Reacties voor: Apple gelooft nog niet in een Mac-netbook

Apple legde tijdens de Q&A-sessie na de kwartaalcijfers uit dat ze niet geloven in het succes van de netbooks op lange termijn. Het huidige aanbod schiet tekort. Maar als Apple iets innovatiefs kan verzinnen, kan er toch nog een netbook komen.
Lees het complete artikel → Apple gelooft nog niet in een Mac-netbook
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Kortom we weten nog steeds niets. Wel geniaal verhuld overigens haha.

  2. Origineel geplaatst door WvB22
    Kortom we weten nog steeds niets. Wel geniaal verhuld overigens haha.

    Dit is al enorm onthullend gezien Apple’s geschiedenis qua geheimhouding van nieuwe producten. Niet dat je er wijzer van wordt, behalve dat je weet dat er binnenkort geen netbooks komen, maar het is al meer dan ze gemiddeld zeggen over nieuwe producten: niets.

  3. Ik hoop dat Apple geen netbooks gaat make, die dinge zijn veel te klein en das alleen voor de mense da geen echte laptop kunne kope … Brol zijn die dinge en zoals gezegd je kan even goed een iPhone/iPod touch kopen want met zo’n netbook check je alleen je mails en dergelijke …

  4. Jammer, gemiste kans. Gelukkig draait OSX prima op mn MSI netbook. Performance prima, ook voor video. Gekocht nadat mn 13 maanden oude Macbook crashte. Toetsenbord is klein, maar formaat computer echt perfect. Typen of film kijken gaat beter dan op iPhone…. Jammer van Apple, en dom als je de stijgende verkopen van netbooks ziet.

  5. Phrsh: “Ik hoop dat Apple geen netbooks gaat make, die dinge zijn veel te klein en das alleen voor de mense da geen echte laptop kunne kope …”

    Ik heb een laptop gekocht van 800 euro, en een paar maanden later een Asus eeepc met 9″ scherm voor nog geen 400 euro. Aanvankelijk voor ‘erbij’, maar inmiddels hangt mijn super luxe dure laptop er vooral een beetje bij.

    Kijk, het is maar waarvoor je het gebruikt: ik gebruik ‘t vooral voor internetten, mailen en chatten en dat soort gein, dan vind ik zo’n mini echt ideaal: lekker onderuitgezakt op de bank met mn laptopje op de leuning, dat gaat toch echt niet met zo’n grote 😉

  6. Oh sorry, even on topic blijven: ik wou maar zeggen dat ik dus wél heel nieuwsgierig ben naar zo’n schattig Appeltje 😉 zal wel ietsje duurder worden dan m’n eeepeeceetje, maar ja … ‘t blijft een Apple natuurlijk.

  7. @Phrsh: Koop eens wat n-en, man…

  8. Wat een zwever, die Oppenheimer.
    Dat anderen troep maken is een extra incentive om het beter te doen.
    Gewoon een iPhone met een twee keer groter scherm. Strippen mag (MacBook zonder FireWire).
    Wakkr wrdn !!

  9. Je kunt hier ook uit lezen dat Apple straks komt met een nieuw device zo groot als een netbook, met een touchscreen. Dat niet de naam netbook mag dragen immers jet heeft geen ‘normaal toetsenbord’ maar wel voldoet aan Apple’s hoge innovatieve standaard. Lees het hele verhaal maar opnieuw met die veronderstelling en het klopt nog steeds.

  10. @JanvanE: Dat is precies wat Apple denk ik gaat doen: juli maken ze dat bekend en in september komen ze er dan mee… denk ik. Gewoon een A5-apparaat dat draait op mobile OS X, met een on-screen toetsenbord en HSDPA; geen netbook dus…
    Meer iets als de Kindle maar dan veel leuker. Het OS is er klaar voor!

  11. Gelukkig gaat mijn Apple liefde niet verder dan een Iphone want ik vind m’n netbook echt onmisbaar.
    M’n dure laptop klapte ik nooit open maar netbook is zo handig klein dat je hem veel sneller pakt en meeneemt (gewoon in m’n handtasje :P).

  12. Met een harde schijf van 160 gig en een intern geheugen van 2 gig kan je zo’n netbook overal voor gebruiken..Apple moet niet zeuren over de bestaande netbooks, maar zelf met 1tje komen:-p

  13. Je kan het ook zien als een strategie, nu dit zeggen en dan in juni een netbook uitbrengen.

  14. @Jacq:

    Zoals je al aangeeft dure laptop, verwacht niet dat een “apple netbook” goedkoop zal worden. De vraag is of je de netbook dan nog net zo makkelijk in de handtas gooit. Zoals hierboven al verwacht wordt denk ik dat ze veel sterker staan met een ìnnovatief vernieuwend apparaat zonder de naam netbook, maar met een gelijke grote. Ik denk dat er momenteel nog geen grote markt is voor een netbook met een prijs die richting de betere consumentenlaptop gaat, en tevens een Iphone/Ipod Touch in het assortiment .

  15. Ja, ze zijn bang dat het ten koste van de omzet gaat.
    Dus nu die MacBook kopen, en in juli de NetBook.

  16. @Peter:
    Ik denk dat er wel markt voor is. Ik had die veel duurdere laptop ook best in m’n handtas willen meeslepen maar wegens ruimtegebrek was dat geen optie.
    Ik hoef zelf geen Apple Netbook omdat ik als OS geen Apple wil. Maar voor het geld zou ik zo’n aanschaf niet laten. En veel Applegebruikers zullen denk ik niet op het geld letten, Apple is best een dure keuze toch?
    En qua prijs: Ik vind het eerder apart dat netbooks goedkoper zijn. Ze kunnen evenveel en vaak is de kleine versie van iets door al z’n mini-onderdeeltjes juist duurder.

  17. Ik zeg alleen dat er geen grote markt voor is momenteel(denk ik), en dat ze een betere weg inslaan met bijvoorbeel een tabled achtig iets. Zo is de hogere prijs beter te verantwoorden, je bied de zelfde omvang en mogelijkheden als een netbook, en tevens meer mogelijkheden voor de professionele gebruiker.
    Dit sluit tevens meer aan bij het mobiele os van apple, denk aan multitouch etc..

  18. OK, hij is niet goedkoop, maar de MacBook Air is toch eigenlijk Apple’s antwoord op die netbooks.
    Of was er eerst de MBA en toen pas de Netbook…
    En verder, laat Apple maar met iets moois komen in Juni.

  19. Ik zou er graag 1 hebben, want het is wel waar, wat er nu op dat vlak te koop is, is vaak niet echt mooi, draait Windows of Linux, wat ik beide absoluut niet wil, en is nog redelijk slecht gebouwd ook.
    Een mooie en OS-X draaiende netbook voor 400 euro zou ik vandaag nog halen.

  20. Tijd voor goede iPhone add-on’s als vervanging: een bluetooth keyboard en een extern scherm, beide in verschillende formaten, eventueel aan elkaar gekoppeld als bij een netbook.

  21. Origineel geplaatst door JanvanE
    Wat een zwever, die Oppenheimer.Dat anderen troep maken is een extra incentive om het beter te doen.Gewoon een iPhone met een twee keer groter scherm. Strippen mag (MacBook zonder FireWire).Wakkr wrdn !!

    Een Apple zonder FireWire is als een BH aan de waslijn, het beste is er uit.

    2 USB poorten (anders doet mijn WiFi antenne het niet), 1 FireWire poort (videocamera/fotocamera/harddisk), een scherm dat evengroot is als het toetsenbord (dat kan makkelijk, geen randen er omheen) en een klein scherm (mat aub! geen zin om er een sticker op te moeten plakken omdat ik anders nergens mijn laptop kan gebruiken), en het is klaar. snelheid mag naar beneden worden gebracht, zolang er maar minimaal 4GB geheugen in zit en de batterij lang mee gaat. (dualcore atom, of intel aanspreken op een quadcore?)

  22. Origineel geplaatst door atquest
    @Phrsh: Koop eens wat n-en, man…

    Haha inderdaad:Z missen aardig wat n-en!

  23. een flink aantal jaren terug heeft Apple besloten niet meer als eerste allerlei nieuwe hardware-gerelateerde producten te introduceren. En dat werpt z’n vruchten af, waarbij iPod/iTunes Store een goed voorbeeld is. Er waren tenslotte al heel veel mp3 spelers toen en er waren ook al betaalde download diensten. Geen van deze producten waren echter zo makkelijk als de Apple-varianten.

    Het zou me niets verbazen als de netbook van Apple ook net iets anders wordt dan de rest. Hoe? geen idee, maar dit patent vind ik zelf veel belovend: http://hrmpf.com/wordpress/226/docking-station-for-apple-subnotebook

    Stel je voor: een scherm met ingebouwde grafische kaart en harddisk, waar je je netbook in schuift. Ideaal lijkt me dat. Lekker portable als je onderweg bent, en thuis lekker en snel werken met groot scherm en goeie grafics. Kom maar op!

  24. Ja of ‘n iPhone die je als scherm in een MacBook kan schuiven en dan die dingen aan bord heeft.
    Hier is toch niet zoveel fantasie voor nodig.
    Alleen dan kannibaliseren ze de verkoop van MacBook PLUS iPhone…kansloos dus…

  25. zoals ik hier boven allemaal lees is de netbook een oplossing voor een goedkope laptop.

    en zoals frans zei:

    Origineel geplaatst door Frans
    Phrsh: ”Ik heb een laptop gekocht van 800 euro, en een paar maanden later een Asus eeepc met 9″ scherm voor nog geen 400 euro. Aanvankelijk voor ‘erbij’, maar inmiddels hangt mijn super luxe dure laptop er vooral een beetje bij. Kijk, het is maar waarvoor je het gebruikt: ik gebruik ‘t vooral voor internetten, mailen en chatten en dat soort gein, dan vind ik zo’n mini echt ideaal: lekker onderuitgezakt op de bank met mn laptopje op de leuning, dat gaat toch echt niet met zo’n grote

    daar heeft apple de “air” voor gemaakt.

    en voor de momenten op stap, iphone. ik vind dat je de noodzakelijke dingen makkelijk kan doen op de iphone. en voor thuis, vind ik een net book echt veel te klein. 13.3 vind ik een mooi formaat. en voor het echte werk, daar is een powermac weer mooi voor.

    overigens is de macbook (air) zeer makkelijk mee te nemen een standaard formaat rugtas/schoudertas. en niet zwaar.

    os3.0 met thetering op de iphone en een macbook. heerlijke combinatie.

  26. het gaat niet om de fantasie, er worden tenslotte wel vaker patenten aangevraagd waar totaal niets mee gebeurd.

    wat de kansloosheid betreft: voordeel van dit systeem is weer dat er èn een scherm èn een mac(net)book wordt verkocht. Ook fijn.
    Daarnaast, Apple heeft ook al een patent lopen waarbij ze zelf fungeren als mobile operator, maar dan net iets anders.

    Uiteindelijke blijft het gissen en wensen. neemt niet weg dat patenten een leuke kijk in de Apple-keuken geven

  27. @macsterdam:
    Ik denk dat ze dat patent net iets anders hebben uitgevoerd:
    http://www.apple.com/nl/displays/

  28. ah, maar da’s gewoon een apple handigheidje 😀 tussentijds iets uitbrengen, dat wordt toch ook wel verkocht, en dan langzaam doorwerken naar het finale product. zo geneer je toch omzet.
    maar kan ook zijn dat apple het bij de huidige oplossing laat, maar kan me dat niet voorstellen. steve jobs is obsessies esthetisch, dus hoe minder kabels en knoppen, hoe beter (zijn mening dan hè!).
    we zullen het zien, of niet natuurlijk.

  29. Momenteel netbook met als modem m’n HTC maar lekker werken hoor onderweg. Vaak weekendje weg (morgen weer) en dan is toch handig, een netbookje.
    Iphone krijg ik trouwens niet fatsoenlijk gekoppeld als modem.

  30. Er wordt gezegd dat de huidige lijn netbooks volgens Apple niet goed genoeg zijn.
    Er wordt nergens gezegd dat ze het echt niet gaan doen.

    Apple zou best eens kunnen komen men een Netbook die volgens hen revolutionair is.

    Afwachten dus.

  31. @Joost:

    Ben benieuwd hoe je os x op je netbook gekregen hebt. Is er ook een “makkelijke” manier ??

  32. netbook niet nee ik heb het idee dat ze met iets mooiers komen, nettablet maybe? een 13inch iphone met fullsize onscreen keyboard lijkt me wel wat, nooit meer openklappen gewoon direct op je schoot typen en thuis eventueel keyboard en muis draadloos verbinden.

    En natuurlijk wel zonder pen gewoon met je vingers zoals op onze iphone.

  33. @Stefan: Nee, dat is niet makkelijk te doen. Als je 1 dingetje verkeerd aanvinkt is er de kans dat je weer opnieuw moet installeren, en sommige hardware werkt gewoon niet. Ik draai ook OS X op mijn PC, werkt perfect, maar dat heeft me dan ook tijd en moeite gekost.

  34. Ik gebruik met veel plezier mijn iPod touch. Ik had niet gedacht dat het zo´n ideaal klein en veelzijdig hulpje zou zijn. Makkelijk in je binnenzak, etc. Ik gebruik hem zo vaak dat ik hem binnen 1 uur weer moet opladen.

  35. Ik heb gelijk 8 laptops en een paar umpc’s en een stuk of 10 desktops, allemaal met de beste specs. Ik heb alvast geen netbook gekocht omdat ik niets anders kan betalen, maar gewoon omdat het klein en handig is, heb altijd met mij mee.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.