordelige variant. Laat ze eerst eens zorgen voor een Apple waardige gebruikerservaring.

  6. “Opinie: Met een goedkope fitnesstracker kan Apple de hele markt pakken “
    Goedkoop is niet ‘des apples’, gewoon niet doen dus.

  7. Het is al knap dat je een lelijk duur horloge maakt wat niet in de buurt komt van alle anderen. Jammer Apple. Kans gemist.

  8. Zoiets als de microsoft band 2

  9. Ik heb sinds een half jaar een Apple Watch. Ik heb werkelijk nog nooit last gehad van trage apps. En kan niet meer zonder. Heerlijk die notificaties en Wallet voor de boarding pass bij Schiphol.

  10. Een elektrische fiets zou mooi passen bij de nieuwe(?) categorie Vervoer én bij de fitness-trend. Er is niet echt een trendy wereldmerk dat al iets met fietsen doet, dus…

  11. Ik ben een early adaptor van de Microsoft Band (1) … Die nu al weer genegeerd wordt door Microsoft … Zoals hoogstwaarschijnlijk straks de Apple watch 1 door Apple (zie ook hoe snel de iPad 1 eigenlijk al als absolete werd gezien) en zolang de techbedrijven menen zo met hun clientèle om te kunnen gaan, zullen nieuwe technologieën (of in dit geval toepassingen) minder breed geadopteerd worden door de consument, muv geeks and freaks (positief bedoeld) 🙂
    En dan heeft Apple waarschijnlijk nog een grote voorsprong op andere bedrijven, zoals genoemd in het artikel, en zullen consumenten idd eerst apparaten afnemen van goedkope chinese makelij ..

  12. Het zou slim zijn om daar op in te springen,ze zijn al begonnen met de watch daar kunnen ze updates voor maken , mensen die zo’n iWatch (komt nu alweer een nieuwe)staan een beetje in de kou met hun dure watch,dus eerst die mensen tevreden stellen dan de markt pakken met iets nieuws

  13. Ik mis TomTom in het rijtje…

  14. Origineel geplaatst door Siebe
    Ik gebruik de Apple watch nu een half jaar. Als fitnesstracker is hij vooralsnog ongeschikt. De hartslagmeter en de snelheidsindicator zijn onbruikbaar. Dus heb geen geloof in een voordelige variant. Laat ze eerst eens zorgen voor een Apple waardige gebruikerservaring.

    Kan dit alleen maar beamen. Gaan joggen met Apple watch = 15min wachten vooraleer er een hartslag gemeten wordt. Dan om de haverklap uitvallen (hartslagmeter). Echt een ramp.

  15. De iPhone SE is *geen* goedkopere variant maar een kleinere variant (uitgaande van de iPhone 6S/6S+). De prijs is in verhouding nog steeds wat Apple normaal voor haar producten vraagt. Zelfde geldt voor de iPad mini, iPod nano, shuffle etc. Allemaal producten die qua prijs nog steeds in het hogere segment zitten als je het vergelijkt met andere fabrikanten.

    Iedereen dacht ook dat de iPhone 5C voor “cheap” stond maar Apple onderscheid zich nou eenmaal niet op prijs en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook nooit gaan doen.

    Misschien dat ze zich op fitnesstrackers gaan richten maar alleen als ze een duidelijke verbetering kunnen maken op de ervaring. Prijs zal daarbij nooit een grote rol spelen. Daarnaast zijn er andere bedrijven die al veel verder zijn met fitnesstrackers en dat ook met een vrij goede gebruikerservaring doen. Daarnaast heeft Apple met HealthKit natuurlijk al een goede integratie mogelijkheid voor bestaande producten (behalve als je een Fitbit hebt, die zijn nog steeds zo eigenwijs om HealthKit niet te willen integreren. Voor mij een reden om de Fitbit links te laten liggen).

  16. Prima opinie, maar hoe zit het met onze Nederlandse broeder TomTom? De focus is dan geen wearable maar is in mijn ogen een klein stapje verwijderd van een fitness tracker te zijn.

  17. Ik mis Withings in het rijtje. Een erg goed merk waarbij het software gedeelte ook heel goed in elkaar zit. Heb ook een weegschaal die alle info naar dezelfde app toestuurt.

  18. Origineel geplaatst door Omer
    Kan dit alleen maar beamen. Gaan joggen met Apple watch = 15min wachten vooraleer er een hartslag gemeten wordt. Dan om de haverklap uitvallen (hartslagmeter). Echt een ramp.

    zet hem dan op workout. Hartslag wordt continue gemonitord.

  19. Inderdaad, TomTom hoort in dit rijtje thuis. De waterdichte Spark heeft fitness, hartslag én muziekopslag ineen, wat ik Apple nog niet zie doen binnen een jaar.

  20. Onafhankelijk en waterdicht (50m).
    Dat zijn mijn wensen voor de Apple Watch 2.
    Een losse Apple fitness tracker is naar mijn verwachting niet een doel van Apple; Combinatie met basis apps zou ik wel voldoende vinden.
    Extra wens, geen doel van Apple n.m.m.: een dieptemeter, bijhorende apps voor zwemmen, freediven en persluchtduiken.
    Als de prijs met mijn eerste twee wensen gelijk blijft, dan koop ik hem zeker.

  21. Ik klaag niet, voor workouts vind ik mn apple watch prima functionere. Spot on wordt dat toch nooit, maar een aardige indicatie is voor mij genoeg

  22. Origineel geplaatst door johan
    Icloud goed beveiligd? Dat is toch zo lek als een mandje.

    Bron?

  23. Ik gebruik mijn watch tijdens fitness en spinning naar tevredenheid. Hartslag en calorieën komen overeen met apparaat en ook met horloge plus band om de borst. Enige is dat hartslag weergave een beetje vertraagd reageert. Kortom tevreden over dat element van de Apple watch.
    Een eenvoudige verbetering waarmee denk ik meer personen enthousiast worden is binnen de huidige work out app extra functionaliteit toe te voegen zoals:
    – hartslag en calorieën tegelijk in beeld
    – procenten van target erbij weergeven, niet alleen de ring.
    – timer kunnen instellen op bijvoorbeeld 1 min oefening, 30 sec.rust, 1 min oefening. Deze opeenvolging kunnen instellen via twee timers die met elkaar verbonden zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.