Bloedglucosemeting op Apple Watch

Reacties voor: ‘Apple’s geheime team voor bloedglucose werkt aan veel meer projecten’

Ooit gehoord van Avolonte?
Apple schijnt achter de schermen grote voortgang te hebben geboekt met het meten van bloedsuiker, zonder dat bloedprikken nodig is. Dit is te danken aan het geheime team Exploratory Design Group (XDG), dat binnen Apple bezig is met allerlei uitvindingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. De Movano smart ring is hier ook al enige tijd mee bezig. Heeft vorig jaar met succes een pilot afgerond met een universiteit. De Movano ring was een big hit op CES 2023. Ze hebben nu met een ring voor dames aangekondigd. Waar de herenring is gebleven, geen idee. Komt vast nog. Mijn interesse hebben ze.

    Een ring heeft als voordeel dat je deze veel minder vaak hoeft op te laden dan een (Apple) smart watch – ik gebruik zelf een Withings Scanwatch, die hoeft ook maar eens per maand te worden geladen, heeft ook een flink aantal (klinisch gevalideerde, zeggen ze) sensoren en… is rond en ziet er uit als een klassiek horloge. Maar deze meet geen bloedglucose en ook geen bloeddruk.

  2. In de tekst lees ik helaas niks terug of dit ook geschikt is als je type 1 diabetes hebt.

  3. Origineel geplaatst door Jarno
    In de tekst lees ik helaas niks terug of dit ook geschikt is als je type 1 diabetes hebt.

    Voor de diabetes 1 patiënten is zo’n Apple Watch inderdaad nog veel nuttiger, jammer dat daar niets over gezegd wordt.

  4. @Sjors: Ik denk dat diabetes Type 1 wat gecompliceerder ligt dan diabetes type 2. Aan diabetes type 2 kun je zelf invloed op hebben en door eetgewoonten aan te passen ervan af komen. Maar aan diabetes type 1 werkt je schildklier niet meer, en is de ene dag de andere niet. Voor Apple zal dat een hele uitdaging worden.

  5. @Jarno: Het gaat hier om het meten van bloedsuiker, en dat is voor type 1 en type 2 (en de minder bekende andere typen) hetzelfde.

    @Lemco: Type 1 is een auto immuun ziekte waardoor je alvleesklier geen of niet voldoende insuline aanmaakt. Leefstijl heeft ook op type 1 grote invloed (eten, slapen, bewegen, stress, enz). Het is overigens niet zo dat door een gezonde leefstijl type 2 volledig te voorkomen is.

  6. @Jerry: Klopt ben ik met je eens, maar bij Type 1 is het lastiger dan Type 2. En al zal er een glucose meter in de Apple Watch komen, zal er eerst heel wat vooraf zijn gegaan, denk aan proefkonijnen, en medische keuring. Maar het zal een mooie optie zijn dan dat bij iemand een sensor in de arm geslagen moet worden.

  7. Hopelijk wordt het niet iets zoals de thermometer (ovulatie) dat deze alleen afwijkingen ziet. (Maar niet hoeveel).
    Ik zie het al gebeuren: je krijgt een melding op je apple watch dat je glucose afwijkt en dat het tijd is voor (alsnog) een prik.

  8. @Stan: Voor type 1 zul je altijd insuline moeten bij spuiten daar ontkom je niet aan. Alleen met een Apple Watch zal het iets makkelijker worden om meldingen te krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.