Reacties voor: Apple: ‘Toegang tot data op nieuwere iPhones onmogelijk’

Apple heeft bij een rechter aangekaart dat ze iPhones met iOS 8 en iOS 9 niet kunnen ontgrendelen en data er vanaf halen. Bij iOS 7 is dat gedeeltelijk wel mogelijk, zegt Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Toegang geven tot je gsm betekend het einde aan je privicay

  2. Hoe zit het dan met het feit dat Apple alles wat jij tegen Siri zegt analyseert?

  3. Origineel geplaatst door tuur
    Hoe zit het dan met het feit dat Apple alles wat jij tegen Siri zegt analyseert?

    Simpel. Alles wat je tegen Siri roept wordt naar apple gestuurd voor analyse. Die data is gewoonweg niet ‘veilig’. Dus als je vraagt waar je je schoonmoeder het beste kunt onthoofden, kun je in problemen komen….

    Waar dit artikel over gaat is alle data die OP je telefoon staan. Alle data is versleutelt met een key die Apple niet heeft.

  4. Dit is goed nieuws.

  5. Ben ik naïef als ik dit echt geloof?

  6. Origineel geplaatst door tuur
    Hoe zit het dan met het feit dat Apple alles wat jij tegen Siri zegt analyseert?

    Origineel geplaatst door Anonymous
    Simpel. Alles wat je tegen Siri roept wordt naar apple gestuurd voor analyse. Die data is gewoonweg niet ‘veilig’. Dus als je vraagt waar je je schoonmoeder het beste kunt onthoofden, kun je in problemen komen…

    Niet waar. Eerst en vooral wordt geluid niet constant doorgestuurd om “hey Siri” te activeren. Pas wanneer deze woorden worden uitgesproken wordt je stem doorgestuurd naar Apple servers. Maar wat je gezegd hebt is, wordt niet bewaard op een manier die te linken is aan jouw toestel of je persoon. Er wordt gebruik gemaakt van randomized identifiers.

  7. Origineel geplaatst door A. Haas
    Ben ik naïef als ik dit echt geloof?

    Ik zou eerder zeggen dat je naïef bent als je denkt dat je deze zekerheid ook bij Androidtelefoons hebt (een paar uitzonderingen daargelaten) hebt. Lees meer in de iOS Security Guide (PDF, 586 KB)

  8. Niets is zeker…, Zelfs dat niet…

  9. Over 20 jaar zal er best iets kunnen uitkomen als: Apple had wel de sleutel…Maar tot die tijd weten we t nooit 100% zeker.

  10. Origineel geplaatst door vman: Niets is zeker…, Zelfs dat niet…

    Het enige wat zeker is is het onzekere 🙂 gewoon alles met twijfel benaderen dan worden die grijze cellen zeker scherper.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.