Reacties voor: ‘Apple in gesprek met Californische DMV over zelfrijdende auto’s’

De Apple Car komt steeds dichterbij. Apple is in gesprek met de Amerikaanse DMV, over regulering rond zelfrijdende auto's.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 5 reacties

  1. Met het oog op de recente prijsverhogingen zal dit koekblikje meer gaan kosten dan een dikke BMW X5 of Audi Q7. Bij laatsgenoemde in ieder geval meer comfort. 😉

    Probleem bij zelfrijdende auto’s is vooralsnog de wettelijke aansprakelijkheid bij een ongeval. De inzittende, want van bestuurder is geen sprake, zal de schuld bij de fabrikant leggen. En er zal geen fabrikant zijn die aansprakelijkheid accepteert, dat wordt dan een heel dure hobby. Dus zolang de wetgeving hierin niet voorziet, komen er geen zelfrijdende auto’s op de markt. Uitsluitend experimentele/ onderzoeksmodellen die zeer goed verzekerd zijn.

  2. Ik denk eigenlijk dat het niet gaat om de ontwikkeling van een daadwerkelijke auto, maar over de ontwikkeling van een slim autosysteem.

  3. @Dappere Dirk: Goh, zelfrijdende auto’s kunnen niet de weg op voordat er een maatschappelijk debat en wetgeving over is.

    Hoeveel procent ongevallen is aanvaardbaar? Wie is verantwoordelijk?
    Hoeveel ernstige ongevallen willen we op de koop toenemen.

  4. @Dappere Dirk: Hoe weet jij dit? Zit je nu gewoon maar van alles te zeggen. Je verteld het alsof dit gewoon zo is. Lijkt mij dat de investeerders van tevoren hun huiswerk wel hebben gedaan!!!

  5. Ik denk ook dat er geen auto komt maar dat Apple met techniek bezig is en die straks wil verkopen wat moet Apple nou met een auto gaan ze dan ook ieder jaar een dunner model uitbrengen met minder batterij in goud zilver and grijs ??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.