Reacties voor: Apple: ‘Geen plannen voor Siri op oudere iPhones’

Apple bevestigt in een e-mail aan Cult of Mac-redacteur Michael Steeber dat er geen plannen voor Siri op oudere iPhones zijn. De uitspraak staat haaks op eerdere geruchten rond tests van Siri op de iPhone 4.
Lees het complete artikel → Apple: ‘Geen plannen voor Siri op oudere iPhones’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 40 reacties

  1. gaat HELEMAAL nergens over… -_- Dan maar wachten op de JB devs om de klus te klaren.

  2. Verbaast me niets. Inmiddels heeft de geschiedenis van de geruchten en vermoedens (over o.a. de iPhone 5 *kuch*) mij geleerd dat van geruchten toch bijna niets blijkt te kloppen.

  3. Siri is zo’n over het paard getilde dienst. Ik zie er echt niets in. Heb ook zo’n navigatiesysteem gehad, waartegen je kon praten. Geprobeerd, maar nooit gebruikt. Leuk dat het kan, maar geen toegevoegde waarde.

  4. Maar waarom niet uitbrengen voor de iPad2? Daarmee kun je toch ook afspraken met Siri in de agenda zetten en het weer van vandaag opvragen? Je kunt zelfs berichten sturen via iMessage en bellen met FaceTime.

  5. Origineel geplaatst door Richard
    …… Heb ook zo’n navigatiesysteem gehad, waartegen je kon praten. Geprobeerd, maar nooit gebruikt. Leuk dat het kan, maar geen toegevoegde waarde.

    Ja en de meeste auto’s hebben ook 4 wielen, maar dat betekent niet dat ze allemaal hetzelfde rijden!

  6. @Richard: Dan moet je toch eens jezelf beter laten informeren. Je weet niet wat je zegt. De gehele techniek erachter bijvoorbeeld. Het is niet “zomaar” een voice assist.

  7. Origineel geplaatst door Richard
    Siri is zo’n over het paard getilde dienst. Ik zie er echt niets in. Heb ook zo’n navigatiesysteem gehad, waartegen je kon praten. Geprobeerd, maar nooit gebruikt. Leuk dat het kan, maar geen toegevoegde waarde.

    Siri is dan ook niet alleen maar voor navigatie. Je kan er bijvb ook afspraken mee maken op je agenda,personen laten opbellen,notities maken, emails& sms’en mee opmaken en versturen,wekkers mee instellen,een liedje op je ipod laten afspelen enz… Dit dus terwijl je telefoon VERGRENDELD staat. Je vergelijking met uw pratende navigatiesysteem komt nogal flauwtjes over

  8. Haha goed om te horen, geeft de iphone 4S nog beetje een waarde. Voor de mensen die denken dat SIRI niet werkt of geen extra waarde heeft, hebben het totaal verkeerd! Het werk niet 100% dat kan ik toegeven, maar vaak werkt het erg goed vergeleken met andere voice controls.

    Origineel geplaatst door Richard
    Siri is zo’n over het paard getilde dienst. Ik zie er echt niets in. Heb ook zo’n navigatiesysteem gehad, waartegen je kon praten. Geprobeerd, maar nooit gebruikt. Leuk dat het kan, maar geen toegevoegde waarde.

    Wil je alsjeblieft eerst kijken wat siri precies doet en test het even uit. Ga niet als een geit lopen bleeerruh, als je er totaal niets van af weet

  9. @Marcel Debets: Omdat Apple toch iets moet hebben om de iPad 3 te lanceren. Zal waarschijnlijk weer een kleine stap worden en door Siri erop te zetten zal het weer als losse broodjes gaan verkopen.

  10. Ach.. Voordat Siri in nl komt is de 4s al verouderd..

  11. Ik weet heel goed waar ik het over heb. Ik voorspel jullie dat over 2 jaar niemand het meer over Siri heeft. Overigens zou ik best een kritische noot mogen plaatsen toch? Wat is daarop tegen? Siri is gewoon de plus tov iphone 4, omdat als je siri weglaat bij een 4s er weinig overblijft qua update. Mensen die nu een 4s hebben zullen Siri vast geweldig vinden, omdat ze anders het gevoel kunnen hebben dat ze een beetje een miskoop hebben gedaan. Zolang siri niet naar Nederlands luistert, vind ik het al helemaal een flater. Maar dat vind ik, hoeft niemand zich wat van aan te trekken… 🙂

  12. Jullie vergeten het woordje “currently” uit die email te vertalen…

  13. Los van het feit of Siri doet wat het zou moeten doen, technisch gezien zou het dus kunnen op oudere apparaten. Hiermee werkt Apple dus weer het JB’en in de hand. Commerciële belangen prevaleren.

  14. En om er nog even op terug te komen, no sh!t dat Apple niet aan gaat kondigen dat Siri ook op oudere toestellen komt.. Dan gooien ze hun eigen ruiten in, want dan zullen heel veel mensen ‘gewoon’ voor een 4 gaan. De 4S is dan immers z’n unique selling point kwijt.

  15. @Richard: Mee eens, iedereen zijn mening. Maar lees dit artikel maar eens, deze ex CEO van google denkt heel anders over het gebruik van Siri. En denk dat er toch echt wel wat in zit wat er in het artikel staat. Komt bij dat ik er van overtuigd ben dat het via de jb community uiteindellijk gewon beschikbaar komt voor oudere idevices.

  16. Het gaat hier over een mail van apple support waarin men zegt dat men momenteel nog geen plannen heeft om het aan te bieden op oudere toestellen. Lijkt me ook logisch dat dit geantwoord wordt, dit is tot op heden ook het officiële standpunt.

    Maar ik zie niet in waarom dit de kans verkleint dat siri ook uitgebracht wordt op oudere modellen?

    Only time will tell

  17. Siri is leuk, maar Sara is beter : heb je fysiek ook wat aan 🙂

  18. Het feit dat Apple momenteel nog niet aan Siri op oudere apparaten denkt, is volstrekt logisch. Stel Apple gaf aan dit systeem ook te testen voor oudere telefoons, zou het dan niet zelf de iPhone 4s uit de markt prijzen?

  19. Ik keer mijn rug naar apple toe.

  20. @Sander Gorissen: Uit de markt prijzen is wat sterk gesteld, maar het is gewoon een feature van de ene en niet van de andere. Het is grappig om te zien dat mensen er in dit geval helemaal boos van worden terwijl het echt overal voorkomt (van auto’s via magnetrons en laptops tot mobiele telefoons).

    Daar komt nog bij dat het ook simpelweg geld kost, de servers waar de backend op draait zijn niet gratis en lopen niet op lucht. Heerlijk om dat gemauw te zien van mensen die vinden dat ze tekort gedaan worden.

  21. Heel vreemd dat mensen het gevoel hebben dat ze recht hebben op alle features van de 4S, zelfs als ze geen 4S hebben.

    Sta je bij MacDonalds, bestel je een Big Mac en wordt je boos omdat je buurman wel kip heeft op zijn broodje.

  22. Haha @flieps, dat is toch wel de slechtste vergelijking die ik ooit heb gehoord..!

  23. Origineel geplaatst door m
    Haha @flieps, dat is toch wel de slechtste vergelijking die ik ooit heb gehoord..!

    Precies mijn punt! 😉

  24. Ws zeggen ze dit express, en komt er na de feestdagen toch een update met siri. Apple verwacht nl dat ze in de feestdagen verl 4s’en zullen verkopen, en als ze nou dit gaan zeggen komt daar natuurlijk helemaal niks meer van.

  25. Siri is een van de stokpaardjes van de 4s.
    Niks voor mij maar als je dit mogelijk maakt op de oudere toestellen is er voor de doorsnee consument weer een reden minder om voor de 4s te kiezen.
    Zeker met de huidige prijzen van toestellen en abbo’s is de keus snel gemaakt.
    De iPhone 4 is gewoon té goed 😀

  26. Commercie dus, ze hebben het geld al binnen voor oudere toestellen en dus minder belangrijk. Niets anders dan andere bedrijven doen.

  27. Met de multitasking functie was het verschil dus echt te merken wanneer je het activeerde op een iphone 3G. Als ik de filmpjes mag geloven van stroughton of jackoplane hebben de 3gs of de 4 qua performance geen moeite met de port. Ik vind het raar dat een iphone 4 dan op z’n minst geen toegang krijgt tot de uitbreiding. Die is nog tot juli vollop verkocht vanwege de witte versie..

  28. Ik ben hierin zwaar teleurgesteld dat Siri dus niet op m’n iPod 4G kan.
    Dan moeten we maar wachten op de jailbreak voor iOS5, weer een rede erbij om je iPhone/iPod/iPad te Jailbreaken

    @koen
    Ik hoop dat Apple dat in gedachten heeft…

  29. @ zilli:
    Kijk nog eens goed op iphoneclub wat Jackoplane betreft. Dit was een hoax. Dus niet te veel van aantrekken van dit filmpje. 😉
    OT: Apple heeft Siri als verkoopsargument vr de 4S omdat er voor de rest bijna geen verschil is tussen de 4 en de 4S. Logisch dat ze nog een jaar gaan wachten totdat ze dit ook op iPhone 4 gaan activeren. En ik vind ook dat Siri weinig meerwaarde biedt zolang het geen Nederlands verstaat…

  30. Godverdomme

  31. Apple laat de mensen die een 4 hadden en de 4S hebben gekocht in de waan dat ze er op vooruit zijn gegaan. Goed van ze.

  32. Origineel geplaatst door Mark
    Godverdomme

    :’) dat U niet denkt dat de weldoorvoede, iPhone-bezittende Nederlandse puber geen problemen heeft.

  33. Kan er niet wakker van liggen..
    Voordat de Nederlandse versie is zijn we ook maanden(!) verder:’)
    En mezelf kennende zal ik er toch geen gebruik van maken, alleen ff leuk om te showen, verder beetje over the top imo

  34. Job wilde ook nooit een telefoon maken, geen Apple tv, geen iPad

  35. Siri werkt prima voor een beta.
    Tja nog niet in onze moedertaal.

    Maar wees eerlijk 99% van de bezoekers hier kan echt wel een paar woordjes engels.

    Hiermij kan je al aardig wat met siri doen.

    Wat jammer is dat hij niet kan zoeken naar bepaalde diensten in NL

    Al weet sire echt waar jij zit.

  36. Siri werkt prima voor een beta.
    Tja nog niet in onze moedertaal.

    Maar wees eerlijk 99% van de bezoekers hier kan echt wel een paar woordjes engels.

    Hiermij kan je al aardig wat met siri doen.

    Wat jammer is dat hij niet kan zoeken naar bepaalde diensten in NL

  37. Als de 4s dezelfde specs als de ipad2 heeft, waarom zit daar dan geen Siri op?

  38. Het is wel overduidelijk te merken dat nu Tim Cook aan het roer zit bij Apple. Apple geeft nu ineens antwoord op de geruchten. Voorheen was dat een taboe.

  39. @ Wikash…: blijkbaar is het de speciale proximity sensor die de 4S heeft die het verschil maakt. En die heeft de iPad2 ook niet, net zoals de iPhone 4. Vanmorgen gelezen op een iPhone-blog.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.